Heh, günlerdir düşündüğüm şeydi bu... Uzuuun uzun düşünürsek şimdiii... Elimizde 12 yıldır iktidarda olan bir AKP daha doğrusu Recep Tayyip Erdoğan var. Adamdan ne kadar haz etmesem de Türk halkının dilinden iyi anlayan, mitinglerde yaptığı konuşmalar sonrasında insanların aklını çalıp hayran bırakabilmek konusunda master yapmış bir insan. Özellikle halkımızın zayıf noktası olan "din" konusunda yaptığı konuşmalardan etkilenmeyen "klasik Türk ailesi tiplemesi" çok az. Gündemden düşmeyen bir parti ve bir siyasetçi kısaca... Şimdi de CHP'ye bakalım... Acaba iktidar olursa AKP kadar uzun süre kalabilir mi? Kemal Kılıçdaroğlu alevi, bunu biliyoruz. Sünniler bu adama karşı da denebilir bir nevi. Elit, laikliği işleyen bir parti CHP, ancak bu parti genelde sadece İzmir ilimizden yüksek oy çıkartabiliyor. AKP den sonra en çok yüzdesi olan parti olmasına rağmen yine de AKP ile arasında büyük bir oy farkı da var. AKP yi eleştirirken Erdoğanı eleştirdiğimize göre, CHPyi eleştirirken de Kılıçdaroğlunu eleştirmek lazım. Erdoğanın yaptığı mitinglerle karşılaştırısak Kılıçdaroğlunu tarafsız bir şekilde dinlerken bile sıkılıyorum, adamın akıcı bir konuşması yok. Hatta akıl çelmeyi, kelime oyununu bilmiyor desem doğrudur... Neyse neyse ben çok uzattım, zaten Davutoğluyla değil Erdoğanla karşılaştırdım fark ettiyseniz, çünkü adam cumhurbaşkanı ona rağmen Davutoğlu yerine mitinglere çıktı seçimden önce. O yüzden ha o ha buuu... CHP de iktidar olucak gibi değil, koalisyonda olabilirdi bir ihtimal ama tek başına iktidar olması uzun bir süre daha hayal olacak gibi...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılharika olur du amerikadan farkımız olmazdı
50 Yorumla
+1 yılBir genclik kolları uyesi ve aktif olarak bu şeylerle ilgilendigim kadariyla. iktidar anlayisimiz malesef bulunmuyor. belki tepki gostereceksiniz ama ulasabilecegim en yuksek skor% 30-35 arası daha yuksek olamaz. bu baglamda bakildiginda şu an ki birinci partiyle aramizda yine % 10 luk bir fark var. bu benim goruslerim degil parti buyuklerimizin milletvekillerimde dusuncesi. iktidar olmamiz ne yazikki zor
31 Yorumla- +1 yıl
Tesekurler
erken secim olmazsa cumhur başkanı başbakanlık görevini chp ye verecektir ama dünkü c. başkanının yaptıgı açıklamada vermeye bilirim diyor, nedeni ise kılıçdaroglu hükümeti hdp ile kurmayı düşündügü için tayyipin zoruna gidiyor oyüzden erken seçim olma ihtimali çok yüksek suanki anketlere göre chp 1sırada hdp 2. sırada akp 3. sırada görünüyor ve hiç şaşırmadım mhp ise baraj altında gözüküyor.
17 Yorumla
Soran+1 yılMhp vurdu dibe çırpınıyo :D
Soran+1 yılAynen. Seçim günü hdp barajı geçince mhp çıldırdı ve yanlış hareket etti sonra da girdiği yoldan dönemedi yoksa çoktan akp ye çalışmaya başlamıştı
Soran+1 yılYalnız bence seçim olursa hdp oy kaybedecek. Emanet oylara ihanet etti. Chp den giden oylar geri dönecek. Zaten chp de genç takım şans vermek için oy vermişti
- +1 yıl
hdp emanet oylara ihanet etmediki sanki savaşı hdp çıkartmış gibi davranıyorsunuz, hdp nin yaptıgı bir açıklamada pkk bir hafta sonra silah bırakacak dedi o konuşmadan 1 gün sonra savaş uçakları pkk yı bombaladı, kim olursa olsun karşılık verir, sen demişsin ya hdp emanet oylara ihanet etti, düşünüyoruumda ne yaptı acaba aklıma bişey gelmedi, nasıl ihanet ettiğini yazarsan bende ögrenmiş olurum.
suruçtaki patlamada ölenleri için chp gençlik kollarından kobaniye gidenler oldu oradaki çocuklara oyuncaklar götürdüler, bence bu büyük bir adım, seçim olursa gör bak chp ile hdp bir olabilirler. şahsen ben cok sevinirim.
Soran+1 yılYoo ben pkk dan bahsetmiyorum. (suruç olayı) Kobaniye yardım gidecekti ve hdp de orada olacaktı ama bir anda programını iptal ediyor ve patlama yaşanıyor. Sonuç bir sürü can kaybı ve en çok da alevi
- +1 yıl
o patlamada hdp millet vekilinin bir oglu ve karısıda hayatını kaybetti kızı ise yogunbakımdaydı kim canınıdan bir parçasını bile bile atese ölüme atarki bu söyenenler tamamen halkı kandırmak için birsürü ortaya atılmış laflardır,
türk medyasının hiçbir haberine inanmıyorum herrepsi yalancı yalaka ajanslardır, dogru haberi internetten araştırarak bu sonuçları elde ettim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
CHP artık Atatürk'ün kurduğu, ideolojilerini sıraladığı CHP değil, değiştirdiler. Kurulduğunda Atatürk tarafından yazılan maddeler bile toptan değiştirildi. Bak ben Atheist olma yolundayım ama CHP iktidar olursa bu ülkede Müslüman olarak yaşayan herkes eziyet çeker. Annenize babanıza sorun CHP iktidardayken sigortalarını kaç yıl yatırmamışlar? Siz CHP'nin yakın geçmişine hiç mi dikkat etmediniz? Benim ailem de CHP'li. Ama geçti artık o işler. CHP ciddi anlamda oy kaybetti. Ben artık sadece vatanının milletinin bütünlüğünü ön planda tutan bir partiye veririm oyumu. O kadar.
10 Yorumla7 Haziran seçimlerinde %25 oy alan parti mi erken seçimde tek başına iktidar olacak? CHP'nin iktidara gelebilmesi için koalisyon olması gerekli. Bu söylediğin laflar siyaset bilgisizliği
+ Burada özgürce konuşabiliyorsam , siyaseti tartışabiliyorsam Atatürk sayesinde demişsin. Peki bir şey soracağım sana 90'lı yıllar da karşıt görüşlü olduğun an Devlet tepene biniyordu. Nerede senin dediğin olay?
+ Atatürk'ü severim , saygı duyarım , örnek alırım lakin her şeyi Atatürk üzerine kurmayı asla tahammül edemem.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen olsam bende chp ye oy vermem. Akp nasılsa beni mezhepçi yaptı. Bu kadar koyun var. Neden düşünen bir partiye, din üzerinden pirim yapmayan bir partiye oy vereyim ki? Bana ne kazandıracak. Akp ye oy verirsem, allah bana heseyi veriyor. Ülke daha fazla boka battığında chp ve mhp kurtarır bu ülkeyi. Sonra yine din üzerinden siyaset yapıp, halkı sömüren birisi çıkar. Duygu sömürü yapar. Yine ona oy veriririm. Çünkü ben nankörüm. Ben müslüman değilim. İslamcıyım. Ama bana müslüman diyebilirsin çünkü ben böyle müslümanım.
00 Yorumla
+1 yılTek başına iktidar olurmu
zor gibi gözüküyor
Hala parti icinde birileri Hdp barajı gecsin diye oy vermeye devam ederlerse biraz zor
ben bu scecimde en az 30 ile 35 bandında alırlar diyordum ama..
alamadılar10 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEn son seçimde halkın yaklaşık %25 gibi bir oy aldı. Diğer bir hesapla halkın %75 inin desteğini alamadı, hatirlatirim. %75... Gözünüze girsin
32 Yorumla
Soran+1 yılAa çok ilginç demek ki bu ülkenin %25'i aleviymiiş. Tabi daha fazla. Demokratik bir ortam için bir kısmımız HDP ye verdi. Siz yapabilir miydiniz bakalım? Hayır çünkü sizin içinizde demokrasiden eser yok
- +1 yıl
Aynen, demokrasi ozurlusuyum ben
+1 yılchp nin şuana kadar gösterdiği uğraşı kimse göstermiyor. akp ile görüşmem demişti ama ülkeyi kaosa sürüklememek için gitti görüştü ama olmadı.
60 Yorumla
+1 yılBir kürt olarak kazanmasını istediğim tek iktidar chp çünkü onlar verdikleri sözleri tutmaya çalışıyorlar bence insanlar er ya da gec bunun farkına varacak.
20 Yorumlanerde o günlerrr, mevcut yönetim kadrosu ve seçim stratejileriyle imkansız gibi gözüküyor şuanda
15 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir şey imkansız değildir. Sadece şu an olmuyordur
Soran+1 yıl;) yoğunluktan dikkat edememişim birkaç kişiye cevap vermek için yetişmeye çalışıyorum. Hepsi bir an da çıldırdı :)
Soran+1 yılMhp de 86 . mhp liler nasıl çıldırmıştı :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmasını çok isterim ama çok zor. Bu kadar boş oy pusulası dönmüşken, hdp meclise girmiş ve akp oyları götürürken çok zor
10 Yorumla
+1 yılCHP'yi Atatürk kurdu ancak son zamanlardaki çizgisi Atatürk'^ün ilkeleriyle çok örtüşmüyor. Bu yüzden ulusalcı insanları küstürdü. Şu an sadece HDP ile paralel düşünen bir CHP izlenimi veriyor.
30 YorumlaCHP nin tek başına iktidar olma ihtimali olsa o seçim yapılır mı komik olma
30 Yorumla
+1 yılCHP bir daha seçim kazanamaz bu kafayla ki kazanamayacak
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNerden çıkarıyorsunuz kendi palavra görüşlerini hayallerini soru olarak sormuşsun yettiniz artık var ya rüyanda görürsün sen sorunun cevabını verim bir bitmediniz ya.
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTakım tutar gibi mezhepcilik muhabbetlerinden sıkıldım herkes kendi takımını şampiyon görür ama gerçekler öyle değil.
+1 yılCHP TÜRK tarihi boyunca çok partili hangi dönemde iktidar olabilmiş
10 YorumlaŞu anki chp osmanlıyı yıkan İttihat ve Terakki Cemiyeti zihniyetinden başka birşey değil. Atatürkün partisinden eser yok.
10 Yorumlaatatürkün kurduğu chp yi hdp ile aynı kulvara soktuğunuz için teşekkür ederim. Eski chp'li bir ailenin üyesi olarak chp den utandım bu seçimlerde
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu kadar geri goruslu bir halkin Chp yi tek basina iktidara getirecegini dusunmuyorum
10 Yorumla
+1 yılAnca sen zannedersin bu olaylar olduktan sonra hachp ha hdp fark yok akp kesinlikle alacak
00 Yorumla
+1 yılya gönül ister olsun diye ama yok öyle bir dünya :D açık ara farkla akp alır
00 YorumlaOlamaz bence. Yine doner bir suru oyun sonuç aynu olur
00 Yorumlaolması imkansız chp ye veriyodum vazgeçtim çok fazla vazgeçen var.
10 YorumlaAmpul kafa partisi iktidarlığı ele alır;
Koyunlarda sevinç çığlıkları atar.00 Yorumla
+1 yılBöyle sıkıntı ve stresli bir günde bile beni guldurdun ya tebrikler :))
20 Yorumla
+1 yılchpnin atatürkle bir alakası yok artık sokun şunu biyerinize.
20 YorumlaSen hayal görüyorsun tüm chplilerin ortak hayali :)))
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılchp yi atatürkün kurması chp nin atatürkün yolunda olması anlamına gelmez. chp atatürkün yolunda olsaydı kemal kılıçdaroğlu başkan olmazdı. Anlayana...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılchp iktidar olcak bu sene (olmadı)
her sene aynı heves acıyorum sizlere00 YorumlaRüyanızda olur anca :D
55 Yorumla
Soran+1 yılYapma yaaa
Soran+1 yılSeni getirelim mi başa ;) belki ülkeyi kurtarırsın
Soran+1 yılBekliyorum ;)
Bu kadar koyun olduktan sonra biraz zor.
10 Yorumla
+1 yıl:) sen siyaset haberi okuma ablacım :P
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜlke olarak 1950 yıllarına geri döneriz
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılchp nin olmasını isterm ama cok zor
40 Yorumla
+1 yılyok beee reyiz bırakmaz sdfksjslsk (!)
00 Yorumlaolaydı iyiydi ama zor :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKıyamete kadar artık chp iktidar olamaz
51 Yorumla
Soran+1 yılİçinden geçeni söylemişsin ama üzüleceksin. Hatta bu seçimde oylar bile artar.
Ya arkadaş sen ne diyon
00 Yorumla
+1 yılImkansiz akp yine iktidarin en buyukihtimalle
40 Yorumla
+1 yılAKP DURURKEN ONA SIRA GELMEZ
00 YorumlaBaşındaki adamda ülke yönetecek kapasite yok
20 Yorumla
+1 yılBence Yıldız Tılbeyle koalisyon kurulmalı.
00 YorumlaEn iyi secenek chp
40 Yorumla
+1 yılimkansız bu matematiksel olarak
00 YorumlaAllah korusun.
59 Yorumla
Soran+1 yılNe de çok kortun bee!
- +1 yıl
https://yakintarihimiz.org/chp-zulumleri.html
Chpden bu ulke cok zulum cekti allah birdaha basimiza chp yi getirmesin - +1 yıl
Soran+1 yılAllah bu ülkeyi sizin gibilerden korusun. Mazallah tüm ipleri elinize geçirdiniz mi kendinizden olanı bile tanımazsınız siz
Soran+1 yılDaha tarih okumayı bilmeyen birine oturup da bir şeyler anlatmayacağım. Sen bunlarla devam et.
Soran+1 yılTabiki olma sen benim çapıma uymazsın ki sonra üzülürsün neyine lazım
Oyu kimden alacak uzaydan mi?
413 Yorumla
Soran+1 yılBen ve benim gibi tüm aleviler ayrıca sizden daha ileri görüşlü olanlar tatlım
Soran+1 yılOoo biri çok kızmış ;)
Soran+1 yılTamam tatlım sen de yorumuma tak diye cevap vermeye kalkıyorsun. Küçük bir çocuk gibi. Çocuklar da öyledir hemen savunmaya geçerler. Oysa ki zaten kızmasaydın aldırmazdın bile ;)
Soran+1 yılAy canıım ya şimdi ağladı ağlayacak tamam tamam sen uyu da rüyanda CHP nin yok olduğunu filan gör
Soran+1 yılTamam sen kendine masal da anlatsan olur yeter ki ağlama da. ;)
chp ve ıktıdar bır bırıne cok cok uzakkk
31 Yorumla- Gündem konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılHamsi kavaga cikar yinede olmaz
10 Yorumla
+1 yılchp niye olsun ne yapabilecek basındaki mal
10 YorumlaÜlke batar. Allah korusun
30 Yorumlakatil apo çıkar hemen
10 Yorumlahayaldi gerçek oldu diyorsun...
00 YorumlaHaha güldürdün. :D
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de iktidar olamaz diyorum
20 Yorumla
+1 yılOlsunda
20 Yorumla
+1 yılOlamaz
10 Yorumla
+1 yılÜlke kurtulur...
10 Yorumlagt kılları kahrolur
10 Yorumlaİmkansız :D
00 Yorumlaİmkansız
20 Yorumla
+1 yılimkansız
20 Yorumla
+1 yılNah olur
14 Yorumla
Soran+1 yılTerbiyeli olalım lütfen.
- +1 yıl
Kusura bakma yersen
Soran+1 yılAğzını bozacak kadar sinirlendiysen cinsini belli ettin demektir. Ama üzülme ya CHP iktidar olursa sizin cinslerinizin bize yaptıklarını yapmaz
- +1 yıl
Sizin gibi yalamalarla muhattap olmaya değmiyor
- Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne