132 bin kişiden topladığı 1 milyar liranın üzerindeki paranın 500 milyon lirası ile ortan kaybolan ve yurtdışında zevk ve sefa içinde gününü gün eden Çiftlik Bank'ın Tosuncuk'u Mehmet Aydın'ın paraları yurt dışına kripto paralar üzerinden çıkardığı tespit edilmiş. Aydın'a 4-5 farklı kripto para hesabından düzenli olarak ayda yaklaşık 1 milyon TL para geldiği tespit edildi. Yani Tosuncuk topladığı paralar üzerinden aylık 1 milyon lira gelir elde ediyor. Peki bu kadar parayı alıp kaçan biri sizce hala neden yakalanamıyor?
Metropol ile anlaşması olmayan ülkeler de mevcut dünya çapında aransa ne olacak ya gittiği ülkeden kaçırılarak geri getirilecek ya da istenecek ama kimse bunun için uğraşmaz özellikle avrupa ülkeleri söz konusu onlar için değersiz bir şey ise para gibi umursamaz adamlar çünkü ihtiyaçları yok Türkiyede bir kaç yüz bin tane salağın kahrını çekmezler ki salak diyorum kızmayın sakın çünkü kendileri diyolardı bu kadar insan salak olamaz bu işe girildiyse bir şey vardır diye demek ki salaklarmış :D :D :D :D :D
Yakalasan bile birşey ifade etmez.. eğer yakaladigin ülkede suçlu iadesi yoksa avucunu yalar anca Türkiye. Suçlu iadesi bile olsa vermeyebilir yine devlet..
Ya Türkiye yaptırım uygulayamiyor ki başka devletlere.. Ruslarla anlaşıyoruz ertesi gün bomba yagduriyorlar.. e madem konuştuğun halde kafasina göre davranıyor.. ozaman anlasma.. bı önemi yok ki zaten bildiğini okuyor.. bu tosun çuha gelirsek Valla adamın yaptığı düpedüz şerefsizlik.. ama mağdurlara üzülüyor muyum hayır tabiki.. kolay yoldan para kazanacam ben diye kosturursan olacağı budur..
Bende anlamıyorum bunu cidden bu insanlar nasıl inanıp kanıp o kadar parayı gözlerini kırpmadan buna teslim etmişler? Allah insanlara bir beyin vermiş ama kullanan yok halada örnekleri devam ediyor Türkleri kandırmak bu kadar mı kolay?
Normalde değil.. ama mevzu para olunca dinini bile değiştiren olur inan bana. İnsanımızın maalesef en çok tamah ettiği şey para.. şunu bilmek lazım ne iş yaparsan yap kolay yildsn para kazanma diye birşey yok bir emek bir çaba bı risk barındırır.. faiz disinda tabi ama onu da biz almayız dicemde ondan da emin değilim.. Kur'an'ı inkar edip faize helal diyenler de cikmaya başladı..! Biraz felaket tellalı oldum kusura bakma 😄
Yoo aslında çok doğru söyledikleriniz öyle dolaplar dönüyor ki vatandaşlar hangi birine bakacak. Biri bitiyor bir diğeri başlıyor yani gündem sürekli değiştiriliyor, insanların kafası bulandırılıyor zaten herkes iş ve geçim derdine düşmüş ama bu arada malı kapan Üsküdar'a değil dünyanın bir ucuna kaçmış resmen komedi ağlanacak hakimize gülüyoruz...
Türkiye ye zaten normal operasyonla birşey yapamazsın.. ekonomisiyle oynarsın cokugunun cocugunun rizkiyla oynarsın canını sıkarsın.. ikilem çıkarırsin halkı birbirine kışkırtirsin.. algı operasyonu yaparsın aklını bulandirirsin.. bide yabancı medyayla gündemi belirlersen Türkleri zaten kapana kistirirsin.. nitekim aynısını yapıyorlar.. gebe sabırlı bir milletiz sabrediyoruz çok şükür.. sabir taştığı zaman bı gazimizi alırlar.. ab ye alicaz sonunda sizi falan gibi.. sonra yine devam.. yazık lan bu millete