terör diz boyu ülkemizde onlar kısaltmaları uyduruyorlar
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılTürk özgürlük diyince terörizm olmuyor türk milliyetçileri ya da sosyalistleri terörist olmuyor da neden Kürtler bunları yapınca terörist oluyor? PKK kürt özgürlük hareketinin çatı örgütüdür. İdeolojisi demokratik sosyalizmdir. Tüm halklara ve inançlara saygı duyulan bir demokratik konfederalizmi hedefler tüm orta doğu için. Kürtlerin 3 parçada etkili olan örgütü PKK'dir. Türkiyedeki silahlı kolu HPG (erkek) YJA STAR (kadın) Suriyedeki partisi PYD silahlı kanadı YPG (erkek) YPJ (kadın) İranda da partisi KODAR silahlı kolu YRK 'dir burada kadın erkek ayrılmamış...
Gelelim peşmergeye. peşmergenin geçmişi 90 yıllıktır. Peşmerge ırakta KDP ve YNK isimli kürt partilerinin ortak silahlı gücüdür. ynk sosyal demokrat ideolojide olan ama abd ile yakın ilişkilere girmiş bir partidir çıkarcıdır biraz. KDP ise kürt milliyetçisi ve ılımlı islamcıdır türkiyedeki akp nasıl türk milliyetçisi ve ılımlı islamcıysa onun gibi işte. KDP'nin hedefi bağımsız Kürdistanı kurmaktır PKK ise ulus devlete karşı olduğu için herkesin kendini özerk yönetmesinden yanadır
IŞİD ise nerdeyse tüm dünyayı kapsayan islam devleti kurmak için yola çıkmış bir örgüt. bana en mantıklı gelen senaryo ise şu : abd ve avrupa ülkeleri kendi içlerinde örgütlenen selefilerden kurtulmak için böyle bir örgüt kurup hepsini oraya çekip orda yok etmek istemiş olabilirler bir süre sonra bitireceklerdir
Kürt partilerinin hiçbirisi terörist değildir Kürtler özgürlüklerini aramaktan korksun diye bulundukları ülkeler terörizm olarak yaftalayıp ağır cezalarla cezalandırmıştır. ama mücadele hiçbir zaman bitmemiştir buna rağmen.27 Yorumla- +1 yıl
tamam da silahlı mücadele olmadan orta doğuda yaşayamazsın. türk devletinin silahı olmasa örneğin ya da ırakın iranın silahı olmasa kim ciddiye alır? kürtler de aynı şekilde
- +1 yıl
oluyor işte
- +1 yıl
sırf sana cevap vermek için kayıt oldun milletin aklını bulandırma
Dhkp-c türk soludur ve terör örgütüdür
mlkp-c de aynı.
demişsinki kürtler hakkını arıyor o yüzden terör örgütü değil öyle ise biride çıkar ışid te hakkını islamı savunan bir örgüttür terörist değildir zaten dediğin gibi ırakın askerlerinden çoğu oluşur.
ortadoğuda devletler vardır ve onların askerleri suriye suriyelilere aittir ve onların kazanılmış topraklarıdır suriyelilerin içinde kürtte farsta arapta vardır herkes hakkını silah ile aramaya kalkarsa dünyada hiç bir ülkede huzur kalmaz yapılacak tek şey doğru bir iktidar seçip güzelce yönetilmeyi beklemek aksi takdirde laz lar çerkezler araplar farslılar acemler hepsi benim haklarım diye tuttur alır silahı eline hakkım için adam öldürüyorum der.
ayrıca hangi akıl kürtler ya da lazlar veya araplar ben özgürlüğüm için devlet kuracağım deyip sonrada kendi kurduğu devlet içerisinde haksızlığa uğramayacağını kesin bil dille söyleyebilir
Örnek:ben türküm türkiyede yaşıyorum - +1 yıl
yıllar önce yönetim türk yönetilen türk olmasına rağmen insanlara haksızlık yapıldı mesele ırk değil insanlar kendi ırkları arasında bile haksızlığa uğrar o zamanda ne yapacaksın kendi ırkdaşınlamı savaşacaksın hasan ile hüseyin peygamber torunları ve 2side müslüman ben yöneticemle savaştılar alparslanla osmanlı 2side türktü savaştılar, mühim olan devletin bekasıdır kardeşçe yaşamaktır yoksa başörtüsü için insanlar dağa çıkmış hakkım hakkım diye insanları öldürürdü buda sana göre meşru sayılırdı.
kürdistanın amacına gelince Öyle bir devleti abd destekliyor babasının hayrına değil heralde
yapılmak istenen büyük israil projesidir orta doğuda israile tehlike olmaktan çıkarılıyor devletler o toprakları kimseye yedirme peşinde değiller. nokta.
