Gündem konusunda 2,4b cevap paylaştı. 
Bu fotoğraf bize ne anlatıyor sizce?
Bu fotoğraf basit bir kare olabilir ama insanlığın küçük kalplerde olduğunu anlatıyor.
“Connor okul bahçesinin bir köşesinde ağlarken oğlumun onu teselli ettiğini gördüm. Elini tuttu ve onu ön kapıya doğru yürüttü. Zil çalıncaya kadar bekledik. Sonra ikisi birden okulun içine girdi. O andan itibaren ayrılmaz bir ikili oldular,” diye anlatıyor Christian’ın annesi Courtney Moore.
Christian’ın bilmediği şey ise Connor’ın otizmli olduğuydu. Connor için okulda etrafında olup biten her şey çok yorucuydu.
“Her gün birileri ona gülecek diye korkuyorum, çünkü doğru konuşamıyor. Ona hareketsiz oturamadığı, atlayıp zıpladığı ve ellerini çırptığı için gülecekler diye korkuyorum,” diyor Connor’ın annesi April Crites.
“Hangi renkten, ırktan, cinsiyetten olduğunuz ya da bir engelinizin olup olmaması önemli değil. Hiçbir şey önemli değil. Sadece nazik olun ve kalbinizi açın. Dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu şey bu çünkü.”
Bir tarafta sıcak bir karşılama var, dostluk var, sevgi var. Diğer tarafta ise nefret var, bencillik var, sevgisizlik var. Var siz düşünün bu ailenin çocuklarının nasıl olacağını ve bu ailelerin düşünce yapasını.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGörüş yapanların çoğu mucize doktor dizisini izliyor olmalı. Otizmli bireylerin bu tür okullarda okutulması doğru değil. Yani gösterilen tepki yanlış değil. Burada bir yanlış varsa o da idarenin ve otizmli bireylerin ailelerinde vardır. Otizmli bireyleri elbette dışlayamayız ancak onlar için eğitim merkezleri var. Orada eğitim almaları gerekir aksi halde bu tür bir okulda zaten kendileri de rahatsız olurlar. Olayı anlamak için önce otizmli bireyleri anlamak gerekir. Herkes yaşanan bu olayı konuşuyor. Acaba burada okuyan otizmli kardeşlerimiz ne düşünüyor? Kimse bunu sorgulamıyor. Emin olun onlar da burada okumak istemiyorlardır. Çünkü onların yaşamlarıyla uyuşmayan bir yerde eğitim alıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılEngelli cocuklar derece derece oluyor o yüzden dercesi az olan bir cocuk normal okula gidebilir kaynaşma yapması onlar icin iyi cünkü bu cocuklarin toplum icinde nasil kaynaşacagınını ögretir dawn sendrumlu kardeşim var onun okulana gidiyorum orda birbirinden farklı cocuklar var ama derecesi az olan cocuklar bence normal okula gitmeli orda bir şeyler ögrenmek icin degil zaten kaynaşma yapmaları icin gitmeli zaten engelli okulu iki tane oluyor biri özel okul diyeri rehapitilasyon rehapitilasyonda özel okuldan daha cok iyi ögreniyor ama özel okul düşük derecedeki engelliler icin iyi bir yer degil normal okul bence düşük dereceliler icin iyi
15 Yorumla- +1 yıl
Yorumunu sevdim 🙂🙂
- +1 yıl
Teşekür ederim. Burda cogu yapılan yorumu sevmedim ben
- +1 yıl
Dikkate alma onları
- +1 yıl
Sinirlerim bozuldu benim kardeşimde hasta dawn sendrumlu insanlar onu istemiyor sevmiyor diye yaşamasinmi yani insanların icine cikmasinmı hic her türlü hakka onlarda sahip onları yok sayamayız
- +1 yıl
Maaalesef bu tür kişiler aramızda dolanıyo
+1 yılAtiptik otizmli kızım var 4 yaşına girecek dünyanın en güzel kızı benim cennetim huzurumm diğer çocuklardan hicbir farkı yok sadece içine kapanık oluşu ve kendini ifade edememesi bu haberleri okudukça insanligimdan utanıyorum kimse istemezdi ama otizm bir rahatsızlık degil farkındalık
41 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
+1 yılBenim bildiğim kadarıyla otizmin çeşitli boyutları var. Otizm olan çocuk sınıfının zeka ortalamasına yetişiyosa birlikte eğitim almalı. Ama sınıfın zekasına yetişmiyor ve dersi frenliyorsa olmamalı çünkü hem çocuğun kendisi kendini yetersiz hisseder hemde diğer öğrenciler ilerleyemez. Bu çocuklarla daha yoğun ilgilenmek lazım ve çok daha sabırlı olunması gerek. Normal öğretmenlerin eline emanet edilebilirmi onuda bilmiyorum... Ama bir yandanda dışlamamak için normal okullara getirilmeliler tenefüsde tüm çocuklar birlikte oynarsa ayrımcılık olmaz. Sadece eğitim alanları onlara özel olsun. ❤️
11 Yorumla- +1 yıl
İdealist öğretmen sayısı bir elin parmağını geçmiyo maalesef her ataması yapılanı öğretmen yapıyolar
+1 yılbenim araştırıp öğrendiğim kadarı ile olay şu; bir okulda öğrenciler otizmli çocuklarla birlikte eğitim alıyorlar ve bu durum bazı sıkıntılara sebep oluyor. iki taraf da durumda rahatsızlar ve şikayet için okula gidiyorlar. yetkili kişi ile sıra ile görüşmek üzere bekliyorlar ve o sırada bu resim çekiliyor. çocuklar yeni değil yıllardır beraber okuyan çocuklar. yani yıllardır yuhalama olmadı da yeni mi oldu olay.
ama linç etmek keyif veriyor herhalde insana. şahsen olayın anlatıldığı gibi olduğunu düşünsem bu yazı bir linç yazısı olurdu.01 Yorumla- +1 yıl
Böyle çok haber var
Ben birlikte egitim verilmesine karsiyim, otizmli bireyler özel eğitime tabi tutulmali, normal olanlar da kendi zeka hizinda devam etmeli, olmasi gereken budur, böyle olmazsa iki tarafta verim alamaz..
49 Yorumla- +1 yıl
Bu fikir daha iyi
- +1 yıl
Normal diye adlandırdığınız çocuklar otizmliler kadar zeka yapısına sahip değiller, otizmliler ileri zeka düzeyine sahipler. Burdaki ayrım bu şekilde yapılmalıdır anca...
- +1 yıl
O zaman ayrilmak otizm"lilere yarar ama onlarda anlayacak diye ugrasirken, normal zeka düzeyindeki çocuklara da yazik... Ben olmasi gerekeni dedim, birleşik olursa ve eğitimciler de anlatma seviyesini , bir kisiye göre ayarlarsa diğer gruptaki çocuklar heba olur, çok zeki olsalar da, ayrica normal çocuklara göre ayarlarsa bu sefer otistik cocuklar arada kaynar.. Umarim anlamissinizdir, sanirim egitimle araniz pek yok...
- +1 yıl
Hayır aksine birebir içindeyim, siz duygularınızı aktarıyorsunuz ben ise var olan durumu. Otizm hakkında bilgi vermek istedim...
Bir kere ''normal çocuk'' cümlesi hatalı, kime göre normal neye göre normal?
Otizmli bireyler beyin gücünü daha fazla kullandıkları için sizin normal dediğiniz çocuklara istinaden çok daha hızlı öğrenirler, hatta bir çoğu üstün zekalılar sınıfına yerleşir. Otizmli bireyin sıkıntısı sosyalite ve de kurallardır. Kuralları sevmezler ve çabuk öğrendikleri için tekrardan sıkılırlar, otizmli bir çocuk okuduğu (algılamak istediği) bir kitabı scan eder gibi anında eder ve de unutmaz...
Tarihin geçmişinde Picasso-Enstein ve Edison gibi bilim adamlarının da asperger ve otizmli olduğu savunulur hatta...
Sizin dediğiniz gibi bir ayrımcılık yapılacaksa da otizmli çocukların elde üstünde tutularak daha iyi ve daha sağlam eğitimden geçirilerek ülkeye faydalı bireyler olarak yetişmesi gerekir.
Saygılarımla
- +1 yıl
Aptal dediğinizi iddia etmedim yazımda, tekrar okudum ve göremedim...
+1 yılÇok kötü... Onların yerine ben utanıyorum yemin ederim. İnsanlar ne zaman birbirlerine destek yerine köstek olmaktan vazgeçecekler? O çocukların ne zararları var, onlar normal çocuklardan çok daha saf, hayata karşı savunmasız neden onları bu şekilde acımasızca yaralıyorsunuz? Neden sürekli insanlar farklılıkları yüzünden yargılanıyor, alay konusu oluyor?
30 YorumlaBen yeğenime okula başlamadan önce birçok şey öğrettim. İngilizce eğitimine kadar. Okula başladığında her şeyi bildiği için diğerleri yeni öğrenmeye bsşladığı için biraz sıkıldı ortamda. Ki bu çocuklarla aynı seviyede olmasına rağmen.
Otizimli çocuklar özel çocuklar vasfındalar. Dolayısıyla kendilerine ait özel eğitim verilmeli. Ayrı olmalılar yani.20 Yorumla
+1 yılInsanların kendi tercihi, bunda linç edecek bir şey yok.
Benim görüşüm şu yönde; rahatsız ederdi, okulda çocuklar otizmi olanlarla dalga geçiyorlardır mutlaka, zaten küçükler yanlış olduğunu bilmezler. Aynı okulda okumamalılar.510 Yorumla- +1 yıl
O zaman kendilerini daha dışlanmış hissetmezler mi? Eğer anne babaları çocuklarına okul öncesi doğru düzgün eğitim vermiş olsa bu çocuklar zaten bu davranışlarda bulunmazlar. Ben ilkokuldayken sınıfımda otizmle bir arkadaş vardı hiç dalga geçtiğimi dışladığımı hatırlamıyorum. Herşey ailede bitiyo
- +1 yıl
Otizmli**
- +1 yıl
Kendileriyle dalga geçilmesindense yalnız kalmaları daha iyidir.
Her şey ailede bitiyor tabi ama bu iki günde düzelecek bir şey değil. - +1 yıl
O yüzden dünya kadar farkındalık kampanyası yapılıyo
- +1 yıl
Bu arada amacım yargılamak değil seni
- +1 yıl
Insanların düşünceleri, tutumları ve çocuklarını yetiştirme tarzları böyle farkındalık yaratmak amacıyla yapılan şeyler sayesinde değişmez. Uzun süreli, zaman gerektiren şeyler bunlar zihniyet meselesi.
- +1 yıl
O zaman yine benim dediğim olaya çıkıyo "AİLE"
- +1 yıl
Haklısın sen.
- +1 yıl
Sadece Türkiye'de değil avrupada bile var bu durum
Biz özellikle iki oğlumuzuda annaokuluna verirken özel cocuklarla bir arada olmalarına dikkat ettik. Ufakdan alıştılar özel cocuklara nasıl davranmaları gerektiğine. Cocuğumuzu insan olarak yetişdirmek cok önemli. Cevremizdeki engelli kardeşlerimiz bizim imtahanımız. Onlar zaten Rabbimin günahsız kulları, inşAllah kıymetlerini billenlerden oluruz
10 Yorumla- Gündem konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılAsla rahatsız olmam, hepimiz birer engelli adayıyız. Beş saniye sonra ne olacağımızın garantisi yok. Otizmli çocuklar öyle masum ki içlerinde en küçük art niyet olmaz, olamaz. . Onları hayata kazandırmak bizim görevimiz sevginin aşamayacağı engel yok.
Çocuğum rahatsız olursa da nasıl empati yoksunu bir evlat yetiştirmişim diye kendi anneliğimi sorgularım.10 Yorumla
+1 yılAsla rahatsız etmez, benim çocuğum zaten o çocuklarla arkadaş olur merhamet bir insanda olabilecek ve insanı insan yapan, en önemli değerdir. O veliler rahatsız olduklarını söylüyorlar çünkü hem merhametlerini hem de insanlıklarını kaybetmişler bilmeleri gereken düşmez kalkmaz bir Allah'tır hepimiz engelli olmaya adayız üç günlük dünyada bu kadar kibire ukalalığa gerek yok diye düşünüyorum ve o kişileri biraz olsun utanmaya biraz olsun insanlığa davet ediyorum.
00 Yorumla- Gündem konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılAteş düştüğü yeri yakar, bu ateşin ne olduğunu dahi bilmeyenler otizmli çocuklara tepki gösterirler...
Otizmli çocuklar dünyanın geleceğidir, yeni dünyanın kurtarıcısıdır. Ağır olacak ama aptal yetişen yeni nesile karşı tek tutanak bu otizmli üstün zekalı çocuklar olacak...
Her evde bir otizmli çocuk olması pek yakındır, o zaman herkes birbirini anlar umarım...00 Yorumla
+1 yılYa herkesin çocuğu otizimli doğa bilir bu Allahın verdiği bisey otizimli çocuğu istemeyen velilerinde çocuğu otizimli olabilirdi dimi? Belki otizimli olan çocuğun ailesinin maddi sıkıntısı var özel ders yerlerine götüremiyorlar ayrıca otizimler çocuk öldürmüyor nasıl bir millet ya
00 Yorumlasaçmalık ya tam tersi benim çocuğum onlarla iletişim kurabilen bir varlık olmalı ırkçılığın yeni nesli buda kendi çocukları otizmli olsa dünyayı yerdiler insanlar cidden iğrenç yaratıklar dünyayı kendilerinin sanıyorlar Allah soracak bunların hesabını
00 YorumlaGündem konusunda 564 cevap paylaştı. Çok ayıp çok bilmiyorlar ki empati kurmayı halbuki empatinin ne olduğunu bilseler yaptıklarına utanırlar ne diyelim ki inşallah eden bulur kurban olsunlar engelli çocuklara kim onlarda rahatsız oluyorsa Allah onlara bin katı versin. Bu kesinlikle beddua değildir sadece tek istediğim mazlumları hor gören canilerde canları yansın.
00 Yorumla
+1 yılMesleğim gereği gün içinde bu özel çocuklarla birlikteyim ve biraz gözlerinin önündekini görmeye çalışsalar “normal” diye adlandırdıkları insanlardan daha zararsız olduklarını anlarlar. Çocuğumun otizmli ya da down sendromlu veya herhangi başka bir özel çocukla iletişim kurmasından hiç rahatsızlık duymam.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEger cocugum otizimli olsa bunlarla ayni ortamda okutmamak icin uğraşırdim
Cocuklar saftır temizdir deriz de cocuklar bazen canavar olabiliyor aileleri yüzünden
Cocugum otizimli degilse de eger onlara insan gibi davranacagina kanaat getirirsem onlarla okumasına izin veririm10 Yorumla
+1 yılAsla rahatsız olmam neden olayım ki herkes eşittir gözümde otizimli çocuklarla telapti kurarak arkadaş olarak onları hayata döndürebiliriz her insan engelli adayıdır bu kadar cahilikse fazla gerçekten ...
12 Yorumla- +1 yıl
Empati olcak demi telepati zor iş:)
- +1 yıl
Telepati 🙂
+1 yılEtmez, çocuğumu da duyarlı ve vicdanlı yetiştireceğim. Böyle insanlardan tiksiniyorum çok gördüm böyle veliyi kimi ırkçı kimi zengin görgüsüzü. Asıl bunları eğiticen bundan olan çocukları eğitsende evinde aynı görgüyü bulamayınca işe yaramıyor
20 Yorumla
+1 yılbizim öyleydi, asıl otizmli çocuklara yazık oluyordu :D küfür edip kaçarlardı falan, e biz de küçük olduğumuz dandöverdik, döverken gülerlerdi, lan gözümün önüne geldi , sırtına binmiş zıplıyordum üstünde , gülüyordu kıskıs , ahauahuahua
00 Yorumla
+1 yılEvet fazlasiyla sonucta ayni sekilde ogrenmiyolar ve o tarz bireylerde bir kontrolsuzluk oluyo ve bu diger cocuklarida etkiliyo ben cocugumun etkilenmesini istemem ve diger cocuklarin o tarz cocuklarla dalga gecmesinide istemem o yuzden ayni okulda okutmazdim
01 Yorumla- +1 yıl
Eğer sen çocuğunu iyi eğitirsen o çocuk bilinçli bir birey olur ve bu durum onu etkilemez
Çocukları dayak yiyor olabilir bu kadar peşin hükümlü olmayın kimse bunu istemek zorunda değil
410 Yorumla- +1 yıl
Hepsi birden mi dayak yiyomuş
- +1 yıl
Bu çocukların topluma kazandırılması gerek böyle dışlanırlarsa kendilerine nasıl yer edinebilirler. Biraz otizmli bireylerin aileleriyle empati kurabilseniz keşke
- +1 yıl
Unutma doğacak her çocuk otizm adayı
- +1 yıl
Buradan atıp tutmak kolay hepsi şikayetçi olduğuna göre ortada bir problem var. Otizmli bir çocuk her şeyi yapıyor olabilir tükürebilir tokat atabilir kendi kafasını bir yere vuruyor olabilir ve otizmli çocuklar normal bir çocuk gibi dışarıdan gelen müdehalelerin aynı derecede farkında olmuyor yani dur demekle yapma demekle düzelen davranışları olmaz bu insanların. Topluma kazandırmak başka diğer çocukları madur etmek başka.
- +1 yıl
Umarım başına gelmez:(
- +1 yıl
Aynen neyin primini yapıyosam artık
- +1 yıl
Otizimli cocuklar saga sola saldiriyorlar. Sen hic anaokulunda filan calistinmida biliyorsun. oteki cocuklara zarar veriyorlar. Ben 4 yil anaokulunda calistim. Sinifimda kabuki sendromlu bir ogrencim vardi gokhan adi o egitilebilirdi ama arkadasimin sinifina otizmli bir cocuk verdiler cocuk 2 gun duramadi obur cocuklara zarar verdi. Bu ahlak merhamet meselesi degil farkli sinif olmali
biziim ilkokuldayken otizmli bir cocuk vardı sürekli saldırıyordu vurup duruyordu millete veliler haklı
21 Yorumla- +1 yıl
O zaman hitler gibi infaz edelim bütün engellileri değil mi?
+1 yılkesinlikle rahatsiz etmez insanlar boyle mal dusuncelerle nereye varacak bilmiuorum herkese tepeden bakiyorlar lan swn dort dortlukmusun onlar masum ozel cocuklar senin gibi boktan beyinli degil boyle insanlari gordukce insanliktan soguyorum...
00 Yorumla
+1 yılNeden rahatsız etsin aksine beni mutlu eder onlarla arkadaşlık etmesi ayrım yapmaması benim çocuğum onlara bir katkıda bulunur ya da onlar benim çocuğuma bir katkıda bulunur
10 Yorumla
+1 yılKardeşim de özel eğitim görüyor ve diğerleri ile aynı sınıfta, bence yaptıkları şey çok saçma ayıp onlar da yaşıtları ile eğitim alma hakkına sahip
11 Yorumla- +1 yıl
Empati duyguları yok çünkü onların
+1 yılHaklılar. Otizmli çocuklar iyi çocuklardır fakat davranışlari tuhaf olduğu için bu insan psikolojisini etkiler. Eğitimde özellikle anormal insanla normal insan aynı yerde olmamalı, sadece otizmli çocukları aşağılamak yanlıştır. Onlar da insan ama duyar kasmaya gerek yok onların ayrı yerde eğitim görmesi gerekiyor. Otizmli çocukları görüp üzülen çocuklar da olabilir bu bile etkiler insanı
01 Yorumla- +1 yıl
Aslında otizmli çocukları devlet ücretsiz ozel eğitmeli hatta büyüdüklerinde maaş bağlamalidir ne diye okulda okutuyorlar
anlamıyorum amaç ne okuldan normal insanlar bile fayda goremiyor onlar mı görücek
- Gündem konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılçocuğumun sınıfında vardı otizmli bir arkadaşı.
biz bir sorun yaşamadık.
aile zaten yeterince üzülüyor... çocuğumuzu çok tembih ettik. dokunulmaktan hoşlanmayabilir lütfen dikkat et diye00 Yorumla Çocuğumun, otizmli çocuklarla aynı ortamda bulunmaktan rahatsız olan sığırlarla aynı ortamda bulunması rahatsız eder. Aksaray'da olmak rahatsız eder. Ommuğagoduğmun aksaraylıları.
00 Yorumlaçocuğun pskilojisi bozulur dışlamak değil bu farklı bir binada bulundurulabilir ama aynı ortamda olmaz çocuk bu neyin ne olduğunu bilmiyor bilnçli değil
00 Yorumla
+1 yılRahatsız etmez. Ama bu olayda velilerin itirazı bizim çocuklara zarar veriyorlar diyorlar bu doğruysa zaten başka çözümler gerekir. Ve müdür sizin çocuklar gidecek onlar kalacak filan demiş herhalde.
00 Yorumla
+1 yılÖzel durumu olan çocuklar özel eğitimkurumlarında onların eğitimi konusunda uzman eğitimciler tarafından eğitilmeli. Genel okulda özel eğitim teknik olarak mümkün değildir.
00 YorumlaHayır etmez. Rahatsız olan kişilere eğitim verilmeli bence. Otizmli çocuklardan rahatsız olup, mucize doktor izlemeye bayılır bu halk işte.
10 Yorumla
+1 yılEder tabi bilip bilmeyen herkes simdi burda ahkam kesecek ama otizmli cocuklar anaokulunda bile durmuyor
22 Yorumla- +1 yıl
Arkadasimin sinifina verdiler masadan masaya atliyordu cocuk oteki cocuklar korktu aldilar siniftan .
- +1 yıl
Peki sadece otizmli çocuklar mı saldırgan oluyo ya hiperaktive bozukluğu olan çocuklar ya da bilimum manik depresif bozukluğu olan çocuklar onlarıda mı aynı yerde barındırmayalım
+1 yılAksine merhametli duyarlı insan olurlar gelecekte. İnsanlara ayrım yapmadan yaklaşmayı öğrenirler. Eksiği yok fazlası var bu durumun
10 Yorumla
+1 yılEvet ayrı olmalılar, otizimli çocuklar özel çocuklar. Onların eğitimi farklı olmalı.
11 Yorumla- +1 yıl
Her ailenin imkânı, gücü olmuyo ama
+1 yılBeni ülkemde okuması rahatsız eder. Eğitim sistemi çöp öğretmen müdür çöp eee yazık değil mi çocuğuma
16 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim otizmli çocukla eğitim sisteminin ne alakası var. Eğitim sistemi zaten öss'den sonra sıçtı
- +1 yıl
Bana be otizimli çocuktan ya da engelli kişilerden ben genel olarak sistemi ele aldım. Tüm geneli yani. Örneğin amerikadaki eğitimle japonyadaki eğitimle ülkedekini kıyasla bizimki yanlarında eğitim bile denilmeyecek seviyede. Lösemi olan çocuklardan bende örnek vereyim sana. Lösemi buluşmayan hastalıktır ama lösemili çocuklar mikrop kapabilirler çünkü bağışıklık sistemleri zayıftır. Bu sebeple maske takarlar mikrop kapmamak için. Öğretmen olacak kadın o mikrop saçıyor uzak durun demiş ve onu oturttuğu sıranın 1 ön ve 1 arka sırasına boşluk koymuştu. Öğretmen bunu yapıyorsa o çocuğa eğitim öğretim olarak ne sunabilir ki. Ben ciddiyim çocuğum olsa bu ülkede okutmam. Gerekirse geceli gündüzleri 3 iş yaparım yine de bu ülkede okutmam
- +1 yıl
Dünya dili şu an nedir? İngilizce dimi peki gidip okullara baktın mı son 3 yıldır arapça öğretiliyor ve bu seçmeli ders diye geçiyor ve seçme görevi öğretmen ya da müdürde. Benim çocuğum niye ingilizce dururken arapça gibi saçma bir dili öğrensin ki
- +1 yıl
Aga ben yanlış anlamışım ya yazdığını doğru ne yalan söyleyim amerikan kolejine falan gönder en kötü
- +1 yıl
Zenginler gibi yurtdışında okutmak en güzeli
- +1 yıl
Anca milyoner falan olman lazım ya da bursla ek işle olacak iş değil bu hayvan gibi kur farkı var
+1 yılGerizekalilar Allah başınıza versin bile diyemiyorum ne yazikki vicdan sahibi bir insanım
20 YorumlaHayır etmez. Aksine mutlu bile olurum. Cocugumda küçük yaşta öğrenmiş olur kimsenin kimseden daha üstün olmadığını
00 Yorumla
+1 yılneden rahatsız olayım ya herkes delirmiş noluyoruz bu insanların aklıyla hareket ettiğini düşünmüyorum yazıklar olsun
00 Yorumla
+1 yılBu haberi okudum ve çok üzüldüm. Şayet çocuğum olsaydı otizm (hassas meleklerle) arkadaşlık yapıp ayrım gözetmekzisin onlarla okumasını isterdim.
05 Yorumla- +1 yıl
Bu haber ilk değil ama inşallah son olur
- +1 yıl
Son bulmyacak gibi maalesef. Toplumdan izole etmeyr çalışan bazı insanlar var onları çok yazık. Bir hassas meleğin kalbine dokunmak varken böyle davranmaları. İşte sırf bu yüzden ileride inşallah onlar için güzel bir proje fikrim var:)
- +1 yıl
Bunu gördüğüme sevindim keşke elimden bişey gelse benimde
- +1 yıl
Bazı özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde otizmli (hassasmelek) kardeşlerimiz var onları ziyaret edebilirsiniz eminim mutlu olacaklardır :)
- +1 yıl
Sağlıkçıyım ben zaten
Otizmli hastalar geliyo
Yetiştirecekleri çocukların ülkeye zarar olacağını düşünüyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Yarının katili gaspçısı, torbacısı bunların çocukları işte
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbi şaka gibi ya biz hala yok otizmli çocuk, yok kadınlar ve namus yok bilmem ne hala bunları tartışıp duruyoruz yerimizde sayıyoruz resmen ve ben bu durumun nasıl düzeleceğini bilmiyorum bile
10 Yorumla
+1 yılEtmez etmemeli de onlar da toplumun bir bireyi biz onların yanında olmazsak kim olacak? Onlar da bir annenin evladı unutmayınız!
00 Yorumla
+1 yılHayir ama otizmli cocugum. olsaydi olmayanlarla ayni ortamda olmasindan endise duyardim. Birde su haberden sonra dahada tedirgin olurdum. Kahpeler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsla etmez, tam aksine onunla arkadaşlık etmesini isterim, insanları ayıranlardan nefret ediyorum otizm de bulaşıcı bir hastalık olarak gören yobaz beyinlere tüküreyim
10 YorumlaGündem konusunda 1b cevap paylaştı. Yazik bunlarin cocuklari da bunlarin elinde yetisiyor. Yaziklar olsun zihni kit insanlar.
10 Yorumla
+1 yılEtmez insanlara saygı en önem verdiğim seylerden biridir o kişi senin çocuğun da olabilir empati bizim toplumun en büyük eksigidir
20 Yorumla
+1 yılOtizmli cocuklar masum oluyor bir de. Zararları yok ki
10 YorumlaO yuhalayanlarin yuzune buradan kocaman tukuruyorum !
10 YorumlaEtmez tabiki. Yazık diyorum gerçekten insanlıktan nasiplerini almamış bunlar.
00 YorumlaEtmez aksine merhametli olmayı duyarlı olmayı öğrenir öğrenmeli.
00 Yorumla
+1 yılBu nasıl bir saçmalık? bu nasıl bir kötülük? otizmli çocukların kime ne kötülüğü var?
00 Yorumla
+1 yılBulunabilir otizm bir engel değil ki asıl engel zihinlerinde olan engeldir.
00 Yorumla
+1 yılOnlar kendi iplerini çektiler.. Okul müdürüne de muhtara da kaydı.
00 Yorumla
+1 yılÇok üzüldüm ben bu habere... nasıl böyle düşünebiliyorlar anlam veremiyorum..
00 Yorumla
+1 yılBence bana göre hiç bir sıkıntı olmaz. Bu aileler yobaz!
00 YorumlaTabiki de etmez, bu haber benim çok sinirlerimi bozdu. Böyle insanlardan iğreniyorum.
00 YorumlaEğitim karekter olmayınca böyle oluyor işte yine de iyiye gitmiyoruz millet insanlık öğrenceğine tiktoktan aptallık öğreniyor
00 YorumlaSonu izm ile biten her şeye gıcık bunlar. Otizm i de ateizm gibi bir şey sanmışlardır.
10 YorumlaBunu tartışmaya bile gerek yok bence otizmli normal çocukları bu medeniyetsiz yozlaşmış vicdansız yetişen nesilden ayırmaları gerekiyor
00 Yorumlaetmez, çünkü otizmli olması onun elinde olan bir şey değil..
00 Yorumla- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat