+1 yılUlan Kemalist köpek kendi Atanızlaa kıyaslamayın bizim atalarınızı Oğlan demek eski dilde yüzünde kıl bitmeyen yani Köse gençlere verilir bu dönemde gay olarak adlandırılıyor siz yalan yanlış saçma tarih kitaplarımızda Kemalist profıl adınıza milleti Uyutmaya çalışıyorsunuz daha tarihten bihabersiniz islami üç kıtaya yayılmış 600 yıl dünyayı adalet ve Huzur dağıtmış Bir Müslüman Türk İmparatorluğu hakkında böyle konuşamazsın haddini değil senin Gerçi sen Türk bile değilsin ya PKK'lı köpeksin ya da kemalistin birisin cahil herifler tarihi dizilerden öğrenince tabi böyle oluyor Hak geldi batıl zail oldu Bir Gün Bu çirkin iftiraLarınız için hesap vereceksiniz Osmanlıya duydunuz nefret sizin k kininizde boğacak biiznillah!
Osmanlı torunları daha ölmedi ecdadımız hakkında ileri geri konuşturmayız konuşan anında anasından doğduğuna pişman ederiZ! laik devletin Kafir milleti haddinizi bilin Osmanlı adını ağzına almak senin gibi zina çocukları nın haddi değil !
Ecdat zamanında iyi vurmuş ki size halen nefretinizde boğuluyorsunuz Osmanlı padişahları Büyük adamlar İslam halifeleri de Büyük adamlar iftira ile tenkit ile Yıkılmaz Abdülhamid e Fatih e senelerce sövdünüz noldu birşey oldumu? Tam tersi Şanı ve büyüklüğü arttı!
Kemal gibi kimse onu kanunla korumadı dinimizde gebereceksiniz er ya da geç Zafer İslam'ın olacak Bundan hiç şüpheniz olmasın Şüphesiz kafirler istemesede Allah nurunu tamamlayacaktır Biiznillah!20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSüleyman'dan sonra tahta geçen Sarı Selim'in oğlancı olduğunu bilmeyen yok. Zaten rahmetli hamamda oğlan kovalarken kayıp düşerek kafayı mermere çarpması sonucu öldü. Onun dışında Yeniçeriler tarafından zindana atılıp tecavüze uğrayarak katledilen Genç Osman'ın da oğlancı olduğu rivayetler arasında.
73 Yorumla
Soran+1 yılO zaten en meşhuru
- +1 yıl
Ahaha aynen. :D Ama sorsan Osmanlıcılar inkar eder ki beğenmeyenlerde gözümden kaçmadı. :D
- +1 yıl
hamamda kız kovalarken öldü diye biliyorum ben ayrıca başka rivayetler de var.
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsmanlı'yı kötülemek isteyen insanların uydurmasıdır bu.
Osmanlı'yı küçümsemek isteyenlerinde bizzat yakından takip ettiği bir durumdur. O insanların sayesinde şu toprakları kıçın yer görüyor l*n bu kadar adilik bir sizde var. Soyunu araştırsak Allah bilir türk bile çıkmazsın.
Hadi istediğine inan şimdi.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArabistan'da 8-10 yaşlarındaki erkek çocuklarını taciz etmeye bayılıyolar burdan bağlantı kurabilirsin.
62 Yorumla- +1 yıl
Nereden biliyorsun? söylediklerini ispat edebilirmisin? yoksa arap düsmanlarindanmi duydugun seylerimi tekrarliyorsun? Ben Türküm cokta modern bir insanim ve dinle fazla alakamda yok ama bildigim kadariyla Araplarin oldugu bölgeler geneli müslüman ve müslümanlikta anal iliski haram.
Cevap sahibi+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=2OxOMCiZO_4 bu da müslüman
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
+1 yılSana kısaca özetliyeyim durumu;
Bahsi geçen minaytürler Osmanlı değil, Pers minyatürleri. Oğlancılık meselesi ise şu; eski Türkmence de oğlan şimdiki anlamıyla aynı değil. Yani eşcinselleri ima için değil delikanlıları ima için kullanılır.
İç oğlancılık meselesi ise şu; iç hizmetlerde yani sarayda hizmetli olarak kullanılmak üzere çalışan erkeklere verilen isimdir iç oğlan. İçeride çalışan erkek görevli manasında.
Kısacası padişahlar oğlancıdır lafı tamamen avrupa da o dönem uydurulmuş bir iftiradan ibaret. O dönemler Fatih için insan kanı içen, Kanuni için insan kemiklerinden mücevher kulpları yapan gibi iftiralar atılırdı. Daha yeni Çanakkale savaşında Türkler için insan eti yiyen mahluklar diye propaganda yapmıştır ingilizler.20 YorumlaOsmanlı padişahlarının çoğu gerçek dini eğitimini almış, maneviyatı mesnevisi çok derin olan hocalar tarafından eğitilirdi..
çoğunun kudreti büyüktür.
kalkıpta Osmanlı padişahı derken ki atalarımızdır kendileri bu denli aşağılık ve terbiyesiz bir yaklaşımı düşünmeniz bile hata..
ki padişahları deyip bir çok padişahın günahına giriyorsunuz
gözünüzle görmediniz duymadınız bir kaç gerizekalının uydurma sözleriyle düşünceleriniz var..
utanın biraz..59 Yorumla
Soran+1 yılHalil İnalcık söylüyor Tarihin Kutbu kitabında.. daha güvenilir kaynak var mı ondan
Bilgi çağındayız az araştırın zahmet gösterin- +1 yıl
şimdi sen araştırarak padişahların oğlancı olduğuna inanıyorsun sen az araştırda Osmanlı padişahlarının hocaları kimler bir öğren
nerelerde eğitim görürler nasıl yetişirler?
hangi dersleri görürler hangi dilleri öğrenirler
hangi alimlerin ocağıundan eteğinden elinden geçerler..
dingil dingil konuşuyorsunuz birde az araştırın diye
halil inalcıkın * ben nerde görmüş oSmanlı padişahlarınıda gtnden uyduruyor gece gece dellendirmeyin insanı..
mal mal şeyler araştırıyorsunuz.
dediklerimi bir araştır bakayım sen. - +1 yıl
1. Padişahlar senin ataların değil. Karacahil beyefendi. Hepsi Yabancı annelerden doğmuş insanlardır. Hanedan soyundan 40 kişi ya var ya yok. Hiçbiri Türkiye'de yaşamıyor.
2. Eşcinsel olmayı aşağılık ve terbiyesiz gördüğün için ayrı bir iğrençsin.
3. Onlarca kitapta yazar onlarca tarihçinin dilindedir bu konu. Bir kaç gerizekalı dediğin insanların tırnağı olamazsın. - +1 yıl
@followmeforfreedom hepsi Alim derecesinde Dini yapıya sahip insanlardır..
Karacahil olan sizlersiniz , gözünüzle görmediğiniz bir olayı duyumu kalkıp biri diyor diye inandığınız için gerizekalısnız..
Osmanlı atamızdır Türk soyunu getiren leylekler değil 3 kıtaya hükmetmiş ama Türklükten vazgeçmemiş atalarımızdır padişahlarımızdır..
hiçmi yabancıyla evlenen yok noluyor Kütük Türk evlatlarının ee sonuç ne dostum babası Türk mü Türk.. milliyetçiliği var mı var..
ayrıca kullanılşan tabir Oğlancı.. eşcinselliği anlatmıyor anlatabiliyormuyum Gerizekalılar sizi de sktrin gidin şimdi
Soran+1 yılYapmayanlar da olabilir tabi mesela Fatih için öyle birşey yok kaynaklarda
Bilgi çağındayız okuyun biraz körü körüne savunma yapacağunıza.. zaten ne geldiyse cehaletten körü körüne birşeyleri idealizw etmekten geliyor başımıza
Yazdığım kitabı oku sonra yazarsın- +1 yıl
Kardeş bende kitap yazarım ince ince düşünür bir toplumu karalarım..
hadi birine şahit olduda diyleim oğlancı olurya okadar padişah biri dandik çıktı..
padişahları deyip kaç padişahı zan altında bıraktığınızın farkındamısınız..
araştırmaktan önce akıl yürütmek lazım cehalet dediğin şey okuduğuna hemen inanan düşünmeyen yorumlamayan insanlardır oda sensin şu an gözümde iftira atmak kolay..
bende senin hakkında boy boy cilt cilt kitaplar yazayım pavyonların kraliçesi sokakların sürtüğü alemlerin kadını diye bu yazdığım kitabı okuyan herkes seni orspu ilan eder hatta fantaziler kurar boşalır bile..
al sana araştırmak okumak dandik insanların kitaplarını okuyupta inanıyorsun peki git birde osmanlı padişahlarını anlatan başka bir yazardan oku bakalım orda neler yazıyor..
