Ben uzunca bir sure sorguladim bunda en buyuk etkende akp hukumeti oldu. Yani benim dogrularimla onlarin ki uymuyordu. Bir zamanlar bildiginiz gibi gulenle aralari iyiydi. Fem dershanesinide az cok bilirsiniz ne hikmetse hem yayinlarinda hemde zaman gibi bazi ek testlerinde uni sinavlari bire bir tutardi ve tutacagna dairde oraya gelenlere garanti verirlerdi. Hem kpss hem de universitede bu sekilde calintilarin yasamasi bana dini sorgulatti. akp liler sozum ona cok muminler ama benim dinime fazla terslerdi. Ya onlar musluman ya da ben derken dini sorgulamaya basladim 5 yil oldu hala daha net cevap bulabilmis degilim. Ama cogu insani dinden soguttular orasi kesin☺😅
Cevabın nedir?
Müslümanlığımı Dinimi sorgulamak için AKP ye;
Vatan Millet sevgim için MHP ye,
Cumhuriyetim için CHP ye,
Kardeşlik duygularım için HDP ye, ihtiyacım yok.
Hangi biri ve ya diğerleri birbirini yenmek uğruna gerçekten hizmet etti, ya da göstermelik bir şeyler yapıp, daha fazlasını alıp gitmedi ve hala almıyor? Hangisi DOSTLUĞA KARDEŞLİĞE diye otobüslerle kafamızı şişirdi, bir taraflarını yırtmadı mitinglerde de, kendi arasında huzur sağladı?
Bırak dini, o insanın içinde kendi vicdanındadır. Görüş ayrılığını, ırk ayrımını şu sınırlar içerisinde dış güçlerin kuklaları olarak ortaya çıkarmayan hangi parti? Biri alevilere saldırırken diğeri de saldırınca kendisi kardeş kesildi, bir hepsini temizleyeceğim derken, arka tarafta anlaşma yaptı, biri diğerinin adamlarına rüşvet veri kendine çekti.. Hangisi satılmamış? Hangisi temiz kaldı?
AKP dini kullanıyor neden? en kurnazı o, çünkü insanın en zayıf maneviyat duyguları o, hakkı savunan doğruyu yapıyordur , e bre cahil, Kuran zaten sana demiyor mu onlar Allah adıyla kandıracak, senin kitabın farklı onun okuduğu farklı mı? Senin Allahın 1 onun ki farklı mı? Değil.. Ama körlemesine AKP Dinin direği, görüşleri yüzünden, diğerlerinin de köstek çabaları yüzünden giden şehitlerden tutta, ne değerlerimizden olduk, çünkü kardeşin kardeşi artık ırkına göre sevdiği milletler olduk.
AKP ye bağlama , kendi muhasebeni yap.22 Yorumla
Soran+1 yılAkp cikis noktamdi şu an icin tabikide bu degil ben sadece ilk sorgulamaya bu sayede basladim☺guzel bir aciklama olmus tesekkurler
En İyi Cevaplar
+1 yılKüçük bir örnek verelim. Ben çalışınca proflar "whoaaa" yapıyor. Diğer Türk arkadaşlar çalışınca sabaha kadar hiçbir şey öğrenemiyor. Ders aynı ders, kitap aynı kitap, konu aynı konu.
Farkımız ben yıllardır uğraşa uğraşa ingilizcemi geliştirmişim. Çalışa çalışa tıbbi konular hakkında belli bir birikimim olmuş. Arkadaşlarım birikimsiz, dilsiz deniyor ama bütün gece de çabalasa boş..
Gelelim sonuca.. Eğer bir konuda sorgulama yapmak, sonuca ulaşmak, bir şeyler öğrenmek istiyorsak, mutlaka birikimimizin olması gerekir. Kıçı kırık bir deney için bile bir sürü makale okurken, din gibi çok geniş bir olguyu araştırırken internetle yetiniyoruz. Bugün bütün gece internetten çalıştığını söyleyen arkadaşıma KBB sınavında profesör aynen şunları söyledi: "KBB uzmanları internetten okumazlar, kitaptan okurlar."
Yani burada bile diyor ki, "Herkesin yazılar yazıp, doğru yanlış kalabalık yaptığı yerden ne öğrendiğini zannediyorsun?"23 Yorumla
Soran+1 yılGuzel yazmissin arastirmak bir noktada sabit kalinarak zaten olmamalidir.
- +1 yıl
Sen bugün çok olumlusun.. İkidir eleştiri yapıyorum, sadece güler yüz, olumlu yorum alıyorum karşılığında. Zıt görüşte bir cevap bile yok :)
Soran+1 yılCunku guzel ve duzgun yaziyorsun ☺☺
+1 yılTabii sorguladım, isteyerek ve severek İslam'ı, müslümanlığı seçmiş birisiyim.
Tavsiyem hangi din olursa olsun, kuzu gibi araştırmadan, bilmeden körü körüne bağlanmayın... Sağlıklı değil. İslam konusunda tereddüt yaşıyorsan bugünün siyasetine değil, peygamber hak ve hürriyetini araştırmanı öneririm. :) Zaman geçtikçe herkes dini kendine uyduruyor, sen uyman gerekenleri bil, istediğine uy, istediğine uyma; vicdanın ve kalbin yardımcı olur sana ^^21 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler☺
+1 yılsorgulamaya yanlis yerden baslamissin kurani getiren akp hükümeti degilki bu adamlar böyleyse getirdikleri kitapda sorun vardir diyesiniz, seriatla yönetilen ülkelere bakip gercek izlam bu deel diyenlerin akp müslümansa biz neyiz diye sorgulamaya baslamasi aslinda halkin ne denli cahil oldugunu kaniti olsa dahi ve sorgulama nedenleri aptalca gelse de bana, sorgulamak iyidir yine de.
14 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin bir baslangic noktasi vardir benimkide budur bayan. Ayrica sana gore ben zaten aptalim her gorusume gelip yorumla belirtmek yorucu olmuyor mu sence de
- +1 yıl
her yorumuna gelmedim, alt tarafi bir yorum iki soruna görüs yazdim ve hic birinde aptalsin demedim, verdigin örnekleri elestirdim.
abartmadan bagyan.
Soran+1 yılTamam bagyan her paylasima beklerim keyifli paylasimlar iyi bayramlar 😌😌
- +1 yıl
amen.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
25Cevap
Gündem konusunda 2,4b cevap paylaştı. dinler kişilere göre veya partilere göre belirlenmez..
12 Yorumla
Soran+1 yılBir parti surekli din politasi yapip destekcileride dinciyiz diye gecinirse yapilir
+1 yılSorguladim google cikti. Inandim bende 😊😊
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle İslam dinini akp ile bağdaştırman en büyük hata olmuştur. Kişiye bakarak dinin doğru olup olmadığı anlaşılmaz. Bu dine ait kitap vardır hüküm vardır gönderilen elçisi vardır. Rüşvet yiyen hakim davada haksızlık yaparsa avukatlar yalan söyleyip sanığı kurtarırsa bu anayasanın eksikliğinden midir yoksa kişilerin yaptıkları usulsüzlüklerden midir? Önce buna cevap vermen gerek. İslam dinini insanlar kendi çıkarları için kullandıkları için İslam yanlış tanınır oldu. Unutma Kusursuz olan müslümanlar değil İslamdır !
10 Yorumla
+1 yılEvet sorgularım. Sorgulanmalı da Sokratın dediği gibi. . .
Senin bu din konusunda yaşadığının aynısı ben de Kemalizm konusunda yaşadım ve zamanla değiştim.44 Yorumla
Soran+1 yılEvet herseyin asirisi goze cok batirilip yapilan hayalar insana bir ideolojiyi sorgulatiyor
- +1 yıl
Haklısın katıldım
- +1 yıl
Bu yüzden her zaman sende sorgula :)
- +1 yıl
Sen sorguladın mı peki
Aynen adamlar din iman diye diye milyardolarlık servet yaptılar insan haliyle soruyor "ulan adamlar Allahuekber diye geldi milyardolar servet yaptılar, milyonlarca Müslümanın katili ABD'nin kulu köpeği oldular, ülkenin anasını ağlattılar, tüm komşularla düşman olduk ABD'nin orta doğu planına ortak olduk" diyerekten. Gayet normal yani bir cevabım yok sana.
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler kisacasi icimdekileri dile getirmissin
+1 yılsanki tayyip peygamber, ne alakasi onunla. ben ateistim ama, madem muslumanin diyorsunuz, bir cumaya gidin, bir kuran okuyun, yanimda icerken neden ateistsin demeyin, ya da burada kizlara yazarken
21 Yorumla
Soran+1 yılSen bilmiyormusun konya mitinginde son peygamber recep tayip diyorlardi😂
Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Din AKP değildir Kurandır ona göre bakman gerek İnsanların yaptıklarını dine göre düşünürsen açık ve net dinden çıkarsın Sorgulama diyorsan Kurana bakman gerek
Evet sorguluyorum doğduğun dine inanmak saçma bilgi sahibi olmadan12 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle dogrusun ama dedigim gibi 17 yasindaydim ilk sorgulamaya cikis noktam akpde oldu
+1 yılEvet sorgulamaya başladım bunu öğrenince..
encrypted-tbn3.gstatic.com/images10 Yorumlaşerihatı destekleyen bir yapılanma İslam dinine saygı duymuyor demektir.
Akp hükümeti kendi doğrularını bilirler başkalarına saygı göstermezler.
ben dinimi sorgulamak yerine onların dininden şüphe duymaya başladım.
Başkalarının dinine saygı göstermeyen Müslüman olamaz zaten.30 Yorumla
+1 yılDinimi sorguladım ama siyasi partilerden başlayarak değil.. Kaç tane hükümet geldi geçti böyle komik bir şey olur mu?
18 Yorumla
Soran+1 yılBaska hukumet gormedim sorun da o 😅
- +1 yıl
Tabi ben de öyleyim sadece hüümetleri araştırıp geçmişteki söylemlerine bakarız. ve izlenim ediniriz anca...
Ama dini kullanıyorlar ve hatta dalga geçiyorlar.. Bismillahla şarkı mı yapılır? Birde yasaklandı diye üzülen var...
Soran+1 yılYa sorma cidden bide uzulen var bu duruma ben artik hic bisey diyemez oldum onlara.
- +1 yıl
Akpli seçmen çok sert...
Genellemek istemem ama araştırmayı değil RTE ve akpli vekillerin ağzından çıkana göre inanıyor... Ama o kadar çok şey söyleyip inkar ediyorlar ki takip etmek yalanlarını oldukça zor...
Onlar yahudi İslamcı.
Soran+1 yıl👍👏👏
- +1 yıl
Teşekkürler :)
Soran+1 yılRica ederim benim usenip yazmadigim herseyi kisa oz acikladin☺
- +1 yıl
Sevindim yararlı olabiliyorsam.
her inanan müslüman dini sorgulamalı. allah o yüzden baktığın her yere mucize gibi ibretler yükledi. bakıp araştırıp onun varlığını mantığınla hislerinde idrak edesin diye. akape ve cemaat hurafelerle dini karıştırır halkı sömürür. şekilciliğe önem verir. islamda şekil önemli değildir niyet önemlidir. ibadetlerini ve iyiliklerini gizli yap. afişe etme yalnız allah rızası için yap karşılık bekleme. trafoya kedi girdi pişkinliğinde halkla dalga geçen soyguncuların islamiyetle alakası yok maalesef.
10 Yorumla
+1 yılAkpartililer dinsiz fethullahçılar dinsiz o zaman kimin gerçek dinin içinde? Chp mi?
12 Yorumla
Soran+1 yılChp din politikasi zaten yapmiyor bagyan☺
- +1 yıl
Evet dogru kafir politikası yapıyor demi? Diyorsun ki fethullahçılar da Akpartililerde dinsiz çıktı ya onlar ya ben diyorsun bende sana soruyorum hangi partiyi tutan bütünlük diniini seven? Böyle bir yanılgıya kapılma çünkü genelleme yapıyorsun her kesimden dinli veya dinsiz olanlar vardır
+1 yılwww.kizlarsoruyor.com/.../q3895834-sehit-haberlerini-tv-de-izleyince-hdpye-oy-verenlerin-gozleri sorunun cevabı bu sorumun yorumlarında gizli bakarsan alırsın cevabını
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan sorgulamalı bence. Zaten sorguladığım için Ateist'im. Fakat AKP de gerçekten İslam'a uygun mu davranıyor? Sanmıyorum.
110 Yorumla
Soran+1 yılBende sanmadim oyuzden bir soguma geldi sogmakta istemedim arastirayim en iyisi dedim arastirmayada cogunluk ateist dernegi uyesi olan arkadaslarimla konusarak dini yonden bilincli olan insanlarla konusarak yaptim ama gel gorki hic net bisey yok
Cevap sahibi+1 yılKuran'ı okudun mu?
Soran+1 yılTurkce okudum arkadasimda okuyarak iza etmeye calisti. Arapca bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılNe düşündün peki?
Soran+1 yılTurkce okudugum icin mi yoksa meallerin herkrse gore degisim gosterdigi icin mi bilemem ama benim mantgima sigmiyor. Ayeti tam hatirlamiyorum ama sozler suydu biz size tek yol kurani gosterdik hersey eksiksiz burada yaziyor. Baska seylere inanmaya neden devam edersiniz? Ozaman diyorum hadisler neden var ozaman sunnetler neden var? Her ceviride esirgeyen ve bagislayan rabbin adiyla diye basliyor neden yaradan kendine boyle sesleniyor 2. sahis ile dedim. Bir cok seyde kadinin 2. mal yerine yarim akilli diye tasvir edilmesi kullar arasi ayrimcilik ensestligi uzak kilip neden peygamberin oglum dediigi zeydin karisiyla nikahlaniyor ayni zmaanda kendiside hala kizi. Yani ne biliyim cok fazla deli sacmaligi var☺
Cevap sahibi+1 yılO zaman neden Müslümansın kız :D
Bence de öyle :/
Soran+1 yılIsi saglama almak lazim ya varsa?😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılSanki bu tüm Müslümanlar cennete gidecek :D
Soran+1 yılYa sorma bide sey var musluman olmayanlar cehenneme gidecek 😅
Cevap sahibi+1 yılGeceleri uyuyamıyorum bunu düşünmekten :(
Su an bu ulkede islami akp sayesinde yasiyoruz. Akp islama ve allaha daha cok yaklasmami sagladi. Soruya gelince bir ara ya hristiyanlar hakliysa diye bir supheye dustum o ara dini sorgulamaistim biraz.
10 YorumlaTayibi dinleyip din bulmaya calisirsan cok kotu bir yola dusecegin kesin adamin din zihniyeti cikarciliktan ibaret
12 Yorumla
Soran+1 yılSadece arastirmam onlarla basladi yoksa cidden herkesi saptirir onlar😅
Benim biraz kafam karıştı, şimdi sen akp'nin din anlayışından mı soğudun? yoksa gülen cemaatinin din anlayışından mı soğudun? Biraz daha açıklarsan
13 Yorumla
Soran+1 yılIkisindende sogdum 2011de de arastirmaya basladim bu benim cikis noktam oldu dedim.
- +1 yıl
Sen İslam dinini yanlış açıdan değerlendirmişsin. Din siyaset üzerinden sorgulanamaz, zaten din ile siyaset bağdaştırılamaz. Yani İslami siyaset olur ama siyasi İslam olmaz, ikisi çok başka şeyler ! İlk önce bunların arasındaki farkı anlaman lazım, sonra dinini ; kuranı kerim, peygamberimizin hadisleri ve fıkıh/ tasavvuf alimlerinin din hakkındaki beyanları üzerinden değerlendirebilirsin/ sorgulayabilirsin.
Şunu unutmamalısın : Eğer din adına (temsilen) bir hoca çıkıp şu partiye oy verin/ vermeyin diye buyruk ediyorsa anla ki o şahsın (cemaatin) din ile hiç bir ilgisi, alakası yoktur
Soran+1 yılTabikide oyle ama dedim gibi ozamanlar 17 yasindaydim ve bende cikis noktasi o sene oldu
+1 yılAKP dini kullanmiyor AKP den önce insanların özgürce yasayamadigi dini yasamaya başladılar simdi konuşursam aksamı bulur en iyisi herkes kendi bildigini yasasın
10 YorumlaSen dinini niye başkalarına gore uyarliyorsun ki kuranda dininizi gulene gore ya da AKP ye gore mi belirleyen diyorlar sen allaahin emirlerini pekala kurandan ya da hadislerden öğrenebilirsiniz sen kurana gore dini yasa başkalarına gore degil
20 Yorumlasorgulanacak bir dinim olmadı hiç inançlı biri değilim
20 Yorumla
+1 yılBu kadın; şu "ben müftü eşiyim" diyen ama aslında "chp ilçe teşkşlatı başkanının eşi olan, bar işletmecisi karı" gibi takiyye yapıyor...
Sosyalistler her türlü yalana bu seçimde de başvuracak demek ki...02 Yorumla
Soran+1 yılNekdar bos bir yorum
- +1 yıl
Senin soru. Kadar anlamsız olamaz.. Sap ile samanı birbirine katmışsın...
+1 yılBen sorguladm 52 günah bakiyem kalmş sonrası Allah kerim :)
10 YorumlaDinle ne alakası var, sana din bunları yap demiyor zaten...
10 Yorumla
+1 yılBenım yaratıcım doğadır. O benım kalbımı bılyıor. Araya dın koymaya gerek yok.
10 Yorumla
+1 yılEvet , agnostik oldum sonra zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılAgnostiklik degilde cunku fazla bilinmezljk var tesadufi bakamiyorum oyuzden uzun sure deist kaldim. Ama baktim olmuyor en iyisi cok dusunme kizim ailene uy dediim😅
Gizli Üye(36-45)+1 yıldin ile ne alaka şimdi sen bence ruhsal sorunlar yaşıyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılAlakami sadece dibi politika yaparsa olacag bir
Cevap sahibi+1 yılsenin din olgunu bir öğereneyim din nedir hanımefendi
Cevap sahibi+1 yıldin başakasına göre çizilen rotan mı?
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaram yemekle musluman mi olunurmus :D
12 Yorumla
Soran+1 yılBen cocuklarimin bogazindan helal lokma gecirmedim..
"RTE"
😅
Cevap sahibi+1 yılBak yine guldurdun 😂😂
tanrıya hiç inanmadım inanma gereğide duymadım.
20 Yorumlahayıt sorgulamadım hiç düşünmüyorumda çok şükür :D
10 Yorumla
+1 yılHelal olsun kesinlikle katılıyorum
10 Yorumla
+1 yılDin kitap gibidir, okudukça sayfaları geçer.
10 Yorumlaakpnin bir zaraerı daha
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet ve agnostik oldum
10 Yorumlahiç sorgulamadım
10 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!