+1 yılBen de öğretmenim edebiyat öğretmeniyim. Bu kadının atanma sürecinden itibaren almak lazım bu olayı. Dershaneye gidersin ama konulara yabancı kalmışsındır olmaz. Çabalarsın belli bir seviyeye gelirsin kendini yükseltmen lazımdır. Burada herkes ailen arkadaşların atanma konusunu sorar bilip bilmeyen aile ve akrabalar acıyarak bakar. Sanki devlet çok memur alıyor gibi kpssden memur ol derler hele bu kpsssiz puansız 100 bin memur alımı gibi skindirik asparagas haberleri herkes gerçek zanneder devlet 20 bin öğretmen alıyor sen beceriksizsin atanmıyorsun derler ama bilmezler ki o kontenjanlar herkese verilmiyor mezun çok ve 2019 daki atamaya 2018-2017-2016 da girmeye çalışıyor. Arada evlen evlen çocuk yap yaşın geçiyor derler. Hayatında kimse olmayan ve kimseyi sevmeyen bu öğretmen karşıda bakkal var ona mı versem acaba koca diye düşünür hatta siz bulun ben çiftleşirim de demek ister ama diyemez. Neyse tüm bunlara rağmen atanacak puanı alır ama bitmez. Mülakat evresi var orada 3 herif doğru düzgün uzmanlıkları da yok senin branşında neyse soru sorar cevaplarsın bir pürüz çıkmazsa atanırsın sonra yine kadro yok sözleşmeli olur. Orada da angarya işleri ona verirler. Nöbetini yapmak istemeyen öğretmenlerin yerine nöbet de verirler. Bu arada bazen milli eğitimden birileri gelir dersini izler nasıl ders anlatıyorsun diye adaylık kaldırma sınavı falan var. Dersi izlenen ve değerlendirilen öğretmenin derste öğrenciler üzerinde otorite kurmasını beklerler. Bu arada öğretmen geçim sıkıntısı falan da çekmiştir. Atanınca müdürle bir iki zıtlaşmışsa mobing de görür. Sonra bu kadar çalıştım çabaladım bunun için mi lan der ve intihar eder. Arkasından birileri aciz der. Sözleşmeli öğretmenliği devlet kaldırsın diye intihar ediyorlar dikkat çekmek için der. Böyle bir şerefsiz halk ve şerefsiz devlet var karşında bu şerefsiz halkın pichlerini bize getirirler al bunu düzgün biri olarak yetiştir derler senin çamurun cıvıksa heykeltıraş ne yapsın?
611 Yorumla- +1 yıl
Sen de Ne dolmuşsun aamk.
Öğretmenlik yazarken , nasıl bir book olduğunu bilmiyor muydunuz. Madem öyle niye yazdınız. Meslek mi kalmadı - +1 yıl
@Marcolinho Boş yapma. Adamlar öğretmen almıyor ama ücretli öğretmen alıyor. Bunun planlamasını devlet yapmalı. Ne kadar öğretmen ihtiyacı varsa o kadar bolume oğrenci alırsın
- +1 yıl
@Marcolinho dolmak değil bu yarrrrak kafalı. Benim “ÖĞRETMENLİK” mesleği ile bir sorunum yok. Öğretmenlik mesleğini seçen insanlara yaptıklar bu eziyetten nefret ediyorum. Sektir git 31 çek senin beynin almaz bunları.
- +1 yıl
@erteleyenüye Türkiyedeki liselerin çoğunda ikili eğitim geri döndü. İmam hatipler iyice arttı eskiden devlet özel okula giden öğrencilere destek oluyordu vatandaş da o desteği alıp üstüne de para koyup yolluyordu özele ama o destek kalktı. Benim teyzemin oğlu özel liseye kaydettirildi puanı düşüktü ya imam hatibe ya da meslek lisesine gidecekti özele kaydoldu seneliği 24 bin tl. Yemeği servisi forması içinde 1. Dönem 12 bin 2. Dönem 12 bin. Küçük oğlu var o da devlet okulunda galiba lise çağına gelince onu da özele alırlar. eskisen olsa devlet okulunda düz liseye giderdi yine aynı dersleri temel düzeyde görürüdü 1-2 sene dershaneye giderdi senelik 4 bin tl ile kazanırdı istediği bölümü. Şimdi düz liseler de kaldırıldı. Anadolu ve Fen liseleri zaten az ve puanları çok yüksek. Özel okulların çoğunda yeni mezunlar var gençler var başlangıçta asgari ücret ve altı verilir sonra en fazla 3000-3500 tlye çalışırsın o da aynı kurumda 5 senelik öğretmen olunca falan.
- +1 yıl
Meslek mi kalmadı diyor skik kalmadı evet Türkiyede işsizlik yaşamak istemiyorsan okuldan sonra hemen iş sahibi olmak istiyorsan doktor ya da asker polis olacaksın hemşireler mühendisler mimarlar psikoloji mezunları da işsiz. böyle diye diye bu hale geldik.
- +1 yıl
Baya baya gerilmiş bir haldesiniz. İşe girilirken sıraladığınız olaylar aynen hepimize uygulandı.
- +1 yıl
GeldimGiderimYakında. Anlayışlı ve düşünceli bir insan olduğun için Teşekkür ederim. gerekli cevabı vermişsin.
- +1 yıl
@superpsikolog evet uygulanıyor yanlış olan da bu işte ben bu durumun sadece bana ve öğretmenlere yapılmadığını da biliyorum. Bundan dolayı hem teselli buluyor hem de üzülüyorum. Çünkü bu zihniyet bu sistem insanları öldürüyor. 2013’ten itibaren mezun olanların çoğu ve özellikle bu darbeden sonra ilan edilen OHAL’in getirdiği ekonomik kriz, Suriyeliler meselesi terörün iyice artması Türkyiedeki her sektörü bitirdi. İnşaat Toki falan diyorlar çok gelişmiş bir sektör dediler zamanında bir sürü kişi gitti mimar, inşaat mühendisi oldu onlarda da işsiz gezenler var. Bu devlette adam akıllı bir planlama yok. Devlet günü kurtarmanın peşinde. Delinin biri çıkıyor şu meslekte iyi para var diyor ÖSYM bir sürü kadro açıyor ikinci öğretimi oluyor yetmez açık öğretim programları açılıyor işsizlik olmasın da ne olsun? Bu krizin tek ana sebebi devletin bok varmış gibi her taşraya her köye 2000 den sonra ilkokul açar gibi üniversite açması ha, ben bunu rahatlıkla söylerim benim üniversitem akpden seneler önce açılmış bir üniversite. Yani ziyan oluyoruz ziyan. Sonra bazı şerefsizler bunu inanca inançsızlığa bağlıyorlar. Dinci olanların genelinde kaderiyetçilik vardır. Bu kadercilik iç denetimi olan insana göre değildir. İç denetimi olan yaptıklarının sorumluluğunu alabilen insan işsizliğin sebebini kendinde arar. Ben mi yeteri kadar iyi değilim? Ben bu mesleği hak ediyor muyum? Ben mi yetersizim? Ben demek ki boş biriyim der. Kendini içten içe yer. Sonra o yorumlarda gördüğünüz @Yakamoz0o0 gibi şerefsizler de bilip bilmeden aynı şeyleri söyleyince insanın hepten morali çöker. Ama @Yakamoz0o0 gibiler her boku şeytana attıkları için kaderimiz böyleymiş böyle gelmiş böyle gider kafasında olduklarıdan öyle yaşarlar. Yaşarlar ama asalak gibi yaşarlar. Her zaman gelişen geliştiren kendisiyle kavgalı olan insandır.
- +1 yıl
Helal olsun duzene bas kaldirabilen biri iste bu serfsz duzene
- +1 yıl
Tebrik ederim herkesin, her lisans mezununun düşüncelerine tercüman olmuşsunuz.
Bu gençlik intihar etmesin de ne yapsın?
Bunu sormak lazım... - +1 yıl
@erteleyenüye çok büyük dümenler dönüyor hiçbirinizin bilmediği. Burda yazmamın imkanı olabilseydi keşke.
En İyi Cevaplar
+1 yılSen onca emek et, oku... Hayalin olsan meslege başla... Ama hayallerini bir bir elinden alsınlar. Sonra sana bunu "e hayat boyle" diyip senden senin olanlar için mücadele etmeni istesinler. Sen yorulup vazgeçince de ACİZ ol.
Arkanda yarım kalan hayallerini bıraktığın gibi bir de bundan sonra hep acı çekecek bir anne bşraktın be canım. Allahtan sabır diliyorum 🙏🏻
Biz açlıktan ölen bebekler gördük, intihar eden öğretmenler anneler babalar gördük, biz cebinde 6 TL den başka parası olmadığı için atama bekleyen ama dayanamayan öğretmenler gördük, ellerimizde kayıp gittiler... Geriye herseyleri yarım kaldı...
Biizim ellerimizde bu kan... Biz dur demediğimiz için bu düzen böyle... Allah gani gani rahmet eylesin...51 Yorumla- +1 yıl
Hep elinden hayatları çalınan altın değerinde insanlarımız elimizden kayıp gidiyor. Ve ülke bir evladını daha kaybetti.
+1 yılBu öğretmen arkadaşımızı geçtiğimiz Nisan ayında göreve başlamam ve Türkçe öğretmeni olmam nedeniyle çok iyi anlıyorum. Bu haberi gördüğümde inanılmaz derecede çok üzüldüm. Ben Nisan ayında göreve başladığımda okul müdürü bana inanılmaz derecede baskı yaptı, görevim olmayan işler verdi, üslubu inanılmaz derecede kötüydü ve benim küçük bir hatada işten atılabileceğimi söylüyordu. İlk 20 gün benim için inanılmaz derecede sıkıntılıydı. Saçlarımda bir problem oluştu bu kadar kısa sürede ve doktora gittiğimde doktor strese bağlı dedi. Ben bu işe bir çözüm bulmalıyım diye düşündüm ve müdür bana bir daha yukarıdaki yazdıklarımı söylemeye başladığında sözünü kestim ve ona " ben görev ve sorumluluklarimın bilincinde olan birisiyim, benim işten atılacağımla ilgili imalarda bulunmayın işten atılma bile umurumda olmaz tek yol bu değil benim için ve günlük hayatta yapacak birçok iş bulurum Siz kendinizi düşünün ve meslek hayatınızı sürdürmenizin yoluna bakın dedim." O günden sonra okul müdürüyle çok iyi bir iletişimimiz yok ama bana karşı olan davranışlarında inanılmaz derecede düzelme var ve okulda kendimi çok iyi hissediyorum. Keşke bu arkadaşımız da böyle bir yol seçseydi.
04 Yorumla- +1 yıl
Kadrolu musunuz?
- +1 yıl
@mumaleviilekedi yeni sistemde öğretmenler kadrolu olarak atanmıyor, atanan her öğretmen üç yıl sözleşmeli öğretmenlik yapıyor. Haliyle ben de sözleşmeli öğretmenim.
- +1 yıl
Kadrolu derken ücretli misinir değil misiniz demek istedim. Sözleşmeli öğretmen de kadrolu sayılır sonuçta atanmış olarak başlıyorsunuz göreve. Ayrıca 6 yıldı, 3e mi düşürüldü?
- +1 yıl
@mumaleviilekedi sözleşmeli öğretmenim, ücretli değil. Evet üç yıla düşürüldü. Üç yılın ardından kadro alınıyor.
+1 yılSadece iş yeri değil yürürken bile mobing yapanlar var.
Her tarafta mobing, iş verenin suçlu olma olasılığı her zaman daha fazladır.
Çünki çalışan, yaşamını sürdürebilmek için çalışır, iş veren zaten işini yapmakta olan adamı sınırlarına zorlayarak erimesini sağlar, fazla kazanıcam diye.
Ülkemiz mobing ile yönetiliyor, bu siyasilere laf değil. Halk bile mobingde.
Benim demek istediğim, herkes egosuna değilde bilinçli haliyle davransa, o zaman herşey farklı olurdu. Herkes başkaları tarafından alkışlanmaktansa içsel varlığı özü tarafından kucaklanırdı. Bence Ülkemizde Meditasyon, bilince ulaşma yolunu ortaya atsalar.
Herkes merak etse, yapsa herkes daha sağlıklı iletişim kurardı.
Ben iş veren olursam günün birinde, bunu yapabilirim.
İşe başlamadan önce her gün 15 dakika meditasyon, hem çalışanım mutlu olacaktır, bir durum olduğu zaman, daha sakin kalabilecektir. Yaşam kalitesi artacaktır.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
Bir düzenleme şart.
Olayın iç yüzünü bilmeden yorum yapıyorum.. İntiharın tek sebebi iş olduğunu düşünmüyorum. Psikolojik problemleri olduğu kesin.11 Yorumla- +1 yıl
Mobing zaten insanlarda yaşamın zehir olma noktası oluyor. Her dakika baskı, memnuniyetsizlik ve işinden atıılma korkusu kişiyi bitiren etkenlerdir.
- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe olursa olsun insan ahiretini yakmamali gadası
00 Yorumla Hemen hemen her firmada mobing vardır. Kimi üst mevkilerden mobing görür kimisi de çalışma arkadaşları tarafından mobing görür. Bu doğru mu derseniz kesinlikle yanlıştır.
Bununla alakalı dava açsanız kazanma olasılığınız yüksek ama iş mahkemeleri sağolsun çok uzuyor. Kesin sonuçlu olsa belki kimsenin mobing yapmaya cesareti olmaz.61 Yorumla- +1 yıl
Kısa sürede bitecek şekilde bu davalar belirlenmeli.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMobbing onun suçu değil. Keşke intihar etmeseydi. Bende mobbing gördüm ve bende kötü şeylerden geçiyorum. Mutsuz da olsam intihar edip ahiretimi de yapmak istemem. Aklımdan benimde geçti hem de defalarca ama bu bir çözüm değil. Intihar etmek çözüm değil. Her şeyi daha da kötü yapıyor. Aslında bence sırf mobbing ten dolayı intihar etmemiştir. Başka sebeplerde olunca dayanamamistir. Ailesi ve arkadaşları onu ihmal ettilerse onlardan dolayı da kaynaklıdır az çok. Sorunları büyüdükçe en son dayanamamistir.
27 Yorumla- +1 yıl
Mobing tüm birikmiş sorunların ateşleycisi oldu diyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yılIçine kapanık biriyse butun geçmişte sıkıntılarını içine attiysa ve mobbing de başına gelince mantığı devreden çıkıp intihar etmekte çareyi bulmuş olabilir. bir de nasıl mobbing e maruz kaldı o da önemli? Iş yerindeki baskıysa geçmişte üzüldüğü bir sebep olmadan intihar etmesi hiç mantıklı sayılmaz. Çoğumuz iş yerinde mobbing maruz kalıyoruz. Işten ayrılsak iş bulamıyoruz kaç sene sınava giriyoruz kazanamıyoruz çevresimizdeki kişilerin bizlere karşı tavırlarına maruz kalıyoruz ama sırf mobbing yüzünden intihar ettiğini düşünmüyorum bir şeyler elbet vardır. Ama sosyal medyaya mobbing olarak gündeme sokmuş olabilirler.
- +1 yıl
Kendisinin bıraktığı mesaj notunda mobing var. Yoksa kimse delilsiz mobing diyemez.
Cevap sahibi+1 yılMobbing vardır ama dediğin gibi en önemli ateşliyici sebeptir. Sadece mobbingle insan intihar etmez. Başka şeyler vardır ama yazmamış olabilir. Kimsenin bilmesini istemediği şeylerde yaşamış olabilir.
- +1 yıl
Evet ve ne yazıkki çevresinde onun girdiği buhran farkedilmemiş
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle çünkü sadece mobbing yeterli bir sebep değil sonuçta mobbing dışında hayatında her şey iyi gitseydi intihar etmezdi tam tersi başka okula tahin olmaya çalışır ya da görmezlikten gelir ve ya çözüm üretirdi. Sonuçta güzel bir işi var kendi ayaklarınin üzerinde duran biri. Bunun dışında aşk hayatı aile hayati arkadaşları falan gibi şeylerde iyi gitseydi niye intihar etsin ki?
- +1 yıl
Haklısınız, bu da başka bir pencere tabiki
Mobing sebepli bir intihar ise gerçekten şunları söylemek isterim ki;
Ne olursa olsun ama özellikle baskı yüzünden, elalem ne der yüzünden bunalıp intihar etmek acizliktir. Allah rahmet eylesin ama pisi pisine gitmiş. Suçlu ölen de baskı yapan da, evladını hayatın mücadelelerine karşı yetiştiremeyende de.310 Yorumla- +1 yıl
Suçlu hepimiziz, başından sonuna hak veriyorum.
- +1 yıl
Ya bunun hayatın zorlukları ile alakası yok.
Bir insan ölmek isterse hayatın zorlukları söz konusu olmasa da intihar eder bu kişi için söylemiyorum.
Buradaki intihar çaresizlik kaynaklı ama her intihar çaresizlikten doğmuyor.
Dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinde bakanlık yapmış çok zengin aile çocukları da intihar edebiliyor. Genelde intihar edenler çaresizlikten etse de herkes çaresizlikten etmiyor. Hayatı sevmiyor, bunalıyor, yaşamak istemiyor. İntihar ediyor. - +1 yıl
@bluecloudSR Derdini sorunlarını paylaşmayan insanlar genelde intihar yolunu seçiyor.
- +1 yıl
Fakat herkes sorunlarını anlatamıyor işte.
- +1 yıl
@bluecloudSR Anlatabilmek için karşıdaki insanın ona bu güveni vermesi şart. Anlatamıyor iseler kabahat birazda bizim.
- +1 yıl
Ölmeyi tercih ettirecek kadar aciz bırakan bir çevre ve toplum da en az o kişi kadar acizdir.
- +1 yıl
Ölmeyi tercih etmek acizlik değildir.
Bir insan yaşamak istemeyebilir.
Kimi insanlar her şeyin düzeleceğini bilse bile 1 saniye yaşamak istemez. Bu tercih meselesi. - +1 yıl
@bluecloudSR Sonuç olarak yaşamdan veya ölümden veya birşeylerden kaçmanın adı acziyet yani vazgeçmektir. Kimseyi kötülemek manasında değildir bu acziyet kelimesi.
- +1 yıl
Kesinlikle 👏👏
+1 yılİnsanları önce sınav maratonunda daha sonra da iş hayatında at gibi koşturuyorlar. Hep daha fazla kazanmak, daha fazla kazandırmayı öğretiyorlar. İnsani değerler ise ikinci plana atılıyor.
Bence en büyük suçlu sistemin ta kendisi. Ve bu sistemin köleleştirdiği insanlar. İnsan kalabilmek bu kadar zor olmamalıydı.31 Yorumla- +1 yıl
İnsan olmak bu kadar zor olmamalı.
👏👏👏
+1 yılBelli ki gerçekten mobinge uğramış hatta sadece müdür tarafından değil iş arkadaşı olan öğretmenlerde bu mobinge güzel bir katkı sağlamışlar. Sosyal medyasında mobinge uğradım demese tamam öğretmenler doğru söylüyor olabilir diyordum ama kendi elleriyle yazdığı bu son yazı her şeyi açık ve net bir şekilde anlatıyor
21 Yorumla- +1 yıl
Zaten bıraktığı not olmasa bende mobing diyerek hedef şaşırtılıyor derdim.
+1 yılÜzüldüm, kadına aciz vs vs diyenlere söylüyorum. Zamane öğrencilerine ders vermek çok zor, müdür baskısı, veli baskısı, çalışma şartlarının ağırlığı... Empati yoksunlarının bir ay öğretmenliği denemelerini isterdim. Çoğu veli okula gelince bile siz bunlara nasıl sabrediyorsunuz biz iki tanesine sabredemiyoruz diyorlar
21 Yorumla- +1 yıl
Veliler kendi elleriyle eğittikleri canavarlar ile okul hayatı bitince tanışacaklar. Yaşken şekil verilmemiş yaratıklarla karşılaşınca hatalarını anlayacaklar ama çok geç olacak. Öğretmenler, ailelerden daha fazla öğrencinin talim terbiyesi için mücadele ediyor.
senelerce emek ver , her sabah erken kalkıp okula git, ders çalış, binlerce kez sınav stresi yaşa. sonra tam mezun oldum artık emeklerimin karşılığını alacağım derken bir de iş stresi yaşa. artık insanların dayanacak sabrı kalmıyor çok üzüldüm uçmag bolsun yeri :(
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen, bir insan yılların emeğini bir kibritle yakamaz. Bu duruma getiren tüm çevresi utansın.
Mobbing (bir grup insanın uyguladığı aşağılayıcı baskı) gibi olaylar bahane, insanlar insanı ve ruhani kimliklerini kaybettiler, inanışım gereği şunu savunuyorum..
Günümüzde ölen, ya da öldüren, ya da intihar eden bilinci yerinde olarak bu işi yapmıyor, nokta!14 Yorumla- +1 yıl
Hakikaten çözüm odaklı ve dirayet fikirleri ile mücadele azmini kaybetme sebeplerinden biri inanç kaybı. Katılıyorum.
- +1 yıl
Hepimiz artık bazı şeylere farkındalık oluşturmak zorundayız. Aksi takdirde kayıplar artacak.
- +1 yıl
Konuyla ilgili güzel bir hadisi Şerif vardır...
Resulu Ekrem efendimiz s. a. v buyurur ;
Ahir zamanda insanlar bir birini öldürecek, ölen ne için öldüğünü, öldüren ne için öldürdüğünü bilmeyecek! Buyurdu, sahabei kiram ise sordular neden ya Resûlullâh? ÇÜNKÜ İKİSİDE ATEŞTEDİR!!!
Gündem konusunda 5,3b cevap paylaştı. İlk defa süper soru mesajı geldi. Herkese çok teşekkür ederim."
Aman tahtaya vur nazar değmesin :)))
Suçlu sistem ve buna destek veren insanlar... Particilik, partizanlık, düşüncesizlik ve bunların sonucu olan seçimler tüm toplum olarak hepimizi derinden etkiliyor. Ben hep derim , işsizliğin acısını işsizlerden çok çalışanlar çekiyorlar diye.. Yaygın işsizlikten dolayı çalışanların üzerlerindeki baskı her gün daha da artıyor.11 Yorumla- +1 yıl
Ben işsiz kalırsam ne olurum korkusu herkeste var. Nehirde kayıktan düşersem piranha var inanışı. Çözüm şu düşüncede saklı olabilir. Şu an işim var, kaybedince bakarız.
+1 yılSuçlu tabi ki vicdansız olanlar. sevmese bile bir Allah’ın selamını vermekten aciz olanlar , çıkar ilişkisi kurup haklıyı görmezden gelen vurdumduymazlar , görse de savunamayacak olan korkaklar , popülist dünyanın fişeklediği egolarının kölesi olanlar...
12 Yorumla- +1 yıl
İçimi dökmüş kadar oldum. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılİnsan ne yaşarsa yaşasın intihar edecek kadar inançsız olmamalı. En ufak şeyde hemen vazgeçip öleceksek bu kadar emeğin, yaşanılan hayatın ne anlamı var. Ayrıca bir de öğretmenmiş, yazıkk öğrencilere böyle mi örnek olarak gitti..
334 Yorumla- +1 yıl
O kadar boş bir yorum ki. insan bazen başka yol göremez herkes anlamaz bunu
- +1 yıl
En ufak şey mi? O kadın kim bilir kaç sefer sınava girdi öğretmen oluncaya kadar kim bilir neler yaşadı. Kpss sürecinde kim bilir çevresi ailesi neler dedi. Tam atandım dediği vakit sözleşmeli alınıyor ve mobinge maruz kalıyor. İnsanlar idealleri için uğraşıp didinip sonra bunu elde edemezse veya elde ettikten sonra buna değmediğini ya da elde edince de sorunlarının bitmediğini görünce boşluğa düşer intihar eder. Eğer bu kadın bir psikiyatra gittiyse ona bana da verildiği bazı antidepresan ya da başka ilaçlar verilebilir. Bunların da intihar etme etkisi var.
- +1 yıl
Kimse bana kimbilir neler yaşadı demesin. Belki de o kadının yaşadıklarının binbir katını yaşadım. Çok daha kötü durumda çok daha psikolojik sorunlarla baş etmeye çalışıyorum. Ama inancımı yok edip 2 günlüm dünya hayatı için canımı hiçe saymıyorum. Ölüm kurtuluş gibi görünür her zaman ama inanç insana sabır verir. Belki 10 kere düşünürsün yapmak istersin ama inancın seni sağlamlaştırır. Bu kadında da bu yokmuş pisi pisine gitmiş cehennemlik olmş bu kadar basit.
- +1 yıl
YakamoZ0o0 o kadar cahil ve sığ görüşlüsün ki sana acıyorum. bu arada sen acının A sını yaşamamışsın kendini kandırma
- +1 yıl
Yaa tabii sen beni ne kadar tanıyrsun ki konuşuyorsun. Sonra da böyle intihar edenlere yazık vahlayıp durursunuz. Hepiniz intihar edin o zaman sizi k imse tutmuyor. Gördüğün gibi bir öğretmen bile herşeyden önce düşünmesi gereken sorumluluğu olan öğrencilerini bile düşünmeden bu şekilde örnek oluyor. Sonra cahil ben oluyorum, cahil değilsen sen de intihar edebilirsin bir gün. Malum buna karşı çıkıp hayata sağlam adımlarla basmak cahillik oluyormuş ya. Ne kadar boşsun ya.
- +1 yıl
Edicem zaten az kaldı Dünyanın yaşanılamıcak kadar boş kötü ve anlamsız bir yer olduğunu itiraf edecek cesaretim var en azından. sen rahatsındır. amacın hayalin vardır. benim ise hiç bir şeyim yok 5 yıldır depresyon ile uraşıyorum ve bunu tek başıma yapıyorum destek almadan çünkü yalnızım. Gençliğim en güzel yaşlarım gözümün önünden geçip gidiyor yaşayamadan. Yeterli Acıyı tatmayan herkes ilk başta senin gibi söyler. seni tanımama gerek yok senin gibi yüzlercesini gördüm zaten
- +1 yıl
Tanımana gerek yok tanımanı da istemem zaten. Hala da aynı şeyi söylüyorum benm yaşadıklarımın zerresini yaşamamşsındır. Ama ben inancımla ayakta kalıyorum. Kimseye harcatmamam gerektiğini biliyorum. Dünya kötü dğll içinde yaşayan insanlar kötü. Cesaretin olsa güçlü durmak için çabalarsın itiraf etmek cesaret değildir.
- +1 yıl
Eğer benim hissettiklerimin 100 de 1 ini yaşasaydın seni ciddiye alıp tartışabilirdim..
- +1 yıl
Kimin cehennemlik kimin cennetlik olduğunu yalnız Allah bilir ölürken imanlı mı gitti imansız mı gitti yine Allah bilir. Her insanın psikolojisi farklıdır. İntiharın çaresi asla inanç değildir.
- +1 yıl
Kendi canına kıyan cehennemliktir diyor zaten, onun affedilme gibi bşyi olmayacağını söylüyor Allah. Daha bunu bilmeden gelmiş bana imanlı imansız meselesini dyrsun. Eceliyle ölen için geçerli o. Hem bilmiyorsunuz hem de konuşuyorsunuz bilmiş bilmiş.
- +1 yıl
Kusura bakma seninle de sorun, acı yarıştıracak değilim gördüğüm en saçma muhabbeti yapıyorsun. Hala boş bir insansın. Seni ciddiye ben zaten almıyorum. 👍🏻
- +1 yıl
Sen umarım bir gün intahar edecek vaziyete gelirsin bu düşüncelerin aklına gelir de anlarsın o insanları
- +1 yıl
Hepimiz kimse canına kıymasın diye temenni ediyoruz. Ancak, herkes aynı güçte değil. Bu sebeple çevresinde olanların da bunu görüp takip etmeleri gerekirdi.
- +1 yıl
Al işte ne kadar gereksiz bir insansın. Merak etme o vaziyetlere de geldimm ama aklımı kaybetmedim. Hep güçlü durmak için daha çok çabaladım. Bunlar gibi pes etmedim. Allah ömür verdiğince de iyiliğin de kötülüğün de ondan geldiğini bilerek her zorlukta güçlü durmak için elimden geleni yapmaya devam edicem. Senin gibi insanlıktan nasibini almayanlar da böyle beddua edince kendini iyi hisseder insanların acısından zevk alır. Sen önce kalbine bakk. Kararmış belki de farkında bile değilsin.
- +1 yıl
Gördüğünüz gibi hanımefendinin temennileri inşallah sende canına kıyarsın şeklinde. İnsan olanın temennisi elbette dediğiniz gibi bu yönde. Ama bu tarz kişilikler malesef hasta ruhlu insanlar.
- +1 yıl
Buna bir şey anlatmayın anlamaz. ergenliğini bile tamamlamamıştır daha. İntihar eden sonsuza akdar cehennemde kalmaz böyle bir şey yok. Allah dilerse affeder dilerse affetmez. daha inandığı dini bile bilmiyor gelip burda laf yarıştırıyor. Anlayacağı çok şey var daha Umarım bir gün anlar.
- +1 yıl
@Barışİnfinity0 Asla intihar çözüm değil. Sen 5 yıl mücadele etti isen artık zafere yakınsın demek. Dünyayı yaşanır veya yaşanmaz yapan kendi çabamızdır. Senin başaracağına inanıyorum.
- +1 yıl
Hepimiz sakin olmalıyız. Arkadaşlar bir insanımızı kaybettik ve buna yoğunlaşalım.
- +1 yıl
superpsikolog. Yaşamakta çözüm değil. şu an öyle bir noktadayım ki ölmek değil hatta yok olmak istiyorum hiç vaar olmamış olmak. 5 yıldır aynı yerimdeyim iyiye gitmeyi bırak kötüleştimde. En ufak umut olsa Yaşamak istemezmiyim? kim ölmek ister ki yaşamak varken.
- +1 yıl
Kur'an'da bir kimseye hayat vermenin âdeta bütün insanlara hayat verme gibi yüce bir davranış, bir cana kıymanın da âdeta bütün insanları öldürme gibi ağır bir suç ve günah olduğu belirtilir (el-Mâide 5/32). Âyetin bu ifadesine hangi sebeple olursa olsun intihar etmek isteyenler de dahil görünmektedir. Hz. Peygamber de konuyla ilgili olarak uçurumdan atlayarak, zehir içerek veya öldürücü bir aletle kendini öldüren kimsenin cehenneme gireceğini ve sürekli olarak orada kalacağını buyurarak (Buhârî, "Tıb", 56) birkaç örnek üzerinde intiharın büyük günah olduğuna ve acı sonuçlarına dikkat çekmiştir.
- +1 yıl
Ben insanlar yaşadığı acılardan sabırla yeniden doğrulmalıdır sonsuz azaba yönelmemelidir diyorum. Hala gelmiş 2 kuruşluk akıllarıyla benle münakaşaya giriyorlar. Pes ettiğin sürece varlığının değeri olmaz. 5 yıl ya da 10 yıll farketmez. Ne yaşarsan yaşa pes etmeyen kazanır.
- +1 yıl
Size kesinlikle hak veriyorum ama bazı şeyler için çok geç
- +1 yıl
Sen insan bile değilsin benim gözümde. kendi egosuna kapılmış bir halt bildiği sanan gereksiz birisisin o kadar. 2 kuruşluk akıl diyor Senin bunu söyleyebilmen için önce insan olman gerek anlayabildinmi?
- +1 yıl
İnsanın bazen öyle zamanlar gelir ki ne sabırı ne de gücü kalır hala kalmış bana sonsuza azaptan bahediyor. intihar noktasına gelmiş biri için sonsuza kadar yanmış yanmamış önemi yok o zaten Umudunu kaybetmiştir bundan büyük azap yoktur
- +1 yıl
O kişi maalesef ki pes etmeyi seçmiş yanlış yapmış, bunun gibi aklı kaymaya müsait kendi fikirlerinde sabit olamayacak yaştaki insanları nasıl etkilediğine bakın. Psikolojiyle ilgileniyorsanız bu haberleri yaymanın da ne kadar kötü sonuçlara sebebiyet verdiğini anlamanız gerekmektedir. Kadın cinayetleri, çocuk tacizleri haberlerde yayılıp insanların önüne sunuldukça daha çok arttı. İntihar haberleri de yayıldıkça artıyor. O yüzden bu konunun üzerine giderek etkilenecek insanları kurtarmak için bu haberlerin böyle yayınlanmasına engel olmak zorundasınız. Psikolojide bunun çok önemli olduğuna inanıyorum.
- +1 yıl
Burada etki ve tepki bir arada. Pes eden kadar bunu düşünenler de birilerinin sözlerinde destek bulabilirler.
- +1 yıl
Madem sonsuz azabın bir önemi yokk, bu dünyada dayanamadın kaçtın orda ölüm de yok orda nasıl kaçıcaksın? Sonsuz azaba katlanırım önemi yok diyen bu dünyanın acısına nie katlanamasın. Kendinle bile çelişiyorsun. Yaşına veriyorum zaten. İstediğin kadar pes et pes etmek senden başka kimseyi yakmaz. Kimsenin de umrunda olmaz olan sana olur.
- +1 yıl
Bende bundan bahsediyordum Hemen Engellemiş Tamda ergenlere yakışan bir hareket daha tartışmayı konuşmayı bile beceremiyor. Bu zamana kadar beni anlayan olmadı senin gibiler anlamasın zaten eksik kalsın. beni anlamayan insanlarla zaten zamanımı harcamam. Bu Psikolojik bir hastalık anladın mı? İnsanın günlük işinden tut yaşamına kadar etki eden bir şey.
- +1 yıl
Tartışmak yerine hakaret edecek kadar gereksiz ve terbiyesiz herkesi engellerim. Haddini bilmeyene yapılması gereken budur.
- +1 yıl
Senin gibi şerefsizler her insanın hayatında mutlaka olur bu ya anne olur ya baba ya kardeş ya arkadaş ya akraba ya koca ya patron ya iş yerindeki iş arkadaşı ya da elalemden biri sizin gibiler yüzünden o insanlar canlarına kıyıyorlar. Siz ölen, canına kıyana bile suç bulursunuz. İnsana hayatı böyle zindan eder, kendini değersiz hissettirir sonra o insan bunun kaynağını neden böyle olduğunu bilemez adlandıramaz bu neyin eksik neyin fazla neden böyle hissettiğini bulamaz. Umutsuzluğa düşer sonra da intihar eder. Asıl ölmesi gereken sizsiniz o intihar edenler sizin gibilerden kaçmak için intihar ediyor. Katil olan sen ve senin zihniyetinde olanlar. Azalarak tükenseniz keşke.
- +1 yıl
İnsan hesabına bile alamıyorum kusura bakma
- +1 yıl
Ben seni insan olarak değil de insanın hayat enerjisini sömüren bir asalak nazarında alıyorum.
- +1 yıl
Laf konuştu bal kabağı derler buna. Kendini nimetten sanma istersen. Asıl senin gib işe yaramazlar bu ülkede boşa yaşıyor.
- Gündem konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılNe yazık ki böyle şeyler çok oluyor. Suçlunun temel sebebi elbette bu düzen. Güçlü olanın borusunu öttürmesi... Ve yine ne yazık ki bu tür haberleri duymaya devam edeceğiz...
42 Yorumla- +1 yıl
Buna sendikal, toplumsal ve siyasal olarak eğinilmeidği ve kimsenin ceza almadığı sürece aynı haberleri göreceğiz maalesef.
- +1 yıl
Sendika ne işe yarıyor ki? Hele de eğitim sendikaları...
yalnız haberde nişanlısı yüzünden diyor :D bu tip haberlere inanmıyorum ben. bir türkçe öğretmeni ne kadar mobbing görebilir ki. salak bir haberci ve aptal bir medya kuruluşu balığa ne yazarsa ona inanmayın lütfen.
221 Yorumla- +1 yıl
Yani ben de aynısını düşünüyorum haberde suçlu bulmak zor ya, bir öğretmenin gördüğü ne kadar mobing olabilir olsa bile imkanlar başka türlü de olabiliyor kolayca vazgeçilecek bşy dğl, ayrıca veda ederken nişanlısına da çok güzel şeyler söylemiş. İkisini suçlamak zor intihar edecek kadar zayıf olması onun suçu diye düşünüyorum yanında o kadar insan varkenn hemde.
- +1 yıl
@YakamoZ0o0 bu gibi olaylarda. ki son zamanlarda intiharlarda artış var medyacılar meseleyi siyasileştirmek için saçmalıyor. insanlar içinden çıkmayacakları işlere bulaşıyor veya gerçekten kötü bişeyler yapıyor genelde vicdan azabıyla bunları yapıyor diye düşünüyorum. vay maaşı yetmiyormuş vay mobbingmiş hkaye ülkenin %90 ı kendine yetmeyen maaşla yaşıyor çalışanların %50 si mobbing görüyor bu ülkede
- +1 yıl
Aynenn kimse de bu yüzden intihar derecesine gelmez. Gelse de bu onun eksikliğidir. İnsan acıya ne kadar maruz kalırsa o kadar güçlenir aslında. Bu tarz insanlar ilk sorunda pes etmiş güçlü durmaya çabalamamış insanlar benim için.
- +1 yıl
@YakamoZ0o0
Bu kafa ile daha çok canlara kıyarsınız.
İntihar eden insanlar üzerinden ego kasmak...
Bir insan daha ne kadar düşebilir ki.
Syn zigan hariç. - +1 yıl
Bu arada intiharların siyasileştirilmesi elbette anlamsız.
Bu siyasi partilerle alakalı değil. Bu sistemin temelinde bozukluk var.
Peygamber de gelse reform olmadan bu vakalar devam eder.
Temeline inmeli, intihar olayları üzerinden siyaset yapmamalı tabiki. Bu hususta size katılabilirim. - +1 yıl
Bıraktığı notunda el yazısı ile mobing diyor. Başkalarının sözü değil bu.
- +1 yıl
Bir insanın ölümünde ulaşılabilecek en rezil hal olayı politize etmektir. Burada suclu
- +1 yıl
Sen bu kafayla kaç kişiyi kurtardın bana onu söyle!!! Benim düşüncelerimde olan insanlar pes etmeye değil mücadele etmeye çalışan insanlar ve başaran insanlar. Sizin gibi herşeyi sorun olarak görüp herkesi suçlamakla iş bitmez. Kendinde suç aramayan herkes karşısında bir suçlu aramaya çalışır. Sizin yaptığınız da sadece bu. Hayat boyunca hayatın zorluklarını söylüyoruz hep kötü insanlar diyoruz bunların varlığından bahsediyoruz. Hep çocukları hayata hazırlamak diye bir kavramdan bahsediyoruz. Siz ise bunlar yokmuş gibi düşünüp yoksayıp sonra da yok sistem, yok şu yok bu herkesi suçlama peşindesiniz. İnsan önce kendinden başlamalı. Bunları düşünemeyecek kadar yetersiz insanların bana laf söyleyecek kadar kendilerini bşy sanmaları üzücü maalesef. Gerçekleri söylemek acıdır, gerçekler belli canınızı çok yaktı. O yüzden bana saldırmak hoşunuza gidiyor. Ama maalesef ciddi alacağım kadar değerli sözler edemiyorsunuz.
- +1 yıl
Zigan teşekkür ederim sana katılıyorum.
Yakamoz denilen şahsı ise kınıyorum.
Bir insan, bir insanın intiharı karşısında "imanı yokmuş, zayıfmış, güçsüzmüş" tarzı yorumlarda bulunarak hem artık rahmetli olan kişiyi aşağılayamaz hemde kendisini tatmin edemez. Bu kadar iğrenç bir tavır olamaz. Diğer yönden elbette intihar doğru birşey değil fakat lanetlemek yerine arkasındaki vahim olayı görmeliyiz. - +1 yıl
Ben lanetlemiyorum aptal kızım. İmanı zayıfmış ölmüş de demiyorum. Kadını da suçlamıyorum. Siz öyle bencilleşmişsiniz ki sizin sadece kuru kuruya şuçlu aradığınız durumda ben çözümlerden bahsediyorum, aynı acıları başkaları yaşamaması için insanın önce kendisinde yapması gerekenleri öğütlüyorum. Bundan ders çıkarıp, herkes kendi acısıyla yüzleşmeyi bilmeli, düştükçe tekrar kalkmalı diyorum. Ama kapasiteniz belli ki bunları anlayamayacak kadar yetersiz.
- +1 yıl
Aman amann Allah korusun 😊 güçlü ol dayan sabrederek aşarız bunları 👍🏻
- +1 yıl
@YakamoZ0o0
İyi anne bunu önceden belirtseydin o zaman.
Başından beri kadıncağıza lanet okuyorsun o yüzden hem üzüldüm hem öfkelendim. - +1 yıl
Ben asla bunu yapmadımm, kadına ancak rahmet dilerim Allah'tan, üzülmedim mi çok üzüldüm bir cana gelenler yüzünden. Ama pes etmek insanların bugün yaptığı ve gittikçe artan bşy. Pes etmiş olması onun hatası dedim. Çünkü güçlü olmak istememiş. Neler neler yaşıyor insanlar ama güçlü olmak istediği zaman başarmak için güç buluyor. Benim üzüldüğüm vazgeçmiş olmasıı, pes etmesii. Böyle güçsüz değiliz biz aslında. Yönlendirecek, onun güçlü halde durmasını sağlayacak insanlar olmalı etrafında. Onun olamadıysa herkes kendine bakmalı. 1. Kendi kendimizi güçlü hissetmeliyiz 2. Başkalrı için güçlü durmalıyız, durmalıyız kii yanında hiçbir insan canından vazgeçecek kadar güçsüz olmasın.
- +1 yıl
@YakamoZ0o0 Lütfen yorumlarımız hep böyle yapıcı olsun. Başta böyle yazmadığınız için yanlış anlaşıldınız belli ki.
- +1 yıl
Benim yazdıklarımda sorun yoktu aslında, beni anlayamayan iki kişi benim yorumum altında öyle saçma yerlerden bakıp öyle saçma anlayışlara kapıldılar ki benim anlatmak istediğimden bambaşka yöne çektiler. İkisiyle de polemiğe devam edemediğim için engelledim zaten. Anlamak için önce doğru dinlemek gerekir aslında. Beni anlayabildiğin için teşekkür ederim.
- +1 yıl
@YakamoZ0o0 hakaret için özür bekliyorum 😊
- +1 yıl
Ha haa 😅 haklısınn özür dilerim
- +1 yıl
@YakamoZ0o0
Bende tek sebebin mobing olduğunu düşünmüyorum elbette başka sebepler de vardır.
Ama insanlar bazen çok üzülüp bunalır işte. Yaşamak istemez. Yargılamak doğru değil.
Bu arada özür için teşekkür ederim.
+1 yılBu duruma sebebiyet veren yöneticiler her yerde. Devlet işine geldiği gibi hareket ediyor, özel sektörü denetim çok zayıf. İhbarlar, suç duyuruları olunca bir şeyler yapılıyor, o da tam değil. Allah bildiği gibi yapsın kimler sorumluysa!
21 Yorumla- +1 yıl
Burada sorumluluk sahasında olup işini yapmayan herkes suçlu.
+1 yılMobbingle mücadele etmiş biri olarak gerçekten çok zor 2 tane soruşturmam var umrumda değil galip gelen ben oldum sonuçta
Çok üzücü allah rahmet eylesin suçlu olan yetki alamayacak kişiye yetki verendir23 Yorumla- +1 yıl
Hocamızı en iyi anlayacak kişilerden birisiniz.
- +1 yıl
Ben direndim o direnememiş en acı kısmı o keşke tanışmış olsaydık belki faydam olurdu:(((
- +1 yıl
Kesinlikle birilerine bunu anlatsa faydası olurdu.
+1 yılDün akşam öğrendim bu haberi çok çok üzüldüm😔 bende yıllardır okuyup sınavdan sınava koşturan hala atama umudu olan bireyim, hepimiz için geçerli..
41 Yorumla- +1 yıl
aynen, başımıza gelmeden hissedebilmemiz belki ama başına gelen tümünü yaşıyor.
+1 yılBuhran geçirmiş sanırım. Dünyanın sonu olmamalıydı calıstığı yerin baskısı. Az sabır cok güzellik getirir. Ama Allah rahmet eylesin. Baskada diyecek sözüm yok.
21 Yorumla- +1 yıl
Hepimiz güçlü olamıyoruz. Keşke dediğiniz gibi biraz daha makul davranabilseydi.
+1 yılYaşadığı zorluğu elbet anlıyoruz ancak intihar ettirecek boyutta mı bu sorgulanmalı intihar etmesi deki tetikleyici sebep nedir psikolojik sorunlar da olabilir ne olursa olsun insan canından vaz gecemez akıl ruh sağlığı yerinde ise yazık olmuş
12 Yorumla- +1 yıl
İnşallah dediğiniz gibi akıl sağlığı yerinde değildir. Hepimiz sorunlar karşısında aynı gücü gösteremiyoruz maalesef.
- +1 yıl
Benimde çok yakınım intihar etti, durum tamamen psikolojisi bozuk olmaktan kaynaklı, ama herkesin dilinde kocası para vermiyor diye dedi kodu yapildi ve herkes öyle inandı, adamı bizzat tanıyorum ailesine düşkün ve ben öyle evine cömert bir adam görmedim, ülkede istisnasız bu gibi algıların tamamı yalan. Evet yoksulluk vardır ama el insan diyorum bı iş bulunqmadi diye intihar edilmez tüm dünya bunu savunda yine inanmam, çünkü kimse canına parasizliktan kıyamaz öyle olsaydı sokakta yatanlar ederdi öyle olsaydı hırsızlar böyle yapardi, psikolojik sorunu olmayan sebep ne olursa olsun intihar edemez.
+1 yılBir intihar sebebi, mobbing olmamalı. Mobbing olmayan firma, özel sektör mü var. Bende mobbing yedim, aldım ceketi çıktım. Çok üzücü bir haber.
29 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda çok yanlış düşünüyorsunuz mobbing mağdurlarının çoğu dönem dönem intiharı düşünmüşlerdir ciddi psikolojik sorunlara ve stres sonucu hastalıklara sebebiyet vermektedir mobbing. Herkes sizin kadar güçlü olamayabiliyor bu olayı basitleyemezsiniz kendi yaşadığınız deneyime dayanarak. Size de geçmiş olsun diyorum bir daha yaşamamanızı dilerim
- +1 yıl
Hepimiz aynı güç ve dirayete sahip değiliz. Çoğumuzun arkasında duracak aile veya dostu yok. Derdini dinleyecek kimsesi olmayan bir toplum oluyoruz yavaş yavaş.
- +1 yıl
Kesinlikle size katılıyorum bana göre olan bir yorumum bu, üzüldüm gerçekten
- +1 yıl
Mobbingi yaşamayan bilemez. İllet bir şey, üstelik mobbinge uğrayan kişinin bunu kanıtlamak zorunda olması da ekstra psikolojik yorgunluk.
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum
- +1 yıl
Hepimiz yavaş yavaş kendimizden başlayarak cevremizide düzelteceğiz.
- +1 yıl
Hepimizi çok üzen bir durum bu.
- +1 yıl
@mumaleviilekedi mobing bir insanı ölüme en hızlı götürebilecek bir silahtır.
- +1 yıl
Kesinlikle 👍
+1 yılEgo en tehlikeli silahtır. Tetiğe basmanızla karşınızdakini yok etmeniz, ezmeniz an meselesidir. Güzel bir insanı kaybettik yine.
21 Yorumla- +1 yıl
Ego, yanardağ lavı gibidir. Önüne ne gelirse yokeder.
sevimsiz bir toplumuz ve toplum olduk...
nedir bu ya...
işverenden tutta iş arkadaşlarına bu mobing yapan hepsine pay dağıtılır bence...23 Yorumla- +1 yıl
Baskı yapan ve baskı yapılana destek vermeyen herkes suçlu.
+1 yılAllah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. tabiki mobbing yapan adı yöneticiler suçlu
61 Yorumla- +1 yıl
Bencede.
+1 yılMobing her yerde var. Karaktersiz, eğitimsiz insanlara makam, mevki verirlerse baskı kurar tabi. Normal hayatında vasıfsız insan, beş para etmez karaktersiz makam mevki görünce altındakini eziyor, ego tatmin ediyor. Uzman çavuşum, benim de zaman zaman aklıma gelmedi değil. Memlekette karaktersiz çok.
10 YorumlaDaha derinlerde bir şey vardır üstadım.
Sadece dislandim diye insan intihar edebilir mi 🤔
Bilmiyorum.
Yazık gençliğe yazık ülkeye..14 Yorumla- +1 yıl
Aynı şekilde benim arkadaşım işini bıraktı. Şimdi nerede iş bulsa oraya koşuyor. Mobing en sert psikolojik baskı bence.
- +1 yıl
Hak veriyorum üstadım ama hepimizin dayanımı aynı değil.
+1 yılÖldürmek için illa silaha gerek yok. Bu da bir cinayet.
31 Yorumla- +1 yıl
Çok çok doğru. Olaya bu haliyle bakılmalı.
Bir ücretli öğretmenlik için neyin mobingi? Normal bir psikolojide olan istifayı tercih ederdi intiharı değil.
25 Yorumla- +1 yıl
Normal psikolojik seviyeye gelebilmesi için çevresinin onu anlaması ve el atması gerekirdi. Herşeyi kendi içinde yaşamış ve sonuç bu.
- +1 yıl
Bu tabii olayın görünen bir yüzü. Salt mobingden dolayı intihar değildir. Hayatında bazı belirsizlikler ve çıkmazlar vardır.
En önemlisi yaşama sevinci kalmamıştır artık.
Ben intihara karşı değilim, isteyen edebilir ama insanların bu şekilde intihara sürüklenmesi gerçekten çok acı. - +1 yıl
@bluecloudSR İntihara sürüklenen bir insanın çevresi tarafından farkedilememesi daha kötü. Ne kadar yalnız kaldığımızı ve sevdiklerimizden sevenlerimizden ne kadar bihaber olduğumuzu görüyorum.
- +1 yıl
Aslında Türkiye'de insanların maddi ve manevi sorunlarını çözmesi çok güç oluyor çoğu zaman. Bu da çözüme olan inancın yitirilmesine sebep oluyor. İstifa edip işini değiştirirsin de tek sorun iş değil ki.
- +1 yıl
@bluecloudSR Bazen istifa edip kurtulacakken bile elalem ne der tuzağına düşüp kendimizi yoketme pahasına devam ediyoruz.
+1 yılMillet in egosunu anlam veremiyorum kendini ne sanıyor bu iğrenç insanlar nefret ediyorum her zaman varlar
Mekanı cennet olsun32 Yorumla- +1 yıl
Ego kasanlar şimdi mutlu olsunlar.
- +1 yıl
Yer yuzunde musluman yoktur musluman gorunumlu serfszler vardir yine diyorum
+1 yılAllah rahmet eylesin. Bu sadece iş yerindeki baskıyla olacak iş değil bence.
11 Yorumla- +1 yıl
Sevdiklerine mesajlarında ve notunda sadece iş yeri diyor. Araştırmada belli olacaktır.
Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı. Vicdan çok acımasızdır. Buna neden olana ömür boyu zulm eder. Yazık, çok üzücü.
12 Yorumla- +1 yıl
Bunu yapan kişi de vicdan olduğunu düşünmüyorum. Bu hale gelebilmek için uzun süreli ve sistematik bir şekilde üstüne gidilmiş olduğunu düşünüyorum.
+1 yılBenimde çalıştığım yerde psikolojik baskı vardı Allah bildiği gibi yapsın öylelerini
31 Yorumla- +1 yıl
Amin.
+1 yılMobbing her iş statüsünde var olan bir durum.. ee napalım mücadeleye devam.
37 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir yaklaşım.
- +1 yıl
Aslında medya sektöründe bile çok var.
Ben tek başına mobingten kaynaklı bir intihar olduğunu düşünmüyorum. - +1 yıl
@bluecloudSR aynen belkide farklı sebepler vardır ama dayanımı bitiren son adım mobing olmuş.
- +1 yıl
Bugün doktora gittim. Acayip azar işittim. Bir soru soruyorum soru sorma hakkım yokmuş gibi davranıyor. Bağırıyor. Hastahaneye hasta olarak gidince bile mobing var.
- +1 yıl
@bluecloudSR Aşırı gerilmiş bir hayat sistemimiz var. İnanın sokakta adres sorsanızda insanlar size gergin olarak tarif edecektir.
- +1 yıl
Her insan böyle davranmıyor. Doktor egosu bu :( Devlet hastahanelerinde her doktor böyle değil tabiki çok iyi doktorlarda tanıdım. Ama egosu olan da çook kötü oluyor.
- +1 yıl
@bluecloudSR Olgun insan tevazu sahibi olur. Tevazu yoksa zaten insan kılığında yaratık demektir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok herseyi anlarimda işin ucunu Recep Tayyip Erdogana bagliyorsunuz ya hani. Yemin ederim bu kadar adice bir dusunce tarzina tarihte rastlamadim. Gidin beyin emari cektirin yerinde duruyormu diye.
11 Yorumla- +1 yıl
Sayın Cumhurbaşkanımızı veya özel birini bu konuda zaten kimse hedef almıyor. Sorun, kişilerin egosu sebebiyle bir insanı kaybetmiş olmamız.
İşyerinde baskı mı? dünden beri bu mobing ne deyip duruyordum.. üstad bu sence ölüme gidecek kadar önemli mi istediği kadar baskı olsun ben olsam onları inthara sürüklerdim yinede intihar etmezdim yanlış yapmış rahmetli çözüm değildi ölmek işten çık o zaman dimi?
10 Yorumla
+1 yılOlayı kesinlikle tasvip etmiyorum ama insanlarda yeter da hemen bir olayda intahara yöneliyor... Hiç bişey için intihar etmeye değmez...
11 Yorumla- +1 yıl
Bu bizlerin kimseye güvenemeyip herşeyi içimizde çözmeye çalışmamızın sonucu. Kimseyi derdimle üzmeyeyim derken daha büyük acılara sebep oluyoruz.
Allah'tan rahmet diliyorum, bu olayın suçlusu kimse cezalandırılmalı!
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen, olay kapanmamalı.
+1 yılVatandaş öksüz gibi devlet baba hepsini terketti 2002 yılında
21 Yorumla- +1 yıl
Devlet yerinde ve çalışanlar, halen bizleriz. Görevini yapmayan devlet değil yine bizleriz.
+1 yıl50 yaş üzeri eğitimcileri tamamen emekli edeceksin başka çare yok.
11 Yorumla- +1 yıl
Buna katılıyorum.
+1 yılİnsan hayatı bu kadar değersiz olmamalı, çok üzüldüm..
41 Yorumla- +1 yıl
Hepimizi çok üzdü, sebep olan kişilere ne olacak ona bakıyorum.
+1 yılüzücü bir haber..
kimse bunu istemez yani emeklerinin karşılığını tam almak ister ama bizim sistemimizdeki tuhaflık
bu vefat eden gencecik can gibi daha nicelerini harcadı bu güne kadar..
Umarım...
Bu son olur ve bir ders çıkarırlar00 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMobbing yapanlar aşağılık kişiler ama insan biraz direncli olmalı bana da ciddi bir mobing var ama bana mobbing uygulayan müdür çıldırıyor kafayı yedirtirim adama o yuzden beni görmemek için bana özel oda yaptı:)
00 Yorumla Tek sorumlu devlet, her işyerinde mobing var. Neler çekiyoruz neler
12 Yorumla- +1 yıl
Devlet zaten biziz. Şikayet edeceğiz ve devletin memuru gelip inceleme yapacak. Burada işin örtbas edildiği görülmüyor çünkü şikayet veya başvuru yok.
+1 yılAz once delinin teki bu yuzden anama kufur etti allahsiz pc ama ben yine ayni seyi soylemekten asla kacinmayacagim yer yuzunde musluman yoktur musluman gorunumlu serfsizler vardir
00 Yorumla
+1 yılYinemi bir intihar ya :( bu kaçıncı artık.
51 Yorumla- +1 yıl
Sahip çıkamadığımız her insandan biz meşgulüz. Domino etkisiyle o baskıların bize geleceğini hesap etmeli ve ezilenin yanında korkusuzca yer almalıyız.
hayat meslekten evden veya işten ibaret degil o iste mobing varsa is degistirebilirdi cok uzuldum bu kadar basit olmamali
10 YorumlaTabi ki işveren baskı yapan çalışanlar suçlu..
42 Yorumla- +1 yıl
Mobinge uğrayan kişinin durumundan haberi olup yanında yer alıp tepki vermeyen herkes suçlu.
Hiçbir sistem doğru düzgün çalışmıyor. Haliyle herkes kendi keyfine, zevkine göre hareket ediyor. Hiç kimse cezası ağır olan bir suç işlemek istemez.
00 Yorumla
+1 yılBana yardım et kaptan
31 Yorumla- +1 yıl
Kolaylıklar dilerim.
+1 yılIş bulduğuna sukretsin
26 Yorumla- +1 yıl
Evet, bir tarafta iş bulamamak, diğer tarafta iş yerinde ölüme kadar sürüklenmek.
- +1 yıl
He is bulduguna sukretsin ama agzina edilsin bumudur?
- +1 yıl
İğrenç bir insansın biliyor musun
- +1 yıl
Allahım malları durumun vahametinden bahsediyorum durum o kadar vahim ki is bulduguna sukretsin diyorum sen çok kötüsün allahın shregi
- +1 yıl
Esra böyle çıkış yaparsan yanlış anlaşılır tabii.
- +1 yıl
@bluecloudSR aynen öyle
+1 yılYazik olmuş gencligine
21 Yorumla- +1 yıl
Evet, maalesef.
+1 yılMobbing olmayan hiçbir iş, meslek yok. Bunlar intihar için bir bahane değil.
00 Yorumla
+1 yılÇok üzüldüm, ülkemizde umudu yıkılıp giden kaçıncı can..
00 Yorumla
+1 yılİntihar hic bir kosulda haklı görmem. Mobing varsa istifanı basar ayrılirsın. Başka seyler var bence.
00 Yorumla
+1 yılAllah rahmet eylesin. bu dünyaya daha fazla dayanamamış kim dayanabilir ki zaten mutlulardan başka
00 Yorumla
+1 yılKeşke Mobing Davası Açsaydı Aklınızda bulunsun İş yerinde mobinge maruz kalırsanız kişiye özel mobing davası açabilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılMobbing intihar sebebi olamaz.
13 Yorumla- +1 yıl
Mobing daha ileri şeylere bile sebep oluyor maalesef.
- +1 yıl
Haberi okudum... Çarpıtılmış... Kız intihardan az önce nişanlısı ile telefonda tartışmış. İş yerinde baskı olabilir ancak yukarıda yazdığım gibi tek başına bir neden değildir. Ayrıca ifade edildiği gibi "pamuk ipliğine bağlısınız" lafı, toplumda sık kullanılan ve birçok iş için geçerli bir sözdür.
Sanırım burada asıl vurgulanmak istenen, bir kadının intihar etmesi değil, (Zira işin gerçeği, kimsenin umurunda da değil) Arka planda "imam hatip" adının geçmesi... Bir insanın intiharını bile siyaset amaçlı kullanmak isteyen saygısızlar var demek ki. - +1 yıl
Bazen olayın özünden koparak kazara yorum yapanlar gibi, bilerek provoke etmeye çalışanlar da oluyor.
+1 yılKıyamam ya Allah rahmet eylesin mobing yapan o kişiler umarım ölür.
00 Yorumla
+1 yılAllah mekanını cennet etsin :((
21 Yorumla- +1 yıl
Amin.
Mobbingi uygulayan kişi katıksız suçludur..
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende böyle düşünüyorum.
- Devamını Gör (31)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler