Elektrikli scooter olan Martı, vatandaşların bir mobil uygulama ile diledikleri yerden başka bir noktaya ulaşmasını sağlarken taksiciler sosyal medya üzerinden ‘Martı’ları hedef alan paylaşımlarda bulundu. Paylaşılan bir videoda “Cadde ve sokakları işgal eden bu Martı isimli scooterlara izni kim veriyor? Hem güvenlik açısından son derece tehlikeli, hem de yollar işgal altında. 5 bin hırsız için altyapı hazırlanıyor. Taksiciler bir plakaya bedel öderken bunlar yüzlerce araç için bedel ödemiyor. Bunların tek amacı 2 bin liralık bir aletle akşama kadar para kazanmak” ifadeleri kullanıldı. Taksici esnafı temsilcileri ise “Söz konusu araçla ilgili paylaşılan ifadelerin çoğuna katılmıyoruz. Bizim bu araçla ilgili rahatsız olduğumuz tek nokta kaldırımlarda ve yol kenarlarında vatandaşlara zorluk çıkarması” dedi.
MARTI: AMAÇ PAYLAŞIM EKONOMİSİ
MARTI uygulaması tarafından yapılan açıklamada ise her türlü işlem için vergi ödendiği belirtilerek, “Hedefimiz paylaşım ekonomisini toplumun her kesimine yaymak. Martı şu anda 450 kişiye istihdam sağlıyor. Amacımız ulaşımda çevreci ve sürdürülebilir bir sitem oluşturmak” denildi.
Ülkemizde herkes geçim derdinde olunca artık iyi niyet, hizmet gibi olaylar hep yüzüstü kalıyor. Taksiciler esnaflarla beraber bunun en güzel örneği. Bütün dünya da bisiklet, scooter gibi insanları dolaylı olarak spor yaptıracak hem de trafiği kısmen rahatlatacak araçlar kullanıyor bize gelince hemen birileri gene başlamış laf etmeye. Serbest piyasa kardeşim ister über ister scooter ister başka bir şey rekabet edemiyorsan yapmayacaksın bu işi bu kadar basit.
Adam benzin bu kadar neden pahalı, millet krizden-işsizlikten-alım gücü düşüklüğünden taksiye bile zar zor biniyor neden böyle diye sorgulamıyor scooter-über i sorguluyor :D
Aynen öyle. Yani öyle bir tavır alıyorlar ki bütün suç über-scooter-bisikler vs. uygulamalar olmasa kendileri çok rahat iş yapabilecek. Ya 2 gün önce pazara çıktık (Isparta gibi sebze-meyvenin ucuz olduğu yerdeyiz) millet 1-2 kilo aldığına seviniyor yarım kilo soğan alana denk geldim yani durum bu kadar rezil iken eleştirdikleri şeyler çok saçma. Yakında Allah bilir bunlar toplu taşımaya da karşı çıkar beklerim yani
Ya iyi de taksi firmaları kendilerini neden özelleştirmiyor. Teknoloji durmayan bir yapı yakın bir zamanda drone ile insan taşınacak. Her gelişmede tepki mi olacak böyle. Elbette evlerine ekmek götürmek zorundalar ancak firmalarda yeniliğe giderek taksi dron, taksi über, taksi scooter nebilim nelr yapabiliyorlarsa aslını terk etmeden yeniliğe gitsinler giderken de taksi şöförüne artık ihtiyaç kalmadı gerekçesi ile iştende atmasınlar emekçileri sistemde eğitimine göre mutlaka yer buldururlar onlarada. sonuçta bu insanlar şöför değil aklı olan varlıklar firma olarak versinler yeniliklere yönelik eğitimleri dışlamasınlar.
Yine taksicilerin tepkisi bazen bazı durumlarda yersiz oluyor şöyle özetleyim onları ve yeni sistemleri savunmak adına değil.
Bu scooter olmasaydı onları tercih edenler taksiye bineceklerdi düşüncesi yanlış, tercih eden kaç kişi acaba hayatları boyunca taksiyi sık tercih edenler belki böyle free olmayı yeniliği tercih etmeyi seven kişiler olmasaydı bunlar taksiye yine az oranda veya yine tercih etmeyeceklerdi gereksiz tartışmalar yerine sisteme insanı dışlamadan uyarlamak gerekli
nasıl ki geçmişte dolmuş olarak taksiler kullanıldı ise aynı şekilde insanı ve yeniliğe uydurmak zorundalar. Bir şöför drone bile kontrol etmeyi ögrenmeli gerekirse. Sürekli güncellemek zorunda firmaların devletin desteği vs kendini
Taksiciler kendileri kaliteli hizmet vermeden ve müşteriyi kandırmadan dolaştırmadan vede kısa mesafelere müşteri almama saygısız üslup ve hitap gibi etik olmayan birçok keyfi davranışlara devam ettiği müddetçe daha çok rakipleri çıkar ve herşeye muhalif olmaya devam ederler🚕🚖😊 önce kendilerini geliştirip değiştirsinler, kalite ve taksici olabilme gibi kriter vb politikaları olsun😊🌺🌼 Karadüzen iş yapma anlayışlarından kurtulsunlar artık🚖😊🌺🌼
Kesinlikle, hem bir hizmet kaliteniz standardınız olmayacak, müşteriyi nasıl dolaştırır fazla alırım diyeceksin, ehli keyif olacaksın sonrada vatandaşın menfaatine olan ucuz olan ya da kaliteli hizmetleri eleştireceksin🌺🌼 senin taksi parasına ödediğin yüksek ücreti ya da kiralamadaki yüksek ücret ve hava paralarını vatandaştan çıkaracaksın
Evet aynen öyle insanlar yeni şeylere her zaman açıklar önemli olan ucuz olsun hayat zaten zor İstanbul'da yaşayan zaten maaşının büyük bölümünü ulaşıma harcıyor, öğrencilerin durumu daha da zor...
O şerefsiz taksicilerin yeniçeriler gibi vatandaşın kanını emmek için her şeye saldırmasından gına geldi. Şimdi de Avrupa'nın ve hatta dünyanın her yerinde kullanılan bir şeye çattılar.
Bunların bu kaypak tavrına cevaz veren halka da ayrı kıl oluyorum, beter olmayı hakediyor bu türk milleti.
Ayrıca serbest piyasa ekonomisinde taksicilerin bu yaptığı normalde suç. Adamlar musluğun başını tutmuşlar, kimse para kazanamasın bir tek kendileri ulaşımdan ekmek yesin istiyorlar.
Halkın içinden de hala ''AMa o adamlar aidat ödüyor'' gibi gerizekalıca gerekçelerle lonca kafasını destekleyen, bu dünyayı anlamamış embesillere arka çıkan adamlar çıkıyor
Mesele taksiciler falan da değil. 21. yüzyılda halen daha Osmanlı'dan kalma lonca teşkilatlanması ve rant kültürü ile ekonomi yürütmeye çalışıyoruz. Türkiye niye geri kaldı? İşte turizmcilerin devlete yanlayıp Booking gibi firmaları kapattırmasının normal olduğu, taksicilerin Uber'i yasaklattığı, bir ara çarşı esnafının ''İnternetten alışveriş yapanlar yüzünden ekmeğimizden oluyoruz, internetten alışveriş yasaklansın'' gibi çağın normlarına tamamen aykırı taleplerde bulunmaya yüz bulmaları yüzünden.
Ortada sadece o çocuğu taksici sorunu yok. Bu geri bir toplumda yaşanabilecek bir olay. Adamlar inovasyonun ve yeniliğin karşısında duruyorlar ve halktan destek bulabiliyorlar.
Bu nizamperest, iğrenç tarım toplumu psikolojisinden kurtulması lazım Türkiye'nin ama şimdilerin 40 yaş ve üzeri kitlesinin çoğunluğunu oluşturan cahil köylüler geberip gitmedikçe zor.
Bunu taksiciler degil taksi plakasi sahibi godomanlar yapiyor. Uberide onlar bitirdi. Taksici ekmeginde olan bir garibandir. Uber olsa ona gecer baskasi olsa digerine gecer ancak bu godomanlar once gariban soforlerimizi gaza getirip sonra tv karşisinda gobeklerini kasiyarak guluyorlar. Bu taksilerden nefret ediyorum bu ekmek kapisi falan degil bu resmen plaka sahibi o.. clarini kat ve kat zengin etmektir. Yoksa sofor napsin adam gunluk 100 lira kazansa opup basina koyuyor onu uberlerde kazanir baska sirketlede vatandas olarak taksilere asla taviz vermememiz gerekiyor
Oldu olacak bisikletlere de karşı çıksınlar. Kaldırımda sürme hakkım yokken bana “yolda ne işin var çık kaldırıma” diyenlere de bu sinirim. Kendilerine çeki düzen vermezler sonra o olmasın bu olmasın. Serbest piyasa bu, ya kendini geliştireceksin ya da dibi boylayacaksın ancak maalesef ülkemizde böyle olmuyor. Bknz uber
Taksiciler at hırsızı mafyalardır.. saşırmadım. Sizin bize atlamaniza izin mi verecektik dolandirici taksiciler? Tek tuk efendi olani haric kalaninin tumu ipsiz sapsiz serserilerden olusur taksicilerin. Size mi soracaktik neye binecegimizi? Bu srfsizler yarin bilincli olarak o scooterlara çarpar da.
UBERi kaldıran bir ülkeden, iyi bir yorum bekleyemezdim. Taksicileri sevmiyorum, tamam iyileri de var fakat kötüler iyileri kapatıyor.. Taksici dediğin kişi, hoş olmalı. Nasıl bir mağazaya girerken güler yüz ile karşılaşıyorsan taksi de de aynı durum olmalı. Hepsi sinir hastası, iki yere gidecekler off poff sinirler tepelerinde. Sanki atomu parçalıyorlar, madem sinirlisin başka iş yap.
Bu taksiciler ne yapmaya calisiyor kisa mesafe bir yere gitmen gerekir taksine almaz kaba saldirgan eğitimsiz olani var mafyamidirlar çetemidirler herkese kariaiyorlar bunlara bu yüzü veren kim karisamazlar uberede karistilar ulasimda daha elit kaliteli hizmetin önüne gectiler.. insanlari rahat biraksinlar ne kadar aç gözlüler kendilerini gelistirsinler modern çağa teknolojiye müsteriye memnuniyetien nezakete rekabete serbest piyasaya ve kaliteli hizmet anlayisina ayak uydursunlar öncelikle..
taksiciler odası başkanı: "insanlar özel arabalarını korsan taksi gibi kullanıyor. kendi arabasında annesini, babasını, çocuklarını taşıyolar devlet buna izin vermemeli. sadece araç sahibi aracında yolculuk yapmalı diğerleri taksi kullanmalı."diye bir haber okumuştum bir ara
Insan bence taksiye bindimi korkmamalı şahsen ben bile bazen korkarak biniyorum taksiye devletin buna çözüm bulursa insanlar uber vs tarzı şeyleri kullanmaz
Ya yorumları okuyorum da abi ne kötüsünüz ya taksiciler şöyle taksiciler serefsiz ayıp ya nasıl insanlarsınız anasını satayım neden genelleme yapıyorsunuz 1-2 taksici böyle dedi OĞLOM TOKSOCOLOR SOROFSOZ LOON adamlar ekmek parası için bu mesleği yapıyorlar biraz empati yapın babanızın bir taksici olduğunu düşünün ya da kendinizi o insanların yerine koyun bir de öyle yorum yapın yazık size
Scooter kısa mesafeler için uygun taksiciler rahatsız etmemesi gerekir aslında. Ayrıca elinde bir akc eşya taşımak isteyen kimse de scooter i tercih etmez. Bunlar çok kasmasin ynaii.. Bisiklet sürücülerine de karışırlar yoksa yakında...
Birde ben elektrikli scooter dan bir düştüm felegim şaştı dikkatli kullanın 😅
plaka ücretlerini bu hale getiren yine kendileri şikayet eden yine kendileri. sanki başkası mı yükseltiyo plaka fiyatını bunlara. yine taksiciler yapıyo. sonra önüne gelen herşeye itiraz edip duruyolar. sanki dünya kendi etraflarında dönüyo.
Zaten bunlar değil miydi geçen gün kendi meslektaşları ile taşlı sopalı kavga edip birbirlerinin araçlarına zarar verenler! Kendi aralarında bile anlaşamıyorlar ki daha...
çoğu vasıfsız ve müşteri ilişkilerinden bir haber tipler çünkü. sadece kendi menfaatleri için yaşayan ve menfaatlerine zarar geldiği anda gözü kör olan ve herşeyi yapabilecek olan tipler. bence taksici olmadan önce ciddi testler yapılmalı insanlara.
Kesinlikle katılıyorum ilk önce üniversite mezunu olma şartı getirilmeli bu işi yapanların belli bir eğitimi almış olması gerekiyor ilkokul ortaöğretim mezunu filan bu işi yapamaz!
o eğitimin haricinde insan ilişkileri ve psikoloji eğitimleride verilmesi şart bence. birde insanlar ciddi ciddi taksi kullanmayarak bunları bir kaç hafta boykot etse yola gelirler aslında. ama bizim insanımızda da iş yok maalesef.
ülkenin anahtarını taksicilere verelim ve kapıyı dışardan kitleyelim. kar marjımız yüzde 5bin olsun diye herşeye karşılar. yakında insanların yürüyerek biyerden biyere gitmesine de karşı çıkarlar. kısa mesafe yolcu almayan bunlar değil sanki :D scooterla en fazla 4-5km gidiyor kullanan.
bence üniversite sınavı gerekmiyor. ama trafik sınavı, İstanbul taksicileri için İstanbul haritası, coğrafyası, kültürü, tarihi ve genel kültür, basit iş İngilizcesi sınavı yapılsın. kılık kıyafet ve temizlik için de denetlensinler.
taksi bir ara uberleri de dövüyordu ama kendilerinden hödük kötü sürücü başka hiç bir ülkede yokk... özellikle İstanbul'da sürekli eli levyede kavga edecek asıl taksi kapansın
aynen.. öyle... ben bu zamana kadar hep uber kullanırdım ondan önce korsan taksi kullandım bu arada scooter olmazsa belediyenin bisikletleri var :D: D şık çook
Scooter larda şarj az gidiyor bende düşünüyordum bunu ama bu nedenle vazgeçtim, elektrikli bisiklet almanız daha mantıklı şu an hem bisiklet olarak normal yollarda hem de yokuşlarda elektrik sistemine geçerek kullanabilirsin..
Ülkede özgürlük yok mu birader isteyen istediğine binsin. Tek kendileri olunca rekabet yok istedikleri ücreti talep ediyorlar ya o zorlarına gidiyordur.
Ben bu sefer öyle olacağını sanmıyorum çünkü zaten ulaşım pahalı ülkemizde insanların yeni ve ucuz şeylere ihtiyacı var yeniliklere açık bir ülke olmalıyız. Taksiciler kendini geliştiremiyor içlerinde çok çürük yumurta var, araçları eski, bir sürü neden var artık fazla iticiler bana şu taksilerin rengi bile uzak durmama yetiyor...
Taksiciler yaşamamalı nerede bir taksi varsa içinde it köpek denecek tipler oluyor. Adam hapse girmiş çıkmış halen takside de uslanmamış. Yani adam gibi şöförler gelmedikçe bu sistem düzelmez
Kısaca ticaretinde ahlaklısı olmalı insan, tamam kazan ama bu kadarda insafsızca değil aynısını vatandaş ona yapsa çıldırırlar herhalde maalesef şu bir acı gerçek ki fırsatçılarla dolu bir ülkede yaşıyoruz...
Para getirmiyor bu yüzden hic bir belediye bu iş için zaman ve para harcamaz bu ülkede toplum yararından çok cebe attıkları paranın peşinde yöneticiler bizim çok fazla yol almamız lazim daha. Sadece bir kaç ilde bir kaç belediyenin projesi var onlarda cok kısa ulaşımdan ziyade günlük kısa parkur spor maksatlı yapılmış bisiklet yolları
Maalesef öyle bir susun kardeşim işinizi yapın yok uber, yok turist taşıyan turizm araçları derken şimdi sırada kendi kategorisine bile girmeyen elektrikli scooterlara taktılar...