Yapımcısının "Osmanlı yönetiminin arkasındaki vahşet dolu tarihi ifşa edeceğini" söylediği yeni bir Arapça dizi, Arap basınında tartışmalara yol açtı. "Ateş Krallıkları" adlı dizi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli ve Suudi Arabistan'ın sahibi olduğu MBC TV'de yayımlanıyor.Osmanlı karşıtı diziArap dünyasının en büyük yayın kuruluşlarından olan ve yüzde 60'ının Suudi Arabistan'a ait olduğu MBC geçen yıl, Arap dünyasında büyük popülariteye sahip Türk dizilerini yayınlamaya son verdiklerini duyurmuştu.Dizinin bütçesi 40 milyon dolar.Mısırlı bir yazarın metnini hazırladığı, Arap oyuncuların yer aldığı dizinin başrolünü ise Mısırlı bir aktör üstlendi. Dizi Mısır'da Memlükler'in son günlerini ve 16. yüzyılda Osmanlı'nın kontrolüne geçişini anlatıyor.(BBCTürkçe)
Arap hayranı olduğumuz düşüncesine katılmıyorum. Arap milletiyle sorunumuz olduğu algısı, geçmişten bugüne başta İngilizlerin yoğun bir algı yaratma çabaları ile oldu ve bugün bunu halen israil, Amerika, Fransa vs. karma, yoğun katılımlı bir topluluk bu algıyı organize etmeye devam ediyor.
Müslüman toplumunun içine fitne sokup topluluğun bir olması tehlikesiyle savaşıyorlar kendilerince. Yani her şeyde olduğu gibi burdada dini temelli sebepler var. Müslümansak biz kardeşiz bunun ötesi yoktur ve kesindir
şu an arap dünyasının yöneticilerinin kendi toplumuyla geçmişiyle zaten bir alakası yok onlar başka şeylere hizmet ediyorlar. Onun için halk ve yöneticilerin ayrımını yapmamız ön yargılardan arınmamız gerekir.
Önce başlıktaki yanlışı düzeltelim. Biz Araplarısevdamızdan değil, çıkarlarımız için savunuyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca devlet politikası haline getirilen Arap düşmanlığı sayesinde Türkiye enerji kaynaklaklarından uzak tutulup, geri vites giderken, elin gavuru Araplar ile balayı yapıp yer altı kaynaklarını kendine çekiyordu. Biz duygusal mallığımızı yaşarken onlar parayı götürüyor, kıs kıs bizim aptallığımıza gülüyordu. Bize Arap sevdalısı diyenlerin, buralara gelip işsizliği, enflasyonu, ülkenin zayıflığını eleştirmesi ahmaklıklarındandır. Hem fişi prizden çekeceksin hem de bu tv niye çalışmıyor diye soracaksın. Yuh diyorum.
Eğer sen kendi cebimizden Suriyeliler için 50 milyar dolar harcadığımızı kabul ediyorsan hükumetin ayaklarını öp. Zira o büyüklükte bir parayı, Suriyelilere ayıracak gücü elde etmiş. Olayı kavrayabilmen için şöyle bir örnek vereyim. İflasa giden ülkeyi kurtarmaya çalışan Ecevit, 3 milyar dolar için ABD nin ayaklarına kapanmış, her tavizi vermek zorunda kalmıştı. Muhalefet olmayı bile beceremiyorsunuz. Eleştireceğim derken takdir ettiğinizin farkında bile değilsiniz. Dolayısı ile Araplarla ilgili yazdığımı anlamanızı beklemiyorum.
gerıZekalı o kadar surıyelıyı ılerde turkıyede arap ozerk bolgesı yapmak ıcın tutuyorlar avrupa bırlıgı o yuzden onların gerı gıtmesını ıstemıyor ne dedı kardeşim trump sız anaokulu ogrencısısınız anlamassınız ole yuksek oyunlarımızı
lann bir Çok yaşa düşük bilinçli cahil, kro bir tanenızın de tıpı ıyı olur hepınız köylü şam şebelegı ailen cahılse kurtulamassın o cehaletten git cemaatlerde kuranı kerımın yanında kucuk cocuklara dokunan subyancı alimlerine bunu sole alim dedıklerınız bıle subyancı tam mahosun
türklerden nefret ettiğiniz için dinin arkasına sığınıp böyle davranmanız bizi kızdırıyor. Sizi gizli konuşmalarınızda dinlediğimizde türk olmadığınızı biliyoruz. PKK'ya kızıp onların yaptığı gıbı türklüge cephe alıyorsunuz. Kendı aranızda konusmalarınızda ben gurcuyum ben cecenım dıyorsunuz ama oralara gıtmıyorsunuz sonra pkk ya kızıyorsunuz onlarda sızın gıbı bır vatana bıryurda aıt olma duyguları yok o pontus ıtı türklüğünü reddeden kadir mısıroglunun pesınden gıdenler hersey bıtecek
aslında herkes senın ıcın tamda böyle dusunuyor 21 yy ı nyakalayamayan bırı senı goruyorlar demode kafalı bırı sen işsizsin galıba devamlı buralardasın oysakı senınkıler hep hıle hep hak yıyerek nelere sahıp oluyorlar sen bıraz malsın galıba herkes hukumetı somurerek yukselırken sen arkada çöp topluyosun
gerici! sende daha küçül kendini dış dünyadan ve dış dünya gerçeklerinden daha MUHAFAZA et bu nedenle size gerici muhafazakar derler cunku muhafaza etmek zorunda oldugunuz bırseyler hep vardır. Bizde ise ÖZGÜRLÜK tek gercektir bu yapıda OLUNCA HAKSIZLIK YAPANI VATAN HAININI TANIRSIN 2 DUA OKUDUGU ICIN O ADAMI ALIM SANMASSIN MUHAFAZAN VARSA HAYATIN OKADARDIR VE O KADAR HAYATLADA DIS DUNYADAKI GERCEKLERI GOREMESSIN GERCEGI YALAN YALANI GERCEK SANIRSIN MUHAFAZANI BIRAK KORKULCAK BIRSEY YOK
Ne arab sevdalisi olcam ya, eskiden savaslarla bazi bolgeler kazanilirdi, simdi parayi basan arab Turkiyeden yer aliyor. Buna neden izin veriliyor? Bir Turk parayi basip avrupadan veya baska ulkeden ev tarla her hangi bir yer alabiliyormu? Birak oturma musadedi vizesiz bile gidilmiyor biyere. Ama Turkler nerde arap varsa iceri alsinlar. Yayimlamazlar tabi gercekleri bilmelerini istemezler arablar.
Biz Osmanlı torunu değiliz biz Türküz Mustafa Kemal Atatürk'ün torunuyuz, ha varsa içinizde asil, soylu, gerçekten Osmanlı torunu o kalksın şikayet etsin. Ama biz fakir halkın çocuklarıydık bu kadar kasmayın yani
bunu içimizdeki ümmetçilere sormak gerekir. araplar, iyilerini bir kenara ayırırsak genel manada milliyetçilik kavramını bilmeyen ihanetçi fasık bir kavimdir. hz peygamber o topraklarda zuhur etti diye araplara kutsallık atfederek kendi benliğini satanların onlardan bir farkı yoktur. zaten bu tiplerin Türkçülüğe karşı olduğunu bizatihi gözlemleyebilirsiniz. bu arada peyamber efendimizde Türk soyludur. bunu bilmeyen zavallılar nasıl bir ihanetin içinde olduklarını anlayamazlar. hz peygamberin Türk soylu olduğunu anlamanız için hz İbrahim'in kökenine bakmanız yeterlidir. araştıracaklar için bir ipucu "urbarra"
Bazı şeyleri senin ve türevinin idrak edemediğinden, BAE'yi ve Suudi Arabistanı Osmanlıdan ayırıp kuran kim? Avrupa. Şu anda başındakini destekleyen kim Avrupa... Şimdi BAE'de ve Suudi Arabistan'ın hükümetine ters bir tarihi film oynanabilir mi? Aynı zamanda gerçekten iman eden bir insan, inancın ırkla alakası olduğu kanaatine varabilir mi? iki soruya cevabın hayır ise bu soruyu neden soruyorsun. Evetse, ne diyeyim, insanların üstünlüğü takva üzerinedir.
seni kötüleyen her fırsatta sana yamuk yapan (Barış Pınarı harekatına karşı çıkmaları gibi mesela) ülkelerle ilişkini minumuma çekersin normalde merak etmeyin sizin idrak ettiğiniz şeylerden daha fazlasını idrak edebilecek donanımdayım ayrıca inançla vey İslamla ilgili bişey yazmadım sormadım soruda ve detayda fark ettin mi bilemiyorum
size bir bilgi de ben ilave edeyim. Mısırdaki Memluk devleti de aslında bir Çerkes devletiydi ve Osmanlıya yenilince bir kısmı Karadenizde Kırım hanlığına dönmüştür ve Osmanlı için savaşmıştır bir kısmı da şimdiki Ürdün devletinin ileride temellerini atmak üzere yerleşik kalmıştır. gelelim konuya, biz Arap sevdalısı değiliz. Ama Arap harfleriyle okumayı Kuran okumayı öğrenmek zanneden halkımız, her Arap kişisini de Müslüman sanmaktadır. Biz batıyı da doğuyu da sevdayla sevmiyoruz. hedefimiz muasır medeniyet olduğuna göre medeniyet neresiyse orasıdır.
