Arkadaslar bankada 500.000 tl paranız olsa nasıl katlardiniz degerlendirirdiniz ☺?
Cevabın nedir?
Şu pıyasa ortamında hıc bır işe kalkısılmaz net olarak ıfade edıcem. Bankaların farklı yatırım argumanlarında degerlendırmek en mantıklısı kaldıkı 500 bın tl oyle ahım sahım bır parada degıl bırsey yapmaya kalkarsan yolda bırakır paranın sadece adı var. Tıcaretten anlamıyorsanız kı sordugunuza göre anlamıyorsunuz sakın bırılerının tavsıye ıle ıse gırısmeyın unutmayın asla hakım olmadııgnız bır ıse gırısmeyın sonu husran olur. illa bırsey yapıcam dersenız ufak caplı bırseyler yapın yanı batsada dokanmayacak ısler en azından tıcaretın havasını soluyun mısal bır cıgköftecı acın hareketlı bır yerde adıyaman cıgkoftecısı sanırım franchıse bedelı almıyordu sadece ıcının dekorosyon vs vs oda 20-30 bın tl ye hallolur sanırım onun harıcı butık cafe restoran vs vs sakın aklınızdan bıle gecırmeyın
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEv, arsa, tarla, araba, ticaret falan. Bunlar anlamayanlar için çor risklidir 😂
Yarısı ile altın alırım, yarısı ile de faize atar ve ömür boyu yerim.
Ayda 5 bin faiz geliri ile ev alırım, kiraya veririm. Ev kendi kendini öder.
4 sene sonra da otururum evde. Yılda 15 altın bozdurarak tatilimi yaparım.
İkinci tercih ise hepsini mevduata atarım. 25 binden fazla getirir.
20 binini altına çeviririm, 5 bini ile de krallar gibi yaşarım.
Asla batmayacak bir şirketin 400 bin liralık hissesini alırım. %10’undan fazlasına sahip olacağım için bana kar payı vermek zorundadır. 😉14 Yorumla- +1 yıl
Anlaşılan senin vizyonun çok dar. Kıbrıs’ta 15 binden aşağı faiz vermezler bu paraya 😉
Mısır’da ise 25 bin faizi beğenmezsin. Peru’da ise 70 bin dolara 7 bin dolar faiz alabilirsin.
Saygılar. - +1 yıl
kafan iyimi senin hangi mısır bankası 500 bin liraya ayda %5 faiz veriyor? verse verse kendi parasına verir oda zaten erir gider. ona bakarsan paranı euro yap 1 yıl sonra türkiyede %10 faiz alırsın tabi euro yerinde sayarsa. sana güzel kazançlar bu süper ekonomi bilginle zaten milyoner olmuşsundur şimdiye kadar.
- +1 yıl
Ayda 500 bine kadar kadar kazabiliyorum. Hobi olarak yaşıyorum artık.
Bazı kıyı bankacılığı yapan ülkeler, kendilerini aklamak için sana yüksek faizler verebiliyor.
Ekonomiden ne kadar anladığın belli oluyor. Ya da sen bildiğini oku FAKİR
+1 yılKadınlar için en iyi yatırım altındır. Bunun dışında değerlenecek bazı noktalar var, arsa, tarla alınabilir. Araba işine kesinlikle girilmesini tavsiye etmiyorum. İşiniz varsa işiniz ile ilgili yatırım yaparsınız, işiniz yoksa cirosu iyi olan devren satılık yerlere bakabilirsiniz. bazı ürünleri ithal ya da ihraç edebilirsiniz. İşi iyi olan güvendiğiniz birine ortak olabilirsiniz...
10 Yorumla
+1 yılFaiz Haram vs işlere bulaşmadan güzelce eve, arsa vs yatırım yapabilirsin
Ben olsam Vadeli Katılım Hesabında biriktirirdim
Yatırım = Risk de oluyor genelde esnaf vs mal ticarette
Ama ev alman çok güzel olur güzel bir arsa ev mal mülk alırsan ihtiyacın olduğunda değerlendirdiğinde satarsın30 Yorumla
+1 yılİşlek bı yerde dükkan alırdım. kendi ofisimi açardım. kalanina da güzel bı araba alırdım. tabi bunlar hayal o ayrı mesele 😅
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
115Cevap
Faize koyardan ing turuncu hesap 5bin veriyor 😏 suanda en iyi veren o yani ama hic elleme hep ustune eklesin yilda 60K eklenmis olur tabi eklendigiyle faize koyulacagi icin kusurat artar onlarda eklene eklene iste 5 yilda 300bin veya daha fazla artmis olur cunku hep uzerine eklenecegi icin okdrini hesaplayamiyorum artik 😂
17 Yorumla- +1 yıl
Ing candır.
- +1 yıl
Faiz oranları çok daha iyiydi 4-5 ay önce. şu an tam anlamıyla yarıya indi.
- +1 yıl
Akp nin kararıyla yani. Merkez bankası faizlerini değiştirdikleri zaman düşmeye başladı.
Para & Ekonomi konusunda 317 cevap paylaştı. ben riski sevmediğim için pek bir şey yapmazdım. hani bizde toplasak bunun 2 katı para çıkar. ne yapmışız?4 daire 1 arsa almışız.3 dairenin kira getirisi 2500 lira. arsayı 2014 yılında aldık ama dolar ve altın bazında zarar yazmış.90 bin dolar belki eder ama 2.4 kilo altın etmez. şu an mevduat getirisi az 4300 lira getiri parayı eritir. parayı korumak istiyorsan altın ve dövize yatır.
10 YorumlaTürkiye'de bu rakam hayal gibi geliyor ama avrupa standartlarında sıradan bir işçi bu parayı 5 yıl içinde kazanabiliyor. Hemde hayatını kısıtlamayarak. O yüzden türkler almanya 'ya, belçika'ya gidip ordan kazandığı parayla türkiye den mal mülk tarla tapan sahibi oluyor. Keşke bizimde paramız değerli olsaydı da insanlarımız göçmen olmasaydı. Hem o zaman belki bu soru milyonlar üzerinden sorulurdu... Binler üzerinden değil.
10 Yorumla
+1 yıl150-200 bin TL'ye bir iş kurardım, kafe, dükkan tarzı, geri kalanı bankaya faize
13 Yorumla
Soran+1 yılPeki faiz Şu an düşüşte mutlaka artarmi 😊
- +1 yıl
Onu bilemem ki ama çok bir oynama olmaz gerçek düzeyini buldu gibi
- +1 yıl
Faize attığın para her sene %1 değer kaybındadır. Alım gücü düşüklüğünden.
İlk sene 180 bin, ikinci sene 18 sene, üçüncü sene 16 bin lira paran azalır.
Bir de gelir vergisi ödemen gerekiyor.
TL’nin değer kaybını kullanmak lazım. Bunun için de altın her zaman iyidir. ONS fiyatı değişmez ama TL altın paritesi her zaman artar
+1 yılInsanların yazıldıklarinda kandırılmadıkları birebir ilgilenen hocaların diyetisyenlerin olduğu yüzme havuzlu , insanların ilaca teşvik edilmediği, salona ilk yazılan öğrencilere hemen supplement önerilmeyen bir spor salonu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv, arsa, tarla alırdım. İleride de değerlenirse süper olur.
50 Yorumla
+1 yılBildiğim işi yapardım. Şu dönem de uygun acil satılık 2. El evler var alıp dekore edip satılmasinı beklerdim 6 ayda munimum 70-80 bin bırakırdı.
20 YorumlaKendime evler alırdım muhakkak. Arabamda olurdu. İhtiyaçlarımı karşılardım. Eh benim gözüm çok parada yok bağış yapardım muhtemelen
20 Yorumla500 bin liram olsa hic kafa yormaz burger king acardim parayi firmaya veriyorsun her şeyiyle o ilgileniyor aylik cirodan parasını aliyor kalani sana kalıyor omurluk nefis bir is 👌
00 YorumlaBen internet kafe açardim hic bos kalmiyor bizim orda tabi dandik bilgisayarlar koymazdim gaming bilgisayar coluk cocuk cs go pubg gta lolden kopamiyor para kalirsa ev araba alirdim kalmazsa net cafenin geliriyle krediye girer alirdim👍
00 Yorumla
+1 yılYatirim yapmsyi dusunuyorsaniz once kendinizi taniyin. Hakimiyet kuramayacaginiz bir is yapmayin.
Bshsettiginiz rakam yuksek bir rakam degil. Cok sinirli isler yapabilirsiniz00 Yorumla
+1 yıl.
Yatırım uzmanına danışırdım.
Onların işi bu.
Biz ne desek hatalı olabilir.
.10 Yorumlabu zeka seviyesiyle ayakta kalmak büyük başarı threwerrew yorumlara bak.
borsaya hakimim daha fazla yatırım yapar kısa vadede parayı katlardım. zaten borsada param mevcut eklerdım ustune00 Yorumla
+1 yılkatla katla bitmez o banknotlar yaaa
00 Yorumla
+1 yılHemen ingilizce öğrenirdim. Yurt disina gider pilotaj egitimi alırdım. Zaten anca 350 500 arası bir miktar lazım
00 Yorumla
+1 yılİki daire alırım birini kiraya veririm birinde otururum
30 YorumlaHazine arazisi alır 3 sene sonra 5 katına satarım ki şu anki yaptığım iş
11 Yorumla
+1 yılAltın mantıklı yatırım olur. İlerde küresel para sistemi çökecek çünkü
10 Yorumla
+1 yılArsa ve ev alarak. Zamanında 3 bin liraya 1 dekarını alanlar şimdi 1 dekarı 15 16 binden satıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılFaize yatır sana aylık 6-8 bin lira temiz getirisi olur 6 ay dokunma paraya sonra o faizlerin bir kısmını da biriktir 500 bin ile de bir restorant vey kafeye ortak olabilirsin.
00 Yorumla2 tane daire alır 2000TL kiraya verir keyif yaparım
10 YorumlaBiir tane kuaför
Bir tane ayakkabı mağazası
Giyim00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılYeni sıfır yapılmış bir plazadan daire alsan 1 yılda 60.000 fiyatı artar + aylık 3 bin kira alırsın.
00 Yorumla
+1 yılKiracıysam ev alırım , Ev sahibiysem arsa alırım, Faiz bana göre değil en sonunda ticarete girer batırırım sanırım 😊😂
20 Yorumla
+1 yılBabama veririm borsaya yatırır :D
Bilmeyenler için kiralara olabilir.00 Yorumla
+1 yılOladar paran war aklın yok ey kurbanolfuqum bele mallara weriyosunya
06 Yorumla- +1 yıl
Sana Türkçe özel ders lazım
- +1 yıl
@Michalenegelos sanada kişilik karakter lazım
- +1 yıl
Aaa düzeldi Türkçe isteyince oluyomuş degil mi?
- +1 yıl
@Michalenegelos türkçemi ite köpeqe kişiliksiz karaktersizlereqöre ayarlamam uza..
- +1 yıl
Birazda terbiye dersi alman lazım üzgünüm gercekler bunlae
- +1 yıl
Senden terbiyeli köpegim var :)
+1 yılBugunlerde hisse senedi dikkatimi cekti ve iyi getirisi var acikcasi
00 YorumlaBu güzel soru için öncelikle teşekkür ederim. Okurken bile mutlu oldum gülümsedim. Çok sağol.
00 Yorumla
+1 yılBence Fast food işine gir çünkü millet deli gibi yiyor 😄
00 YorumlaButik bir kafe acar ya da devralirdim... gida sektoru olmez
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl400 bin bankada dolara atarım faiz getirmesede olur en azından değerini kaybetmez. 100 bin e de yaptığım işe sewrmya atar ayda 30 bin tl kazanır hayatımı yaşarım
00 YorumlaEv ya da arsa 2 tane ev alırım kiraya veririm her biri 2000-2500 getirse yeterli 5bin yeter ayri yetten evinde oluyo
14 Yorumla- +1 yıl
Faize koysan en az 5-6 bin kazandırır zaten aylık. Haram diyeyse sana kalmış tabiki.
- +1 yıl
O zaman ayrı. 2 ev alıp kiraya vermek ayrı :)
kangal cifligi açardım katlamasada katlamasın gönlüm olsun 😀 kaliteden şaşmazsak zarar etmeyiz
12 Yorumla- +1 yıl
Sivas köpek ırkları ve kinoloji federasyonu sivas dışında kangal üretim çiftliği kurulması için yasal sınırlama getirmek için yasal yollara başvurmaya hazırlanıyor haberin olsun😄
Faize atar ayda 5 bin felan verir onla gecinirdim ne yapim daha :)
00 Yorumlaiyi bir yerde oto yıkama açardım.0 paranın 10 da birine.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnkara anlasmasi ile yurtdisinda oturum alirdim muhtemelen.
228 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnlasma gereki is kurmak gerekiyor @Shazam6 o isi buyutmeye calisirdim. Tabi bunun icin kapsamli bir calisma yapmak gerekiyor su an hayali konusuyoruz
- +1 yıl
Ankara anlasmasi Ingiltere'de gecerli degil miydi sadece? Benim bildigim, Ingiltere bu gorusmeleri askiya aldi ve Brexit sonrasi Ankara anlasmsinin kalkmasina kesin gozuyle bakiliyor. Ama kalkinca baska bir anlasma gelecek mi gelmeyecek mi dedikodular olsa da kesin degil.
Bir de euro, dolar, sterline cevirince asgari sart olan 200.000 'i bile karsilamiyor :( - +1 yıl
@Shazam6 hayir ancak Hollanda daha kolay Birlesik Krallik'a gore. Yuksek ya da doktora yaparsan sonrasinda camisma firsatin olabilir diye dusunuyorum, ayrica basarisiz ogrencilerin bile kolaylikla burs alabildigi bir ulke. Okula da bagli. Okul, eger ki Turkiye'de zengin olmus veya yurtdisindan teklif alacak kadar kendini ispatlamis biri degilsen bizler icin yurtdisina acilan yegane yol. Benim yasim 22 ama doktira yapmanin, yuksek yapmanin yasi yok. Isletme masterina falan gidenler zaten 30-35 arasi
Cevap sahibi+1 yıl@-opia- yok canim yıllardır iptal olacak deniyor ama bir adim atilmamis henuz. Baska ulkeler de oluyor ama en kolay kabul eden ingiltere oldugu icin sadece onunla yapilabilir saniliyor. Asgari sarti da yok. Almanyaya da basvurabilirsin mesela. Ama onun sartlari biraz daha kati. O yuzden hazirligini iyi yapman ve belgelerini duzgun hazirlaman gerekiyor red yememek icin. Yakin zamanda arastirdigim icin biliyorum. Ama iste 500.000im olmadigi icin bir onemi yok😆
- +1 yıl
😂😂 umut fakirin ekmegidir. Olur belki bir gun. Olsun 😂
Almanya'ya hic gitmedim ama nedense kendimi cok yakin hissedemiyorum oraya. Ingiltere veya Iskandinav ulkelerine sempwtim var 😃(onlar da beni bekliyor cunku)
Su an iptal degil ama basvurular askida diye biliyorum ve iptal olunca yenisi gelecek mi gelmeyecek mk bunun hakkinda yeni bir yasa cikacak.
Brexit sureci devam ediyor sanirim, o yuzden su an net degil surec tamamlansin netlesecek
Cevap sahibi+1 yılHadi hayirlisi:)
Evet gecerli canim ama daha zor kabul ediyolar diye biliyorum. Profesyonel bir danismandan bu surecte yardim almak gerekiyor. O olmazsa burada bir universitede bolum kazanip o bolum icin almanyaya basvurabilirsin. Kazandigin bolumu orada okuma hakki veriyorlar. Onun disinda eger dil yeterliligin varsa is bulup calisma izni alabiliyorsun
Cevap sahibi+1 yılToplasin hep birlikte gidelim. Ben 500.000tlm ile kucuk is yerimi acayim siz de calisiin gecinip gideriz
Cevap sahibi+1 yılE ben havaalanina vardim bile siz evden cikmadiniz mi daha?ckckck cok ayip🤣 bence de dagilin artik Yasliyim ben bu kadar muhabbeti kafam kaldirmiyor shhsdh
Bankada boyle param olsa ev alırdım 2 tane bıtane araba birde evlılık yapardım gerı kalan parada bankada dururdu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFaizde kalması bile yeterli. Aylık 5-7 bin tl kazandırır.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEv alır kiraya verirdim. Kalanıylada arabam yoksa alırdım. Kullanırdım.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEv alırım v keyfime bakarım. Uğraşamama başka şeylerle.
10 Yorumla3 e bolup bir kisminj altina bir kismini dolara bir kismini euro yapardim herhalde
10 Yorumla
+1 yıl80 bin euro civari ediyor. oyle cok bir para degil
00 Yorumla
+1 yılEskişehir yolu ya da incek tarafından arsa alırim
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 334 cevap paylaştı. Ben 500 bin liramın olma ihtimalini sevdim. Arsa alır veya faize koyarak
00 Yorumla
+1 yılGel eskişehirden 7 veya 8 tane hatta inşaat halindeyken 10 tane apart al ver 750 - 800 den kiraya bak keyfine
00 Yorumla
+1 yılPara değil ki 😏
Ev alsan biter
Araba alsan biter
Faize koyar ayda 4000 gelir.
😔
Demek ki bana bunun $ karşılığı gerek 😂00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDirek bir pet veteriner kliniği açarım şu an tek ihtiyacım para ve o para ekipman için ancak yeter.
00 Yorumla
+1 yılfaize yatırırdım ya hiç uğraşmazdım 😂
12 Yorumla
Soran+1 yılPeki faiz Şu an düşüşte artarmi sence 😊
- +1 yıl
artar bence, yine iyi faiz verir 500bine ya hesaplamak lazım ama
Yetim ve engelli kardeşlerime hiç düşünmeden yardım yapardım
00 Yorumla
+1 yılİddada tek maca basarım, hmde ilk yari.0.5 üstü golle
04 Yorumla- +1 yıl
Para 45 dk da 900 olur en kötü
- +1 yıl
Mac 0.0 biterse nolsa çak 😂😂
- +1 yıl
Yaprağı yedik o zaman 😂😂
- +1 yıl
😂😂😂😂😂😂😂😂😂
İnan okadar fakir düşünüyorum ki aklıma bişey glmiyor okadar parayi hiç dusunedim😂
10 Yorumla
+1 yılTürkiye cimentoya demir cekige yatirirdim tekfen elektirige yatirirdim Şu an hisseler ucuz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 827 cevap paylaştı.
+1 yılFaize yatır bir 3 5 yıl dokunma ana paraya yakın bişey çıkar
00 Yorumla 150 bin den ev alsak evide kiraya versek ölene kadar o evlerin kirasıyla yaşasak güzel olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılo kadar varsa ulassamda bana bir kucuk yardim edebilsen be :/
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılseks shop açarım insanların çoğu yalnız kullanırlar 😂🤣🤣
00 YorumlaOlsunda o zaman bakarız
10 Yorumla
+1 yılBankadan arsa/ev alabilirsiniz piyasa fiyatlarinin altında oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNerde o günler gelsin artık bir mucize istiyirum 😩
00 Yorumla2 tane ev alırım yeter, 😂😂
10 Yorumla- Devamını Gör (87)
Devamını Gör(132)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz