Universite mezunu olup, iş bulamayan gençlere ISKUR dan destek ve teşvik var. Bir yandan iş arayan gençlerin mağdur edilmesinin önüne geçmek isteyen ISKUR'un şartları - Türk vatandaşı olmak - Üniversite diplomasi - ISKUR'a kayıtlı olmak. Bu şartlar i yerine getiren her genc işsizlik maaşı için başvuru yapabilecek ve günlük üst limit 50 tl olacak. Isteyen günlük isteyen aylık alabilecek.
Ben işkur sayfasından bunu buldum: İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları
Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak, Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,
Sana insnıyorum ama işkura müracaat edince mahcup duruma düsmemek terslenmemek ve madara olmamak ićin, üniversite diploması ve iskur müracaatıyla işsizlik maaşı alinabilineceğine dair ilgili linki de paylaşırmısın lütfen.
Peki. Araştırıyorum. Bulabilirsem buradsn psylaşırım. Ama bence vermezler çunku ćok muracaat olur. Üniversite mezunu da olsan birsürü aģır sartı vardır.
Maalesef sorundaki bilgiyi ve senin bu dorunu destekleyen benim verdiğim haber linkindeki haberi doğrulayan resmi yetkin bir ksynak bulamadım. Öyle birşey yokmuş. İşkur sitesinde bu haberi doğrulayıcı bir bilgi bulamadim. Siz bulursaniz buradan o resmi linki yayınlayın herkes de o linki delil gosterio müracaatini yapsın az da oksa nefes alsın... İyi niyetiniz icin teşekkurler. 🙏
Evet ben de bir surü tanıdığıma akrabana arjadaşıma hem senin haberimi hem de brnim o haber linkini gonderdim arastirdilar hepsinden olumsuz geri donus oldu. Aslinda devletimizin butcesi uygun oksa ya da mevcut butce buna uygun planlansa olabilir.
Senin iddian olan üniversute mezunu işsizlerin işsizlik maaşînı alabilmelerine dair gerceği öğrendim. Bu doğrultuda CHP milletvekili TBMM ne 02.01.2020 tarihinde gerekceli kanun degisikligi dilekcesi vermis. Bu dulekceyi TBMM 13.01.2020 de jayda alıp havale etmiş. Eger teklif kanunlaşırsa sizin sorunuzda soylediginiz sekilde universite mezunu işsiz genclerimiz az da olsa işsizlik maaşı alabilecekler. Bu durumu ögrendigim haber linkini aşağıda veriyorum tiklayın ayrintıları ögrenin: www.kamuilanlari.com/.../...baglanacak-h17558.html
Bu sayede Üniversiteli ıssız vatandaslarin sigarası da marlboro olur. Keşke yüksek teknoloji ürünleri üreten fabrikalar açsak ve yapısal işsizliğe büyük darbe vurmayı deneseler.
En İyi Cevaplar