Soran+1 yılHalil İnalcıka dandik yazar mı dediniz ben mi yanlış okudum
Başka sözüm yok hakim bey- +1 yıl
benim için dandik osmanlı padişahlarının hepsini tek tek aynı tarihte yaşamışta sanki görmüşte kitabına kalemine almış..
bu tip insanlar ortalığı karıştırmak için kullanılan tiplerdir..
kültürden tarihten soyumuzdan atamızdan benliğimizden soğutma çabalarıdır azıcık zeka olsa sizlerde zaten bu cahil insanların peşinden gitmezsiniz git ilber ortaylı ile bu konuyu konuş bir ayarla onla bak İlber Ortaylı sana ne dicek..
çok cahilsin keşke ölsende diyebilir mesela (:
+1 yılBana çok saçma geliyor. Bu kadar büyük ve güçlü ( hele ki , gücün tam karşılığı şiddek oldugu o dönemden bahsediyoruz ) olan bir devletin liderleri eşcinsel olacakmış. He şu var aralarinda bir iki çürük elma çıkabilir ama asla hepsi ya da çoğu olamaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılHepsi demiyoruz zaten ama var (mış)
Bunu savunanın aklından zoru vardır. Padişah, devleti, milleti, ülkeyi temsil ediyordu ve siz bunu savunmanız ile demek oluyor ki; Osmanlı halkı eş cinseldir. Osmanlı halkı ve yöneticileri Müslüman olduklarına göre; eş cinsel olamazlar. Yani; akıl yoluyla düşünecek olursak, zaten çok saçma bir düşünce olduğunu aklımız ortaya koyuyor. Bu fikri savunun insanları, ben düşman olarak görürüm. Benim ecdadıma leke sürecek olana da ben meydan bırakmam.
14 Yorumla
Soran+1 yılNeden herşeyi bu kadar putlaştırıyoruz anlamıyorum.. lütfen okuyun bol bol okuyun
Sütte leke var osmanlıda yok gibi bir mantığı kabul etmiyorum padişahlar kusursuz değil- +1 yıl
:) Emin ol, günümün 10 saati okumakla geçiyordur. Burada putlaştırma falan yok. Putlaştırma ne demek oluyor, önce onu öğren. Sütte leke var, Osmanlı İmparatorluğun da yok demiyorum. Elbette, her Devletin, her yöneticinin hataları olur. Senin bu bahsettiğin konu, öyle basite indirgenecek konu değil. Eş cinsellikten bahsediyorsun ve Osmanlıyı kastediyorsun. Bu ikisi aynı cümle içinde bile geçemez. O kadar net konuşuyorum, çünkü; okudum, araştırdım ve yorumladım bu sonuca vardım. Bunlar zamanın da sizin gibi basit insanların kafası karışsın, Osmanlı İmparatorluğu hakkında yanlış bilgilere sahip olsunlar ve bunu yaysınlar diye Osmanlı İmparatorluğuna atılmış bir iftiradır. Dünya Tarihinde Osmanlı İmparatorluğu kadar güçlü hüküm sürmüş başka bir Devlet ya da İmparatorluk yoktur. Osmanlı İmparatorluğu Padişahlarına hayran kalmış, örnek almış, bir sürü yabancı yönetici veya Krallar vardır. Egoistlik gibi olmasın, ama; senin yaşının 100 katı kitap okumuşumdur, okumaya da devam ediyorum.
Soran+1 yılHalil İnalcık bile söylüyor yalnız bunları dikkatinizi çekerim.. adam 100 yaşını aştı ve yıllarını Osmanlı impluğuna vermiş bir usta.. Özellikle Hasbahçe ile başlayan ismi olan kitabını okumadıysanız öneririm
Bazı şeyleri tartışalım tartışa tartışa doğruyu buluruz bu kadar tepki beklemiyordum bu soruda- +1 yıl
Halil İnalcık. :) Yaşından ötürü saygı duyarım. Tarihte şöyle bir olay vardır; Herhangi bir olayın, durumun tek bir doğrusu vardır, ama; şahıslar, menfaatince veya olayın gereği dolayı kendi doğrusunu kabul eden yüzlerce ayrı şahıslar vardır. Kısacası her söylenene inanma, hele de bu konu hakkında. İslam dinine o kadar düşkün bir Devlet, Allah'ın lanetlediği bir olayı gerçekleştirir mi? Geçmişimiz de tartışılacak bir çok konu var. Binlerce konu dururken, ben bu kadar basite indirgenmiş bir iftira üzerin de tartışmam. Eğer bir konu üzerinde tartışmak istiyorsan, o konu hakkında bilgi sahibi olduğum sürece tartışmaktan hiç çekinmem. İstediğin zaman, istediğin konuda tartışalım veya sohbet edelim, ama; bazı konular da tartışma bile utanırım. Bu konu da tartışmaya utanacağım bir konu.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılpadişahlarla ne alakası var?