Asıl tarihte osmanlıya ve müslümanlara en büyük darbeyi vuran ve ihaneti yapan Araplardır.. tabi Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sav) Efendimizi, sahabeleri ve ehli sünnet alimlerini tenzih ederim. Şu zaman olmuş hala batıya hayranlık duyan ve uşaklığını yapan bir Suud devleti var.. ben hiç birinin samimi müslüman olduğunu düşünmüyorum islamiyetle alakaları yok.. asla da hayranlık duymuyorum!!
biz arap sevdalısı değiliz. biz peygamber efendimize sevdalıyız onunda ırkı arap olduğu için saygımız var sadece araplara ırk olarak. şimdi bizi ilgilendiren müslüman araplar, yoksa h. z muhammedi mekkeden kovanlar ve ona eziyet edenlerde araptı. konu uzun sanki chp'li türkler müslüman türkleri çok seviyorda iş araplara kalmış. tarihe bakarsak en çok ihanete içerden uğramışız.
5000 bin yıllık bilinen Tarihi olan Türk milleti araplara bu kadar tapması onlar için ağlayıp göz yaşı dökmesi ama Türk kardeşleri için sessiz kalması kadar lanet bir şey yok. Kimse kusura bakmasın ben araplara karşı her zaman sertim ve mesafeliyim. Geçmişte Askerlerimize yaptıklarını çabuk unutacak değilim. Unutmam da. Arap sevici olmak değilim olmayacağım da.
Yediği ekmeğe ihanet etmekten gocunmayan İslam adı aslında Islamı irsad eden vahabbi köpekleri seviyor bizimkiler. arap puta taparken Türk demirden dağı deliyordu. Her geçen ülkenin demografik yapısını bozup Türklük kimliğini yok edip bölüp parçalamaya çalışıyorlar. Aynı mezhep diye ülkemize girmesine göz yumulan suriyeliler ve afganlar ve iranlilar 30 yıl sonra bu ülkenin en büyük problemi olacaklar. Azeriler ister sünni olsun ister şia Türk'tür onları tenzih ederim
Suudi Arabistan ı vahhabiler yönetir ve vakti zamanın da Osmanlı hanedanlığı zamanında Mekke ve Medine civarında vahhabiler fitne ve fesat çıkarmış ve Osmanlı hanedanlığı vahhabiyi reisini yakalayıp İstanbul a getirmiş yargılanmış ve kellesini uçurmuştur Suudi Arabistan daki vahhabiler o yüzden Osmanlı hanedanlığını sevmezler
Amerika devletinin yaptığı düşmanlığı hiç amerikalılar şöyle diye halkına maal eden görmedim. Bu araplarda nedense tam tersi, birde arap sevici diye bir hakaret türedi? Osmanlı Türk hayranı kimseler olduğu gibi, düşmanları da var, örneğin Mısır da mursi olsa Katar gibi Türk dostu olacaktı. Bu cahilce ırkçı soru güzel değil.
İstediklerini yapsınlar, ülkemızı karalamak için ne yapacaklarını sasırdılar. 1. Dunya savasında kendı alçaklıklarını ve haınlıklerını, ingilizlerin lawrencın nasıl kuklası olduklarınıda anlatacaklarmı acaba. Güneş balçıkla sıvanmaz.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Suudlar'ın Amerika'nın köpekleri olduğunu bilmeyen yoktur , Arap sevdalısı olan yok bu ülkede , Suriyelileri diyorsan onların bir suçu yok ,300.000.000 luk Arap coğrafyasındaki Şerif Hüseyin'in bir azınlık isyanı yüzünden Araplarin hepsini ayni kefeye koyamazsın, Çanakkale'de ve Osmanlı cephelerinde Atatürk ile yan yana savaşan Arapların kemiklerini sizlatiyorsun
Olay çok basit. İslamiyeti araplaşmak ile karıştıran milyonlarca insanımız var;arabın ismini, cismini, kültürünü, geleneklerini, yaşayış ve düşünce tarzlarını sanki dinin emriymiş gibi anlayan insanlar olduğu sürece bu duyguları kullanan hükümetler olmaya devam edecek ve olay iyice karışık hal alacak.
Arap yarımadası tarihte hep ingiliz amerikan ya da yahudinin boyundurugunda olmuştur osmanlı da bunun farkında idi ama bizim tek derdimiz müslümanlık peygamber ocağına hizmet etmek yoksa onları su ana kadar tarihe gomerdik
şöyle genelleme yapanlara ne desek boş muhteşem yüzyıl denen saçma sapan dizide de Osmanlı'yı kötü gösteriyorlardı haremden çıkmayan kadın düşkünü sapık ve kelle uçuran idi orada Koca Sultan Süleyman ne yani Türkler Osmanlı düşmanı mı diyelim? ve daha birçok insan Osmanlı hakkında neler atıp tutuyor gerek ünlülerden gerek sıradan vatandaşlar kendi dedeleri hakkında ne saçmalıyorlar ne diyelim Türkiye de Osmanlı düşmanı mı?
O. cocuklari dinlerini bile turkler yaymis avrupaya kadar hala konusuyorlar bos bos ne bicim insan ne bicim bir halk bu araplar ya insan hergun daha fazla igrenirmi igreniyor iste
Ülkemizde Arap düşmanlığı yok hep şunu bahane ederler Araplar bizi sırtımızdan vurdu Arap coğrafyasında 300. milyon insan arasından isyan eden kaç kişi bunu sorgulamak lazım, İspanyadaki 100 Yıllık Emevi devletini , Hz Ömer'in yaptığı seferleri ve Abbasilerin İstanbul'a kadar gittiklerini biliyor musun?, Ya da Mustafa Kemal'in yanında Trablusgarp harbinde Çanakkale'de savasan Araplardan haberin varmı? Ama ülkemizdeki Arap nefreti empoze ediliyor yıllardır , Çünkü Türklerle Arapların bağını koparmak İngilizlerin Siyonistlerin en büyük projesi
@PatrickBateman simdi ben hepsini biliyorum araprlar 100 lerce milyon tra lusgarptaki bir kac bin arap italyanlara karsi orgutlendi diye bu onlari aklamaz turkiyeye karsi suriye meselesinde nasi bilendiklerini biliyoruz sunu kabul edin bu insanlar senelerdir turkleri adetleri ile turkleri sindirmeyi cqlisitorlar bagzi safsatalari sanki ulvi seylermis gibi empoze ediyorlar sunlari gecin artik dunyada ideolojiler gelir gecer osmanli dini bir yonetim araci olarak bir ideoloji olarak kullandi batida bunu kulllandi ve artik o donemlier bitti artik ulus devlet donemi ve dunya degisti defisecek yeni yonetim cesitleri cikacak yillarca bize tamahkarligi boyun egmeyi sanki ulvi seylermis gibi ogrettiler halbuki bu ogretiler arap kulturu ile ic iceydi siz istediginizi dusunebilirsiniz ben boyle dusunuyorum burada gorutoruz bu araplarin para yitenleri bile cekirdek yiyip copuni yere atiyor avmde ayakkabisiz geziyorlar pis insanlar ben bunlari goxlerimle gordum benim onlar ile hicbir bagim yok tabiiki yani ben su u anlamiyorum yani arap ulkesine gondersek igrenclikten kultur farkindan 1 hafta duramayacak insanlar araplari koruyor ben bunu anliyamiyorum
@PatrickBateman evet isyan ederken diğerleride susmuş osmanlının yıkılısını seyretmıs ve onlara bılıncsız destek vermıs bırak bu ılkokul cemaat tarıhcılıgını bunları 1020 lerdekı cahıl ınsanlar ınanırdı
@Criminal_Cesur Filistin neden düştü biliyor musun sen. Mustafa Kemal in yenilgisi, o yenilgi yüzünden binlerce Mehmetçiğin gözleri kör edildi ve İsrail de Mustafa Kemal in boşuna mı büstü var sanıyorsun sen O büstün altında yazanlardan düşündürücü 🤔
Irkçı değilim. Şöyle düşün, bir durumda aileni mi savunursun ailenden olmayan kişiyi mi? Irkçı değiliz sadece yapılanları unutmuyoruz. Arapların bize yaptığı ihanetleri araştırabilirsin
@ayşemtnc Ülkenin anasını İngilizler Siyonistler beller , ama siz 300.000.000 luk Arap coğrafyasındaki küçük bir azınlık isyanindan tüm araplari hain ilan edersiniz ve sadece Araplara düşman kesilirsiniz , soyunuza baksam ermeni bile çıkarsınız belki bir arkadaşım vardı Türkçü Turancı geçinirdi adamın soyu ermeni çıktı yani demem o ki siz anlayın kimse ırkını secemez , bu yazdığınız iğrenç yorumları size iade ediyorum ve tekrar söylüyorum tüm İrkcilarin Canı cehenneme
@CenkAhmet__38 Anneme küfrettigin için ve Irkçılık yaptığın için sana lanet okuyorum tüm Arapların tüm masumların tüm insanların laneti üzerine olsun , Allah'ın azabı ve laneti zalimlerin üzerine olsun , son nefesinde sana Türk müsün diye sormayacaklar Muslman mısın dinin ne diye soracaklar ve kendini büyük görmeye ve masum insanlara küfür etmeye devam et , ama sana bir şey diyeyim mi , götun yiyorsa git herhangi bir araba tecavüz et hadi yapabiliyorsan sen sadece korkak bir klavye delikanlısısın çünkü
Irkçı olsam siyahilere de aynı gözle bakarım Almanlarada Fransızlara da Ermenilere de ama o milleti sevmiyorum arap kadınlarına lafım yok ülkeyi yönetenleri de erkeklerinin çoğuda gerici böyle insanları yöneten kadınları örtüp erkeklerin özgür olduğu bir egemenliğe de yönetime de karşıyım. Sadece bu değil ben Türküm ve ailem her şeyden önce gelir, ailem dediğimde sen oluyorsun bunu da unutma.
Benim babam kürt bu arada ırkçı olsam bu şekilde savunmazdım. Annem Türk babam kürt bu beni Araplardan iğrenmeme engel olamaz. Kim birinin özgürlüğünü kısıtlarsa o milletten nefret ederim.
İşte bu yüzden Araplardan nefret ediyorsunuz siz Müslüman oldukları için ve İslamiyet evrenseldir her türlü ırkçılığı ayaklar altına almıştır kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur İslam dininde , ezan ya da namazın arapça okunmasın milliyetçilikle alakası yoktur çünkü Kur'an arapça indirilmiştir ve Cenabı Allah öyle okunmasını uygun görmüştür , anlamını okuyacaksan Türkçe okursun
Tartışmak istemiyorum. Kolaylıkla hazmedilecek bir bilgi verdim, mantığına uyar veya uymaz. Ben her iki durumda da İslam ve felsefesini iyice araştırıp öğrenmeni öneririm. Süslenip parlatılmış cehalet ile gösteriş yapmanın gereği yok.
Dinimi banami ogretiyorsun Allah bilir panteist ya da budist felansin ve maymundan geldigine inaniyorsun, Islamiyet her turlu irkciligi ve koleligi ayaklar altina almistir , kuranin ana dili arapcadir ve arapca okunur cunku ezberlenmesi ve okunmasi daha kolaydir insanlarin namaz kilarken arapca okumasinin sebebi budur , Arap geleneklerini yasayan felan yok , Islamin sarti 5 ve bunu bir isveclide uygular bir arapta turkte , her irk kendi diline cevirip manasini arastirabilir ki bu durumda anlam kaymasi oluyor en dogrusu indirildigi dinde ogrenmektir,
Vala güzel soru bende merak ettim şimdi bak hainlikleriyle meşhur bir milletin arkasından gitmek aptallık olur. Tarih tekerrürden ibarettir diye boşuna dememişler :)
dinciler arap sevdalı biz değil, bir de bu diziyi seyretmeden herşeye inanmam dinciler aynı zamanda hep iftiracılarda bir izleyelim öyle karar veririz Osmanlı karşıtımı değil mi diye
Araplara dini bagimizdan dolayı yakınlık duyuyoruz. Dualarımız Arapça. Üniversite yıllarında çok Arap arkadaşım oldu. Hepsini aynı kefeye koyamayiz. Ancak hükümetin dayattığı Arapciliga karşıyım.
Arap sevmem arap seveni de sevmem her zaman bizi kıskandılar her zaman bizim kötülüğümüzü istediler. Ama maalesef ülke arap yalağı dolu iğrenç insanlarla dolu
Kafan bu kadar çalışıyor. Hangi dizi arap sevdalısıymış. Türk geçmişimiz bu. İkincisi mısır ve suudi yönetimleri düşmanımız. Arap halkı Türkleri seviyor.
En İyi Cevaplar