+1 yılEğer yakından bakarsanız, merdiven basamaklarının sarkan kısımlarında kediye ait hafif bir gölge olduğunu görürsünüz. Bu da kedinin aşağı indiğinin bir kanıtı çünkü üst kattaki iniş sırasında bu gölge oluşur. Ayrıca basamaklardaki çıkıntı yukarıya çıkışta olursa insanların takılıp düşmesine neden olabilir ve bu çıkıntılar genelde inş yönünde yapılır.
01 Yorumla- +1 yıl
Adam çözmüş
En İyi Cevaplar
+1 yılBu resmi çeken aşağıdan çekmiş (fotoğrafa göre konuşuyorum) yukarıdan da çekse bu resmi çeken değişen bir şey yok,:) merdivenler her halükarda aşağı doğru ve kedi iniyor arkaya doğru ters yürüyecek hali yok ki patisini aşağı doğru atıyor iniyor yani..
bunun tartışcak bir yanı yok bence..00 Yorumla
Kedi iniyor...
Çünkü merdivenlerin yapılışına bakarsanız;
Fotoğraf üstten çekilmiş olsa merdivenlerin basamakları böyle çıkıntılı gözükmezdi..
Alttan çekilmiş ve basamaklardaki çıkıntılar görülebiliyor
Şu resime bakarsanız anlarsınız
www.raifcukur.net/.../image006.gif
Ya da şuna
www.raifcukur.net/.../image008.gif02 Yorumla
Ben bir mimarım ! bu kedi aşağı iniyor !
https://i.hizliresim.com/pgmyEr.png3813 Yorumla- +1 yıl
Doğan haklısında:)) Henüz okuon mimar değilsin :P Bitirde sana ev yaptırcam Muğlada :D
- +1 yıl
- +1 yıl
Mimar olmadan da bu fark edilecek bişey😂 1dk sürdü incelemem veee kedi iniyor
- +1 yıl
Açılın bende İnşaat mühendisiyim...
aşağıya iniyor... doğrudur...
fakat bunu görmek için mimar olmaya gerek yok...
@melissakillteuch... canım incelemen 1 dknı almış vay be bravo...
6 yaşındaki anaokul mühendisi yeğenimin 10 saniyesini aldı
dekoder eskidiyse... mimarlar odasına söyleyelim yenisini göndersinler... - +1 yıl
Mimar degilim ama aynisini bende gördüm :D
- +1 yıl
Bazileri gördügün gibi cikiyor demiş😂
- +1 yıl
mimar değilim ama bizim evde merdiven var onun için hemen anladım :D :D
- +1 yıl
ilk defa +ladim seni dogan
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
379Cevap
+1 yıl64 Yorumla- +1 yıl
@Sametiedi Ahahhaah 😄😂
- +1 yıl
Zahaha :D
- +1 yıl
Hahahahsja
+1 yılinen kedidir. merdivenlerin duvara birleştiği kısımdaki dekoratif taşların yer seviyesine paralel olması gerektiği sonucuna ulaşabilecek kadar zeki olan herkes bunu çözebilir.
her merdiven süpürgeliği o şekilde değildir bazısı bir bütün ve kesintisiz devam eden halinde, ancak bu fotoğraftaki gibi olanları için konuşursak o çıkıntıların uzun boyutlarının zemine paralel olması gerekmektedir. ki bu da fotoğrafta zeminin bizim baktığımız açıda olduğunu ve kedinin bize doğru geldiğini (kısacası indiğini gösterir). mimar değilim, lakin bir inşaat mühendisi olarak üç boyut algısı ve yapı ile ilgili bazı kavramlar açısıdan yeterli seviyede olduğumu düşünüyorum.00 Yorumla
+1 yılIniyorken bu resim açısını yakalamak zor olur ama çıkarken bu fotoğrafı çekmek daha kolay yani kedi çıkıyor. Ayrıca desenler basamak üstüne işlenir basamak eşiğine değil. Bir de merdiveni basamaklarının köşelerine bakın anlayacaksınız :)
O kedi merdiveni çıkıyor. :))02 Yorumla- +1 yıl
Uçuyor diyerek olayı cozuyorum :p
- +1 yıl
Hayır yaa öyle kestirip atma :)
Çok inceledim resmi, kedi iniyor olsa başını o kadar yukarı kaldırmazdı ve gözlerinin pozisyonu da yukarı çıktığını belli ediyor :)
+1 yılÇok kolay. Mimarlık okuyorum ama 4 yıldır fayansçılıkta yapıyorum yazları. Yani çok basamak döşedim. O merdivenin mermerlerinin döşemesine göre indiği anlaşılıyor. Çünkü basamağın anlı basamağa göre hafif içerde olur. Mermerden anlayan varsa anlar dediğimi :)
15 Yorumla- +1 yıl
nasıl tarif edeceğimi bilemedim üstad sen anlarsın bu işlerden :D D
- +1 yıl
doğru mantık ama merdivenin köşe bent çıtası falansa o çıkıntılar? kaymayı önleme amaçlı falan
- +1 yıl
Knk aslında bunu anlamak için mimarlık okumaya vs gerek yok okumayan adam bile anlar zaten
- +1 yıl
Yani sadece bilimsel açıklama benimkisi :)
- +1 yıl
Köşebent çıtası o kadar göze batmaz anlayamazsın bile :)
+1 yılMerdiven ucundaki cıkıntılara bakılırsa iniyor çünkü
www.tasyapimermer.com/.../15.jpg
Örnekteki gibi basamak uçları biraz uzatılarak adım atılacak alanı genişletin merdivenin Sıkacağı mesafeyi 50 Cm ile 2 metre arası kısaltabiliyoruz.10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 2b cevap paylaştı. resmin oynanmamış halini alırsak daha iyi olacak:D
basamaklara göre iniyor ama kedinin arkasında basamakların sonuna bakarsan orada zemin var ya merdivenin sonunda acayip bir duvar var ya da gökyüzü falan acayipmiş o zamanlar
kedinin kuyruğuna bakarsan çıkıyor ama patilerinin şekline bakarsan düz yürümesi lazım ve ayaklarından biri seçilmeyecek kadar karışmış resme yani kısacası fotoşop akıyor resmin piksellerinden :DDDD00 YorumlaBence iniyor çünkü kediler kuyruğunu denge sağlamak için kullanırlar.. Eğer hızla çıktığını düşünürsek çıkarken bir dengeye ihtiyacı olmayacak olsada kuyruğu aşağıda olmalı. Eğer hızla indiğini düşünürsek kuyruğu denge sağlamak için yukarda tutuyor ve böylelikle iniyor. Bence tabii
00 Yorumla
+1 yıl3 saniyede çıkıyor düşüncem oldu.
Güzel bir konu ve beyin egzersizi vede dikkat testi gibi birde zamanlama olarak ve algılama olarakta dikkat çekici bir paylaşım..
Emeğinize sağlık.
İniyor olsa arka tarafında kapı veya düz renkli duvar vb. olurdu.00 Yorumlaevet yorumlarda okudum ve bu gereksiz bilgiyi öğrenmiş oldum 1 kaç gün sonra muhtemelen unutup bilinçaltımdaki hafızaya atacağım hafızamı boş düşüncelerle doldurduğunuz için size çok feci küfür edesim var ama etmiyorum çünkü hayatın ta kendisi boştur. :)
00 Yorumla
+1 yılsabah anlattıydım ben bunu StravberryRED haklı merdivenin basamakları rıht yüzeyinden 3 cm. falan çıkıntılı yapılır. o yüzden bir daha bakılırsa aşağıya indiği anlaşılır. hemde o çıkıntının rıhtta yarattığı gölge de fark edilir.
13 Yorumla- +1 yıl
Sen olayı çözmüşun abim
- +1 yıl
bizde mimarlık okuyoz çizdiğimiz merdiveni mi tanımayacağız. ayrıca ben o elbiseye de mavi dediydim siz bana güvenin.
- +1 yıl
Neden herkes farklı renk gördü onu cozemedim
+1 yılİnşaat mühendisi konuşsun madem.
Gençler kedinin çıkma olasılığı sıfır hayvancağız iniyor. Nerden anladım, çıkmış olsaydi şayet merdivenler iniyor modunda bize görünürdü ve inilen merdivenlerin ucuna çıkıntı yaparsak son merdivene daha çabuk inersiniz bundan mütevellit kafanızı çalıştırırsınız artık.00 YorumlaKediler merdivenden inerken daima merdivene bakarlar takılıp düşmemek için. Ayrıca kameranın çekim açısına bakarsan kişi merdivenin başında dik olarak durduğunu farkedersin. Diyelim ki kamera merdivenin altında duruyor; Kedi ayrıca kameraya değil kişinin yüzüne bakar böyle durumlarda. Kişinin bu durumda merdivenin bitimine uzanmış kamerayı da kafasında tutuyor olması lazım...
00 Yorumlaçok basit tabiki iniyor
1- merdiven basamklarını boydan boya kaplayan pervaz üstte olmaz öyle olsa insanlar takılıp düşer
2- merdiven yanlarındaki duvara yapılmış basamaklı sıva da merdivenin iniş yönünü gösteriyor
3- kedinin patisinin konumu da iniş yönünde duruyor00 Yorumla
+1 yılbasamakların tasarımıyla net bir şekilde aşağıya indiği belli olan kediyi bulunduran soru. çok basit olduğu için bu kadar popüler olacağını düşünmemiştim.
ayrıca kedinin ön sağ ayağına bakarsanız merdiven basamağına üstten bastığını görürsünüz. yukarıya doğru çıkarken basamağın alnına basarak çıkmak zor olurdu.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu kedi iniyor. merdivenlere üstten baktığın zaman merdiven basamaklarının düz olduğu küpeştenin gözükmediğini anlarsın. ama aşağıdan baktığında merdiven küpeştesini görürsün. merdivene aşağıdan bakılıyo.
(küpeşte: merdiven basamakları pencere önü kapı önü gibi yerlere yapılan mozaik karışımlı ya da mermer travertenle yapılan kaplama kısım. )
herhangi bir inşaatla azcık bilgisi olan birilerine sorsalardı bu kadar uzatmanın manası olmazdı bu saçma soruyu.00 Yorumlaİniyor. Merdivenlerin şekli de bunu kanıtlıyor bence çünkü merdivenler üst taraftan o kadar kısa olmaz yani basamağın genişliği, sonra o çıkıntılar basamağın üstünde olmaz; basamağın ustu düz olur (takılıp düşme olmasın diye)
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen onu ben de düşündüm, kafam karıştı her kafadan ayrı ses :D
Çok oyalanmayın giriş gelişme bölümüne bakın iniyor diyenler foto'nun üst tarafına bakın düzlük yer ve yukarı çıkıyor kediye değil merdivenin yapılış amacına bakcaksınız. inmesi için merdivenin ucunda bir ev veya başka bir oda bulunmalıydı.
02 Yorumla- +1 yıl
Kafam karıştı be :D
+1 yılBasamak rıhtlarının ucundaki çıkıntıya bakacak olursak kedi aşağı iniyor.
134 Yorumla- +1 yıl
Bende ona baktim:D
- +1 yıl
@KemalSönmez benden önce yazmışsın fark etmedim tüh :)
Açılın ben mühendisim :))
Bu kedi iniyor hiç mi eski bina görmediniz eski binalarda merdivenler biraz çıkıntılı olurdu. Eğer kedi yukarı çıkıyor olsa basmakta çıkıntı olurdu o dünyanın en saçma basamak tasarımı olurdu.00 Yorumlaacikcasi sacma bir tartisma konusu
insanlar tartisip konusucak, üzerine kafa yoracak baska bir sey yokmus
gibi buna takilmislar demek... komik
cikar veya iner...
bunun artisi eksisi ne ki insana?00 Yorumlabu resimde bir göz yanılması var merdivenlere ve yanlara dikkat edin kedinin kesin olarak ne indiğini ne de çıktığını söyleyebilirim tamamen bir göz yanılması resmi...
03 Yorumla- +1 yıl
İnmiyor çıkmıyor napiyorsun uçuyor mu :D
- +1 yıl
Napiyor*
bence iniyor çünkü tahtaların bize bakan kısmı çıkıntı yukarı çıksa çıkıntılar ayak altında olması gerekir ama merdivenler öyle yapılmaz bu yüzden iniyor biliyorum anlatamadım ama olsun iniyor kesinlikle :D
00 YorumlaOrtak bir cevap bulunamaması gayet doğal çünkü bakış açısıyla alakalı. Sen iniyor olarak görmek istiyorsan iniyordur çıkıyor olarak görmek istiyorsan cıkıyordur. Bence bu sorunun cevabını merak edıyorsan bıze değil kendine sor :)
00 Yorumla
+1 yılMerdivenlerin tırtıklarına bakın eğer gördüğümüz kısım merdiven basamağı olsaydı düz olurdu ama tırtık var hiçbir merdivenin basamağı tırtıklı olmaz. dolayısıyla fotoğraf merdivenin alt kısmından çekilmiş ve kedi aşağı iniyor :) itirazı olan var mı? :))
00 Yorumla
+1 yılKedinin baktığı açı indiğini, ayaklarının ve vücudunun duruşu da indiğini gösteriyor fakat üst kısım da bulunun beyazlığın ne olduğunu çözemedim. Kapıya benzemiyor, zemine benziyor ve o zeminden çıkış yapılır :D
00 Yorumla
+1 yılAşağı iniyor. Merdivenin iki yanındaki mermer çıkıntılara dikkat edin. Her basamakta duvara yapışık olan mermer çıkıntılar merdivenin yatay bölgesinde olur dikey bölgesinde değil.
00 Yorumlakesinlikle aşıya iniyor basamaklara dikkatli bir şekilde bakarsanız aşağıya indiğini görürüsünüz basamalkardaki çıkıntı ve desenlerden çok net belli oluyor...
00 Yorumla
+1 yılKaedi yukarı çıkıyor
eğer inseydi yere basan ön ayağı dengesi için daha önde olurdu
Bence bu anda geriye dogru yani yukari tedirgin bir sekilde çıkıyor :)00 Yorumla
+1 yıliniyor tabi ki... Işığın oldugu tarafa baksana , basamaklar birbirine iyice yaklasıyor.. çıkıyor olsa ora öule basamaklar birbirine girmiş gibi durmazdı
00 YorumlaMerdivenlerin önünde çıkıntılar var altta eyer çıkıntılar üstte olsaydı insanların inerken topukları takılıp düşe bilirdi yani çıkıntılar iniş tarafında altta kedi dolayısıyla iniyor.
00 YorumlaBana da bir arkadaşım yollamıştı yarım saat düşünmüştüm de patilerine bakmak çok sonradan aklıma gelimişti. Biraz dikkat ederseniz indiğini fark edersiniz
00 YorumlaPerspektife göre, iniyor. :)
Kesin trafolara gidiyor. :D
Yakalayıp sevelim onu. :D
Vazgeçsin bu işlerden... :D03 Yorumla- +1 yıl
O kedi bu kedi mi acaba? Aklımda deli sorular :D
- +1 yıl
Şu an hersey netleşiyor :D
+1 yılçıkıyor tabi ki. Merdivenin başlangıç noktasından paralel bir küp çüz. iç açılarını merdivenle karşılaştır. 25bin kişinin içerisinde hiç matematik bilen yokmuymuş =?
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca amerikan merdiven mimarisinde merdivenin içerisine gömme flex yaptırmak klasiktir. Bizim ki gibi merdivenin altında su yatağı bulunmaz. Her türlü çıkıyor bu kedi ^<3
Alışveriş & Hediyeler konusunda 375 cevap paylaştı. kedinin patilerine-ayaklarına bakın. en öndeki ayağını koyduğu yeri göz önüne getirerek fotoğraf açısnı kontrol edin. kedi ayağının ucundaki merdivene baktığınız zaman çıkıyor görülüyor.
00 YorumlaKedi iniyor bunu anlamak için basamak kenarlarındaki süpürgelik dediğimiz o 5 cm lik yerden anlarız oda merdivenin iniş şeklinde olduğunu gösteriyor...
Yine zekiyim 😎18 Yorumla- +1 yıl
çıkıyor gibi geldi banada hmm
- +1 yıl
evet çıkarken o basamaklardaki model ile şaşırtmak istenilmiş sanki.
çıkıyo yaniii :)) - +1 yıl
ya bu iş yine menemen soğanlı mı soğansız mı ona döncek :D
- +1 yıl
o kedinin arkası çukur duruyor uçurum gibi neden ben öyle görüyom onu.. çıkıyor işte patisini yukarı kaldırmış :D
kesinlikle iniyor merdivenlerin ön yüzündeki ince şerit mermer tabakasına baktığınızda fark edeceksiniz :)
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen ona yeni dikkat ediyorum
- +1 yıl
aydinlattin hepimizi :D
Kedi iniyor, biz çıkış yönünden bakıyoruz onuda merdivenlerin yanlarında bulunan üçgen süslerden anlamak mümkün önemli olan Kedinin indikten sonra ne yapacağı, sanıyorum indikten sonra en yakın Trafo merkezine gidecek :)
00 YorumlaIniyor tabikide..
https://i.hizliresim.com/4gD8jQ.png
işaretlediğim yerden belli bir çıkış var orda..01 Yorumla- +1 yıl
Göz yaniltmak icin yapilmis bir pervaz olabilir.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı. Kedi iniyor ışık arkasında ve kalcasi yukarda 25bin kisi çözemedi ise sorun o larda
62 Yorumla- +1 yıl
İsik alt katta olabilir ve yine arkadan gelebilir.
+1 yılBen şahsen çıkıyor gibi görüyorum ama mantıken kedinin inmesi lazım. Merdivenin kısımlarından dolayı.
00 Yorumla
+1 yılIkisi gibi de gozuktugunu biliyorum ama iniyor çünkü merdivenin üst taraftaki mermerinin çıkıntısı yanından gorulebiliyor :)
00 YorumlaMerdivene bastgmz basamagn kismi yukseklgni belirleyen kisimdan hep biraz disa tasirilmis olur. Tasirilms kisim fotoda goruldgne gore bence kedi merdivenleri iniyo.
00 Yorumlaİniyor. Fark ettiysen biz merdivenden çıkarken o merdivenin arasında ki boşluğu görürüz. Ama kedi bu boşluğun arkasında. Dolayısıyla çıkmıyor, iniyor.
00 Yorumla
+1 yılBunu anlamak bu kadar zor olmamalı kedi aşağı iniyor işte açık ve net çıkıyor diyenlerde mantık sorusu sanmışlardır ondan yukarı diyorlar...
00 YorumlaBizim merdivenlere mermer doseyen merdivenciyi iyi izledigime guvenip merdiven sekillerinden az da olsa anladiysam eger iniyo bu pisicik :D
00 Yorumla
+1 yılSol patisinden anlaşılacağı üzere kedi aşağıya iniyor. Eğer yukarı çıksa sol patisi dik bir şekilde aşağı inmezdi.
00 YorumlaAçık ve net iniyor neyini tartışıyor bu insanlar meeak ediyorum. Merdivenlere bakın anlarsınız. Kamera alttan çekilmiş ki merdivenlerin uç ve yan kısımları bunu belli ediyor
00 Yorumla
+1 yılTabi kide iniyor o 25 bin kişi boşa uğraşmış merdivenin ucunda ki çıkıntıya bak sen hiç öyle çıkıntısı olan bir merdiven gördün mü 😊
00 Yorumla
+1 yılulan hepinizi kandırıyorlar bu resim şu an kedi hareketsiz yerinde bekliyor çaktınız mı olayı :DD:D :D :D: D: D: :DD:
02 Yorumla- +1 yıl
sende zekiymişsin ben tekim sanıyordum neyse sağ kolum olacan :D
Bence çıkıyor hemde kesinn. Çunku merdivenler dik cikarken dik olur inrrken alcak olur burada dik o yüzden çikiyor. Gercek cevap neymis?
01 Yorumla- +1 yıl
Cevap belli değil
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerdiven den iniyor, eğer merdivenden çıkıyor olsaydı kedi tam tersi giderken sürekli ayağı takılırdı merdivene, kullanışlı olmazdı, çıkıntı asla ayak basılan yerde olmaz
02 Yorumla- +1 yıl
Vay olay çözüldü beyler dağılın
Cevap sahibi+1 yılElemanları gönderiyom birazdan dağıtırlar :)
Valla ne desem cok guzel hesaplanmis. cevabi nasil merak ediyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Birde pci ters çevirip bakmalı :D
+1 yıl00 YorumlaIlk basta çıkıyor diye gordum "kedi geri geri mi incek merdivenden coknsacma" dedim sonra merdivenlerin çıkıntılarını gördüm... kedi iniyor. hangi salak merdivenlerin basilan yerine cıkıntı yapar ki tuzk mı bu? Insan takilir duser l*n .
kedi iniyor01 Yorumlahttps://hizliresim.com/gkm3g3
duvara gömülü tuğlalarin hangi açidan dizildiğine bakin. ozaman kedinin aşaği indiğini anlarsiniz.00 Yorumlabilen biri bana da söylesin defalarca baktım , merdiven kenarlarına da baktım hala anlamayadım ya la :/
00 Yorumla
+1 yıliniyor merdivenin mimarisine gore duvara surulen alcilar basamaklarla paralel olmak zorundadir bu yuzden
indigi kesin00 YorumlaCikiyor benimde kedilerim var merdivenlerden ayak uclariyla basamagin cikintilarina basarak cikarlar.
00 Yorumla
+1 yıliniyor çünkü -duvarlar aşağıda daha koyu -yukarda ışık vardır -aşağıya pek ışık gelmediğinden --kedi iniyor :))
00 Yorumlakadide manyetik alan olduğundan denge problemi asla çekmezler. Burada merdicenlerden aşşağıya iniyor. merdivenlerin sol kenarından anlaşıyor
00 Yorumla- Devamını Gör (591)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat