arkadaşlar doğru bilenlerden bir kişi EİC seçilecek. "İstikbal göklerdedir" sözü kime aittir? Bu sözü kim söylemiştir?

arkadaşlar doğru bilenlerden bir kişi EİC seçilecek. "İstikbal göklerdedir" sözü kime aittir? Bu sözü kim söylemiştir?

İstikbal göklerdedir sözü, Mustafa Kemal Atatürk'e ait olarak geçmektedir. Kendisi havacılık ile ilgili de “İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar”. demiştir.
Ancak farklı kaynaklara göre bu söz Atatürk'e ait değildir. İtalyan bir gökbilimcisi tarafından söylendiğini iddia ediyorlar.
İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın söylediği İstikbal göklerdedir sözü kime ait?
Atatürk bu sözü 1937 yılında Eskişehir Tayyare Alayı'nı ziyareti sırasında yapmış olduğu bir konuşma esnasında söylemiştir diye öğretildi bize ama doğru mu bilmiyorum.
Resmi kaynaklarda Mustafa Kemal Atatürk'e ait olarak geçer. Resmi olmayan kaynaklarda ise Kapakçı Hüseyin Efendi adında birine ait olduğu söylenir.
Bu senin doğrun anlaşılan. Sanada 4 hayır benden
Sen galiba Mussolini söylediği sözü kast ediyorsun :). Bildiğim kadarıyla bu iki cümle birbirine oldukça yakın. Dünya üzerinde bu sözün mussolini'ye ait olduğunu söyleyende var yani
hayırlısı tabi
Benito mussolini.
Cevap
7Cevap
"İstikbal göklerdedir" sözü, Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Atatürk, bu sözüyle havacılığın ve havacılık teknolojilerinin ülkenin geleceği için önemini vurgulamış ve Türk milletine bu alanda gelişmeleri tavsiye etmiştir.
münir nurettin selçuga aittir kaynağı yolluyorum linke bakalım lütfen
yossikohen.blogspot.com.tr/.../...kime-aittir.html
bakaydın kaynağa hacı -.-
atatürke tabi bunu bilmeyen var mı ki
Atatürk ha bunu da bilmeyen ne bileyim
Ataturk demistirr
Ben Bülent Ersoy diyorum.
Atanın söylediğini biliyorum.
hazerfan çelebi
@paytakk a guveniyorum :)
ben söledim
ne demek istedin?