Osmanlıdan kalan o kadar kitap var
Öyle olsa çok fazla yayılırdı
alakasız
Osmanlı döneminde oglancılık olabilir.
ama padişahların oyle oldugunun delili yok
Sevmiyen varsa padişahları karalamasın bari.
Evet padişahları hataları var zamanında
ama bu oglancılıkla alakasızdır05 Yorumla
Soran+1 yılPeki eşcinsellik?
Cevap sahibi+1 yıloglancılık ile eşcinsellik arasında fark mı var?
erkegin başka bir erkek ile birlikte olmasında 2 tarafta da oglancılık olur
eşcinsellikte eşcinsel olması icin diger hemcinsiyle birliktelik yaşaması gerekmiyor mu?
ihtimallerden bahsediyorsan imkansız da olsa belki 1-2 deriz. ama ben ihtimal vermiyorum
araştırmak şart tabi. ama kimse kendisi araştırmadan laf söylmemeli
Benim okudugum kadarıyla öyle birşey yok
Soran+1 yılYazan arkadaşlara en büyük tarihçiden kaynak verdim
Hemen savunmaya geçmeyin padişah bu o güçle herşeyi her bozukluğu da gösterebilir
Cevap sahibi+1 yılEn büyük tarihci kimmiş ya?
kim bu en büyük tarihci?
Bana göre günümüzde yaşayan Halil inalcıktır su anda
sonra ilber geliyor
sana göre kimmiş?
Eskilerdne kalan da Ahmet cevdet paşa var daha sayabilirim de uzatmayalım olur mu?
halil inalcıga sor bakalım varmıymış böyle birşey
Soran+1 yılHasbahçede Ayş u Tarab
Bunu bir okuyun ama sansürsüzünü
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsmanlı'da gulâmperestlik denir. Padişahlar oğlancı felan değil. Sancak'ta eğitim gördükleri için itikatı yüksek insanlar ''Lut kavmin''den korkarlar. Ama osmanlı da bir sistem vardı gayları haftada bir bir yere toplarlar ve gün boyu sevişmelerine izin verirlerdi.
12 Yorumla- +1 yıl
Ohaa ilk defa senden duydum insan haklarına saygilarida var yani
Cevap sahibi+1 yıl@Militarist69 Halkın arasında ahlak bozulmasın diye böyle bir sistemi seçmişler sadece haftada bir gün kendi kontrollerinde izin veriyorlarmış.
Ona bakarsan Atatürk'ün de eşcinsel olduğuna dair bir çok belge sunabilirim bunlar iddaa sence bir oglancı koskoca İmparatorluğu yönetecek kadar yucelmismidir
50 Yorumla
+1 yılcinsellik yaygınlaştırılmaya uğrasılırken savunma olarak hep bunu dediler
sen şahidmisin böyle bir duruma10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 974 cevap paylaştı. Aklıma gelen minyatürler var ama sakıncalı olabileceği için paylaşmam uygun olmaz.
15 Yorumla
Soran+1 yılBaksana gelen cevaplara bence de paylaşma hiç
- +1 yıl
Bu bir: https://i.hizliresim.com/NW9BJX.jpg
Bu da iki: https://i.hizliresim.com/bYgXab.jpg
Soran+1 yılBunlar da mı yalan
Teşekkürler- +1 yıl
Oha çüş yuh.
- +1 yıl
Bunlar Osmanlı değil Pers minyatürü.
Gizli Üye(36-45)+1 yıl00 YorumlaEvet. Boşuna mı oğlanın peşinden koşarken düşüp öldüler?
42 Yorumla
Soran+1 yılBoşver yobazın teki heryere aynı şeyleri yazmış
Kendi cehaletinde boğulsun
+1 yılBir şeyler duydum biliyorum ama emin deilim söyleyemem o yüzden.
oğlancı demekte olmaz ayıp yahu00 Yorumla
+1 yılDeğildi bence onlar için bütün çocukları yüce olarak doğduğu için kız erkek diye ayırmamışlardır
02 Yorumla- +1 yıl
Ohaa oğlancı lafını çok yanlış anlamışım ben 😱😱😱😱😱
Bu bilgileri nerden buluyorsunuz hep tarihçi kesildiniz sizde?
15 Yorumla
Soran+1 yılOkuyarak
Soran+1 yılHalil İnalcık Tarihçilerin Kutbu
Yeterli mi
Soran+1 yılDaha da var aklıma gelmiyor
Ya arkadaş hiç mi okumazsınız
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞöyle düşün:
Dünyanin 3 kıtasına yani tüm dunayaya hakimsin ve en guzel kizlar senin sen erkege bakarmisin?10 YorumlaOsmanlı padişahları hakkında böyle konusmak haddin değil !
20 Yorumla
+1 yılEvet. Erkekler bildiğin fahişelik yapıyordu o zamanlar. Hatta onları esnaf kategorisine almışlardı. Padişahlar Saraydakiler... Alayı oğlancı.
00 Yorumlasence ayağını yere abdestsiz yere basmayan birisi dinin yasakladığını eşcinselliği yaparmı?
22 Yorumla
Soran+1 yılBilgi çağındayız biraz okuyup araştırın size yalvarıyorum.. Halil İnalcık bile söylüyorken eşcinsel olduklarını
- +1 yıl
Ya gözünüz de hepsi peygamber olmuş bırakın bu işleri haremden istediği kızı alıp sken şarap içtiğinede eminim koskoca taht sahibisin zevkin dibine vuruyodu işte istediği kızı sker istediği şarabı içerdi padişahlar
Kültür & Sanat konusunda 3,2b cevap paylaştı. bunu yazanlar onun bunun çocuğu kendilerine yazar diyen soysuzlardır.
00 YorumlaIII. AHMET İLE I. ABDULMECİTTİN eşlerine bak sonra bir düşün derim :)
04 Yorumla
Soran+1 yılKısaca anlatırsanız şu an cepten yazıyorum
- +1 yıl
Bu iyi cevap olmuş. :)
- +1 yıl
tabiki III. AHMET İN 21 eşi var I. ABDULMECİD in 27 eşi var kaynak tr.wikipedia.org/.../Osmanlı_padişah_eşleri_listesi
saçmalık o kadar karının kızın içinde oğlanı napacak dasdsdas
18 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka mk erkekler doguramiyor cahil misin nesin günümüzde bile tıp o kadar ilerlemedi 😏
Git biraz gizli tarih oku.
Soran+1 yılDüz mantık was here
Soran+1 yılErgen değilim tarihe meraklıyım ve sizin gibi fesli soytarıları değil gerçek ve kaynakla çalışan tarihçileri tercih ediyorum
Cehalet kötü be- +1 yıl
he ne kadar tarafsız olduğun yorumundan belli fesli soytarı ne la, tarih belgeye dayanır canım üç beş zırvalığa söylentiye dayanmaz, atatürkünde karı kız düşkünü olduğu birçok yeri karı vermedikleri için yaktığı söylenir sen bunada tarih diye inanabilirmisin fessiz soytarı? az akıllı olun ergenler
Soran+1 yılHasbahçede Ayş u Tarab
Bu kitabı oku bir ara
Yanliş bilgiler Müslümanlari kafasini kariştirmak için uydurulmuş
Nerde okudun? Kaynak ver
Stalin oyleymiş14 Yorumla
Soran+1 yılTarihçilerin Kutbu
Prof dr. Halil İnalcık
Daha da vardı biliyorum ama unuttum sizlerden öğrenmek istedim
Birz okuyun dersem saygısızlık mı olur
Soran+1 yılStalinin canı cehenneme o nerden çıktı
Soran+1 yılDaha doğru kaynak inan bana yok
Hocamız 100 yaşını devirdi bu arada hala da yazıyor
Oğlancı olanı olmayabilirde , bir seksüel ( iki cinsten hoşlananları ) var.
00 Yorumlaokadar tarıh kıtabı okudum ve hıc denk gelmedım hayatımdada ılk defa senın yazında okudum
10 Yorumla
+1 yılBenim bildiğim tek oğlancı var... Çaktığının adı; vedat...
06 Yorumla
Soran+1 yılOku biraz Halil İnalcık oku cahil olmayın
Gerçekler ortada bir kısım padişah oğlancıdır- +1 yıl
Senin bu kuma yazman varsa, vedat ı bir araştır cidden... Ama gerçeklerden kaçmak, kafayı kuma gömmek yok... Söz mü?
Soran+1 yılTamam araştıracağım benim amacım zaten tarihin gizli saklı bizden saklanan noktaları ama sen de araştır
Dikkat et her padişaha demiyorum bir kısmı öyleymiş- +1 yıl
Basit bir google araştırması yap bekliyorum... Küfretmek yok...
Soran+1 yılKüfretmem saygılıca konuşuyoruz ama sağlam kaynak olmalı.. cepteyim eve geçince bakıcam
- +1 yıl
Senden haber bekliyorum
Kültür & Sanat konusunda 2,4b cevap paylaştı. bizim hoca öyle diyordu :)
10 YorumlaOsmanlıda oğlancılık varmış hatta p*şt kelimesi buradan çıkmıştır.
10 YorumlaBabadan oğula gecen tüm sistemlerin kişilerin kurumların mk
10 YorumlaBu uyduruk söylentileri nedense putperestler uydurun. Hani şu birinin heykeline tapanlar varya..
00 YorumlaHayır öyle bişey yok ama papalar tescillendi filmi bile var
00 Yorumla
+1 yılsenn gibileri yapan babalar olabilir. tabi çürük çıkacak
21 Yorumla- +1 yıl
helal olsun kardeşime iyi cevap
+1 yılYaşar Nuri Öztürk'ün bu konuda youtube de videosu var,
01 Yorumla- +1 yıl
www. youtube. com/watch? v=5FZ_UVMUNWE
Aptal aptal konuşma. Top olmalarına gerek yoktu. İstediği kadar gidereedebilirlerdi ihtiyaçlarını
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHalil inalcık osmanlı Yalova da kurulmuş diyen bir insan başka kaynak gösterirsen inanabilirim belki
00 Yorumla
+1 yılÇok acayipsin biliyorsun değil mi :)
00 Yorumlaoğlancı ne demek? ben anlamadım
03 Yorumla- +1 yıl
Gay demek
Nerden bu kaniya vardigini cok merak ettim
02 Yorumla
Soran+1 yılYahu ne kanısı.. okuyoruz araştırıyoruz
Allah'a sığınıyoruz sizden Müslümanlar olarak...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnu diyenin taa mk. Allah belanizi versin
07 Yorumla
Soran+1 yılHalil İnalcık hoca bile söylüyorken bu neyin yobazlığı savunması
Cevap sahibi+1 yılOnunda mk.
Cevap sahibi+1 yılTarihi Halil İnalcık yazmadı kuş beyinliler.
Soran+1 yılGeçmişe gidip gördün galiba.. tabi ki tarihçilerden öğrenicez tarihi
Cevap sahibi+1 yılUlan mal SEN Tarihi 1 kişiden mi ögreniyosun.
Soran+1 yılFesli çakma tarihçilerden mi öğrenecem
Senin gözün kör kulağın sağır olmuş kaynak gösteriyorum hala bıdı bıdı
Çenemi yormayacam daha fazla☺
Cevap sahibi+1 yılYol al.
+1 yılİnsan şu başlığı yazmaya hayâ eder ulan!
10 Yorumla
+1 yılİnanmak istemiyorum böyle bir şeye. :/
00 YorumlaAkıl fukarası resmen 😷
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir şey yok
32 Yorumla
Soran+1 yılBilgi çağındayız okuyun biraz nolur
- +1 yıl
Eleştiri amaçlı sormuyorsun değil mi bir de soruyu? Belli ki ya Ermeni dönmesi ya Rus kırmasısın.. Çamur atmak kolay ama yedirin kendinize bunları.. Bizim Atalarımız zamanında çok şey etti sizi :))))
+1 yılEvet biseksueller 😆
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİftira etmeyin padişahlara...
00 Yorumlaataerkildi tabi
00 YorumlaEvet oglanciydi
10 Yorumla
+1 yılOğlancı?
00 Yorumla
+1 yılvay toplar vay
10 YorumlaÖyle olanları varmış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOğlancı derken?
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!