şüphesiz Türklerin en büyük yanlışı İslama girmektir kendi değerlerini nasıl kaybettiğini görüyoruz başta örnek Osmanlı :) arabın dinine geçtikten sonra kadınlarını çok kötü bir duruma soktularki İslam öncesi Türklerde kadın erkeklerden üstün tutuluyor ezanın farklı bir dilde okunmasının yasak oluşu arap dini oluşunu kanıtlıyor zaten hani evrensel dindi İslam evrensel ise ben bunu her dilde okumalıyım yanlışmı?
Cevabın nedir?
''biz her peygamberi kendi milletinin lisanıyla gönderdik, ta ki onlara *hakikatleri iyice açıklasın'' (ibrahim, 14/4)
Bu ayetten bir şey çıkarabilir misin? Ama sanmıyorum dur açıklayayım ;
İslamiyet sadece Araplara değil bütün insanlığa gelmiştir. Kur'an'ın arapça olması peygamber efendimiz Hz. Muhammed 'in (s. a. v) Arap olmasından kaynaklanmaktadır. sonuçta kur'an başka bir dilde gelseydi peygamber efendimizin bilmediği bir dille bu dini yaymasını nasıl bekleyebilirdik? Arapçayla yayılmış bir dindir İslam. Ama tüm evrene gelen bir din olduğu için daha sonra herkesin kendi dilinde meailini yayınlamasıyla her dilden ırktan insanın dini olabilecek dindir.32 Yorumla
Soran+1 yılarkadşım İslama inanmana kimse bişey demiyorki her ırktan insanda inanabilir
ama arap kültürüne asimile olmuş bu millet tamamen Türk kimliğini unutmuş mesela senin profil resmindeki Türk imparatorluğu arap töreleriyle yönetti devleti kendi kimlğinden uzaktı osmanlının bukadar başarısının sırrını şeriata bağlamakta gülünç bir durumdur :) zaten osmanlının yıkılış sebebi dindir :) bilimin çok gerisinde kalmıştır ve dini anlayışları yüzünden bilime zıt düşmüştür
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 3,5b cevap paylaştı. islamı sünnilikle sınırlandırdığın için böyle düşünüyorsun. Alevi islam anlayışı Türklüğünü kaybetmeden islamı yaşıyor
24 Yorumla
Soran+1 yılhorasan Türkmenistan kırım tatarlar falan bunlar işte kaybetmemiş :) dediğin gibi Hacı Bektaşi Veli felsefesi sayesinde kurtarıyorsunuz biraz :)
- +1 yıl
Alevilik Türk dinidir benzeri propagandalar, Aleviliğin altını oyuyor, içini boşaltıyor.
Ayrıca mantar gibi patlayan cem evleri, Aleviliği Sunnileştiriyor, cem evleri camiler gibi birer ticarethaneye dönüşüyor, eski usul birinin evinde toplanıp cem yapma bence çok daha samimi ve temizdi.
+1 yılYavrum sen olaya çok yanlış yerden girmişsin ya. bir kere İslam kadını her şeyden üstün tutar ve çok değer verir. Kur'an'ı Kerîm i açıp okumanı tavsiye ederim. Said Nursi nin bir lafı var bilir misin bilmem de ben yine de yazıyım.
“Allahü Zülcelal Hazretleri, Kuran-ı Kerim’de “ÖYLE BİR KAVİM GÖNDERECEĞİM Kİ ONLAR ALLAH’I, ALLAH DA ONLARI SEVER” buyurmuştur (Maide Suresi, 54). Ben de bu beyan-ı İlahi karşısında düşündüm. BU KAVMİN BİN YILDANBERİ ALEM-I İSLAM’IN BAYRAKTARLIĞINI YAPAN TÜRK MİLLETİ OLDUĞUNU ANLADIM.”
