Elhamdürillah müslümanız.. Müslüman kardeşlerimiz de kendini belli etti..
Şükürler olsun.
Ben inancli biriyim.
İnanmayanlar devam etsin inanmamaya..
Her şey olabilir.
Bu söylentilerin çıkması bile sizlere bizlere uyarı..
Görün artık gerçekleri.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Doğru, küçük alametler gerçekleşiyor en son da büyük alametler gerçekleşecek. Öyle ya dünya bile ölümüzü kabul etmeyip toprağa gömdürüyor, yapılan ve alenen işlenen günahların sorulmayacağını sananlara da bir bedel ödeme günü gelecek.
Yer o yaman sarsıntı ile sarsıldığı,
Yer, içindeki ağırlıkları çıkarıp dışarı attığı,
Ve insan: "Ona ne oluyor?" dediği zaman.
O gün yer, Rabbinin ona vahyetmesiyle haberlerini anlatacaktır. (ZİLZAL/1-5)
Sûr'a bir tek üfleme üflendiği,
Arz ve dağlar yerlerinden kaldırılıp şiddetle birbirine çarpılarak darmadağın olduğu zaman,
İşte o gün olacak olur.
O gün gök yarılmış, sarkmıştır. (HAKKA/13-16)
O gün Sûr'a üflenir, bölük bölük gelirsiniz.
Gök de açılmış, kapı kapı olmuştur.
Dağlar yürütülmüş, serap olmuştur. (NEBE/18-20)
Dağlar serpildikçe serpildiği
Dağılıp toz duman haline geldiği (VAKİ'A/5-6)
O gün gök erimiş bir maden gibi olur.
Dağlar da atılmış renkli yün gibi olur. (MEARİC/8-9)
Göğü, kitab dürer gibi dürdüğümüz zaman, yaratmaya ilk başladığımız gibi, katımızdan verilmiş bir söz olarak onu tekrar var edeceğiz. Doğrusu biz bunları yaparız. (ENBİYA/104)
(Ey Muhammed!) Sana dağlar (ın kıyametteki durumunu) sorarlar, de ki: "Rabbim onları ufalayıp savuracak."
"Böylece yerlerini dümdüz boş bir halde bırakacak."
"Orada ne bir çukur, ne de bir tümsek göreceksin." (TAHA/105-107)
Şimdi inanmayanlar düşünsün...
Kıyamet alameti işte. Depremler , yangınlar, iç. savaşlar neler neler oluyor ve bhblar üst üstw gelerek arttı. İnsanlar ahlaksızlaştı benliğinden uzaklaşıp şeytana tapar oldular. Daha kıymet kopmasın da noldu zaten ktabımızda son kıyamet alameti ;güneş batıdan doğacak deniyor. Umarım Allah herkese imanlı gitmeyi nasip eylesin🙏
Amin..
Haklısın.
Güneş batıdan doğduktan sonra ne edilen tevbeler ne de edilen imanlar geçerli olur fakat Güneşin batıdan doğması için dünyanın ekseninin rotasının tam tersi yöne dönmesi gerekir ki bu durum şu an imkansız.
Evet bu ileride olacak ve bilimde bu söyleneni doğruladı ama her şey bir düzene göre yaratıldı ve o düzen ne zaman bozulması gerekirse o zaman bozulur.
Ve şu an dünya ekseninin tersi yönüne dönmesi söz konusu dahi değil.
Bunun olması için ya yüzlerce yıl zaman geçmeli ve uzayda bir şeyler değişmeli ya daha önce eşi benzeri görülmemiş 10-11şiddetinde devasa ve çokça depremler olmalı ki eksen kayması yaşansın ve bu da günümüzde mümkün değil.
Yani yüzde 99 ihtimalle bizler bu olayı görmeyeceğiz.
Saçmalıktan ibaret. Her yer felâket tellalı dolmuş. Zaten dini bütün insan da bu tarz yorumlar yapıp milletin dini duygularını sömürmez. Komplo teorilerini izleyip kendinizi kandırmayın... Her şeyin en iyisini Allah bilir. Nedense her 2 3 senede bir sürekli olarak kıyamet yaklaşıyor diye bir söylenti çıkıyor. Kendimi 2010 gibi bilmeye başladım 2012 dediler sonra 2015 sonra 2018 şimdi 2020 deniliyor. Hiç biriside gerçekleşmedi. Dünyanın her yerinde her zaman olan olayları abartıp milleti sömürüyorlar. İnsan nüfusu bu kadar artmasa bu kadar çok ölüm de olmaz.
Cevap
53Cevap
Her şey o kadar ortada ki sözler kifayetsiz kalıyor. İnsan bu gibi durumları yaşayınca görünce kendini sorgulamaya başlıyor ve korku etrafını sarınca o zaman ibadete yöneliyor ama aklında tek bir şey olarak yapmalı o da Allah'ın rızasını almak sadece. Kıyamet alametleri gitgide çoğalıyor evet yıllardır var ama ilk kez bir ay içinde bu kadar şey oldu ve hala devam ediyor. Rabbim bizleri doğru yola ulaştırsın ve rızasına nail olabilmeyi nasip etsin inşallah.
Amin.
şu an yaşanan olaylar küçük kıyamet alemetleri zaten büyükleri daha gerçekleşmedi. Güneşin batıdan doğacağı söylentisi en son olacak şeylerden birisi. Zaten kıyamet müminlerin başına kopmayacakmış. Allah kıyametin kopacağı yakın bir zamanda bir rüzgar gönderecek ve o rüzgar dalgalanmasıyla imanı olan hiç bir mümin kalmayıp, ruhunu teslim edecekmiş. Kısaca kıyamet kâfirlerin başına kopacak.
Aynen öyle :)
Ateistler şimdi üşüşürler. Kimse inanmak zorunda değil. Necip fazılın çok sevdigim bir sözü var: Ya islamla yükselir ya da inkârla çürürsün; bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün.
Iyi geceler
O kadar doğru yerde kullandın ki..
kıyamet kopmadan önce yüce Rabbimiz c. c. müminlerin ruhunu alacaktır. Kıyamet koptugu zaman sadece gayrimüslimler o azabı önce bu dünyada tadacaklardır. İsrailde bir kulede hergun sabah bir nöbetçi beklemektedir; güneşin batıdan dogdugu zaman haber vermesi için. İşin ilginç tarafı israilıgulları peygamber efendimiz s. a. v. dedigi herseye inanıyorlar ama asla kabullenmiyorlar. Kıyamet alametlerıde bu ınandıklarından sadece birisi. Üstelik yahudi işadamları dünyanın heryerine yüksek binalar dikerek yine efendimizin alameti olan yüksek binalar çogalacak sözünü yerıne getirmeye çalışıyorlar. Velhasıl sonuç olarak kıyametin kopması için ugraşıyorlar.
Güneşin batıdan doğacağı ayetlerde ve hadiste geçer. Lakin bazı yorumcular bu batından doğmaktan kastedilenin İslam güneşi medeniyetin batıya kayması olarak yorumlamışlardı. İblisin ölümüyle ilgili farklı rivayetlerde güneşin batıdan doğduğunu gördüğünde kandırdığı cin taifesine şimdi sizde yandınız bende yandım diye pişmanlık duyacağı rivayet edilir. Kıyamet konusu çok abartılıyor. Her ölüm kişinin kendi kıyametidir. Kıyametin kopacağı o günü görmesek bile ölümü muhakkak görecrğiz. Buna hazırlık yapılmalı. Diğer alametler gerçekleşmedi lakin gerçekleşmesi yakındır. Hem kıyameti gerçek iman sahipleri görmüyecek. Allah ismi sadece kuru söz olarak kalacak. Gerçek inananlar o günleri görmeden ruhları kabzedilecek
Ya manyak mısınız nesiniz He kıyamet kopacak. Sadece manyetik kutup değişiyor. Bir normal kutup vardır birde manyetik kutup. Dünyanın yer küresi de bulunan dev alev küresi den kaynaklı. Kuzey kutubun yeri hala aynı. Pusula nıza baktığınızda tam olarak kuzey kutbunu göstermeyecek. 20 30 derece batısını gösterecek. Buda yanılmalara sebeb olur. Zaten hiç birinizin pusulaya ihtiyacı yok. Kullanmıyorsunuz çünkü. Bu durum sizi pek etkilemez. Az okuyun araştırın. Dünya var olduğun beri sürekli değişen bir şey bu.
Selamun aleykum. Öncelikle böyle bir sayfada sizin gibi GERÇEKLERİ gösteren ve GELECEKTE BİZİ BEKLEYEN BİR GERCEGİ bize hatırlattığıniz için çok teşekkür ederim. Kardeşim muslumaniz. Gerçekleri kulaktan duyma da olsa bir şekilde öğreniyoruz. Ben bunlari bilmiyordum diyen yoktur herhalde. Ya kardeşim muslumaniz ama kimse de korkup tevbe edip namaza sarilmiyor ki. Sanki kanımıza kadar işlemisler. DUYARSİZ MUSLUMANLİGİ. kalbi temiz NAMAZSİZ MUSLUMANLİGİ. Rabbim hakkı ile tevbe edip. Yolunda sadık eylesin.
Evet güneş batıdan doğacak ve ahir zamandayız ama ALLAH katındaki zaman kavramını bilemeyiz, ve dolayısıyla nasıl ve ne zaman kıyamet kopacak bilemeyiz, belki 1 gün belki bir yıl belki bin yıl sonra, kıyametin ilk adımı herkesin kendi ölümüdür, kişi öldüğü an onun kıyameti kopmuştur bir nevi, ALLAH sonumuzu hayr eylesin
Ard arda bir kac doga olayi gorunce insanlar nasil imana geliyor kigamet kopucak diye uykusuz kaliyorlar hemde depremlerin nedenlerini volkanlarin patlamalarinin nedenlerini okulda ogrenenler... egitime ragmen garip bilimden hala bu kadar uzagiz
Ben iyi biriyim belki beni direk öldürürler. ya da küçükken tarladan çaldığım Mısır için azap edebilirler😅 emin değilim ama inşallah kıyameti görmem. Korkuyorum çünkü 😬. Hadi kendin ölcen neyse de o kadar ölüm görerek ölmek hiç cazip gelmiyor ve o şekilde kıyamette ölmek 😬. Kıyamet falanda kopmaz bu arada. Benim gibi insanlar yaşıyor hala şükredin kalbimiz temiz la bizim😂😂😂
Soylenti değil ayetle hadisle sabit tabiki batidan doğacak rasulullah insanlarin en şerlisi kiyamet koptuğu an hayatta olandir buyuruyor inşaAllah görmeyiz
Ağzından allahın adı çıkan müslüman yer yüzünde kalmadıkça kıyamet kopmaz diyor. şu an allahın adını anıyorsak ve müslümansak kıyamet yakın değildir. Daha hz isa yer yüzüne inmedi. O yer yüzüne inecek ölecek ondan sonra bu büyük alamet olacak
@Ayarsız-06- hazreti isa a. s olmeyecek tekrar goge yukselecek ve allahin adi cok anilacak inanan cok az olacak diye ayette var sen dusun artik allahin adini anmamiz bizi ne kadar koruyabilir
@met1907 h. z isa kıymete yakın gökten inecek ve mescidi aksada namaz kılacak. Sonra kafirle savaşacak. Bir süre sonra da vefat edecek diyor.
Allahın adını gerçekten yürekten söyleyen imanlı müslümandır. Dolayısı ile hala müslümanlar yer yüzünde var demektir. Yani güneş batıdan doğduğunda tövbe kapıları kapanacak. Bu da yer yüzünde müslüman bir insan bile kalmamış olacak anlamına geliyor. Ben hadisler ve ayetlerde yazanları söylüyorum. Yoksa sadece allah demenin kimseyi korumayacağı bir gerçek. Orada bahsi geçen gerçek Müslümanlar hala dünyada iken kıyamet kopmayacak
@Ayarsız-06- umarim hala o muslumanlar vardir varsada sayilari cok az gerce zerre kadar imandanda bahsediliyor evel allah zerre kadar imanimiz var okadar bitmedik
Ne söylentisi? Peygamber indi de bizim haberimiz mi yok? Anlayamıyorum kimlerden duyumlar aldığınızı. (Çok inançlı olmasam da her türlü dinî ve felsefi inanca saygım vardır.)
Ama kendi tahminlerinizi kendinize saklayıp din adamlığına soyunmamanızı öneririm
Google yaz gorursun. Kafadan uydurdugum bir şey değil..
bugün işinde iyi bir fizikçiyle konuşup yorumunu aldım. Aşağı yukarı 120 sene sonra gerçekleşicek dedi. Yani biz görmesek bile bizim çocuklarımız tanık olabilir bu duruma. Tabi bu hani amaan doğudan değil batıdan doğmuş ne farkeder denilicek sıradan bişey değil buna bağlı olarak yeryüzünde çok şey değişicek dünya yaşanılmaz bir hale dönücek
Ne olsa hak insanlar şaşırdı şaşırdık Elbet bir sonu var dünyanın öbür tarafa çalışmak yerine bu dünyaya çalışıyoruz
(Ateistim). Böyle bir iddiayı Amerikalı Bilim adamları attı. Sonra yanlış olduğu ortaya çıktı. Bakıyorum da Müslüman kardeşlerimiz dini karıştırmış :) Güneşin batıdan doğması imkansızdır. Güneşin batıdan doğması için dünyanın güneş etrafında zıt yönde dönmesi gerekiyor. Kutuplarda kayma olması düzensizliği gösteriyor. Evrende bir düzen yok. Depremler, tsunamiler, seller, heyelanlar, çığlar. Dünyada her gün ortalama 500 milyon canlı hayatını kaybediyor. Ortaya atılan iddia yerinde sabit değildir. Zıt yönde dönerse bile birşey olmaz ki. Bugün Türkiyede sabah ise diğer ülkelerde yine akşam olmaya devam edecek. Güneşin batıdan doğmaya başladığı o ilk gün 24 saatten fazla sürebilir. Bilim varken her şeyi dine bağlamanın mantığı nedir?
Kuranda kıyamet ansızın kopacak diye geçiyor. Ansızın olan bişeyin de alameti olmaz ben geliyorum demez. Kıyamet bilgisi sadece Allah katındadır diyor kitap. Bu alametini de kapsar kendisini de kapsar. Bu gibi, yok şu oldu kıyamet kopacak yok bu oldu kıyamet yaklaştı gibi şeyler kurana ters düşüyor. Bilin istedim.
Sonuçta kıyamet ansızın kopacak diyor kıyamet alametleri ansızın demiyor. Sen şimdi resmen kafana göre konuşup alametleri inkar ediyorsun. Ansızın kopacak kıyamet ama bu alamet yok anlamına gelmiyor. Ahir zaman , Ahiret ilişkisi gibi düşün.
Kıyamet alametleri illaki gerçekleşecek alaya alanlar sizin kıyametiniz çoktan gelmiş :)
Helal olsun ya...
Sonunda gerçekci yorum...
Müslümanız, peygamber efendimizin sözünü doğrulayan şeylere bahane kasıyorlar
Günümüzün çoğunu böyle görüp üzülüyorum.
Gerçekten acınası haldeler..
Çok dogrusun...
Çünkü kabullenmesi zor kardeşim ama kıyamet gerçekten kopacak.. Ya şimdi ya 100 ya 1000 yıl sonra ama bu alametleri görmezden gelmek aptallık.
Kesinlikle..
Rabbim herşeyi bilir.
şu an bu olay bence bizlere bir uyarı..
Geri dönüşü olmayan bir yol için hemde..
Malesef.
ayetlerle alay edenlere ve yardakçılarına kapak olsun
yiyin , için gezin , tepeleyin , sömürün... yemediğiniz b. k kalmasın
ve kaçacak deliklerinizi ayarlamayı unutmayın
bekleyin ,
hesap günü çok yakın
İnsanoğlu hak etti demişsin de... Africa da susuz kalanlar, Suriye de evsiz kalanlar, işsiz kalıp hırsızlığa yönelenler de mi hak etti? ya da baskılar yüzünden intihar edenler? Ne biliyim batıdan doğması felan saçma...
Çogu insanoglu diye düzeltelim. :)
Bu daha iyi 😅💁🏻♀️
Asik olamadan sevilmeden bazi duyguları tatmadan ölücem desene suna zaten yasadigim bu igrenc hayatin kabir azabindan ne farkı var ki? Güneşin batidan dogmasini bekliyoruz. . .
Okadar doğru ki
valla kopucaksa kopsun maddiyat meraklısı insanoğlu yaşadığı kadar yaşadı zaten çıkarları için yapmayacakları şey yok savaştır bilmem nedir falan valla hiç umrumda değil oturur zevkle izlerim ben kopuşunu insanların kaçışlarını flan akıl psikoloji vs bırakmadılar bende çünkü
Bilimsel bir gerçeklik söz konusu korkulacak tarafı yok. Üstelik milimlik örnekleri filan da vermeyin yorungede filan diye cunki kütle çekimi sürekli değişiyor
dünya düz değil ki güneş batıdan doğsun dünya durup bir anda yön falan değiştirirse o olur ancak. o da bir takım insanlara batıdan güneş doğdurur bir kısım insan da doğudan güneş batıyor şeklinde görür
Kopsun artık, suyu çıktı her şeyin. Asıl adaleti yaşama vakti geldi çoktan..
Güneşin batıdan doğma gibi ihtimali yok, en azından manyetik alanin bu denli değişmesinden sonra bunu kimse göremez. Dünya sizin sandığınızdan daha hızlı dönüyor kendi etrafında, onu durdurmak ve aksi yöne çevirmek demek zaten yeryüzünde ki tüm canlı formlarının yok olması demektir. Yani güneş batıdan doğarsa iş işten geçmiş demek gayet mantıklısız zaten dediğim gibi o ana kadar tüm canlılar yok olacaktır. Azıcık bilim, sıfır tanrısal bilgi ile bunu sizde fark edebilirsiniz.
Kıyameti ..
Rabbim bilir orası ayrı..
Sen ise çok iddalı konustun...
Dua et çarpılma..
Bunların sığınacağı tek liman bu şekilde düşünmek 😀
Yaş ile alakası yok 16 yaşındaki kuzenim de bunu hesaplayabilir. Dünya kendi ekseni etrafında 1670 km hızla döner, sen bu hızı bir anda 0 km hıza indirirsen oturduğun o koltuktan öyle bir firlarsin ki 1 2 dakika içinde önce statosfere sonrada atmosferin dışına çıkarsın, bu sadece senin için değil yer kürenin tamamı için geçerli, yani ölümün 1 saniyeden kısa sürer çünkü kütlesi senden daha küçük organların senden daha hızlı hareket etmek isteyecektir. Zaten durdugumuz anda tüm manyetizma yok olacağından atmosfer de ortadan kalkmaya başlayacak, ay yorungesini koruyamayacak ve dünya ile birleşecek sonra bummm.
Rabbim isterse şu an bile kıyameti koparabilir..
Herşeyi kendin ayarlamış gibisin 🤣
Hmm o konu da da ciddi şüphelerim var açıkçası, kıyamet olarak adlandirdiginiz şeyin tam olarak bir karşılığını hiç veremiyorsunuz, genç dryas döneminde ki gibi bir buzul çağı mi? Yoksa prehistor dönemde ki gibi bir meteor mu bunlar konusunda sessiz kalıyorsunuz. Depremler kıyametin ayak sesleri diyorsunuz ama dünya yaşlandıkça deprem sayıları azalıyor, sizin bu soylevinize göre dünya her gün kıyametten uzaklaşıyor aslında. Tabii burada kırılan plakalardan bahsetmiyorsunuz hiç çünkü plakaların hareketi olarak değil Allah'ın dokunuşu olarak görüyorsunuz bunu.
@Nurseeldgl inancı olmayan ama bilgisi olan biri ile tartışmanın senin için de bir manası olamaz, sonuçta bilgin yok fikrin var.
@Nurseeldgl Bence konusmaya degmez.
Sana neden kendimi yorayım ki.. Emin ol ben de bu yoldan dönmüş birriyiim Kendinizi avutun vakit daralıyor :)
Aynen 😊
Cahiller cesur olurlar. Hz. Muhammed :)
@Nurseeldgl bilmem fark ettin mi ama bir şeyler söyleyip hiç bir şey söylemiyorsun, bilimin çözemediği şeyler var; ama güneşin batıdan dogamayacagi gerçeği değil, anlıyorum elbette sinirleniyorsun çünkü bilim din gibi olasılıklar ile konuşmaz kesin bilgidir.
@Nurseeldgl , ateistlere bir şey anlatamazsın. Her şeyin rastlantıyla oluştuğuna inanan bir kafaya hiçbir şey anlatamazsın bunu unutma. Daha bilim diye bir şey yokken Enbiya 30 ne diyordu?
O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, başlangıçta göklerle yer birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar hâlâ inanmayacaklar mı?
Bu ayette belirtilen şeyleri ( Yoktan yere var olma, bigbang, canlı her şeyin sudan yaratılması ) bile bilim 1922'de buldu. Bu gibi kafalara boşa bir şey anlatma yani.
Kıyamet alametlerinin büyükleri gerçekleşmedi daha bu manyetik kutbun değişmesi olayı güneşi batıdan doğurur ve manyetik kutup değişiyor bu bir kıyamet alameti fakat daha önce yecuc mecuc çıkacak deccal vs Dabbe çıkacak daha bunlar çıkmadı yav
cahiller hemen böyle seylere inanir ve korkmaya baslar. bilincli insanlar ise arastirir boyle bir seyin bilimsel olarak gerceklesmeyecegini anlar. bu kadar basit. dunyanin sonu elbet gelcek diger gezegenlerin yok oldugu gibi.. bu kacinilmaz daha milyarlarca yil var
Seni ünsüz gizli bilim şarlatani seni. Bilim ölümsüzlüğu de buldu mu lan Hawkings çocuğu
@TürkİslamNeferi1453 bilim hic degilse ilerliyor sizin gibi gerici degil.. agla
Son peygamber hz muhammedin gelişi bile kıyametin alametidir çoğu alamet gerçekleşti gerçekleşiyor kıyameti bekleyelim ne kadar hazırız orası muamma
Eninde sonunda bu olacak ve olduğu zaman tövbe etmekte fayda etmicek 😔
Gunesin alametinden once mehdinin ortaya cikmasi yecuc mecuc hadiseleri var... Gunes batidan dogduktan sonrada kalan ahir ömur yuz yıl diye biliyorum. Lakin tevbe kapısı kapanıyor tabi...
en merak ettigim.
bunun icin dünyanin su an ki döngüsünün tam ters yönünde dönmesi gerekiyor.
doga felaketleri, mevsim degisiklikleri, küresel degisimler falan bekliyorum bakalim görmek nasib olacak mi günesin batidan dogusunu
De ki:”Göklerde ve yerde Allah'tan başka kimse gaybı bilmez. Ne zaman diriltileceklerini de bilmezler.”
Neml Suresi 65. ayet
Bu manyetik surekli değişir. Bilimsel olarak normal bu. Surekli olan birsey yeni değil. Hersey normal yani
@Avidus hersey allah'in iradesiyle oluyor zaten. Allah istemezse yaprak kipirdamaz. Allah bir sistem bir düzen yaratmış. Kusursuz işleyiş devam ediyor
Evet kıyamettin büyük alametlerinden birisi güneşin batıdan doğuması
Şükürler olsun müslüman kardeşlerimiz kendini belli etti şükürler olsun
Bir gün gerçekleşecek olan hadise son kıyamet alametidir güneşin batıdan doğması ile birlikte tövbe kapısı kapanacaktır
Kur'an'da geçtiği için zaten doğru mu değil mi tartışmaya gerek yok ama bunu yeni anlayan yeni olduğunu fark eden insanlar var
Kıyamet elbet kopacak ama alametlerinin çok çok daha fazla hissedileceği zamanlar olacaktır diye düşünüyorum. Yani şu ankiler hafif kalır sanki
gerçekten güneşin batıdan doğabileceğine inanıyor olmanız beni üzüyor. gerçi size göre evren de sizin için sırf sınava girebilin diye dünya ve dünya için evren yaratıldı dimi
orada cahil yazmıyor ama insan kendinden bilir işi öyle değil mi? muhattap olmamanız iki taraf için de daha iyi ayrıca
merak ediyorsan söyleyeyim. küçükken dindardım Kuran ı okudum ateist oldum @TürkİslamNefedi1453
Sen küçükken ders yaparken takıldığın yerde annene ya da öğretmenine sormuyor muydun? Sormadan cevap alabilir misin ya da sonuç?
bak sordum cevaplandı hiç bir şey yeterli olmadı çünkü yalnıza soyut cevaplar ve soyut düşünce hariç hiç bir kanıt hiç bir kesinliği olan bir tane bile bilgiye rastlamadım. şimdi bana dağlar karalar denizler dünya insan vücudunun mükemmelliği falan demeye kalkma çünkü bunlar bir yaratıcıya kanıt değil en fazla yaratıcı düşüncesini ikna ettirmek için bahane oluyorlar. @TürkİslamNeferi1453
Daha zamanı var bizlerin ömrü yetmez
Bazı işaretler alametlerin olması lazım bı kısmı var da önemli olan yok daha 🤷
Musluman kalmatacak diyorlar amaa belkide bizde musluman deyiliz sorgulamamiz lazim kendimizi kafir gibi yaşiyoruz. Sonumuz hayir ola...
Kıyametten değil de kendi kıyametimizden korkmalıyız
Batıdan doğmuyor şimdi değil mi çok korkuyorum ya Allah imanımızı kaybettirmesin.
@Ozkank0 derken
@Ozkank0 imansız mı diyon bana
Allah tüm müslümanları korusun🙏
Amin..
Allah bir şeyi söylüyorsa ki sen de müslümansan bu soruyu sorman bile saçma!
Kiyamet aletmelerinden sadce 5 tanesi kalmisti duydugum kadariyla
Güneş batıdan, battigi yerden doğduktan sonra hiç bir tevbe kabul edilmeyecek
Bu dini bir soylemdir. bilimsel olarak olmaz böyle bir şey
Güneş batıdan doğduğu an tevbe kapıları kapanacak artık tövbe kabul olmayacak
İnşallah doğar Allah ım büyük kıyamet kopsun nefret ediyorum insanlıktan
Oncelikle manyetik kutuplar yer degisecegi icin dogu bati yonleride degisecegi soyleniyor anlicaginiz su anki dogudan yine dogmaya devam edecek su an ki batidan da batmaya devam edecek
Ayricada bu bahsedilen alametlerden kuranda bahsetmez
İnşallah imanlı gideriz 😔
Amin.
Yav yok be, kıyamet alametlerinden biri diye sallamışlar yok öyle bir şey.
güneş batıdan doğarsa yapacak birsey olmaz geri donduremeyiz ya herkes helallesir gideriz
kiyamet gec de olsa olacak biz gorur muyuz orasi muamma
bence biz gormeyiz cunku dunya o kadar kotu degil siz daha dunyanin kotu halini gormediniz
dunyanin kotu halini gorseniz dunyaya gelmek istemezdiniz
En büyük alameti güneştir batıdan doğması onun için geç olmadan Allahın istediği gibi bir hayat yaşayalım
Kıyametin kopacağında tek bir müslüman bile kalmıycakmış diyorlar ama bilmiyorum öyleyse daha kopmaz
Bir anda bir afet bile tüm müslümanları öldürebilir buna güvenmemek lazım 😀
Allahu tela müslümalara kiyameti göstermicek
Alametleirni görüceğiz tek ve görüyoruz da
@alamanyakız kıyamet kopmadan önce yüce Rabbimiz c. c. müminlerin ruhunu alacaktır. Kıyamet koptugu zaman sadece gayrimüslimler o azabı önce bu dünyada tadacaklardır. İsrailde bir kulede hergun sabah bir nöbetçi beklemektedir; güneşin batıdan dogdugu zaman haber vermesi için. İşin ilginç tarafı israilıgulları peygamber efendimiz s. a. v. dedigi herseye inanıyorlar ama asla kabullenmiyorlar. Kıyamet alametlerıde bu ınandıklarından sadece birisi.
Tesekkür ederim ☺️ bunu bilmiyordum
@alamanyakız rica ederim.
Doğabilir şaşırmam ama hemen kıyamet demeye gerek yok. Değişiklik istemek dünyanın da hakkı, milyonlarca yıl aynı yörüngede dön dur, sıkılmış olmalı
Herkes dirilecek kıyameti herkes görecek. Korkunun ecele faydası yok. Ne kadar hazırlık için çaba gösterdiğin korkunun ne kadar samimi gösterir
Kıyametı sadece ozamanda yaşayan kafirler görecek.
@Kiminekimono yo herkes görecek. Ama Allah’ın diledikleri korkmayacak
Güzel kardeşim, kıyamet kopmadan önce tüm iman edenlerin ruhunu teslim alacak Rabbimiz. Google ara sor burda bana ınanmıyorsan lütfen , iyi sohbetler
@Kiminekimono uydurma bir hadis o. Kıyameti herkes görecek ben bunu diye hocaları daha güvenli buldum. zaten mevcut hrisitiyanlık be Yahudilikte de böyle.
Saygıdeger kardesım dinimizin geregi hadislerede inanmaktayım. Hadis veya ayet hıc fark etmez. Ben inanıyorum. Bu yüzden sana birşey diyemem. Ama şu hadiside sana ve diger okuyan arkadaşlara okutmaktan mutluluk duyarım.
"" Bu hususta Allah'ın dediği olacak. Sonra Allah hoş bir rüzgâr gönderecek. Bunun tesiriyle kalbinde zerre miktar imanı olanın ruhu alınacak. Kendisinde hiçbir hayır olmayan kimseler dünyada baki kalacaklar ve bunlar atalarının dinlerine dönecekler!”buyurmuştur.”(4) ""
Amacım asla tartışma ve polemik degildir. İyi sohbetler , saygılar . Esen kalın.
İnan ya da İnanma dinden çıkmazsın tartışmalı bir konu. bakalım onu o zaman görürüz :)
Herkesın dirilmesi olacak ; evet ama o mahşerde toplanacagız ozaman. Kıyamet koptuktan sonra. O konuda yanlış degilsiniz, ama kıyamet koptuktan sonra olacak o.
İyi geceler
@Kiminekimono o senin düşüncen benim değil. İyi gckee
Bu zaten Kuran'da yazıyor yeni bir şey değil ki
Güneş, batıdan doğana kadar, tövbe kapısı açık olacak. Güneş batıdan doğduğu gün, tövbe kapısı kapanacak. Ey insanoğlu, ölmeden önce uyanmalısın!!!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar