20 yaşındaki model Kaylen Ward, Avustralya’yı tabiri caizse küle çeviren devasa orman yangınlarıyla mücadele etmek için çok çarpıcı bir yönteme başvurdu. 10 dolarlık bağış karşılığında insanlara çıplak fotoğraflarını gönderen Ward, bu sayede yüz binlerce dolar topladığını söylüyor. Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, bağış karşılığında çıplak fotoğraflarını paylaşarak Avustralya’daki orman yangını için yüz binlerce dolar topladığını söyleyen modelin hesabını cinsel içerikle ilgili kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kapattı.
Bence bu şekilde para kazanıp yardımda bulunması hiç hoş değil. Çok samimiyetsiz bu yaptığı. Onun yerinde ben utandım bir kadın olarak.
Bu olay hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Instagram, Avustralya için çıplak fotoğraflarıyla bağış toplayan modelin hesabını kapattı. Yorumlarınız nedir?
Kadın şuanki toplumun aklının neye çalıştığını iyi çözmüş ona göre de bişeyler yapmış. Hemde bunun ona sağlayacağı reklamı düşünerek bir yardım planı hazırlamış. Helal olsun kadına. İnsta anca yardım eden hesapları kapasın. Abes bir yardım düşüncesi ama ancak böyle bu kadar fazla yardım toplanabilirdi. Normal bir yardım kampanyası olsa belli bir seviyeye kadar ulaşırdı daha ileri gidemezdi. Ama kadının twitterda ki bu paylaşımına dakikalar içinde 40bin rt gelmiş. Bu çok büyük bir rakam. İnstagram o. rospusu da anca böyle sayfaları görsün. Binlerce cinsellik dolu sayfa var onlara sakın he bakmasın.
Reklamını yaptı kadın. Model dediğin manken değil zaten bu işi yapıyor. Adımı nasıl duyuyorum diye böyle bir şey yapmış kanımca. Geçenlerde de biri evsizler için böyle yaptı. Dikkat edin böyle şeyleri kadınlar yapıyor sözümüz meclisten dışarı sonra obje değilim. Ve maalesef ki bu objeye değer bicenlerde biz erkekleriz. Bunu bir erkek yapsa bu kadar konuşulmaz ve bağış olmaz. Obje ve doyum isteği bir bütün olmuş bu olayda da goruldugu uzere.
Evet, Instagram yine saçmalıyor. Çıplaklık gayet normaldir, genital organlar da el ve ayaklarımız kadar normal olan bizim birer parçamızdır. Sıkı sıkıya saklanması gerektiği düşüncesi bağnaz kültürün dayatması. Çıplaklık = seks değildir, onu da belirteyim. Ayrıca eğer insanlar tamamen kendi rızaları ile bağış yapmış iseler, bunda etik olmayan hiçbir şey yoktur. Keşke çıplaklık veya başka türlü bir uyaran olmadan, öyle olması gerektiği için bağış yapılsa.
Bayan! Kim demiş avrupa insanı medeni Ne edep kalmış ne haya çırılçıplak bedeni Eğer medeniyet açıp saçmak ise bedeni Desenize hayvanlar bizden medeni... O zaman çıplaklık medeniyet olsa hayvanların heryeri açıkta zaten. Ama ALLAH c. c insana örtü haya edep verdi. Almak isteyene.
Böyle faydalı bir kampanya yapılırken, kampanyanın amacına önemine değilde kadının çıplaklığıyla ilgilenenler cahil yobazdır ileriye de gidemez. Hanginiz ya da kaç tane insan bu kadın gibi kampanya yaptı o kadar canım ormanlarimiz yandı kül oldu 2 kuruş rant için? Zihniyetiniz fıtratınız batsın sizin gibiler yüzünden bu ülke şu an geri kaldı işte Allah ın cahilleri. Kuranı kerimden ayet sorsan cevap veremezsiniz. Sahte müslümanlar sizi @Haya_edep34
İnstagram yapması gerekeni ve bence de doğru olanı yapmış.. Soyunmaya ve kendini bir yerlerde göstfmeye meraklı birinin, bahanelere sığınıp, ' bunu hayır için iyilik için yaptım ben, soyundum' deme çabası.
Onlar Müslüman olmadığı için hiç bir yasak sınır olduğunu düşünmüyorum tabi Yer yüzünde en değerli varlık kadın olduğu halde neden kadınlar kendi vücudunu seks objesi olarak teşhir eder ve bu gibi şeyler toplumda domino etkisi yapar ve ahlak çöküşü başlatır aynı zamanda erkek tarafından taciz edilmen kaçınılmaz kalır Kadınlar seks objesi değil her şeyden önce annedir
İnstagram bence kendinde bu hakkı görmemeli. Bağış kampanyası yapılıyor yardım için ve oda o yöntemi seçmiş. Çünkü biliyor abaza erkeklerin çok olduğunu en iyi yöntem bu demiş. Yorumlara da baktım da üyelerin hepsi kınamış ceplerinde para olsa fotoğraf görmek için onlarda sıray girerdi. Neyis dürüstlüğünü oynuyorlar? Samimiyetsiz geliyor hepsi bana. Kendi rızasıyla olan bir şeye kimse karışmamalı, eleştirmemeli.
Demek ki İnstagram da gericiymis !! Hani bizim ülkemizde ciplakliği cağdaslik medeniyet özgürlük olarak gören malum bir zihniyet varya. Onlar bu duruma cok tepki gösterir simdi.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çıplaklık medeniyetlik ya hani onlarında medeniyetliklerini görelim öyle konuşmakla olmuyor versinler hayrına bir iki poz hayır işi sonuçta😄
İnstagram herkesin kullandığı bir site. Bunun büyüklü küçüklü takipçileri vardır. 13 15 yaşındaki kızın burdan yola çıkıp aynı şeyi yapmayacağının garantisini verebilir misin? Madem böyle bişey yapacak kendi bloğunda falan yapsın. Yaptığı yine doğru değil ama insanlara yanlış örnek oluyor.
Modelin amacı bağış toplamak değil, yangını fırsata çevirip kendi reklamını yapmak. Tıpkı Türkiye de intihar eden bir kızın sırtından muhalefet yapan zavallıların yaptığı gibi.
KS kızlarının bir kısmı nasılım? Bölümünde yüzlerini kapatıp oram buram nasıl diye rezil resimlerini bedava paylaşıyorlar o zaman :))) Ya bir hayır isliyeceksin günahın bir kamyon kenarda duruyor.. Afrikaya ya da avustralya ya yardım etmek için bu yola başvurulması aslında insanların erdemden haysiyetten ne kadar uzak yaşadığının göstergesi. . Biliyor çıplak resim dikkat çeker, milletin aklı uçkuruna çalışıyor son çare (bu olmamalı ) ama bulmuş. . İnsanlık bitmiş haberiniz yok.. Yazık. .
Reklâm, prim, ucuz kadın falan diyorsunuz da kadın 1 günde 687 bin dolar bağış toplamış.
Özellikle erkekleri cüzdan olarak gören kadınların burada hakaret etmesi bana komik geldi. Kendinizi "daha namuslu" bir şekilde satıyorsunuz sadece hepsi bu.
Sorudaki kişinin yaptığı benim ahlaki değerlerime uygun değil. FAKAT, herkesin kendi doğruları olduğunu düşünürsek, yaptığı küçümsenecek bir şey de değil. Kimsenin de hakaret etmeye hakkı olamaz.
Terbiyesizlik. Normalde işin bu olabilir ama böyle bir durumda bağış toplamak için tek seçenek bu muydu? Eeey medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar! Bunada özgürlük medeniyet diyenler çıkar elbet..
Reklamın iyisi kötüsü olmaz 🙅🏼♀️ kadın yaptı yapacağını hiç utanma yok ki yani onun karşısına geç ağzına geleni söyle salak salak bakar güler sana akılsız çünkü utanma yok ahlak yok. Böyle insanlardan tiksiniyorum ya şuursuzlar.
Onunda gücü okadarına yetiyor hayatını soyunarak kazanan birinden çalışarak para kazanmasını bekleyemezsiniz... kolaylığa alışmış... bedenini ifşa etmeye alışmış...çok değerli bir bedeni olduğunu sanıyor ama bir kaç yıl sonra sarkmaya başlayınca aç kalır bu tipler...
Doğruya giden yola yanlışlarla varılamaz gerçek hayatında bir gerçeği varsa oda yanlışların doğruları götürdüğüdür Haram malla hayır yapılmaz buda buna benziyor ama sıradanlaştı böyleleri birilerine Dişiliğini kullanmamaları üzerine birşey söylediğinizde linç yiyor karışma sanane oluyor duyar kasmaya çalışılıyor dahada beterine göreceğiz böyle giderse
Modelin yangini onlemek icin bagis toplamasini ovmuyorsun da ciplak fotosunu paylasmasini mi elestiriyorsun? Bu onun vucudu istedigini yapabilir instagram bunu yanlis bulursa kapatir lakin burada onemli olan kadinin ne amacla bunu yaptigi. Sen ona bak kimin ciplak oldugundan sana ne?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yani şimdi bu bir yöntem olarak bunun tutacağını düşünmüş ve uygulamış, insan ucuz mu şu mu bu mu ama sevgili olunca hemen nude isterler bırakın bu ayakları madem size ters sevgili oldunuz diye nude istemeyin birisiyle iki laf ettikten sonra istemeyin. Kız en azından yardım için yapmış. Parayla yapması mı sizi düşündürdü..
Soyunacağı varmış yangın bahane olmuş der geçerim Madem amacı donate, gitsin p*rno video siteleri var canlı kamera üzerine yurtdışında hem de yasal, çatır çatır show yapsın donatenin kralını toplardı hem de kimse engellemezdi.
amaç güzel, ama uygulama yanlış, gerçi instagram da kullanılmış donunu, sütyenini,çorabını satıp para kazananlar varken bir yardım için toplanan para varsa biraz ironik olmuş.
Amaç güzel araç kötü çok kötü 👎🏻 gerçi onlar bunu yapmaktan rahatsızlık duymuyor keyif alıyor o halde işe yaradı en azından Avustralya için bu güzel bir şey :)
Utanılmayacak bir durum değil ki zaten... Tamam yardım etmek istemesi güzel bir şey ama yardım edecekse de binlerce yardım yöntemi var yani... Gerçi onlarda utanma duygusu var mı bilmem de 🤔
Bedenini kullanmak yerine aklını kullansaydı. Daha çok fayda sağlardı.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
BAŞKA NASIL TOPLAYABILIRSIN KIM YARDIM EDER? EN AZINDAN kadın duyarlı kadını kutlarım. sen hıc ömru hayatında kac kez agac dıktın ellerınle. ya da kac kez yardımda bulundun. zevk ıcın yapmıyor bunu o. utanılacak cok ahlakı degerlerımız var ama bununla yetınmeyın.. herkes musluman herkes duzgun ya dunyasında bı onlar gevur bı onlar dınsız bı onlar kaşar oluyorlar. gercı rabbım neyın ne oldugunu bılıyor. oyuzden ben utandım bu söyledıgınden
@Irresistiible işte gel de bunu ona anlat. Ama bir yönden de kız haklı sanırım. Devir öyle bir devir olmuş ki, insanlık için para dağıtan yok ama öyle şeylere para saçanlar çok. Bir yandan hayat dersi olmuş yani anlıcağın..
Değişik. Yangini bahane edip kendini reklam da etmiş olabilir ama bilemedim neden yapsin ki saçma olmuş baya. Kapatılması iyi oldu tabi herkes açık platform sonuçta.
Yaptığı hoş değil ama hızlı para toplamak için en pratik yol bu gibi instagramın yaptığıda etik böyle çok kişi var çıplak foto paylaşan üstelik amaçsız bunu amacı varmış kapatması yersiz olmuş
Yani zaten bu işi bedavaya yapıyor insanlar bununla bir farkındalık yaratıp herkesin yerinde oturduğu yerde 500.000 dolar gibi bir yardım bence hiç yoktan iyidir. Zorla yapmıyor kendi isteğiyle yapıyor bence güzel bir olay yani
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hahahhah bu ne ya iyi yapmış bence ama kendine saygısızlık yapmış yani o şekşlde olmaz bağış
Amaç güzel. Araç vücut. Bunu bir çeşit organ bağışı gibi mi düşünsek acaba? O bağış yapmıyor sergiliyor. Ama yine de amaç güzel. Tamamen ilgisiz ve duyarsız kalmaktan daha iyidir... :)
En İyi Cevaplar