Teslanın bütün belgeleri hala bugün kullanılmakta. Haarp projesi bunun en büyük kanıtıdır. 2. dünya savaşı sırasında hitlerin zihnini kontrol ettiğine dair çeşitli deliller vardır. Tüm bunların yanı sıra, bedava elektrik üretmek, telekinezi ve teleportasyon konularında çok önemli buluşlar yaptığına dair kanıtlar vardır. Fakat yahudi lobileri tarafından engellenmiş, en sonunda faili meçhul şekilde odasında ölü bulunmuştur. Tarihin gelmiş geçmiş en büyük bilim adamıdır. Iq seviyesi 250 nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
06 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca dipnot olarak belirtiyorum. Deepweb de teslanın tüm belgeleri bulunmakta. Tesla bobini sayesinde zaman makinesi yaptığının resimli fotoğrafları var. 2037 yılından 1970 li yıllara bir insan gönderiliyor tabi doğal olarak bu adama kimse inanmıyor. Fakat adamın şu tarihte şu olacak dediği herşey tutuyor. Dediğim gibi hepsinin fotoğrafları resmi kayıtları var. Yoksa bilim kurgu der geçerdim.
- +1 yıl
Evet duymuştum Tesla nın deepweb deki belgelerine erişebilmek için (bana yarayacağından değil meraktan tabi :D) bu konuda kendimi geliştirmeye bakıyorum şu an için donanım yetersizliğinden dolayı pek bir şey gelmiyor elimden ama ileride bulacağıma inanıyorum. Bulamazsam da merakımı gidermek için dünyanın açıklamasını bekleyeceğiz artık (çok bekleriz orası ayrı tabi). Ben o adamın her şeyi yapabileceğine inanırım açıkçası kuşkum yok bu konuda -tabi hiçbir bilgiye de körü körüne inanmak doğru olmaz, insanda ufacık da olsa bir şüphe bulunmalıdır doğruyu sorgulamayı bilmek adına-
- +1 yıl
Tabi ki şüphe olur. Fakat belgeleri fotoğraflar ve videolarla desteklemişler. Adamın onlarca yıl önce rapor olarak yazdığı şeylerin gerçekliğini gösteren yeterince görsel kanıt var. Ayrıyetten o belgelerin açıklanması hiç bekleme. Resmi olarak amerika çok gizli bilgidir damgası var. Başka bir ülkenin belgeyi açıklaması savaş sebebidir yani. Deepwep e girsen bile bu belgeler en alt katmanda bulunuyor. Aklında bir şey oluşması için söylediklerimden yola çıkarak bir kaç şeyi araştırmanı tavsiye ediyorum.
*Philadelphia Deneyi, Gelecekten gelen adam: jhon titor, Tesla bobini ve zaman makinesi, teslanın 2. dünya savaşında zihin kontrolü.
Bu konuları google da ayrı ayrı araştır. Hayret edeceksin. - +1 yıl
Böyle bir bilginin açıklanmayacağı bariz ortada zaten alt katmanlara ulaşmayı bırak yaklaşsam benim için bir başarı olur bu konuya hayatını adamış insanlar varken bana düşmez tabi de sadece ufak tefek çabalamalar. Söylediğin her konuda ayrıntılı bir araştırma yapacağım şu an Margaret Cheney'in onun hakkında yazmış olduğu kitabı bitirmek istiyorum bir an önce, yeni başlamama rağmen yarıladım bile (kitap okumaktan pek keyif almam normalde gözlerimin ağrıması da ondan heralde -merak insana neler yaptırıyor- :D) Teşekkür ederim önerilerin için
- +1 yıl
Bu konularda çevremdekileri de bilinçlendirmeye çalışıyorum bugün 7 arkadaşım öğrendi edisonun ne haysiyetsiz bir insan olduğunu daha nicelerinin başlarının etini yemem dileğiyle :D
İyi akşamlar :)
En İyi Cevaplar
+1 yılBir elektrik-elektronik. müh öğrencisi olarak böyle önemli bir şahsiyeti yeni duymam beni çok şaşırttı. Bilmiyorum teknoloji tarihi dersinde ne kadar üzerinde duracaklar ama şu bir açık ki her başarı bir cezayı hak ediyor bu hayatta ya da insanlar böyle düşünüyor bilmiyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
En azından duyurabilmişim. Çabaladığım şey tam olarak da bu o zaman ne mutlu bana
- +1 yıl
Emeğine sağlık soran
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirkac paragoz de edison yani adini herkesin bildigi sozde mucit, gozunu para bulamis insan!!!
16 Yorumla- +1 yıl
Tesla' nın edisondan sonra anlaşma yaptığı morgan da bedava dünya korkusuyla çekiyor desteğini. Yani o da var işin içinde.
Cevap sahibi+1 yılTeslanin kicbir sekilde kablo kullanmadan ampulu yaktigi olayi var ya hani fotografi da var onu arastirdin mi gercek miymis?
- +1 yıl
Gerçek olduğunu birçok yerde okudum muhtemelen de öyle buna inanıyorum
Cevap sahibi+1 yılO zaman hakikaten cok buyuk bir muciti bilim adamini harcamislar
- +1 yıl
Ne yazık ki..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Bir Elektronik mühendisi olarak gerçi bizim bölümdeki herkes kendisine hayran hatta arkadaşlarım Tesla Ref diye şirket kurdular. Thomas Eddison bilmeyen yok ama Teslaya yaptıklaını ona karşı attığı iftiraları kimse bilmiyor. Gerçekten deha ve değişik bir adam kablosuz elektriği hala biz kullnamazken kaç yıl öncesinden o bunu kullanmış. Çoğu elektronik eşyanın temellerini atan sahsiyet izin verselerdi bide kim bilir daha neler yapacaktı.
15 Yorumla- +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../q966004-kari-kizi-gectim-alternatif-akimi-sectim böyle komiklikler yaşanmıyordaa değil yani :)
- +1 yıl
Tesla ya yapılanı her önüme gelene anlatmaya başladım nerdeyse saplantı haline getirdim bu durumu iyice :D
Şu sözden nasıl böyle bir şey çıkarmış hayret doğrusu helal+ :Dd - +1 yıl
Ben onu kötü bir anlamda söylememiştim zaten fazla iyi niyetli biri o yüzden kaybetmiş bunu vurgulamaya çalıştım. Fırsatçılar görmez olsun düzgün birini hemen vantuzlarını yapıştırıyorlar kurutana kadar zavallıyı. Bana sorsan bende önemsemem para falan hatta bu yüzden çok kez kaybettim hala da kaybediyorum ve istikrarımı bozmadan kaybetmeye devam edeceğim :D
+1 yılTrknoloji cok ilerliyor diyorlar ya hani bence yalan asil teknoloji o zamanlar cok hizliymis:)
Simdi hersey bulunan birseyin gelistirilmesi uzerine
Ama o zaman kayip bir seyin ortaya cikarilmasi uzerineymis.
Kisiligini cok bilmem ama bir aystayn kadar gelisim saglamadi.
şu an fizik derslerinfe gordugumuz hersey newton un kurallari mesela aystayn en az 400 yili var cozulmesi icin.
Ama teslanin yaptigi kanunlar cozuldu bir cogunu ihtiyacimiz kadar olarak cozmusuz.
