Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada 2016'da yapılmış anket yani güncel değil 2020 konusunda bişey diyemem ama benim düşünceme göre bence çok düşük bir sonuç çıkar tahminimce zaten şu an İslamı yaşayan çok az insan var gerçekten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Şeriat gelse ülkeyi ilk terk edecek olanlar şeriat mi istemiş? Beyinlerine tükürdüğüm dicem de neyse
Ben Şeriat gelse ülkeyi terk etmem ayrıca Dinde zorlama yoktur Müslüman olmak zorunda değilsin mesela Osmanlı Şeriat ile yönetiliyordu Hristiyanların Kafasını mı kestiler ya da Kiliseyi ateşe mi verdiler onlarda kendi hukuk kurallarına göre yönetiliyorlardı Azınlık'a ayrı bir hukuk hakkı tanımıştı Osmanlıda
İran'a bakabilirsin bunun için
İran dediğiniz ülkede Kadınların yarısının başı açık yarısı kapalı olarak geziyor Sosyetik Ünlü Cenazesi usulü 😀 Şeriat falan yok ülkede sadece gösterişte öyle gözüküyor Şia mezhebi zaten İslamda yok
Hahah peki beyefendi ne diyeyim mutluluklar size görüşlerinizle
Burada gerizekalının biri İranı örnek göstermiş şeriat olarak o aptala cevabım gerçek şeriat 1980 de Doğu Türkistan lılarda gitmiştir kafir komunist Çin yüzünden anladın mı şıllık.
Zina arttı herkes birbiriyle skisiyor. izin verekte herkes velediZinamı olsun.3 sezondur akpartiye oy şutluyorum dindar parti diye amma artık evli kadınlar bile fuhuş yapmaya başlamış. Cumhurbaşkanım olaya el atsın
Maalef bu iş Demokrasi ile olmaz ya da Referandum gibi bişey ile çünkü Türkiye Laik bir Devlettir onun için sadece Tevhid ile olur başka çözüm yolu yok
Türkiye de %53 şeriat istiyor. Referandum yapsın biz oylarız
%53 mü hiç zannetmiyorum Muhafazakar kesimin halide şu an hiç iyi değil
bir karılar red oyu verir
Bence çoğunluk red oyu verir zaten böyle bişeyde olamaz Anayasanın ilk 3 maddesi değiştilemez değiştirilmesi teklif dahi edilemez Anayasada böyle yazıyor
İran da devrim den önce %11 şeriat diyordu unutma
İranda Devrim kolay olmadı çünkü Pehlevi Hanedanlığını İngilizler destekliyordu dışarıdan ve Askeri rejim halkı susturmaya çalıştı
Ülkeden umudumu kesmeden birkaç sene daha götürür bu yüzde beni.
Ne alaka sanki şu an ki vaziyet çok iyi
Vaziyet iyi değil ama alıştığım bir b*k en azından.
Iyide Müslüman olmak zorunda değilsin ki Dinde zorlama yoktur ayet ile sabit ondan Şeriat sadece Müslümanlar için geçerli olacak gelse bile
Mahkemeler falan hep iki tane olacak o zaman, iki tane anayasa falan. Sırf insanlar kendi başlarına dinlerini yaşamaktan acizler diye.
Dinden çıkmanın cezasını da bilmiyor gibisin. Şu durumda eskiden müslüman olduğum için müslümanların gözünde mürted sayılıyorum ve şeriata göre katledilmem gerek. Aklın hayalin alıyor mu bunu?
O zaman sende Müslüman olmak zorunda değilsin neden oldun?
Yani bunlar zaten sana önceden söyleniyor seçim hakkı tanınıyor sonuçta
Daha ağzımın yolunu bilmezken nasıl müslüman olmuş olabilirim? Müslüman olmadım öyle doğdum, bu ülkedeki çoğunluk gibi.
Müslüman doğmak diye bişey yok Akıl Barik olduğun andan itibaren sorumluluğun başlıyor
Ah evet kabahat bende, 12 yaşında regl olup akıl baliğ sayıldığım gün ben bu dini istemem demeliydim ama oyun oynamaktan ve kurabiyeden başka bir şey düşünemediğim için kalmış öyle.
Aslında Mürted kısmınada katılmıyorum çünkü çoğu insan Müslüman olduğunu zannediyor ama lakin öyle değil yani Ateist oldum Deist oldum diyor halbuki öncesindede zaten Müslüman değil Tevhid'i anlamamış Cahiliye içerisinde Nihat Hatipoğlu dinleyerek yaşıyor 😀
Lezbiyenim ben, bunu ne yapacağız? Can güvenliğim olacak mı yoksa ibret olsun diye öldürülecek miyim?
Islamda Eşcinsellik yasaktır ama Müslüman olmadığın için bunun hükmü ne olur onu bilmiyorum
Mürted olmamı kabul etmiyorsun lezbiyen olmama bakarız diyorsun, şeriat böyle yanar dönerse ne anlamı var?
Yanar döner değil benim o kadar ilmi bilgim yok sana anca kısıtlı oranda bilgi aktarabilirim bildiğim kadarı ile ben hoca falan değilim ya da böyle 4/4 lük 5 vakit namaz kılan bir tipte değilim ama en azından 3 vakit 2 vakit olsada kılıyorum elimden geleni yapıyorum İslamı araştırıyorum Kuran okuyorum aynı zamanda Darwinde okudum Karl Marxta okudum herşeyi inceliyorum bakıyorum
Tamam da gülüm, sen niye şeriat olsa fena olmaz diye düşünüyorsun o zaman? Evrim ya da komünizmin dinle tanrıyla ne alakası var ayrıca? Yeterince bilgin yoksa bilgin olduğu kadarıyla konuş rica ediyorum.
Çünkü Müslüman olduğum için eğer Şeriat dışında başka sistemleri benimser isem Kafir olurum
Şeriat isteyenlerin oranının daha da düşmesi dileğiyle
Müslüman mısın?
Deistim
O zaman neden endişe duyuyorsun Şeriat sadece Müslümanlar için geçerlidir
Dinde zorlama yoktur ayet ile sabit
Gayim ve mürtedim. İslam'a göre gayler ve mürtedler öldürülür bilmiyor musun?
Mürted kısmına katılmıyorum çünkü çoğu insan kendini Müslüman zannediyor sadece ama lakin öyle değil
Ben kendimi Müslüman zannetmiyorum. İrtidad ettim. Mürted kısmına katılmıyorsun ama gay kısmına katılıyorsun öyle değil mi? Bu bile şeriatı istememem için yeterli bir sebep.
Islamda Eşcinsellik yasaktır zaten Lut kavminde bu olay anlatılır ama Müslüman olmadığın için bunun hükmü be olur onu bilmiyorum bakmak lazım
Peki
Türkiye deki kimse müslüman değil
Kapali ve muhafazakar olanlat bile
Çünkü hiçbiri Allah için cihad etmiyor
Şeriat gelmez imkansız nedeni insanlar zaten bunalımda
Bunalımda olmak ne alaka?
Geçim sıkıntısı olanlar stres olanlar bizim en büyük hatamız Osmanlı devletinin kanunlarını degiştirmeyecektik hırsızlık dolandırıcı taciz tevacüzcü Vatana ihanet edenler neler oluyordu birde namussuzluk yapanlara hepsinin kökü çıkmadan kuruturduk şimdi bak ülkeye batı ülkelerden beter geçen gün yotubede bir adam İstanbul'da sokakta robartaj yapıyor yaşlı gençce gusul abdestini soruyor 20 kişiden tek kişi çıktı agızlarından Allah düşmez ama İslamı bilmezler kıyamet niye kopmasın
Önemli olan bu işte bize verilmiş olan bu Ağır İmtihanı geçmek insanlar ayrılacak ki Hakiki İman ile Taklidi İman üzere olanlar belli olsun
Tabiki çok karışık her türlü insan var hayırlısı olur
Rakam yüksek bence. Normalde yüzde 2-3 çıkmalı
Ona bende şaşırmadım değil daha az bekliyordum
Yükselende bir dalga var ya onuda ardına alınca oranlar yükselmiş. Anketlere her zaman şüpheyle yaklaşmışımdır. Kahir eksende ağır aksak ilerleyen ya da topallayan bir demokrasi geleneğimizde olsa demokrasi alışkanlığımız toplumca kolay vazgeçilir gibi görmüyorum ben.
Çok bile.
Yalnız dikkat et bak %99'u Müslüman denilen ülkede böyle bir sonuç çıkıyor ilginç değil mi?
Denilen.
Devletin dini olmaz
Dini olmayan devlet ne olur peki 😀