En İyi Cevaplar
işid peygamber efendimiz (s. a. v) tarafından bundan 1400 yıl önce haber verilen kendilerini cihatcı müslüman olarak tanıtan kafir bir topluluktur haklıya haksıza zulüm ederler ve peygamber efendimizin hadisinde işid için onları dağıtmaya hiç bir topluluğun gücü yetmiyecek kendilerine vatan kurucaklar sonradan aralarındaki anlaşmazlık yüzünden birbirlerini vurup öldürücekler ve dağılacaklar demiştir aslında siyah sancak peygamber efendimizin sancağıdır ama hadisinde ilk siyah sancaklılar kafir olanlardır ikinciler ise gerçek islam cihadcılarıdır demiştir...
-ypg ise pkk'nın diğer kolu keskin nişancıların ve özel eğitim verdikleri bir terörist birimidir
ve pkk ypg siyonistlere hizmet ederler yani avrupa haçlılarına
avrupa türkiyeyi içten bölemiyeceğini bildiği için içten fethedip kendi çıkarlarını sürdürmek için pkk ve ypg yi kullanırlar bunuda kürtler ezilmiş ve türkler sizin düşmanınızdır derler...
100 yıl önce ingilizler bunun için uğraştı ve sonunda kürt'ü türk'ü birbirine düşman ettiler04 Yorumla- +1 yıl
hayır aslında işid bir fırsattır işid pkk'yı yok etmek istiyor buda bizim aleyhimize işler
yoksa pkk türkiyede şuanda dek çok askerimizi polisimizi daha şehit etmişti
işid türkiyeye giricek kadar cesaretli değil mescidi aksayı yıkıcaz dediler amatör türk askeri
ordan çekildi ve dünyada 1. olan professyonel 60 bordo bereli mescidi aksamızda bekliyor
işid 2 bin kişi bile bordo bereliler orda olduğu için girmeye korktu türkiyeye hiç giremez içiniz rahat olsun bu vatan kanla alındı kanla verilir ama alacak kansız toplum veya bir millette henüz doğmadı - +1 yıl
istedikleri kadar örgütlenip silahlansınlar türkiye dünyada en güçlü 8 ülke arasında yer alıyor hatta
amerikadan bile daha güçlüyüz... amerika kendi CIA'ajanlarını işid'den kurtaramadı ama türkiye kendi vatandaşlarımızın onlarcasını sağ ellerinden aldık türk'ler hiç bir zalime biat etmediği için Allah bizleri bu yüzden üstün kıldı... geçmiş tarih şimdikide bunu gösterir...
Kürdistan hayali kuran ayrılıkçı sosyalist kürtlerin
Pkk: Türkiye deki terör örgütü
Hpg silahlı kanadı.
Pyd: suriye deki kolu (siyasi)
Ypg: erkek silahlı kanat
Ypj: kadın silahlı kanat
Işid: ırak şam islam devleti nin kısaltılmışı.
Buradaki "şam" şehir değil ürdün, lübnan, ırak, suriye, filistin i içine alan bölgedir.
Işid ın suriye deki üyelerinin %70i diğer ülkelerden, ırak taki üyelerinin de %80 i saddam dönemi ırak ordusuna mensup sunni araplardan oluşur.
Ek bilgi:
Pjak: iran daki,
Kdp ve kyb de ırak tski sosyalist kürt grupların parti ve örgütüdür.02 Yorumla
işid : onlarca devlet tarafından caktırmadan beslenen islamı alet eden bır avuc aptal..
pyd. pkk nın sınırlarımızın dısındakı adıdır.. bızım ıcın pkk ıle aynı sey..
peşmerge: buyuk kurdıstan hayalı ıle yanıp tutusan yurtdısında kalan kurtlerden olusan askerı bırlık
ypg: pkk nın genclık kolları
bızım ıcın onemlı olan hepsının ımha edılmesıdır.. yakında pkklıları karaman dıe kırmızı haılarla karsılayacaklar... sahı haburda bır kere karsılamıstıkda:(((
ulkemı bu hale dusuren soysuzlar utansın23 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
13Cevap
+1 yılKim Allah'ın hükümleriyle (şeriat) hükmetmiyorsa işte onlar kafirlerin ta kendileridir maide suresi 44. Ayet.
İşidin gördügümüz kadarıyla amacı islam devleti kurmak ve bunun icin tağutla savastıgı söyleniyor bazısı ise işid kafirdir tagutla savasmamalı diyor ama iç yüzünü bilmiyoruz yakında herşey açığa çıkacaktır.310 Yorumla- +1 yıl
İşid ayette yok hadislerde var. Mesela peygamberimiz diyor ki : şam güvence altındadır. Diğer hadiste ise : fitne zamanı iman şamdadır diyor.
- +1 yıl
Sen müslümn oldugunu iddia etmistin bugun geri kafir oldun galiba?
- +1 yıl
Kuranı kaç kere anlayarak okudun acaba? Usluba bak söyle peygambere suriyr icin ne diyormus diyosun su usluba bak.
- +1 yıl
Okumadan anlarım dedi ya :D
Ypg ve pyd, pkk nın diğer ülkelerde bulunan militan kollarıdır. Kısacası teröristtir. Peşmerge, ırakta bulunan özerk kürt yönetiminin resmi askeridir. İşid dünyaya karşı cihad ilan eden, müslüman olduğunu savunan ama icraatte müslümanlıktan çok öte hareket eden bir kaç ülkenin piyonudur.
110 Yorumla- +1 yıl
Siz müslüman tespit cihazı mısınız?
- +1 yıl
Yalnızca abd değil. Pkk nın temelini kuran sovyetler birliğidir. Lojistik destek ve istihbarat konusunda israil destekliyor. Silah ve erzak dağıtımını başta amerika olmak üzere, almanya, yunanistan, ingiltere, fransa gibi devletler sağlıyor. İşidin kimin kuklası olduğu konusunda net bir delil yok. Ama bana kalırsa tamamen israil malıdır. Amerika şu an sadece işid in hollywood efektlerini üstleniyor.
- +1 yıl
@Tevhidehli boş konuşma kardeş, seninle tartışmaya girmek istemiyorum.
@muncikus israil sadece bugünün toprak parçasından ibaret bir ülke değil. Dünyayı örümcek ağı gibi sarmış siyonist rejimin kendisidir. Dünyada ki en büyük şirketler (petrol, doğalgaz, yazılım, mekanik, sanayi) bugün siyonizmin bir parçasıdır. Parayı istedikleri gibi ellerinde çevirip, istedikleri gibi ülkelerde olay çıkartıyorlar. 35 yıldır türkiyeyle pkk ismiyle uğraştılar, başaramayacaklarını anladıklarında işidi çıkardılar.
+1 yılsana tekbir şey önereyim sen kafanı karıştırma dünyanın sansürsüz gerçek haberini yapan İMC TV kanalını izle avrupa kanalıdır türkiyden bağımsızdır facebook ta son dakika haberlerini takip edebilirsin.
NOT: burada daha yeniyim yoksa mesaj atardım açıklama yapmak istemiyorum haklı gören haksız görecek olan arkadaşlarımız var onlara saygısızlık etmek istemiyorum herkesin bir görüşü vardır.09 Yorumla- +1 yıl
birkaç dilde haber veriyor tarafsız kanal o türkçe dilinde kürtçe ve diğer dillerde de yayın yapıyor
- +1 yıl
imctv. com. tr/yayin-akisi/
yukarıda yıyın saaatlerinin linkini verdim haber saatlerinde bakarsın kontrol etmeni öneririm - +1 yıl
milliyetçi olmak doğrulara kulak kapatmayı gerektirmez. yoksa hep yanlış öğrenir yanlışları doğru kabul edip diğer konuşulan doğru bile bildiğin söylemi hazmedemezsin. buda iyi birşey değil
- +1 yıl
türkçe haber saatini belirleyip izlemen kafi. saatlerce başında kendini sıkmana gerek yok. ama bazen fedakarlık etmek gerek
Işid amerikanin irak'i 2000 den beri isgali sonucu irakta dogmus ve yayilmaya baslamis orgut. Dertleri o cografya da bagimsiz bir devlet kurmak. Pyd bizde ki pkk'nin suriyede ki adi. Pesmergelerde kendi baslarina tureyen tipler.
12 Yorumla- +1 yıl
Kısaca ahmet davutglunun dedigi gibi: işid bir öfke patlamasıdır
Ypg kafirdir İslam için birşey yapmadı yıllardır Partiye Karkeren Kürdistan (pkk) 2 ci ismi suriye irak
411 Yorumla- +1 yıl
Türkiyedede cıksa iyi olur yoktan ölüceksek vatan için ölürüz bunlara gelince bunlar müslümanım diye gecinir ama ölüleri soysan hepsi pis sünnetsizdir işid diyorki ben oraya islam devleti kurcam ypg diyorki suriye kürdistan için büyük proje birbirlerini öldürüyorlar anca İşid kafa kesıyor ama yanlış kesiyor Kuranı-Kerim video cek bıcakla kes demiyor zaten onlar Allah katında büyük sorumlu Ablacım
- +1 yıl
Ablacım Kuranı-Kerimin emrettigi şekil başka bir dakka www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx buyur ablacım oku
+1 yılYpg pyd : pkk nın baska ulkelerdegi orgutu
Isid : yeni dunya duzeni cercevesi uzerinde buyuk ortadogu projesinin gerceklesmesinde kullanilan sozde islami orgut114 Yorumla- +1 yıl
Yeni dünya düzeninin tek kolu pkkdır
- +1 yıl
Cok sey bildigni saniyorsun ama varya hic bursey bilmiyorsun.