Yinede tabi teslanin tarihte bir adi var olmalida10 Yorumla
+1 yılBana göre Nicola Tesla gelmiş geçmiş en zeki insandır.. Her zeki insan gibi takıntıları ve silik karakter gibi problemleri yüzünden ismi geri planda kalmış ve ölümü yalnız olmuştur. Kablosuz elektriği o günlerde bulmuştu ve şu an bile bunu yapamıyoruz
11 Yorumla- +1 yıl
Evet kimsenin açıklayamadığı o olay. Vücudunda iki milyon voltluk akımı ufacık bir yanık yara izi almadan akımı dolaştırabiliyordu hakkında okuduğum kitapta yazana göre. -Takıntıları onu benim gözümde daha da sempatikleştirmişdir o ayrı :D-
Tv, radyo, deprem cihazı ve insan aklının ucundan bile geçmeyecek o kadar şey bulmuş ki Tesla ama hepsinin üstüne yatmış birileri. Bir nokta gösterin oradan dünyayı ikiye ayırayım diyebilen bir adamdır kendisi. Atmosferin katmanları üzerinden kablosuz elektrik gönderme ve elektriği bedava yapma düşüncelerini gerçekleştiremedi ne yazık ki. Bugün kullandığımız her teknolojik alette bir parmağı vardır. iPhone'u yaparken Tesla'nın bir projesinden esinlenmişler deseler inanırım
112 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel özetlemişsin Tesla çok akıllıydı ama aynı zamanda biraz saftı. Bana göre saftı çünkü kendini pazarlama konusunda başkaları kadar bencil olamamıştı, bu yüzden kaybetmiş zaten. Onun fikirlerini (ç) alarak ününe ün katan vicdansızlar utansın onun bu iyi niyetinden!
- +1 yıl
Saf değildi. Cebi için değil de insanlar için uğraşıyordu. Elektrik şirketindeki ortaklığından ayrılmasa hala elektriği oralardan alıyor olurduk. Patent kısıtlamaya gitmiyordu adam. Ben buldum yapın kullanın diyecekti adeta. İnsanlık için çok şey yaptı, karşılığında ise kaldığı motele giderken çarpan bir taksi tarafından hayata veda etti. Sonra kaldığı oda talan edildi, en ufak kağıt parçasına kadar ne varsa toplandı. Bugün bile üzerinde çalışıyorlardır o porjelerin
- +1 yıl
İşte insanlar için uğraştığı için saftı bence onun iyi niyetini çıkarcı insanlara karşı gösterdiği için saftı. Eğer kendini düşünüp fikirlerini pazarlama yoluna girmiş olsaydı yaptığı hiçbir fikir heba olmayacaktı bunu öğrendim insanlarımızdan. Ama yinede kişiliği olsun düşünceleri herşeyiyle hayran kaldığım nadir insanlardandır. Bugün kullandığımız birçok yenilik saydığımız ileri teknolojiyi Tesla o tarihte iken başarmışsa daha söylenecek söz yoktur benim için
- +1 yıl
Bir bakımdan haklısın keşke bu durumu yani Tesla nın getirilerini onun adıyla duymuş olsaydık
- +1 yıl
"İsmini hatırlayan son kişi öldüğünde, hiç doğmamış olacaksın" aynı sözü söyledim tekrar tekrar da söylerim gerekirse. Hatırlanmaya değecek biri olduğuna inanıyorum. Haksız mıyım?
- +1 yıl
E şimdi geçmişe dönüp edison a ve diğer pisliklere haddini bildiremeyeceğime göre benden bugün yapabileceğim kadarını yapmış olmayı kendime görev biliyorum. Geçmişte yaşayamam ama gelecekte yani bugünde de biraz olsun faydam dokunsa bir kaç kişinin Tesla ya desteğini sağlayabilsem yeterli benim için.
- +1 yıl
Yanlış tanınmasın yeter..
Çok güzel bir paylaşım. Bu mucizevi dehayı tanıdığımdan beri Edison'u hiç sevmem. Yanlış hatırlammıyorsan daha 5 yaşındayken böceklerle çalışan küçük bir motor yapmıştı. Bence alçak gönüllülüğünden kaybetmiş hep.
215 Yorumla- +1 yıl
Evet 12 adet böcek kullanmış ama daha sonuca varamadan böceklerini bir hayvan yemişti sanırım :D
- +1 yıl
3 e bölünebilen sayılara karşı takıntısı varmış zaten bu durumda 17 saçma olurdu :D
ve dee kolay gelsin demek düşer bize saygı duyarım her türlü ^-^ - +1 yıl
Grafikerlik okuyacağım umarım henüz lisedeyim
- +1 yıl
Anladım mühendislik alanına da merakım yok değil ama bir kızın okuması pek sağlıklı olmuyor o bölümleri :D Tasarım çizim olsun bunları da severim o yüzden ona yöneldim
- +1 yıl
Bir arkadaş anlatıyordu "170 kişilik sınıfımızda bir kız varmış onu da mezun olduğumuz sene fark ettik" diye kamufle olmuş kızcağız :D yani o kadar erkeğin içinde rahatsız olur insan ister istemez :D
- +1 yıl
Zaten seçtiğim bölüme merakımla eşit sayılır mühendisliğe olan ilgim o yüzden sorun yaratmıyor benim için :D Ama kendimi o alanda da ayriyetten geliştirmek için çabalamayı planlıyorum mezun olduğumda :D
- +1 yıl
Pek satın almam ama ironik bir şekilde okumaya da bayılırım :D
- +1 yıl
Sağolasın bir göz atarız o zaman :D
Gizli Üye(30-35)+1 yıltesla örnek aldığım bir insandır. belki de elektroniği sevmemin sebebidir. bilgisayar kullanmayı doğru düzgün öğrenmek istiyorsan bir linux dağıtımını kurarak başlamalısın. kullanmak zorunda olduğunda daha çabucak öğreneceksin ;) ubuntu başlangıç olarak güzel olur ama debian kadar güvenli değil. deepweb'te ise işler takas yoluyla yürüyor. katmanlar felan pek yok içeride asıl kişilere ulaşabilmen için çevrenin olması lazım. genelde karşılığını bilgi ya da maddi birşeyle ödemen gerekiyor. karşıdaki insan devlet sırlarını satan bir ajan, bir medyum, bir tuzak ya da normal hayatta aptal gibi görünen kabiliyetli biri olabilir. öncelikle kendi internetini kullanmamak ve wireless'e bağlanırken macchanger kullanmak iyidir.
02 Yorumla- +1 yıl
O planlarım için 4-5 yılım var daha ama söylediklerini not aldım göz önünde bulunduracağım çok teşekkür ederim ツ
Cevap sahibi+1 yılherşeyi bilmeden olmaması daha iyidir :)
Bu hayatta ölmeden önce görmek istediğim bir kaç yer var biri sırbistan tesla müzesi biri niagara şelalesi diğeri newyorker otel. Ne yazıkki hakkında yazılmış ciddi anlamda tek kitap yok
112 Yorumla- +1 yıl
Pc hakkında detaylı bir bilgiyle mümkün aslında bunun için çabalıyorum kendimi geliştirmeye her ne kadar imkansız gibi görünsede. Anlayacağın yok değil ama bulmak imkansız gibi birşey.
- +1 yıl
Deepweb denilen illette Tesla nın araştırmalarının hatta orjinallerinin olduğu söyleniyor ben de buna inanıyorum ancak şu an için acemi biri olarak o kadarına erişimim olamayacağı için kendi çapımda çabalıyorum.
- +1 yıl
Yaptığın çok hoş birşey özendim desem yeridir ama her şey için yaşım küçük sanırım :D Beyninden saniyeler içinde yeni fikirler geçen bir dehadan kim bilir ne çeşitli fikirler çıkmıştır ki bir çoğu saklanıyor. Ben görünmeyenin peşindeyim :D
- +1 yıl
Gerekirse hayatımı buna adar yine anlarım olmadı en azından denemiş olurum niye hevesimi kırma peşindesin ki :D
- +1 yıl
Inan hevesini kırmak peşinde değilim ama sır ve gizem aramak insanlık kurulduğundan beri süregelen bir serüven. Masallar hariç o sırrı kimsenin çözdüğünü duymadık malesef. Tesla ise yaptıklarıyla yapamadiklariyla bir gerçek bir efsane kendisi kitap yazmadığı için hakkındaki gerçek nerdeyse hiç bilinmiyor sınırlı bilgi var hakkında bu da çokça şehir efsanesine sebeb oluyor phredelpia https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Deneyi
- +1 yıl
Ben zaten gerçeğini bulma peşindeyim :D Pek mümkün görünmese de çabalamadan bırakmayacağım peşini vicdanım rahat etsin en azından :D
- +1 yıl
Yok yok deneylerini deneyecek cesaretim yok sanırım :D yaptığım bu planlar için 4-5 yıl beklemek durumundayım eğitim hayatı ile olan ilişkimi tamamen bitirmem lazım :D
Maalesef Edison'dan daha zeki ve iyi bir mucid olsa da ticari zekası Edison kadar gelişmiş değildi. Edison'da ticaretini iyi yaptı.
Herkes hatırlamasa da arkandayız Tesla Reis10 YorumlaEdison bu adamın hakki olan parayi verseydi bu dahi insan şu an ışınlanmayi sağlayacak teknolojiyi bulmuştu haarp konusu da önemli bir konu
10 Yorumla
+1 yılkarı kızı geçtim alternatif akımı seçtim - nikola tesla
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben bu adamı çocukluktan bilirim alternatif akım olmasaydı şu an bunları yazamazdık mesela:)
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılcevap bile vermemiş:(
- +1 yıl
cevap verme gereği duymadım çünkü zaten doğru söylemişsin kişisel algılamaya gerek yok
Cevap sahibi+1 yılgeçti artık küstüm sana
- +1 yıl
Kaybettiğim bir şey yok konumuz dışı bir durum söz konusu
+1 yılTam olarak tanınmayan fakat bir Einstein bir Newton kadar bilime katkıda bulunmuş müthiş bir deha.
10 Yorumla
+1 yılTesla
lise deki derslerde adi cok gecerdi bende bakmistim
Görünmemesini istedikleri icin bunlar yapilmis anladigim kadariyla ^_^02 Yorumla- +1 yıl
Lisede anlatıldı mı? İlginç.
Adına sevindim şanslıymışsın ama yeni nesilden saklanıyor tüm bunlar. Tesla nın başarıları edisonunmuşcasına anlatılıyor genelde maalesef - +1 yıl
Bazi derslerde alternatif akim cok gectiginden ^_^
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de babam sayesinde tanismistim.
Bugun hayqlimdeki arabanin motoru bile ona ait.. *-*10 YorumlaNeden bu adamı seviyorsun
19 Yorumla- +1 yıl
Sebebi linkte mevcut zamanını ayırıp okuyabilirsen sen de anlarsın.
- +1 yıl
Kesinlikle.. Ve maalesef her biri Tesla ile aynı sonu yaşıyor. Bedava dünya fikri herkesin işine gelmiyor ne de olsa. Ki konu sadece bundan ibaret değil ne yazık ki şu an susmaktan başka bir şey yapamıyoruz.
- +1 yıl
Atatürk konusunda tartışmak istemiyorum açıkçası ona karşı sevgi veya nefret beslemiyorum. Ancak Tesla hakkında bir kaç yıldır bulabildiğim her yazıyı okumaya çalışıyorum. Yaptıkları hayret verici müthiş bir deha kesinlikle bilinmeyi hak eden biri. Demagoji yapmadan hayran kalınmayacak yanı mı var? der susarım
- +1 yıl
Hayranlık duyduğumuz başka insanlar da var elbette ancak fark edilmeyeni fark ettirmeye yönelik uğraşlar içindeyim şu sıralar.
+1 yılYeni duydum daha unutmam saol :)
14 Yorumla- +1 yıl
Bunun için çabalıyordum. İşe yaradıysa ne mutlu bana
- +1 yıl
Zaten olmus gitmis duyulsa degeri olsa ne olacak ki
- +1 yıl
"İsmini hatırlayan son kişi öldüğünde, hiç doğmamış olacaksın" diye bir söz vardır. Ben de buna inanıyorum. Ama Tesla yok sayılabilecek bir insan değil
- +1 yıl
Herkez cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez
Dünyanın en büyük müh. Ölmedi öldürdüler o adamı.
20 Yorumla
+1 yılöğretilen, alternatif akımı bulan kişi.
00 YorumlaTeşekkürler.
10 Yorumlaevet tanıyorummmmm
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet tanıyorum
00 Yorumla- Gündem konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılBiZim buralarda sürtüyır
01 Yorumla- +1 yıl
Hiç hoş değil
Cidden*
Gizli Üye(36-45)+1 yıltanış o halde
02 Yorumla- +1 yıl
Aracı sen mi olacaksın?
Cevap sahibi+1 yılevet ilk adımı o mu atsın?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar