Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bankaların promosyon olarak verdiği paralara yönelik olarak “Tam olarak faiz sayılmasa da şüphe var” değerlendirmesinde bulunuldu. Söz konusu açıklamalar Diyanet Dergisi'nin “Diyanet'e Soralım” bölümünde yer aldı.“Banka promosyonu caiz midir” sorusuna verilen yanıt ise;
“İşleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de, şüpheden de tümüyle uzak değildir.Bu itibarla temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları ve ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur” cevabı verildiği görüldü.(Kamupersoneli
banka promosyonlarına harama yakın demiş yani daha emin değil 🤦♂️ Diyanet işleri başkanı milyon dolarlık araba isterken helal, haram dediği alkol ve sigaradan alınan vergilerle toplanan vergilerden alınan maaş helal ama emeklinin aldığı 3_5 kuruş haram. Yani her kuşu zikt*ler bir leylek kaldı.
Bankada param var hali hazırda vadeli ve faiz işliyor.. Bonus olayını bilmiyorum ama yıllardır gelen faizi kullandım. . Ayrıca 2 dairem birisini kiraya verdim kira alıyorum.. Her ikisindede emek vermeden kazanıyorum.. Banka paramı kullanıyor kiracı ise dairemi.. Haramsa alın teri olmadan elde edilen tüm gelirlerin haram olması gerek.. :) yani günahsa çok günaha girdim orası kesin :))
Bugün bugündür bu promosyon muhabbeti, allam bıkdım bıkdım 😅 neyse ki millet canını çıkarta çıkarta o promosyonları çekiyo, çekecek de 😎 yemişim haramını
Eee, bunu faiz ya da değil diye değerlendirmeden daha önemli olarak geçenlerde faizli krediyle konut almayı caiz bulduklarını demediler mi, ben mi yanlış anladım. Şimdi faiz bazen caiz bazen değilmi, nerde mantık
Bankanın verdiği promosyona rv geçindiren var emeklinin vay haline. Bankaların şu zamana kadar bizden 1 ev parası kadar faiz yedikleri var haram zıkkım olsunlar bankacılar tefecilerin resmi hali
Hepsini harcarım, faize de yatırdım yedim içtim. Şimdi ben günah keçisi miyim? Diyanette oturanlar her bohu yiyip, benim banka promosyonuna mı göz dikmişler. Yaşadıkları haram.
Diyanet önce kendine baksın. İmamlar devlet memuru ise eğer neden memurdan daha fazla maaş alıyorlar. ve yine memur iseler niye memur günde 8 saat çalışıp 4200 tl civarı aylık alırken imamlar günde en fazla 2 saat camide durup 5500 tl maaş oluyor. bu harama yakın falan değil direkt haramdır.
Bankanın kendisi haram hacı abi zaten promosyon mu haramdan sayıyorlar gülünç hakikaten 🙈
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
diyanet isleri baskani son model milyonluk mercedesle gezerken haram degil faizle para almak haram degil fetvasinida veren kendileri promosyon harama yakinmis ya yuru bir git mk.