Avustralya.
Gece 04.01.2020
NASA UYDUSUNDAN FOTOĞRAF

Sadece Avusturalya için değil, gezegen için büyük kayıp ve felaket.
Bir gün önce orduyu göreve çağırmışlardı ama hala elle tutulur bir netice yok sanırım :-(
Avusturalya yönetiminin bu tür felaketler karşısında hazır olmadığı açık bence. Gerçi olay iklim değişiklikleri ve olağanüstü sıcaklık artışları ile de ilgili ama olağanüstü durumlarda olağanüstü kararlar alınabilmeli.
İnşallah kısa sürede söndürülür.
Benim abimler orada yaşıyor ilk defa bugun duydum sanirim yeni yeni kente dumanlari vurmaya başlamış
gerçekten avusturya yandıkça benim içimde yanıyor dünya bir araya gelip bu yangını söndürebilir bu ormanları sadece avurturya kullanmıyor
4 ay çok değilmiş daha uzun süredir yananlar var :)
Cevap
10Cevap
Gerçekten çok üzücü, Avustralya iklim olarakta çok sıkıntılı sıcaklar aşırı ve her yıl bu yangınlar oluyor. En kahreden haberde koala ve kanguruların nesli büyük bir tehlikede.
Avustralya halkına ve kızlarına kapımız sonuna kadar açıktır, gerçekten insanları çok kendi halinde insanlar.
umarım o kızlar senin eve gelir seni topluca sikerler
Avustralya doğasının doğal döngüsünde var yangın buradaki sıkıntı insanların yangın alanı içinde olması
Zaten orası ülke olacak kadar büyük değil o kadar insanı barındırmak da yanlış o ada da sadece hayvanlar yaşayabilir yerleşen insanlar orada ki yangınların tek sebebi.
İşin acı tarafı konuşab veya yardım eden yok gündemlere bile giremiyor
10 yıl içince diğer ülkelerde de bu tarz olaylar göreceğiz gibi ne yazıkki
tabi önlem alınmasaa sıra bizade gelecek bu sefaer cigerimiz değil tamamen yanıcaz
Dünya ve hükumetler bunun sorumlusu yapılabilir önlem alınabilir ama yapöazlar dünya istese afrikadaki açlığı ve susuzluğu da bitirebilirdi
ben ilk defa duyuyorum çok şaşırdım
İçler acısı gerçekten
Bilmiyorum ama hayvanlara o kadar uzuldum ki😔
Dünyanın yarısı açlık, savaş, doğal afetlere uğraşıyor. Belki kıyamet gelmiştir ve kurtuluruz
Banane kardeşim git Allah'a sor niye yaktın diye
Allah'ı sorguya mı çekeyim
Allah yardımcilar olsun amin inşAllah
umarım düzelir can kaybı yaşanmaz
Avustralya çok sıcak bir yer
Ciğerin yandı ya. Cok üzücü
Kiyamam ya
😑offf çok kötü ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar