+1 yılDinim Islam ve Allah'a yurekten bagliyim. Yapilan bana gore bir zulumdur; ama Ahiret hayatina inanan biri olarak biliyorum ki; Allah bir sinama yapmistir. Belki de o kisinin murted (din degistirdiyse) olarak vefat etmedigine sahit bile olabiliriz. Allah bilir en dogrusunu. Bu hareketi yapan kisinin bence dinden cok; insanlara ve inanislara karsi bir tavri var. Belki bir sorunu var? Arastirilmaliydi ceza vermeden evvel. Musluman takvali ve adil olmalidir. Ancak bu sekilde dinini tanitip sevdirebilir. Bir de isin dunyevi boyutu var. Bence 10 yil istemek adil degil. Dinimizde dahi, bunca siddet ve cinayet icin daha buyuk cezalar ongorulmusken hukuk kurallarinda cinayet daha mi az onem arzediyor? Ustelik, Allah'in adaleti mahkeme adaletinden buyuktur. Bir hakim cikip sirf "Adama bak be; Kuran'i nasil da korudu!" dedirtmek icin tum Muslumanligi diger kesimlere rezil edemez. Sevdirecegine sacma buldurtturamaz! Kimse de bunu yememeli. Ateist veya Deist insanlara da saygim vardir; herkesin inanisi ve davranislari kendisine ozeldir. Benim tanidigim hicbir deist, Hristiyan, Yahudi ya da ateist dinime hakaret etmiyor; aksine Musluman gecinen pek cok kisiden daha saygili. Bir kisi cikip da bunu yapti diye tum alemi suclayamayiz. Dinimiz akil ve inancin bulustugu harmonik bir din; lutfen inananlar olarak bunun bilincini kaybetmeyelim.
23 Yorumla
Soran+1 yılBu fotoğraflara karşılık nasıl bir ceza uygulanmalı sizce?
- +1 yıl
Sizin soru biraz gec sorulmus ve istenilen cezayi da abartmissiniz. :) 2013 muydu neydi bu olay oldugunda hatta Melih Gokcek ve Tayyip Erdogan'da davaci tarafti.
- +1 yıl
Dedigim gibi, buna istenilen ceza 3 yil mi 4 yil mi neydi, tam animsayamadim. Bence Allahcilik oynamak yerine yonettikleri kisileri nasil yonettiklerini ve vefatlari halinde helallik istenirken halkin ne diyecegini dusunmeliler. Ayrica; kimin murted olarak olecegini bir tek Allah bilir, Kur'an'i indiren de elbet onu korumayi da bilir.(Hicr Suresi'ne bakarsaniz) Evinin duvarina Kur'an asip okumayan tek millet bizizdir, ama ilk tasi atmaya da en cok biz merakliyiz.
En İyi Cevaplar
+1 yılMüslümanım, Kurana ayak basması yanlış. Ama ülen bu ülkede adamın suçu işlediğine dair her kanıt varken bile kim olduğu belliyken bile bulamıyorlar da hadi buldular diyelim serbest bırakıyorlar da bu adam Kurana bastı diye 10 yıl hapis ne demek? Hadi 1 yıl versen tamam aslında hapis cezası da saçma sen ona gidersin para cezası verirsin. Ayrıca Kuranı çiğnedi diye bu cezayı aldı peki İncili, Tevratı çiğnediği içinde bu cezayı alacak mıydı? Ya da bir ateiste, deiste, agnostike dinden dolayı hakaret etse aynı cezayı alır mıydı? Ya da cinsel yönelimi farklı olan birine fiziksel şiddet yaralama uygulasaydı aynı cezayı verirler miydi? Benim aklıma bu geldi. Yazının başında müslümanım diye belirtme sebebim beni bahsi geçen diğer şeylerle itham etmeyin diyeydi.
31 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻 Tebrik ederim
+1 yılVaayyy aslan parçası neyi kanıtladın şimdi? Ayıp lan, inanma tamam ama bu insanlık için ayıp. Mesela ben gelsem sevgilin ya da kızının memesini sıksam bunuda paylaşsam hoş olur mu? Niye çünkü onlar sana ait ve onu korumak istersin drğil mi?
Biraz empati kin ve nefret değil. İster bin yıl ceza al isyer bir gün sorun bu değil sorun içinde yaşadığın topluma bş saygın yok. Çünkü saygı duymak için bir nedenin yok. Çok çirkin ve ayıp bir davranış.60 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılGereken ceza verilmeli, biz Türkler bu konularda hassas bir toplumuz...
Bu tarz ayrıştırıcı şahıslar halkın değerlerine saygısızlıktan ve kışkırtmadan dolayı cezalandırılmalıdır...
Bunu incile de tevrata da zebura da yapsa yine cezalandırılmalıdır...00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
+1 yılAllah'a kitaba söven idam diyen beyin engelliye soruyorum sana değil. Bunun cezasını neye göre belirlediniz? Küçücük kızlara tecavüz edenler serbestken dinsizliğin cezası olmayan bir dünyada inanmayana idam diyorsun, hangi besini tükettikten sonra bu yorumda bulundun?
Yapılan bir müslüman olarak beni gerdi, ama TCK buna ceza veremez ki, hangi maddeden ceza vereceklermiş? Saçma bir maddeden bağlarlar yoksa kitaba ayak basan 10 yıl ağır hapis diye madde yok!!!20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen insanların inancsizligina yahut baska dinlere inanislarina saygi duyuyorsam kendi kutsalima da saygi beklerim. Ahiret kısmı onunla Allah arasinda, dünyevi kısmı ise ulkemizde karsiligi nedir bilemem ama belli bir zümreyi tahrik, dini inanclara saygisizlik ve aşağılama çerçevesinde değerlendirilip cezalandirilmali.
50 Yorumla
+1 yılInsanların inanışına degil inanmayışına bile saygi duyulmayan bir düzen icerisinde
böyle kişilerin olması cok normal.
Ben şahsen şaşırmıyorum artık.
Ne saygı biliyor insanoğlu nede edep, haya. Kendi inandığına saygı beklerken karşındakinin inancına yapılan bu hakaret yarın öbür gün ayak bağı olur kalır..10 YorumlaOoo burada aydınlık insanlar da varmış, harika :)
Şahsen dinle ilgili cezaların olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ha, elbette mümkün değil böyle bir şey, çünkü ne yazık ki dini merkezine koyan bir toplumdayız, ama işte bunun azalması gerekiyor.
Bu boku yiyen herife kızılmasının nedeni çok iyi belirtilmeli. Burada sorun insanlara saygısızlık etmesi, dine falan değil. Laik bir cumhuriyette o dine inanan insanlar, ele alınır, dinin kendisi değil.10 Yorumla
+1 yılAllah neden kitabini koruyamadi? Biz bunu koruyacagiz demiyormudu? Simdi savci Kurani koruyarak Allahin olmadigini mi kanitlamis oldu?
Cocuk tecavüz etsen 10 sene hapis istemezler. Karini sakat kalana kadar dövsen bir hayat söndürsen 10 sene hapis istemezler.
Bu ne lan? Insan öldürenler 10 sene hapis almiyor. Birde bu sacmaligi destekleyenler var yorumlarda.
Burda iste acik acik belli oluyor. Müslümanlar düsük IQlu, sapiklasmis bir adalet düsüncesine sahip cahil insanlar...14 Yorumla- +1 yıl
Toplumdaki senin gibi salaklarin olmasi o kadar tuhaf ki... Acaba götuyle mi düşünüyor bu insanlar diye kendime sorasim geliyor :) :) :)
- +1 yıl
@DewrickAll
Ben salak degilim kardes, tam tersi toplumun aydin kitlesine aitim. - +1 yıl
Bu zamanda siz yobaz, biz aydiniz. Teknoloji bu kadar ilerlemiş ken Allahın olmadigini savunmak biraz aydınlık havada gözünü kapatmaya benziyor.
- +1 yıl
İnsan öldürenin tecavüz edenin karısını öldüresiye dövenin müebbet yatmasını isteyip aynı zamanda bu adamın hak ettiğini düşünemiyor muyuz hani bunun 10 sene yatmasını destekleyince sapıkların sürünmesi isteme özelliğine banlanıyor mu nedir
+1 yılYine dine saldırı için açılmış bir soru ve yine dine aşağılamak ve it gibi saldırmak için açılmış 1 xperlik hesaplar. Tabi bu 1 xperliklerin yaptığı yine cımbızla işlerine gelen ayetleri burda paylaşmak. Sakın nır önceki ayeti okumayın. Savaşı ve kan dökmeyi meşru kılıyor diyenler savaş ta herşey olur diyen kişilerden çıkıyor olması ne kadarda tuhaf. Ha birde saptırmak için tecavüz ve katilleri cezalandırmayan adalet sistemi diyede manifüle etmeye çalışanları saymaya gerek te yok. Komiksiniz
11 Yorumla- +1 yıl
Neden bu dine saldıran 1 xperlik hesaplar aynı soruya açılıp başka soruya vermeden kapanmış :))
Bireyin inanci ne olursa olsun, kitleleri temsil eden bayrak/kitap/obje/inanc/orf ve adetler/ teammullere boyle hakaret seklinde davranilamaz! Belki sinirlari icinde elestirebilirsin ama bu sekilde asla! Zaten boyle davranmaninda mueyyideleri turk hukukunda var.
Bu fotografdaki kisi aslinda o kitaba basmiyor, ne kadar karaktersiz oldugunu ve insanlari kutuplastirmayi amacliyor.10 Yorumla
+1 yılyaptığı yanlış ama 10 yıl ne arkadaş tecavüzcü almıyor lan o cezayı. bu adama atıyorum sosyal hizmet adı altında 1 yıl cami temizleme cezası verseler hem ona iyi bir ders olurdu hemde hayatı zikilmemiş olurdu, bence adalet sistemimizde çok eksik var o adam hapisten çıktığında daha da nefret dolu olacak
00 YorumlaDin deyince nasıl da adaleti sağlıyorlar. Pislikler
510 Yorumla
Soran+1 yılPeki sence bu kişi ve paylaştığı fotoğraf için ne yapılmalı
- +1 yıl
@Sedaeda12 canım kuran saddce bir sozluk degil insani anlatan dunyayi anlatan bizi yaratan rabbimizi anlatiyor o kurani ezerek butun bunlara saygisiz yapmis butun insanogluna saygisiz yapmis
- +1 yıl
@Tatto1234 sadece dinini inkar ediyor. dünyayla ne alakası var ki
- +1 yıl
@Tatto1234 onu bunu geç de ben bu haberde şuna çok kızıyorum. o kadar kadın şiddet görüyor yardım edin bana diyip avaz avaz bağırıyor peki neden onun gibi ve birçok önemli mesele göz ardı ediliyor da kurana ayak bastı diye hemen cezasını keselim bu iblisin diyorlar.
- +1 yıl
Ben kadin olarak bende kadinlara zarar veren her hangi insana zarar veren bir sahisa ceza verilmesini istiyorum sadece ben o cezayi veremedigim icin anca protesto yapabilirim sessiz olmami tercih ederim ama insan tek basi degil hepimiz beraber daha gucluyuz anca o beraberlik yok artik herkes kendi yararina bakar
- +1 yıl
@Tatto1234 beklediğim yorum buydu tesekur ederim.
Kur'an'la ne alıp veremediği var, niye bazı insanlar bu kadar öfkeli, neden kendi gibi olmayan kendi gibi inanmayana bu kadar tahammülsüz.. Gerekli ceza verilsin ki başkalarına bu gibi sapkın hareketler güç vermesin
10 Yorumla
+1 yılYeterli değil. Ayağı kesilmeli ki kutsal kitaplara saygı duymayı öğrenmeli. Biz bir incili ya da tevratı ayak altına alıyor muyuz? Hayır! Öyleyse son kitap kuran-i kerim de aynı saygıyı görmeli.
12 Yorumla
Soran+1 yılBu kişi sizce erkek midir kadın mıdır?
- +1 yıl
Ne fark eder kadını erkeği mi var bunun? Ama ayakkabılara bakılırsa kadın gibi.
Bir kere kurana basmanın cezası yoktur sadece inananlar için kutsaldır, inançlara saygısızlıktan ve başkalının inancına hakaretten ceza alması gerekir, yapması bir ceza gerektirmez ama medyaya yansıtması gerektirir diye düşünüyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Yaptığı için almıyor zaten evinde kendi kendine yaksa ezse parçalasa biri gizli çekse paylaşsa ceza almaz
Para & Ekonomi konusunda 714 cevap paylaştı. Dini değerleri ayaklar altına alan kişilere çok yüklü para cezası verilmeli
Bunlar ancak o şekilde akıllanır 😀👍
Para insanların dini imanı olduğu için tokat gibi iner10 Yorumla
+1 yılBöyle bir insana hapis cezası versen ne olacak ki. Bu saygisizligi anca akli dengesi yerine olmayanlar yapabilir. Cezasinı allah verecek nasil olsa. Onun icin icim rahat
121 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir zaman vermeyecek çünkü olmayan birşey veremez. Verseydi cezasını İsrailde bebekler katledirken verirdi. Bebekler tecavüze uğrarken verirdi. Yabi yok. Hani dersenki nerde Sümer tabetlerinde orada tarihte geçen bir efsanenin devamıdır islam
- +1 yıl
@Atam010185 sen herseyi bizi yaratan rabbimden daha iyi bildigini sanıyorsun heralde. O kuş kadar beynimz onun gücunu anlamaya yetmez ki. O herşeyi herkesten daha iyi bilir. Bu dünyada cezasini vermiyorsa diger dünyada misliyle çekeceği icindir
- +1 yıl
güzel masal dinledik tatlı aşktan :D
- +1 yıl
@Atam010185 canim benim o yok dedigin Rabbimiz var ve diyorsun ki ceza veriyorsaydi cezasini Israilde o kotuluk yapan insanlara verseydi sende Rabbim bizi sadece beyazi yani guzeligi gosterseydi ziyahi kotulugu gorebilmis olurmuyduk. Cezasini illaki verir bundan suphen olmazsin
- +1 yıl
@Tatto1234 peki ben senin Kuranın el yazması olduğunu olduğunu Tanrının bir kitabı olmadığını Tanrının mükemmel ve kusursuz olmadığını Ademin ilk insan olmadığını melek şeytan cin gibi terimlerin eski inanç sistemi olduklarını kanıtlarsam bana ne dersin :)
- +1 yıl
@Tutkulukadin01 @Tutkulukadin01 bunu su an icin masal olarak görüyorsun yazıkkkk cidden acıdım sana. Islama inanmiyor olabilirsin. Buna saygi duyar ve saygı beklerim. Dini ve hatta yaratani kücümsemek seni ne yazık kii acınacak hale düşürüyor
- +1 yıl
@Tutkulukadin01 öyle bir kanıt yok. Ama için rahat edecekse dinlerim
- +1 yıl
Senin Muhammedinin yazmadığına Cebrailin gökten gelipte Muhammede fısıldıyarak bunu yazdırdığına dair bir kanıtta yok ama sen körü körüne inanıyorsun ve bu inanç sistemi öyle güzel dizayn edilmişki sorgulamayı baştan yasaklıyor. Kanıt yok diyerek daha ilk başta kör ve sağırı oynarsan canım sen hiçbir zaman başarılı olamanç
- +1 yıl
@Tutkulukadin01 bak tatlım sen akıllı birine benziyorsun. Akıllısın değil mi?
- +1 yıl
Canım tatlıaşkAllah diye bir varlık yok melek cin şeytan mikail israfil bunların hepsi eski sümer mitolojik kavramları. Canını yediğim ilk insanda Adem değil oda yalan nuh tufanı oda başka bir hikayeden esinlenerek yazıldı.
- +1 yıl
@Tutkulukadin01 sen görmedigim biseye inanmam diyorsun. Kanıt istiyorsun. Aklını da görmüyorsun. O zaman sen akılsızsın. Kanıtlayamazsın varliğina
- +1 yıl
Akıllı olmak olmamak ile ne alakası var konunun.
- +1 yıl
Ben görmediğim birşeye inanmam demedim islam dini yalan ve uydurmalarla dolu eski sümer mitolojik kavramlarla süslenmiş ruhani varlıkları esas alınarak (Enok yani İdrisin kitabından) esinlerek yazılmış birçok sahte bilgiyi içinde barındıran kişisel ve özel yaşamı bile içinde barındıran bir kitaptır.
- +1 yıl
Eski Sümer Mitolojisi diyor ama bilmiyor ki Sümerliler döneminde o kavme gönderilen peygamberin Hz. İbrahim olduğunu... Sanıyorlar ki tek gönderilen peygamber Hz. Muhammed. Aynı şekilde Nuh Tufanı bilimsel olarak kanıtlanmış bir olay, ek olarak Sümerlilerin bazı şeyleri bilmesi çok normal çünkü onların dönemine 2 peygamber gönderildi ve tebliğ de bulunuldu. Ateist kafası işte, iki şey sorsam hönk diye bakar.
- +1 yıl
İşte bak cahilliğini tek bir cümlenden buldum. Dinler sümerlilerden türemiştir. Sümerliler yokken din vardı, hatta sana örnek vermem gerekirse Göbeklitepe.. Demek ki din olgusu sümerliler bile daha dünyada yokken var olan birşeymiş di mi? Peki Sümerlilerden önce kaç peygamber vardı? Ben sana bir avuç sayayım. Hatta çok uzağa gitmeden Hz. Adem desem bile yeterli olacaktır. Burası senin tezini çürütür ve hiçbir şekilde açıklama yapma batarsın.
Çinlilere neden peygamber gönderilmedi? Tipik bir ateist sorusu. Kuranda neden dinazorlar yazmaz, neden penguenlerden söz etmez, neden çinlilere peygamber gelmemiştir. Her sorunuz aynı olur mu be, birbirinizin kopyalayıp duruyorsunuz. Cahilliğiniz de buradan geliyor işte. Halbuki hepsinin cevabı var fakat kalpleriniz mühürlenmiş, gözleriniz kör olmuş, göremezsiniz.
Yanlış bilgi. Gelmiştir; ancak bu peygamberlerin hepsi, getirdikleri tüm bilgiler ile birlikte kayıtlara geçemeden ve arkalarında en ufak bir kanıt bırakmadan ortadan kaybolmuşlardır. Ayrıca, hristiyanlara inen din de müslümanlıktır. ne var ki, zaman içerisinde örtünme, namaz ve kabe'ye hacca gitmek gibi kavramlar değişe değişe üçleme, istavroz ve 12 havariye dönüşmüştür. Bunun nasıl mümkün olduğu ise halen bilim insanlarını şaşırtmakta ve bu mucizenin büyüklüğü çok sayıda inançsızı imana getirmektedir.
Ebu zerrul gıfari bir gün Hz. Muhammed ile sohbet ederken; Dünya'ya kaç peygamber gönderildiğini sormuş.
Hz. Muhammed, 124 bin peygamber görevlendirildi, bunların 315'i resul, diğerleri de nebidir diyerek cevaplamış.
Hz. adem de nebi olduğuna göre, çinlilere peygamber gelmedi diyemeyiz.
+1 yılSanki çok önemli birşeyde bana. Adam karısını öldürüyor 10 sene yatmıyor.. Neymiş kitaba basmış bırakta kitabın sahibi savunsun size mi kaldı onu savunmak. Ha dersenki ruhani bir varlık savunamaz haklısınız derim.
61 Yorumla- +1 yıl
Ben Allah'ın varlığına Hz Muhammed'in de onun elçisi olduğuna inanan kur'an-ı Kerim'in de biz Maalesef ki kurtuluşumuzun yolunun anahtarı olduğunu hala giremeyen insanlara ısık olarak ındırılmiştir nokta
Yani herkese istediğine inanabilir ya da inanmayabilir. (Ben şahsen agnostiğim.) Ama herkese bu konuda saygı duymak zorundayız. Hapse girme tarzı bir cezaya gerek olmasa da, yaptığı cidden çok yanlış
10 Yorumla
+1 yılAz bile. Inanmak zorunda değil ama herkes saygı duyacak!
420 Yorumla
Soran+1 yılNeden cezasını allah vermiyor diyenler var
- +1 yıl
Allahın vermeyeceğini kim söylüyor? Hesap günü zaten hepsi biir bir ödenecek ama bu dünyada da böylelerinin yanına kalmamalı. Cezası az olmuş.
Soran+1 yılBunun cezası allah katında nedir? O ayağa ne olacak şimdi? (Dinlere inanmıyorum merak ettim)
- +1 yıl
Bunun cezasını sadece Allah bilir, kul ile onun arasındadır ama cezasız kalmayacağı, Allahın adaletinin çok büyük olacağı kesin.
- +1 yıl
Seninle bu konuyu tartışmıcam çünkü gereksiz olur.. Neye inanmak istiyorsan ona inan, saygı duyarım ama kimse bir başkasının inancını bu şekilde hadsizce eleştirip, böyle fotoğraflar çekemez. Ne ben sizin inancınıza yapabilirim bunu ne de sen benim inandığım dine. Kimin doğru kimin yanlış olduğu elbette ortaya çıkacak, herkes inandığı yaşadığı şeyin bedelini ödeyecek. Ne sen benim fikrimi değiştirebilirsin bu saatten sonra ne de ben senin fikrini değiştirebilirim. Tek çözüm saygı duyup çeneni kapatman anlayacağın.
- +1 yıl
İnancına göre inanmayanı öldürmek serbest ama
- +1 yıl
Bul bana onu yazan hadisi
- +1 yıl
Hadis muhammedin sözlerinin etrafındakiler aracılığı ile aktarımıdır ayet demek istedin galiba. Ayet kuranda geçen sözlerdir.
- +1 yıl
Bulmama ne gerek var iman ettiğin kitabın bir kere Türkçesini okusan bir ateistten ayet göndermesini isteyecek kadar düşmezdin :)
- +1 yıl
Inancima gore inanmayani öldürmek serbest değil Islamda böyle bir şey yok, insanların hatasini dine bağlamayı kesin. Kusursuz olan müslümanlar değil Islamtır tıpkı diğer dinlerdeki gibi. Inanmayani öldüren ve kendine müslümanım diyenleri görüp tüm müslümanları aynı kefeye koyamazsınız.
- +1 yıl
Nisa suresi 89. ayet: onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. onlardan dost ve yardımcı edinmeyin.
Maide suresi 33. ayet: Allah ve peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa uğraşanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek ya da yerlerinden sürülmektir. bu onlara dünyada bir rezilliktir. onlara ahirette büyük azab vardır.
Tevbe Suresi 29. Ayet:
Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah’a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah’ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.
- +1 yıl
Tatlı su müslümanı sen git ilk önce kitabında yazan savaş ve kan ayetlerini açıkla daha sonra gel buraya.
- +1 yıl
Muhammed suresi 4. ayet: savaşta inkar edenlerle karşılaştığınızda boyunlarını vurun; sonunda onlara üstün geldiğinizde onları esir alın; savaş sona erince onları ya karşılıksız, ya da fidye ile salıverin; allah dilemiş olsaydı, onlardan başka türlü öç alabilirdi, bunun böyle olması, kiminizi kiminizle denemek içindir. allah, kendi yolunda öldürülenlerin işlerini boşa çıkarmaz.
- +1 yıl
Savaşta diyor inkar eden varsa inanmyan varsa boyunlarını vurun öldürün diyor. Bu diyorki hala benim dinimde öyle birşey yok. Yahu senin dininde o yok bu yok eee bunları ben g*tumden mi uyduruyorum
- +1 yıl
@Tutkulukadin01 Yuh artık bu nasıl bir savaşa ve kana teşvik eden bir din böyle ben bu dini bu kadar sanmıyordum.
- +1 yıl
Adı üstünde "savaş". Müslüman olduğunu açıkladıktan sonra müslümanlarla savaş halinde olan müşriklere katılan bir kavim hakkında inmiş ayettir. Savaşın ne olduğunu biliyorsundur umarım? Benim bahsettiğim öldürmekle savaşta öldürmenin çok başka şeyler olduğunu algılayabilmen dileğiyle. ✋
- +1 yıl
Benim görüşümce az bile yapılmış, keşke herkes hakettiğini dünyada da yaşayabilse. Kendi fikrinizi kendi görüşünüzde yapın, bu benim görüşüm insanlara da görüşlerine de saygı duyabilmeyi öğrenin. Daha da cevap yazıp uzatmayacağım, isteyen kendi kendine devam edebilir. ✋
- +1 yıl
Nisa suresi 89. ayet: onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. onlardan dost ve yardımcı edinmeyin.
Bulduğunuz yerde diyor öldürün inanmyanları diyor sen yazılanı bile kıvıracak dereceye gelmişin - +1 yıl
Senin görüşün kanı vahşeti öldürmeyi savunuyorsa senin görüşün ve ruh sağlığının acilen tedaviye ihtiyacı var kimseye zarar vermeden. Bak bunu bir arkadaşın gibi söylüyorum bu bir görüş değil düşünce değil kesinlikle toplum adına zararlı davranışlardır tedavi olmak istersen yardımcı olayım.
- +1 yıl
Ayetleri istediginiz gibi çarpıtmayin enfal suresi 12. Ayet tam olarak şudur: O sırada rabbin meleklere şunu vahyediyordu: Şüphesiz ben sizinle beraberim, iman edenlerin sebatlarını pekiştirin. Ben inkâr edenlerin kalplerine korku salacağım, artık boyunlarının üzerinden vurun, onların bütün parmaklarına vurun. Tefsiri ; Meleklerden oluşan takviye gücüne Allah Teâlâ bilgi ve tâlimat verirken müslüman güçler için çok önemli olan bir mânevî desteğini daha açıklamaktadır: “İnkâr edenlerin kalplerine korku salmak.” Psikolojik savaşın önemli hedeflerinden biri düşmanı korkutmak, moralini bozmak ve gözünü yıldırmaktır. Allah, müminler lehine bunu da sağlamış olmaktadır.
Meleklere yönelik “vurun” emri, onların bu savaşa fiilen ve muharip olarak katıldıklarını göstermektedir.
Bir dini ogrenmek yahut ondan örnekler vermek istiyorsaniz bunu islamiyet icin diyanet isleri baskanligi sitesinden veya direkt güvenilir bir tefsirinden arastirin. Baska dinleri de ayni sekilde kendi guvenilir kaynaklarindan ve var oldugunu dusunerek soyluyorum resmi sitelerinden arastirin. Inancsiz olabilirsiniz bu sizin tercihinizdir, kendinizde arkasina siginacaginiz gerekceleriniz olabilir burası beni bağlamaz. Ama kalkip da hic bir dini burada yalan yanlis kotuleyemezsiniz
+1 yılYuh ya. 😠😠😠Allah onu çarpsın ayak basmak nedir yaa, vay dinsiz şu an çok sinirlendim ya. İşkence etmek lazım böylelerine😠😠😠
10 Yorumlaherhangi bir inancı aşağılamak, saldırmak insan haklarına da aykırıdır. ben 1 yıl yatırırdım şahsen. aynı şekilde deistlere ve ateistlere hakaret edenleride.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKurana basana 10 yıl
Hayvanlara, kadınlara tecavuz edene 3 4 yıl..
Katiller ise 7 8 yıl
Türkiyeye hosgeldiniz61 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEksileyen arkadaşım ben kurana basmak iyi birsey demedim farkındaysan. Anlatmak istedigim tr deki adalet..
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet bu adamın yaptığı yanlış bişey ama keşke tecavüzcülere de anında böyle ceza verseler 😞 bu adam için de iyi olmuş 👍🏻
21 Yorumla
Soran+1 yılKadına benzettim
Bu ülkede kurucumuza önderimize liderimize annesine kadar hakaret edenler elini kolunu sallayıp bu ülkenin hala utanmadan ekmeğini yiyorsa bir kitaba basması pek önem sarfetmiyor benim için.
53 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel ya tebrik ederım
- +1 yıl
👏🏻
- +1 yıl
@sevdam98s canim o kitap bizim icin butun dunyada daha degerli annelerimizden bile bu kadar birisi icin bu kadar degerli bir kitabi ezersen ona saygisizlik etmis olursun sana biri saygisizlik yaparken rahat olabiliyor musun mesela biri Allah korusun annene zarar verirken fotosunu cekip sana atsa susmayi birak o sahis cezasini cekmeden rahat edebilecek misin
+1 yılBu tip insanlara söylenecek çok şey var ama susuyorum ALLAHA havale ediyorum..
#gentlemann3420 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenın neden paylaştıgını merak ettım. O adamdan gerı kalam yanın yok senınde. . provakatıf bır paylasım ve dini görüşlere saygı duymayan bır yaklasım tarzı.
00 Yorumla
+1 yılAllah öyle sabırlı ki bunu yapana bile nefes veriyor.
00 YorumlaInsan olan boyle hareket yapmaz.10 sene fena degil.10 sene acayip geçer. icerisi başka bir dünya.
00 YorumlaBu dunyanin adaletine inanmam ben Rabbimin adaletine inanirim ve biliyorum ki o sahis cezasini cok adaletli bir sekilde alacagini
10 Yorumla
+1 yılhapis cezasını hak edecek bir şey değil adamın yaptığı 10 seneyi hak edecek hiç değil
00 YorumlaDoğru değil fakat keşke taciz tecavüz de de insanlar yargılansa..
20 Yorumla
+1 yılBu hareket topluma karşı işlenmiş bir suçtur cezadan ziyade toplumumuzun ne kadar saygısız bir hale geldiğinin örneğidir ücüzü
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu bir dinsiz olarak söylüyorum, bunu yapan gerçekten çok terbiyesiz. İnanıp inanmama özgürlüğü var, böyle yapmamalıydı.
41 Yorumla- +1 yıl
kardes dinsizlik nasıl bir duygu?
+1 yılDeli oluyorum bunları görünce ya beyinsiz mahlukat.
00 Yorumla
+1 yılCezasının alasını öteki dünyada alacak zaten ondan çokta bişey değil şu an alacağı ceza
10 Yorumla
+1 yılAllah cezasını versin onun şerefsize bak ya ayakları kırılsın çakalın 😡😡
20 YorumlaYalan bir haber de olabilir bana inandırıcı gelmedi
00 YorumlaAllah'ın ceza verecek gücü yok mu, neden insanlar veriyor?
10 Yorumla
+1 yılO ayaklarınız g*tünüze gırsn
54 Yorumla
Soran+1 yılFazla ağır oldu :D
- +1 yıl
Benim Rabbımın en guzel kuranın a ayak basana az bıle dedim
- +1 yıl
@Tutkulukadin01 ne diyorsun canım sen kurana karsı bir garezın mi var hayırdır
- +1 yıl
@Tutkulukadin01 seninle ugrasamam sacma yorumlarını kendin gibilere sakla
+1 yılya cocuğu içerde siksinlerde ebesini çiçeğini görsünler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu cezayı hak etmemiş diyenlerin katli vaciptir.
312 Yorumla
Soran+1 yılSizce neden?
- +1 yıl
mürted oluyor
Cevap sahibi+1 yılYorumlara bakıyorum da kafir kaynıyor kafir. Allah cezasınızı öyle bir şiddetli verecek ki andolsun tevbe etmezseniz verecek!
- +1 yıl
öyle bir şey olmayacak :)
Cevap sahibi+1 yıl@ultrakapitalist Bekle bakalım olduğu zaman göreceksin.
Soran+1 yılNe olacak peki?
Cevap sahibi+1 yılCehenneme atılacaklar. Sonsuza kadar yanacaklar.
- +1 yıl
Hadi canım sende
- +1 yıl
hiçbir şey, bir şey olmak zorunda değil zaten
Cevap sahibi+1 yılTamam size diyorum ki, siz inanmamaya devam edin, inanmadığınız şeyi göreceksiniz. İster inanın ister inanmayın. Bitti hadi işinize
Cevap sahibi+1 yılİster inanın ister inanmayın iman etmedikçe alevli bir ateşe sokulacaksınız. Allahın varlığının delilleri herşeydir, aklı olan bulur, aklı olmayan da sapıtır. Sizin için tek duam Allah hidayet versin.
Cevap sahibi+1 yıl@aslıhan09aslıhan Cehennemde ki iniltilerin kafamda yankılanıyor ah gerçekleri keşke sende bilsen.
+1 yılNiye ceza verilsin ki
19 Yorumla- +1 yıl
Biririsi seni sükse ona neden ceza verilmeli?
- +1 yıl
Ben seni bir severim terbiyesiz
- +1 yıl
@kıskançheriff ne alaka ya
- +1 yıl
Bir topluluğun dini değerlerine hakaret etmek suçtur nasıl birini aşağılayıp rencide etmek suçsa inancıyla böyle dalga geçip aşağılamak da suç inanmayabilir ama insanların koltuğa koymaya bile çekinecek kadar önemsediği bir şeyi öyle ezip bir de marifet gibi paylaşamaz
- +1 yıl
Bu milleti soyup sogana cevirenlere bu kadar köpürmedi mu millet. Herkesin sevdigi değerlere hakaret ediliyor meydanlarda yasli bir anne yuhalatildi bisey oldu mu yok. Allah versin cezasini kimseye bir zarari olmamiş sonucta
- +1 yıl
İnsanların dinleri hasas noktasıdır git hindistanda inek kes bak bakalım noluyor topluluğu kışkırtıcı davranış bunun yaptığı kendi istediği gibi yaşasın evinde ezsin istiyorsa provakasyon yapar gibi paylaşırsa yaptırımı da olur
- +1 yıl
Bu ulkede ne provokasyonlar oluyor ne tecavuzler ne haksizliklar oluyor kadinlar ölduruluyor tayyip millete sövuyor asgari ücret 2bin ken kendine asgari ücretin bilnem kac kati zam yapiyor bu kadar üstünde durulmuyor ceza zaten almiyor ben de müslumanim yaptigi terbiyesizliktir ama bu ulkede en son ceza verilecek kişidir. Buna ceza veren hakimin agzina sicayim daha onemli işi yok mu bu hakimlerin savcilarin.
- +1 yıl
Onlara da versin buna da versin davaya ceza verseler de vermeseler de bakıyorlar tecavüzcüye katile ceza vermeyen... hakimler var diye bu adamın yaptığı suç olmaktan çıkmıyor
- +1 yıl
Onlara verilmiyor ama işte. Bu şahsa hal böyleyken ceza verilmesi sadevlce dini konularin istismar edilmesidir insanlara zarar vermemis sonuçta herseyin bir sirasi var
Ey insanoğlu geldigin hale bak yaziklar olsun
00 YorumlaTerlikleri Bim den almış huur evladı
00 Yorumla
+1 yılSaygısızlık yaptığı gereken ceza verilmeli
30 Yorumla
+1 yılAyakları yakın zamanda kırılır inşallah
30 Yorumla
+1 yılBu dünyada almasa da öbür dünyada alacak cezasını.
00 Yorumlaiyi yapmış bunun için ceza vermemeleri gerekirdi
00 Yorumla
+1 yılAllah uyurken basmış uyanık olsa çarpardı
41 Yorumla- +1 yıl
Çok güldüm kız yoruma harbiden :)
+1 yılAyakları kopulsun işallah
03 Yorumla
Soran+1 yılKopulsun :D
- +1 yıl
He kopulsun dur kopulmasın ayakları acısın acıdan okadar dayanamasınki kendi isteyiyle kesin
Soran+1 yılbir insan ne yaşar da öyle bir şey yapar acaba
İdam olmalı.
23 Yorumla
Soran+1 yılPeki bunun cezası idam yerine ne olmalı? İdam abartı sanki
Soran+1 yılYorumun için sağol, bu arada bu kişinin cinsiyeti sizce nedir?
+1 yılBazı Tacizler serbest bırakılıyor olaya bak.
30 YorumlaSosyal medya aslanları bunlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAz tabiki o bacağın satırla doğranması gerek
04 Yorumla
Soran+1 yılBu kişi sence kadın mı erkek mi? Şahıs olarak verilmişti
Cevap sahibi+1 yılerkek sanırım
Soran+1 yılNereden anladın ki
Cevap sahibi+1 yıldamarlı falan
+1 yılİnanmayabilir ama saygısızlığı affedilemez
00 YorumlaBunu iranda yapmış direk idam edilirdi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu şahıs öbür dünyasını yıkmış daha ne olsun