Gerçekten de bu videodaki Almancılar gibi siz de buram buram vatan hasretiyle boğuşuyor musunuz? Lahmacunun tadı yok mu? Dönerin, pidenin, baklavanın tadı yok mu? :D :D :D Bu videoda adamlar Türkiye'nin neyini özlediniz sorusuna yemeklerini özledik, havası bir başka diyerek cevap vermişler. Hepsi de yaşlı hani şu Alamancı dayılar yengeler var ya Almanyadan gelip de eşe dosta nispet yapar mercedes alıp getirip Türkiye çok ucuz ya mesela burada domates 3 lira almayada 3 lira versen 1 domates bile alamazsın diyenler hah işte aynı onlardan. Tek özledikleri şey yemekmiş :D :D :D
Bu videodakiler de Amerika'daki gurbetçiler onlar daha açık yürekli hiçbiri özlediğini iddia etmiyor. Her şeyimiz burada var diyor :D :D :D :D
Lise mezunu olmayanlar oy kullanmasın
Olur mu öyle şey oy kullanmak her vatandaşın hakkıdır. Cahil mahil yaşlı maşlı onlar da oy kullansın yoksa AKP nasıl 20 sene iktidarda kalırdı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Gurbetçiler Türkiyeyi özlüyor musunuz? Neyini özlüyorsunuz? Kesin dönüş yapar mısınız?
Ozlemiyorum, Turkiye evet cok guzel, civil civil bir ulke yalniz kendimi oraya ait his etmiyorum. Oraya gittigimizde bize almanci gozuyle bakmalari hic hos degil. Ki ben Almanyada değil Hollandada yasiyorum. Asla kesin donus yapmayi dusunmuyorum, biz oraya ayak uyduramayiz. Burda Turk Turkle dost olur ama orda herkes Turk, orda insan seciyorlar, ayni din ayni politik goruste olmadiysan senle dost olmazlar ki butur sorulara burda KS de bile karsilasiyoruz. Turkiyeye misafir perver bir ulke ama sirf evlerinde olur bu misafir perverlik, misafirlere ait ozel oda bile var, misafirleri agirladiklarinda en guzel en ozel seyler sunulur ama hele bir disari cik... disarida kimse kimseye saygisi yok, ne trafikte ne msl herhangi biyerde sira beklemekte. Insanlar en ufak seyde otobuste bile kavga yapmayi basariyor. Ha burasi cennetmi? Asla, Ama en azindan saygi var, anlayis var, Esitlik var.
Havası? Nasıl yani? Türkiye sınırlarına girince atmosferin bileşiklerinin oranı değişiyor da farklı bir tat mı bırakıyor? Dil, dünyanın her yanını özellikle de Almanyayı sarmışız elini sallasan Türk. Kültür, Türk kültüründen anladığın şey ne? Mesela sen Türkiye'de Türk kültürünün yaşatıldığına inanıyor musun?
Ben uzun zamandır yokum, o zamanlarda yaşayıp büyüdüğün hava atmosferi yurtdışında bulamıyorsun. Bazen sokağa çkktığında Türkçe sesler duymak istiyorsun, yani çok farklılıklar var. Bunu bir iki ay yurtdışında kalmakla değil, senelerce kalırsan anlarsın.
8 yildir kanada da yasiyorum avrupa da amerika da gittigim yerler oldu , avrupada yasayan Turkler ile Amerika, kanada yasayan Turkler arasinda ciddi farklar var kultur egitim gorgu , avrupadakiler cok ama cok gorgusuz %90 araba, para uzerine vurgu yapmaya bayiliyorlar zaten Turkiye ye geldiklerinde tum herkes bu dediklerime sahit olmaktadir.
En İyi Cevaplar