Bankadan bankaya şartlar değişiyor mu? Kaç lira koyarsak koyalım yüzdelik kazanç aynı mıdır? Gibi sorular sormam gerek, birikim yapmak istiyorum. Kullanan cevaplarsa sevinirim #elifguccix
Parani tl olarak tutmak yerine bankadan altin hesabi actirsan kendine daha cok kar elde edersin sanki vadeli hesapta paran beklese bile enflasyonla beraber ezilip degerini kaybedicek ancak altin daha guzel degerini koruyor fonlar doviz alim satimi gibi seyler icin elindeki miktar az bosuna parani o kisimda kullanip ezdirme derim at altina unut beklesin bir kenarda.
Elindeki tl likidin ya da bankaya goturdugun altinin guncel olan altin kuru olarak hesabinda kalmasi bankadan cekicegin zaman altin olarak geri alamazsin ama haberin olsun cekicegin zaman tl olarak alirsin.
Vadeli hesap acicam dersen e vadeli hesap acicaksin 32 gun vadeli hesap olmasi lazim parani gun icerisinde cekersen vadesi bozulmaz bu sekilde kalan paranin her gun yeni bir vade suresi olur. Ancak belirli bir miktara ihtiyacin var actirmak icin bankadan bankaya degisir bu miktar sanirsam. Ve tabi vade miktarlari her 6 ayda bir hemen hemen dusuruluyor su siralar vadeleri yuzde 20 lere kadar sisirdiler zamaninda millet doviz almasin diye simdi geri cekiyolar kademeli olarak.
Bankaya faize para yatırmak yerine dolar veya Euro yap. Şu an herkes altına yüklenmiş de altın her dönem aynı şeyi yapıyor. Bir yükselişe geçer herkes saldirir sonra tıss. Dolardan korkma. Ülkede zaten üretim ihracat bitti. Fazla sürmez doları önüne gecilmez. Döviz Türkiye'de kaybettirmez
Evet, banka dan banka ya değişir faiz oranı vakıfbank ta benim param, 20 bine yaklaşık 225 lira veriyor. Yani 100 de 1, 5 a tekabül ediyor hemen hemen.
Şart dediğiniz faiz oranıysa değişir. Genelde hoşgeldin faizi ile ilk ay daha çok faiz verilir yaklaşık %11 civarında. Tutar değişirse faiz oranında da değişme olabilir. Ama vadeli hesaplar daha çok yatırım gibi. Birikim için daha çeşitli ürünler mevcut
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Birikim için bes de kullanıyorum ama paramı çekebilmeme daha 8 yıl var. Kalan parayı da kumbarada bekletmektense burada değerlendirmeyi düşündüm. Zararı yoktur sonuçta
Aslına bakarsanız beste de paranızı istediğiniz zaman çekebilirsiniz. Sadece devlet katkısının alınabilmesi için yıllara göre düzenlemeler var. Vadeli için bir ana para olması gerekli. Birikim için düzenli ödemeli gr altın hesabı ya da birikimli mevduat hesaplarını öneririm.
ıng bank hariç hepsi yüzde 7-9 veriyor ing bank yüzde 13 veriyor ancak 1000 tl yatırman gerek
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bir bankada 250-500 gibi bir sayıyla başlasam, üstüne kumbaraya para atar gibi para eklesem, biraz da bankadan faiz gelse 1000₺’ye ulaştığımda parayı çekip ing’ye yatırsam nasıl olur?
direkt inge yatır 1000 tl olunca hesabı turubcu heapa çevirt başka bankayla uğraşma ayrıca ing banka sor belki 26-300 lirayada direkt turuncu hesap açtırabilirsin çünkü sürekli kampanyayı değiştiriyorlar değişmeyen tek şey yüzdesi anma 12 ay boyunca 12 ay dolunca yine yüzde 9a düşüyor
Evet kullandım ancak cektim parayı araç alma durumu oldu, yine koyucam 4 bin tl ile başlıcak bu sefer Bir ara faiz oranlarına bakmak lazım Altın düşünmüştüm ancak altın uzun vadede iyi oluyor Kısa vadadede faiz daha iyi sanki
her bankanın verdiği oranlar farklı ve yatırdığın limitlere göre oranda değişir ama bu dönemde bütün bankalarda oranlar çok düştü onun yerine bankalarla görüşüp daha iyi gelir getiren fonlar var onları değerlendirmek daha iyi olur😉
bankaların kısa vadeli ve ihtiyacın olduğunda bozdura bileceğin fonlar var, yani para gün içinde lazımsa kullanıyorsun akşam getirisi oluyor. ben halk ve ziraat bankası fonlarında tutuyorum paramı
En İyi Cevaplar