(Necmeddin Şahiner, Bilinmeyen Taraflarıyla Bediüzzaman Said Nursi, s. 233-234.) :)44 Yorumla- +1 yıl
Doğru konuşma yanlış anlatım
Soran+1 yılsaidi nursi kürt ırkçısı :) islam kadınlara değer veriyo deme yüzsüz gitde arabistana görelim
- +1 yıl
Seni görende hiç arabistandan çıkmıyosun zanneder ya. Türkiye de gayet herkes rahat. Kimsenin kafasına silah zoruyla tesettüre sokmuyolar. Kadınlarımız gayette özgür ve rahat. Said Nursi yi de araştırmadan konuşma. Kendisi kürtlük hakkında en ufak bir şey dahi söylememiştir.
Soran+1 yılşeriat bataklıktır düşmemek için direnin bence
+1 yılSen her dili biliyor musun
Başka bir ülkede başka bir dilde ezan okunduğunda namaza çağrı olduğunu nasıl anlayacaksın. Tek bir dilde okunması onun evrenselliğini gösterir. Ezan namaza herkes için bir çağrıdır.
Bencd şu an milliyetçilik damarlafın kabarmış.45 Yorumla
Soran+1 yılya saçmalama kızım başka bir dilde ezan okunduğu zaman nasıl anlayacaksın yazmıssın tanrı uludur ulu desin bak nası anlıyosun heryerde arapça okunması o dinin sadece araplara ait olduğunu gösterir gerçi siz kuranın türkçeleştirilmesinede karşısınız arap devşirmeleri sizi kimlğini benliğini unutmuşsunuz çok konuşmayın
- +1 yıl
Açarsın anlamına bakarsın ve anlarsın. Ezan evrensel bir çağrı anladın mı. Sen kuranı okudun mu hiç gelmiş burada konuşuyorsun kuran bütün insanlığa indirildi sadece araplara değil. Türk arap ne ayırıyorsun islam mı islam. Kafan basmıyorsa arapçaya ileri geri konuşma. Dinden anladığında pek yok. Beyni boş ateistler gibi konuşuyorsun
- +1 yıl
Allahım mala bak ya ulu diyince zaten ger dinde ulu ya salak ya bildiğin salak şimdi sana ulunun başka dillerdeki karşılığını yazıcam da zaman ısrafı
- +1 yıl
@sexiroccoo bir daha oku bakalım ne demek istemişim anlamamışsın
- +1 yıl
Arkadaşın dediği gibi İslam Arap Dinidir Bizim Müslümanlığa geçmemiz bir Hata
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
23Cevap
Herkesin dinine kimse karışamaz. Atatürk bunu bilerek laik bir devlet kurdu. Her şey günlük gülistanlık iken 1950 de dinle iktidara gelenler oldu hepsi devlete ihanetten asıldı. Bu millet dinle siyasetin karışmayacağını bir türlü anlayamadı resmen ahmaklık ypatıkları.
42 Yorumla
Soran+1 yıldoğrudur
- +1 yıl
Aynen öyle. Şu an sen dinini yaşayabiliyorsun ezanın okunuyor ya da klise çanın çalıyor kur-an'ını incilini tevratını artık hangi dindensen okuyabiliyorsun ibadethanende var hemde devletin maaşıyla personel atanıyor ibadetinide yapabiliyorsun. Atatürk ilkeleri dinsizlik değilmiş demekki. İnsanları bunun hakkında bilinçlendirmek gerek beyin yıkanmaması gerek.
+1 yılDinin milleti olmaz. Ayrica tengrizm ve islamiyet birbirine cok yakin dinlerdir. Arap kulturunu benimsememiz bence de yanlis ve sacma bir davranis ama arap kulturu ile arap dini farkli seyler. Ayrica osmanli 16. Yuzyila kadar dunya tarihine tek eliyle yön veren bir devlettir lutfen kucumseyemeyin.
12 Yorumla
Soranyönetmesi ne ifade ediyor görüyruz osmanlıyı osmanlıya dair bir çöp bile bırakmadılar haçlılar :) yaa osmanlının belası din olmuştur unutma avrupa osmanlıya silah gönderdiği zaman osmanlı bunlar kafir icadı diye geri yollardı din yüzünden devletleri yıkıldı :)
- +1 yıl
Din yuzunden degil dinin yanlis yorumlanmasi yuzunden.
Yanlışın var hacı en büyük hataları islamı seçmek değil islam coğrafyasına bulaşmasıdır. herkesin bir inancı vardır saygı duymak gerekir kimseyi dini inancı ile yargılayamazsın islam arap dini olsa bu kadar insana ulaşmazdı ayrıca herkes özgürdür neye inanacaklarına kendileri karar verir.
01 Yorumla
Soran+1 yılyorumuna saygı duyuyorum hacı
+1 yılArkadaşım senin tarih bilgin aşırı zayıf, anlatsak da anlamazsın, bir kere sen millileşme hareketi ve dini karıştırıyorsun... Ayrıca kimse Kuran'ı farklı dilde okuma demiyor. Zaten türkçe meali var al oku :)
316 Yorumla
Soran+1 yılTürkçe ezan dedim
- +1 yıl
Ezanın türkçe okunması yasak olsa ve İslama aykırı olsa bu kadar müslüman neden ayaklanmasın? Uydurma ve basmabakalıp din antisempatizyanlarının uydurduğu ve topluma biçtiği şeyleri, halka arap kültürü diye yedirmek neyin nesi?
Soran+1 yılyaa bırak kzm yasak değilse okutsana veya okutulması için eylem yapsana :)
- +1 yıl
Tarihden yoksun olduğunu söyledim, ezan kimin zamanında tekrar arapça okutuldu? Ve çok partili hayata ne zaman geçildi? Bu çok partili hayatı ülkemize süren kimdir? Bunların cevaplarını bile veremeyeceksin. Şu soruya attığın başlıktan ve sorundan belli. Hadi ben söyleyeyim. Ezanı arapça okutma vaadi veren Menderes buna destek olan kanun yayınlayan chp, çok partili hayatı bize süren ABD, Menderes'in asılma sebebi
1- 1951 yılında Menderes hükümeti Kore Savaşı'na Amerika için asker gönderdi. Amerikan çıkarları için bine yakın vatan evladı Kore'de yaşamını yitirdi, binlercesi yaralandı.
2- 1952'de NATO'nun isteği üzerine komünizme karşı gayri-nizamı harp yapacak Seferberlik Tetkik Kurulu, daha sonraki adıyla Özel Harp Dairesi kurdu.
3- 1954 yılında Yabancılara petrol arama ve çıkarma izni verildi.
Menderes ABD'ye yan çizince ABD astı halk Menderes'i arapça ezanı okuttuğu için astılar zannetti. Ezanın türkçe okunması için kanunun çıkması chp İsmet İnönü dönemi, İsmet İnönü ise Amerikan mandasını - +1 yıl
savunur. Yani Atatürk düşmanları da yanılıyor bu durumda.'Arapça ezan okunamaz'diye bir ibare yok, Atatürk böyle dememiş, ceza getiren İsmet İnönü dönemi... Atatürk'ün ölümünden sonra... Yani? ABD güdümü altında İsmet İnönü zamanında üçlü anlaşma ile yaşamak budur, millileşme hareketi bu şekilde günümüze kadar engellenmelkte, İslam olmayan bir İslamı bize din dersi diye öğreten ABD, nasıl olmuş, NATO'ya kabul için mebte din dersi zorunluluğu getirilmiş, Erdoğan başa gelirken ne dedi? 'Biz millileşme gömleğini çıkardık'Yani Atatürk! ün annesi ve kız kardeşleri kapalıdır. Atatürk'ün İslamla ilgili çok değerli sözleri vardır. Bugün bile çoğu dindar kesimin beğendiği Cübbeli Ahmet Hoca, Atatürk'ü sever. Atatürk'te müslüman ve bunu belirtiyor. Ve İslam coğrafyasında hristiyan misyonerliğe izin vermeyeceğiz, milli ve dini özelliklerimizi koruyacağız. diyor. Bu durumda Türkçü olup hangi gruba giriyorsun bilmiyorum ama tüm atalarımızın İslamiyet öncesinde benimseği gök tanrı inancı ve türkçüğü, İslamdan sonra da
- +1 yıl
Yine inanç ve türkçülük özelliklerini milli görmeyip yarım kabul etmen çok gülünç ve çocukca.
Soran+1 yılyav arkadaşm sen ne anlatıyosun bana gelmiş bana ben sana toplmun arap kültürüne nasıl asimile oldğunu anlatıyorm Türkçe ezanın ters karşılanacağını anlatıyorm gelmişsin bana alakasız bir yazıyla bilgelik taslıyosn ne alakası var mendersle yok koreye asker yollamış falan filan bunları bildiğini kanıtlama bize yalandan allam ya natoyu falan karıştırmış bide işin içine :D bu arada siyasi görüşünüde belli etmemeye çalıştığın öyle belliki
- +1 yıl
Ben de toplumun nasıl arap kültürü ile asimile edildiğini süreçleri ile gösterdim, anlamaman çok normal içinden kelimeler çekip bir tür haklı çıkma çabası neden Menderes asıldı? Neden Menderes arapça ezanı okutmak için vaad verdi ve uyguladı? Bunun temelinde kim yatıyor? Halk neye inanıyor ve nasıl asimile olıuyor onu anlattım, siyasi görüş bildirmedim çok alakasız yorum, anlayamazsın cahillik zor, türkçe eksikliği de cabası...
Senin gibi düşünen insanlara verilecek yanıt, evet haklısın, araplar çok yoz toplum kadına eziyet ediyorlar deyip beraberinde islamıda karalamak fakat o kadar bilgisiz ve seviyesiz değilim benim yorumum bu kabul etmeyebilirsin sorundan algılama ve düünme yetin ortada
Soran+1 yılanlayamassın diyosn yani :D beni gibilere verilecek yanıtlar hakkında istemedende olsa doğryu yazmıssn araplar yoz toplumdur cahildir kadına değer vermez boşuna inkar etme
- +1 yıl
Arapların sosyolojik düzeninin öyle olması normal, ülkelerinden savaş eksik olmuyor, savaşta uzay çalışmalarımı yapacaklar :) Bulunduklarrı bu konumdan büyük miktarda onlar sorumlu, fakat başlarındaki yöneticiler , gelen politikacılar ve beraberindeki kültürel çöküntü bu aşamaa kadar dinle dayatılan ve alakasız hurafe tarzı şeyler onları geliştiremedi ki bir İranlı'nın bilgisi sana bin basar emin ol... Doğu gelişimin tıpta İran'a borçludur,700 yıl boyunca üniversitelerinde okudular. Her konuda doğuya borçluyuz gelişmeyi dediler. Bu durumda tek yönlü günümüz ile değil geçmişle de yorumlamak lazım aksi halde sen şu an kendi milletini de aşağılıyorsun çünkü Türkler bilimde, sanatta, poltikada aşağılarda... :) Çoğu bilim insanımız Avrupa ve Amerika'da...
Soran+1 yılhele şükür doğru bir yazı yazdın iran konsnda katılıyorm ortadoğuda bir iran kendini kanıtlamış bir devlet envanterindeki silahların hepsi kendi üretimleri biliyosun amerika ve avrpayla arasına ambargo koymşlardı hiç br şey ithal edemediler ama arrtık ticarete açıklar iran bizden daha ilerde çoğu dalda biliim adamlarımızın avrupada olasının sebebi brada yeterli değeri ve devlet desteğini göremediği için mesela doktor mehmet öz neden amerikada :)
- +1 yıl
Ha ha buraya yazdığım herşey doğrudur, siyaset vebilimin nabzını çok iyi tutarım fakat sen hiç sanmıyorum. Çünkü örneğin bile klas oysa bir türk daha yeni matematikte çok büyük bir şey keşfetti...
Soran+1 yıltamam laf yetiştirme:D ne keşfetmiş bizimki
- +1 yıl
İlkini yazacağım.
www.aksam.com.tr/.../haber-336603
Matematikçiyi de bulayım. - +1 yıl
- +1 yıl
https://www.haberler.com/aydin-cerit/
w3.sdu.edu.tr/personel/00499/prof-dr-lutfi-oksuz böyle çok, ciddi insanlar.
+1 yılİslam da okunan ezan tüm insanlığa okunur üzerine alınan secdeye gider, senin mantığından gidersek avrupalının hristiyanlığı afrikada ne arıyor, cahil olma az geliştir kendini hayat kısa bir bakmışsın zebaninin kollarındasın
37 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Buna cevap vermesi gerekmiyor kendini geliştirsin faydası kendine bize bir faydası yok @mağdurecibaci38
- +1 yıl
@mağdurebaci38 pardon üye adını yanlış etiketlemişim
- +1 yıl
benim yazacaklarımı sen yazmışsın,
bu tür cahil adamlar bilgisi az müslümanlara laf atarak kendini tatmin ediyor,
bizim gibiler gelincede kayboluyor ortadan - +1 yıl
Onun yaşında olanlar, kaplumbağa yavruları carreta carretalar gibi denize ulaşana kadar böyle saçma yollara giderler zamanla okyanusa ulaşır ya da kızgın cehhennem kumsalında kaybolur teşbihte hata olmaz anladıysan @mağdurebaci38
- +1 yıl
Yok ben bilmiyorum bana öğrettiğin iyi oldu hristiyanlığın kuduste başladığını bilmiyordum sağol allah razı olsun ben bu soru soran beyinsizin mantığıyla soruya cevap verdim hiciv ederek sende bunu anlayacak beyin yok anlaşılan hristiyanlık en yoğun avrupada amerikada olunca afrikaya misyonerlik faaliyetiyle niye yaydılar demek istedim afrikalıların dinini hristiyanlık yapmaya calıstılar onu demek istiyorum dinler evrenseldir ama hakiki din allah katında islamdır diger ilahi dinler allahın tevhid inancının devamıdır ancak zamanla bozulmuslardır islam tamalayıcı ve son dindir ahirete kadar bozulmayacaktır @tblisi
+1 yılARap dini İslam diyerek birşey bilmediğini kanıtladın zaten ne anlatsak boş.
57 Yorumla
Soran+1 yılsen anlatta aydınlat bizi :)
- +1 yıl
Karşımdakinin anlayabilecek durumda olması durumunda seve seve ama o durum şu an yok :)
Soran+1 yılarkadaş çevirme şimdi :D bilmiosun bişey yalandan laf sokma beni alt et hadi :D
- +1 yıl
Gazla çalışmıyorum :D
Soran+1 yılbişey bilimosun bu gerçek ama :)
- +1 yıl
Tamam senin bildiğinde açtığın başlıktan belli ama :D
Soran+1 yılEYVALLAH :d
Dinler mitolojik bilgidir, artık bu zamanda önem ifade etmiyor.
Tanrının olmayışı, Hiç bir şey yoktan var olmaz mantığını savunan tanrı ben vardım zaten diyor!
Evreni yaptığı iddaa eden tanrı kadının saçına takmış durumda ve ayrıca bizi ateşle korkutmaya çalışıyor!
Bunların insan fikirleri ve düşünceleri olduğunu artık insanlar fark etti.
artık insanlar dinlerle tanrılarla ilgilenmiyor..21 Yorumla- +1 yıl
Güzel sallamışsım ha
sen ya hiç okumamışsın ya da hep yanlış yerden okumuşsun biraz araştır ondan sonra bunları söyle
22 Yorumla
Soran+1 yılgerek yokki bir müslümanlara baktım bir haçlılara baktım aradaki büyük farkı ve kimin daha iiyi durumda olduğunu gördüm
+1 yılhristiyan olmaktansa ateist olmak daha mantıklı biliyor musun
p. s müslümanım.21 Yorumla
Soran+1 yılolabilir :)
+1 yılKesinlikle katılıyorum. Düşüncelerimi çok güzel yazmışsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl12 Yorumla
Soran+1 yıldelirsende kudursanda gerçekler bunlar yavrum :)
- +1 yıl
gerçekler bunlar aynen
+1 yılBence sen kendi adına koşun😤
Ben hem türk hemde müslüman olmaktan gayet memnunum😏13 Yorumla
Soran+1 yılya bırak :D türküm müslümanım allah yanımda herşeyi yeneriz dimi :D
- +1 yıl
Ben herşeyi yenerizmi dedim?
Ben hem türk hem müslüman olmaktan memnunum dedim sen lafı nerenle anlıyorsun? - +1 yıl
İslam'ı anlatmamışsın, artislik yapma
Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Farklı dinde okunuşu yasak olması nerede geçer Kuran da?
02 Yorumla
Soran+1 yılyasak değilse niye diyanet yasak diyor
+1 yılParadoks sorularla anca kendi kucuk beynini sorgulatirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılzoruna gitti değilmi müslüman :)
+1 yıldünyanın en güçlü devleti Osmanlı İmparatorluğu oldu. Ne zaman din zayıflamaya başladı Osmanlı dağıldı.
İslam araplara değil, tüm dünyaya geldi35 Yorumla- +1 yıl
Öyle olmadı o işte. 1400'lerden 1800'lere kadar gezegenimiz dünya "küçük buzul çağındaydı". Bu dönem oldukça kurak ve çetindi. Köylüler vergilerini veremez olmuş, topraklarını tefecilere kaptırmış, Anadolu'da nizam bozulmuştu. Ardından uzunca süren Celali İsyanları çıktı.
Açlık seviyesine düşen Avrupa ise ticarette Osmanlı'ya bağlı (Çin-Hinsitan-Anadolu İptek Yolu) olmaktan bıkmış, coğrafi keşiflere başlamış ve sömürgeciliğe geçmiştir. Bu Osmanlı'nın vergi gelirlerini de alt üst etti. Bu dönemden sonra Avrupa kiliseleri sorgulamaya başlamış, aydınlanma çağına girmiş, ardından Fransa'da burjuva devrimini gerçekleştirmiş, nihayetinde sanayi devrimini gerçekleştirmişti.
Osmanlı'da batı özentiliği başladığında, batı zaten ilerideydi. - +1 yıl
Ayrıca Osmanlı sadece bir dönem "en güçlü" idi. Tarihin çeşitli dönemlerinde Babil, Asuriler, Mısır, Hititler, Makedonya (Büyük İskender), Çin, Antik Yunan, Sasani İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu, Emeviler/Abbasiler, Osmanlı, İngiltere ve şimdi de ABD "en güçlü" olma unvanını aldı.
Soran+1 yılosmanlı dini safsatalar yüzünden yıkıldı batının teknolojik icatlarını kafir icadı diyerek geri yolladılar din ile gelişim olsaydı bgün şeriat olan devletler 1 numara olurdu şu an en iyi drumda olanlar yahudiler
- +1 yıl
tüm dünya düşman olunca her devlet dağılır
- +1 yıl
Ne zaman Dine geçildi o zaman Zayıfladı Osmanlı Bilimle yönetilmiştir Osmanlı 19. yüzyıla kadar
İslam sadece Araplar için değil tüm insanlık için gönderilmiş bir dindir. Ayrıca ezan Mustafa Kemal Atatürk zamanında Türkçe olarak okunmuştur. Ancak bazı gerici zihniyetler daha sonra ezanı tekrar Arapça okutmuşlardır ve öyle de devam etmektedir.
21 Yorumla- +1 yıl
Evrensel değildir Araplarındır
+1 yılEzanın her dilde yasak oluşunun sebebi tek dilde olmalı ki bizi bir tutsun, örnek olarak Çanakkale savaşında halifeyi kurtaracağız diye getirilen Müslüman Hintler okunan ezan sayesinde kandırıldıklarını anladı,
20 Yorumladoğru haklısın ama sen gelde bunu anlat. bir arap hayranlığıdır gidiyor. eğer türkler olmasaydı araplar şimdiye kadar çoktan yok olmuştu..
10 YorumlaKur'an tüm insanlığa inmiştir. İslam evrenseldir kimsenin dini değildir. Kim inanırsa onun dinidir. Cennete gidecekler sadece müslümanlar olacaktır unutma.
11 Yorumla- +1 yıl
Arap Dini olması Arapça Kelime Arapça Ezan Arapça Kuran Evrensel olsaydı Her Dilde olurdu Evrensel değil
Dediğin şeyi protestanlar uyguladı. Ortaya çıkan şey milliyetçiliğin yükselişi oldu. Fransız Devrimi bunu iyice uçurdu zaten.
00 YorumlaÇıkabirilirsin kardeş kolayı var türklükten çıkmanın
02 Yorumla- +1 yıl
Türk diye Müslüman olma gereği de yok Her Türk Müslüman olacak diye bir şey yok
- +1 yıl
İslam Araplarındır
+1 yılBu kadar salakca bir yazıyı okudum zamanım yazık ya
04 Yorumla
Soran+1 yılzoruna gitti tabi gerçekler
- +1 yıl
Allahın dini hakkında gerçekleri söylemek senin ağzının işi değil namaz niyaz yok allah bilir ateıstsın teki din hakkında yorumlara bak arabın dini ınımıs sanki Türkün dini ayrı da
Soran+1 yılayrıydı zamanında
- +1 yıl
Tanrıya inanıyorum ve İslam Arap Dinidir
+1 yılALLAH (C. C) Katında Tek Din İslamdır.
58 Yorumla
Soran+1 yılgeç onları saçma sapan inançlarınız yüzünden kaybediyorsunuz haçlı dünyasının sürekli kazanma ve yükselme sebebi dini inançlarını bilimin ve mantığın arkasında tutmasıdır siz bu kafayla israilin altında ezilmeye devam ben türküm müslümanım herşeyi yenerim allah yardım eder demekle hiç birşey yapamazsın
- +1 yıl
Allah yardım eder demekle birşey kazanılmaz zaten..
Allah çalışana yardım eder sadecs
Soran+1 yılbayada çalışıyor valla İslam dünyası özellikle kız çocuklarını çok okutuyorlar
- +1 yıl
Kız çocuklarını okutmayanlar gerçek Müslümanlar değil onlara bakarak koskaca dini yargılama
Soran+1 yılhaklısın müslümanlar İslamdan soğutuyor insanları sence?
- +1 yıl
Peygamger ve dostlarının hayatını oku..
İşte gerçek İslam dinini yaşayanlar onlar
Soran+1 yılşimdikiler?
- +1 yıl
Kuran:
2.62: Kuşkusuz, iman edenler ile Yahudi inancının takipçilerinden, Hıristiyanlardan ve Sâbiîlerden Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanmış, doğru ve yararlı işler yapmış olanların tümü Rablerinden hak ettikleri mükafatları alacaklardır; ve onlar ne korkacak, ne de üzüleceklerdir.
5.69: İnananlar, Yahûdiler, Sâbiîler ve Hıristiyanlar (dan) Allah'a ve Âhiret Günü'ne inanan ve iyi işler yapanlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.
22.17: Gerçek şu ki inananlar, Yahudi inancına bağlı olanlar ve Sâbiîler, Hristiyanlar ve Mecusiler ve bir de Allah'tan başka varlıklara tanrısal nitelikler yakıştıranlar arasındaki hükmü Kıyamet Günü Allah verecektir. Çünkü Allah her şeye şahittir.
Para & Ekonomi konusunda 3,2b cevap paylaştı. bildiğin ahmağın önde gidenisin
26 Yorumla
Soran+1 yılneden olduğunu açıkla
- +1 yıl
saçmalık neden mi sen şimdi yabancı bir şarkıyı ille türkçe okuyacağım yoksa bu o yabancı dilin türkçeden üstün olduğunu kanıtlar diyen çok cahil biri olduğun için öyle. ayrıca kadınların islam öncesi türklerde erkeklerden üstün olduğunu idaa etmişsin buda tamamen senin hayal dünyanın bir saçmalığı az tarih kitabı oku cehalet kötü insanı saçmalatabiliyor bknz sen
Soran+1 yılşimdi bana islamda kadınların yeri büyüktür diyebilirmisin yüzsüz gibi :)
Soran+1 yılİslamiyet öncesi Türklerde kadınlar Erkekler gibi at üstünde idi eşitti şimdi ise karıyı sok çarşafa tık evin içine okutma öğretme hayvan gibi muamele yap al sana islam hadi bakalım inkar et
- +1 yıl
kadınlar üstündüden kadınlar eşittiye geldin asena gibi iyi kıvırıyorsun daha 2 dakika önceki tezini inkar ediyorsun komiksin kısaca. ayrıca senin gibi kuş beyinliler yüzünden yıllarca başörtülüler okuyamadı şimdi senin bu dediğin şeye ancak senin gibi at gözlüklü tipler inanır.
Para & Ekonomi konusunda 3,7b cevap paylaştı. İslam Arap dini değil, Yahudi dinidir.
19 Yorumla
Soran+1 yılne farkeder hertürlü matık dışı ve insanlığı aşşalayan bir din
Soran+1 yılbir ordan yırtıyor işte edebiyatı iyi harbi :)
- +1 yıl
Özellikle 8'inci yüzyıldan sonra 500 sene boyunca aslında Müslümanlar baya makuldü, klasik Yunan edebiyatından Fars edebiyatına bir çok konuda kendilerini geliştirmişlerdi, tıpta ve teknikte ileriydiler. Tabi bunun nedenlerinden biri Bağdat'tan ve Anadolu'dan sonradan Müslüman olan halklardı.
- +1 yıl
senin dinin ne hdpli zerduşt musun?
- +1 yıl
@mağdurebaci38 Kürtlerin Zerdüşt olduğu ile ilgili tuhaf bir efsane var bu aralar, anlam veremiyorum. Zerdüştlük Sasaniler'in resmi diniydi, Afganistan'tan Kafkasya'ya kadar etkiliydi, hatta Hindistan'daki Budist ve Hindu inaçlarını ve Yahudilik dinini dolayısıyla İslam'ı da etkilemişler (Cehennem, Sırat-Sınvat Köprüsü, Şeytan gibi inançlar Zerdüştlükten geçme Yahudiliğe). Sasaniler Arap istilasından sonra zorla Müslümanlaştılar. Zerdüşt rahipleri ise Hindistan'a kaçtı ve Hindistan'da halen Zerdüştler var.
Zerdüşt Kürtler de vardı ama onlar muhtemelen İran'ın derinliklerinde yaşayan Kürtlerdi. Türkiye'ye yakın olan Kürtler muhtemelen Yezdan veya Sabi idi.
Sanırsam İslam sonrası da bir çok Kürt aşireti, Babek Hürremdin'inin de tarafındaydı. - +1 yıl
senin dini görüşün ne
ateistmisin sen - +1 yıl
Yav he he bunca zaman dönen de güneş değil dünya
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam haklı beyler hanimlar
20 YorumlaKatılıyorum 👍👍👍
20 YorumlaZorla islamı seç diyen yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılvar herkes baskı yapıyor
+1 yılsana müslüman ol diyenmi var sanki
05 Yorumla
Soran+1 yılmesele o değil abim bu bir eleştiriydi
- +1 yıl
hiçbişey islamdan üstün değildir ne ırk neden başka bişey
Soran+1 yılseninki klasik bir müslüman yorumu ben bir yaratıcı oldugunu düşünüyorum ama böyle din ile uğraşmak doğru değil bu zamanda bugün bilim dini sıfır etmiş biçimde hızla ilerliyor din artık bela bir zehirdir one l*n öyle hele islam dini tam terörist dini işid elkaide el nusra boko haram ve daha sayamadıklarım müslümanlar kötü insanlar
- +1 yıl
O orgutleri abd israil yaratiyo amacinada ulasmis demekki korsun
- +1 yıl
İslam ARap Dinidir
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?