Asıl amac bir islam devleti kurmak degil amac kurdistan kurmak degil amac israilin vaad edilmus topraklara erismesini saglmaktir. Uyanin bir * - +1 yıl
O kadarını biliyoruz ama bunu işidle asla ama asla yapamazlar ancak kürt pkklılarla yaparlar. Diyarbakır ve cevresi dicle nehri dahil hepsi pkkya verilcek ve onları israil yönetecek.
- +1 yıl
Tevhidehli
Pkk ise yaramadi sistem zaaf kabul etmez. Yani pkk ypg falan kontrol edilemez hale geldiler ve yok edilmeleri gerekiyor isid sunu yapacak mekke ye kadar ilerleyebilecek bunlar olunca hatirlayin ks de birisi bunlaro soyluyordu diye bu olanlar birden olmuyor coook eskiden kurgulandi illuminati kartlarina bakarsaniz yaptiklari ve yapacaklari hersey ortadadir. Ve almanya tvlerinde olimpiyatlarla ilgili verilen reklamda acik acik mekke yi vuracaz dediler hersey hazir hersey kurgulandi - +1 yıl
Evet ic savas cikaracaklar sadece arap ulkeleri ve biz kaldik araplara gore gucsuz oldugumuza gore sira bizde
- +1 yıl
Fakirlikmi :) senin ulkenin ekonomisi git gide buyuyor ne fakirligi
- +1 yıl
Kuduse kadar ilerleyecekler. Yeni dünya düzenini cok arastırmıs bir insanım. İşis asla mekkeyi fetedicez demedi. Cogu uydurma medyadakilerin.
- +1 yıl
Sen tv ye inaniyorsan cok yaniliyorsun hem ulkede issizlik yok is begenmemezlik var ben 20 tane is degistirdim sokak is ilanlariyla dolu
ypg pkk pesmerge vs bunlar soysuz kürtlerin örgütleridir tüm dünyamin destwgini aliyorlar ne yazikki kendi ülkemizde destekliyor işid buna ragmen kürtlerin analarini tikiyor yaşasin işid
08 Yorumlaİşit milli parkları koruma örgütü , ypg tıbbı atıklar denetim merkezi odası , pyd ise polis meslek yüksek okulu. Rica ederim adjgdsxs
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepsi terörist isimleri farklı pyd ve ypg pkknın suriye kolu
31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPyd - Ypg marksist ve ateist suriye kürt oluşumudur. Peşmerge ırak kürdistanı ordusudur.
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPkk - Kck - Pyd - Ypg hepsi terör örgütü bunların. Terör örgütleri dünyada radikal dinci ya da radikal sol marksist olmuştur.
+1 yılBeyaz Kefenciler favorim daha yeni örgüt ama inş. çoğalacaklar.
013 Yorumla- +1 yıl
Şiiler mi favorın? Niye hic esedle savasmadılar acaba :/
- +1 yıl
İsidi vuruyorlar isid pkkyi isidi beyaz kefenciler sonra da esad hepsini :)
- +1 yıl
Vay pis esedci senii.. Vallahi kafirler zelil olacak!
- +1 yıl
l*n ne esadcisi tövbe yarabbim. Ben diyorum ki Pkkyı Isid bitirsin , Isidi beyaz kefenciler bitirsin , beyaz kefencilerin düşmani zaten Esad Esadla da bunlar kapissin kendilerini yesinler işte.
- +1 yıl
Çekişki var ama işidde esadla cok savastı halen daha mücadele ediyor :/
- +1 yıl
Esadın işine geliyor birbirlerini yemeleri uzaktan izliyor bence.
- +1 yıl
Yaparlar yakinda ABD isidi temizlese ona gelir sira.
+1 yılArkadaşlar zaten açıklamışlar ne olduklarını bizim görevimiz çalışıp güzel yerlere gelip onları temizlemeye çalışmak olcakdır
04 Yorumla- +1 yıl
Dediği gibi karıncanın olsun tarafımız belli
www.hayatakarken.com/karinca-ve-hz-ibrahim.html - +1 yıl
Amacımız vatan ve islam gerekirse bu uğurda ölürüz yeter ki devletimiz arkamızda olsun
+1 yılHepsi katıksız o. cocugu bunu bilmen ueterli..
01 Yorumla
+1 yılypg pyd peşmerge işid hepsi aynı yolun yolcusu.
05 Yorumla- +1 yıl
hepsinin arkasında aynı dış güçler var kaptanda aynı aslında.
- +1 yıl
onu onları yöneten dışgüçler kadar verecek bekleyip görecez kim batacak kim devam edecek yola.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım