Hz. Aişenin kaç yaşında evlendiğini bana kaynaklı atarmısınız Gerçekten 6- ya da 9 yaşındamı evlendi
Eğer aksini iddia ediyor veya Etmiyorsanız kaynak gösterin?
Eğer aksini iddia ediyor veya Etmiyorsanız kaynak gösterin?
müslüman topluluklar aişenin yaşını 15-16 olarak kabul ederler çünkü eskiden araplarda yaş sayımının ergenlikten sonra başladığını ifade ederler ama bu cidden yanlış çünkü hz hatice muhammed ile evlendiğinde 40 yaşındaydı eğer egenlikten sonra yaş sayılmaya başladıysa buna en az 10 yaş eklememiz gerekiyor şimdi haticenin yaşı 50 oldu ama 50 kadınlarda menopoz dönemi olduğu için çocuk yapmaları imkansız yani ergenlikten sonra yaş sayımı ifadesi çürütülüyor eğer ergenlikten sonra yaş sayımı ifadesi çürüdüyse aişe 5-6 yaşlarında evlendirilmiştir ama aşağıda gördüğüm bir kullanıcı vikipedi den alıntı yaparak açıklamış ki hz aişe evlendiğinde 20 yaşındadır bu da ergenlikten sonra yaş sayımı ifadesi kullanılarak hesaplanmıştır şimdi ergenlikten sonra yaş sayımını çıkarırsak yine 10 yaşında oluyor ki bu zamanlar muhammed 52 yaşında ve 10 yaşındaki kız çocuğuyla gerdeğe giriyor
Süleyman Ateş, Aişe'nin evlilik yaşı ile ilgili olarak: "Tarihçilerin ve bibliyografların tesbitine gore Hz. Ayşe, Peygamberimizin kızı Hz. Fatıma'dan beş yaş küçüktür. Hz. Fatıma Peygamberlikten 5 yıl önce doğmuştur. Demek ki Hz. Ayşe, Peygamberliğin başlangıç yılında doğmuştur. Hz. Muhammed Peygamber olduktan itibaren 13 yıl Mekke'de kaldı. Peygamber hicret ettiği zaman Ayşe 13 yaşında olmalıdır. Peygamber Medine'ye göçtükten iki yıl sonra Ayşe ile evlendiğine göre (el-İsâbe: 4/359) demek ki evlendiği zaman Hz. Ayşe en az 15 yaşında idi. Ayrıca Hz. Ayşe, Peygamber'le nişanlanmadan önce Cübeyr ibn Mut‘im’e nişanlı veya sözlü idi. Bu da onun, Peygamber, kendisini istemeden önce evlenecek yaşta olduğunu göstermez mi? Bu yaş da her hâlde dokuz yaş değildir. Demek ki Peygamber istediği zaman Ayşe, en azından evlenecek çağ olan 15 yaşlarında idi... Hz. Ayşe'yi direkt olarak Peygamber istememiş, halası onu Peygamber'e önermiş, o da uygun görmüştü. Bir başka rivayete göre Hz. Ayşe Peygamberimizin kızı Fatma ile yaşıttır. Fatma’nın doğumunda babası 35 yaşında idi. Bu durumda Ayşe evlendiğinde 20 yaşlarındadır." ifadesini kullanmaktadır.
Wikipediadan alıntıdır
https://tr. wikipedia. org/wiki/Ai%C5%9Fe#Evlilik_ya. C5.9F. C4. B1_ile_ilgili_yorum_ve_tart. C4. B1. C5.9Fmalar
Konuyu tartışmayacağım. Sadece şu bir gerçek arabistanda kızlar çabuk büyüyor olduğu için 9 yaşında ki kız 14 veya 15 yaşında gösterebiliyordu. Bu yüzden kızlar erken evlendirilirdi.
Bu savını destekleyen kaynağın nedir
Sıcak bölgelerde insanlar daha çabuk ergenliğe girer. Bilimsel bir kanıttır bu. Lise de veya ortaokulda görmüş olmanız gerek.
Benim bu konuda duyduğum yaşların bizimce doğru olmadığı yani 9 19 yaşında demek olduğu gerçekten doğrmuydu Bilmiyorum Ama şurası kesin Ne kadar çabuk olgunlaşırsa olgunlaşsın 18 yaş altı evliliği doğru bulmuyorum Bunu peygamber yapmışsa o peygamberi sorgulamak gerek
Tartışma istemediğin için sözü burada bitiriyorum benim düşüncem ister sıcaklık ister başka bir şey 9 yaşındaki insan 52 yaşındaki insan ile evlendirelemez
Zaten Hz. Aişe annemizde efendimiz a. sm'ın nikahına geçirdiği bir annemiz. Yani çocuğu yoktur Hz. Aişe annemizin efendimizden. Sadece nikahına almıştır. Ve efendimizin bunun gibi bir çok hanımı vardır. Tabiki 9 yaşındaki bir kız 52 yaşında biriyle evlenemez ancak bu sadece nikah meselesi. Ayrıca yaş konusunda kesin bir sonuç yok. Çok farklı rakamlar duyarsınız.
Sen hangi had ile Peygamber sorgulamaya kalkıyorsun? Bunu nasıl îma ediyorsun?
19 yaşındaydı 9 falan uydurma
Kaynağın nedir?
Nihat Hatipoğlu :D
kaynak sorucam ama aşağıdaki kullanıcı sorduğunda cidden saçma bir cevap vermişsin bu yüzden kaynağın olmadığı görüşündeyim ama islamcıların 19 deme sebepi araplarda yaş sayımı ergenlikten sonra başlıyor demeleridir ama bu aşırı yanlış bir ifadedir basit şekilde anlatacğım hz haitce evlendiğinde 40 yaşındaydı eğer ergenlikten sonra yaş sayılıyorsa buna en az 10 eklememiz gerekir şimdi hatice 50 yaşında oldu 50 kadınlarda menopoz dönemi yani muhammed ve haticenin çocuk yapması imkansız bu yüzden ergenlikten sonra yaş sayımı aptalcadır
Cevap
3Cevap
“Esma yüz yaşındayken, Hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde yirmi yedi yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından on yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam on yedi yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210)
9 yasında -_- diye biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?