fotoğraftaki yer askerlik yaptığım Şırnak / Uludere Habur 2 bölüğü. Resim tam bölüğün olduğu yerden çekilmiş. Yani dağın tepesinden. Aşşağıda 12 hane ev ve 1 tane köy bakkalı var. Diğerleride ahır. Köy bile değil mezra. Ve hepsi Kürt. Kışın yaklaşık 2-3 ay burada bağlantı kesilir. Yollar kapanır, elektrik olmaz, sular donar, telefon kesilir. Bölükteki erzak hayat normale dönene kadar bir şekilde yeter. Ama ekmek en büyük sıkıntı olur. Köylü kış şartlarını bildiği için ekmeğini bol miktarda yapar ve saklar. Biz ekmeğimiz bittiğinde gider kapılarını çalar bölüğe yetecek kadar ekmeği köylülerden alırdık. Ve kendilerine bile yetecek kadar ekmekleri kalmayacak duruma gelse bile birgün dahi ''bizdede yok'' ya da ''bizede yetmez'' dediklerini duymadık. Sofralarını bize açar ekmeklerini bizimle paylaşır asla eli boş göndermezlerdi. Yani kimse bu ülkenin batısından, gidip görmediği doğusunun insanına laf söylemeye kalkmasın. Kimse oradaki durumdan hoşnut değil. Kimse oradaki ''yaşam'' koşullarından memnun değil. Ama oradaki insanlar inanın askere kendi evlatları gibi bakıyor. Çünkü günü geldiğinde kendi evlatlarıda askere gidiyor. Ve o düşmanlık gösterip ölmeleri için hergün dua ettiğiniz Kürtler orada askerlerin her ihtiyacını kendi ihtiyaçları gibi görüyor ellerinden geleni yapıyor. Bir kaç gün önce Dağlıca ölen askerlerin cenazelerini bile kendi hayatlarını hiçe sayarak Dağlıcayı geçip gidip oradan getiren yine o bölgede yaşayan Kürt halkı. Yani oturduğun yerden, bilmeden, görmeden, karnından konuşarak, ondan bundan duyduklarınla kin beslediğin, nefret ettiğin o insanlar kadar insan olabilirmisin asıl mesele bu. Yani sofranda https://s3-eu-central-1.amazonaws.com/ks.draft.images/26898
Güncellemeler
+1 yıl
Yani sofranda çocugunu aç bırakıp kapını çalan askere ekmeğini verebilecek kadarmısın? ASIL MESELE BU.
İnsanlar Kürtler'in hepsine kötü bakmıyor.. Cizre'de ki Terörist cenazesi için yollara akın eden Kürtler var.. Videolar da resimlerde mevcut insanlar PKK yandaşı Kürtlere öfkeliler.. Lütfen artık bunu ayırmasını bilin.! Her biriniz, insanların durduk yere masum Kürtlere düşman kesildiğini ifade etmeye çalışıyorsunuz.. Her Kürt bu resimde Bahsettiğiniz insanlar kadar iyi olamıyor.. Bu mar Askereleri sahipleniyormuş, misal Cizre'de ki halk ne yaptı? PKK cenazeleri için tören Yaptılar.! İşte öfke PKK yandaşı olan Kürtlere.! Bunu ayırın artık insanları birbirinden ayrımcıllaştırmayın..
Dışardan kim gelmiş? Nerden gelmişler? Videoda herşey gözüküyor. Uludere katliamı derler buna... Önce bunları bir öğren.34 kürt öldü.. İşte bu kürtler askere böyle saldırdı...
HELAL OLSUN SANA kardeşim bu ülkeyi bölmek isteyenler elbek birgün allah katında bunun hesabını verecektir kim olursa olsun.. ben kürdüm kürt olmayı ben tercih etmedim ama dilime dinime ırkıma ihanet etmedim etmemde hepimiz müslumanız kardeşiz adem babadan gelmeyiz savaşa hayır
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
kürt degilm siz cogu şeyi hak ediyorsunuz zaten gercekten
gariban köylünün seçeneği yoktur içgüdülerine göre hareket eder çevre şartları bunu gerektirir çünkü öte yandan bir askeride asla iyimser olmaması gerekir disiplin açısından..
bak hocam kürt degilm bilecik sögütözülüyüm. türküm. şimdi %80-90 oy dogal olarak alıcaklar adamlar kürt. bugun senin adı altında bir kürt partisi olsa vatan haini terörist olurdu dimi? ben orda yaşadm gördüm herseyi herseyede hakları var sen türk gbi büyüdün onlarda kürt gbi onların sana ayak uydurmasını bekleme. onlar yeteri kadar uydurmaya calişiyor. adamlar daha fax makinesi ne bilmiyor cahil bir toplum yetiştirmssnz sen onlara 1 gün olsn saygı dydun mu yok. bol keseden atarsınız hic birsey bilmezsnz
En İyi Cevaplar