Arkadaşım kredi cekmemi rica etti fakat ailem öğrenir mi? Borcu arkadaşım ve ailesi üstlenecek.
Cevabın nedir?
Keşke hiç öyle bir işe kalkışmasan.
İlla çekeceğim dersende ailen tabiki bilemez sen yansıtmadığın sürece. Yansıtma nasıl olur dersen. Muhtemelen ilerleyen süreçlerde taksit ödemelerinde sorun yasayacaklar ödenmeyen taksidi sen ödemek zorunda kalacaksın ve bu seni maddi olarak yoracak ailene de para veren biriysen bir yerde patlak verecektir bu olay.
Bu konularda üzülen çok olmuştur sende üzülme kefil olma kredi çekme bir büyük tavsiyesi sana benden.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılarkadaşının annesi ya da babası kredi çeksin sen niye çekiyon 1 defa geçiksin eve protesto kağıdı gelir ailende öğrenir sonra ayıkla pirinçin taşını
02 Yorumla
Soran+1 yılKredi çekemiyorlar daha fazla
- +1 yıl
çektiklerini bitirememişler seninkini nasıl ödeyecekler bence çekme 1 protestoda ailen öğrenir üzülürsün sonra
Bu insanların hiç mi akrabaları aile dostları yok da sana kredi çektiriyorlar? Güzelim hangi çağda yaşıyoruz? Tamam sen iyi niyetlisin ama yaşın küçük anladığım kadarıyla, insanların para için neler yapabileceğini inan bilemezsin! Hayatının hatasını yaparsın lütfen bu yorumların hepsini dikkate al, herkes aynı şeyi söylüyor. Sakın kimsenin lafına inanma ne derlerse desinler!
Ben kardeşim için bile yapmam bırak nerde kaldı arkadaş !08 Yorumla
Soran+1 yılYorumlardan önce yardımım dokunacaği için olumlu bakıyordum fakat bu konuda tecrübesiz olduğumdan dolayi burdaki yorumlari dikkate almak zorundayım. bir aileyi borçtan kurtarmak benim elimdeymis gibi hissediyorum ve kredi cekmeyi reddedersem sebepsizce vicdan azabi çekecekmişim gibi hissediyorum. Öte yandan kredi çekersem ben zor durumda kalabilirim aileme karşı
- +1 yıl
Bak canım benim, sana şöyle bir örnek vereyim. Ben her gün sokakta ki hayvanları gördükçe içim parçalanıyor. Yetebildiğime yetmeye çalışıyorum ama hepsine yapamam imkanım yok. Oturup ağlıyorum bir çok zaman ama elimden bişey gelmiyor. Bazen çok üzülürüz ama elimizden bişey gelmez. Anlatmak istediğimi anlıyorsun umarım, herkesin yapabileceği veya yapamayacağı şeyler vardır. Senin bu yaşta arkadaşına verebileceğin tek destek psikolojik olarak yanında olmandır. Kredi senin boyunu aşan bişey, sakın böyle bir hata yapma.. Bak senin yaşlarında kızım var benim, böyle bişey yapsa ona ne söyliceksem sana da aynısını söylüyorum. İnşAllah dinlersin...
Soran+1 yılCok doğru söylüyorsun abla onlari yardim etmeyi çok isterdim hem iyi niyetimden hem zor dönemde el uzatmak için lakin kendi ailemi gecipte başka bir aileye yardim etmek dediğin gibi bu yaşta bana fazla gelir. Misal bizim de yeni arabaya ihtiyacımız var fakat babam ne benden para istiyor ne de kredi cekmemi istiyor.. babam bile benden borc istemezken arkadaşımın ailesine 17.000 vermek aileme haksızlık olur ne deseler yeridir
- +1 yıl
Aferin sana bak ne kadar güzel örnek verdin. Bunları düşünebilecek kapasitedesin MaşAllah..
Sen kredi çekemeyeceğini arkadaşına söyle ama seni ikna etmeye çalışacaktır. Öderiz der ailen duymaz der yeminler eder ne derse desin bir Allah bir dediğine inan! Sakın söylediklerine inanıp fikrini değiştirme...
Soran+1 yılÖyle dedi zaten kredi çekemiyorlar o yüzden sen cek ama kart bende dursun her ay düzenli olarak ödeyecem dedi. Sözü sözdür öder fakat 17000 riske atabilecegim bir borc değil keşke yapabilsem. O borç ödenene kadar gözüme uyku girmez valla
Soran+1 yılCok teşekkür ederim abla sende Allaha emanet ol❤
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇekme. Benim erkek arkadasim odemedi ben ödemek zorunda kaldım. Sonuçta sana mi güvendi borç yaparken. Hiç mi akrabası falan yok. Eğer ödemediğinde ödeyecek gücün varsa çek tamam ama sana sıkıntı olur. Kimseye bu kadar güvenme. Hem yorumlara da baktım ailesinin de üstü e kredi varmış daha onları odeyemiyorlar bunu öğrenebilecekleri ne malum. Boş ver. Annem öğrenmiş asla izin vermedi hakkımı helal etmem falan diyo de
05 Yorumla
Soran+1 yılBabasının borclari yüzünden arkadaşım yıllardır çalışıyor bitmek bilmedi borçlar eger isi birakirsa haciz bile gelebilir.. o da benim 17.000 tl kredi cekmemi istedi o parayla tüm borçları kapatacak sonrasında 9 ayda bana geri ödeyecekmis. bir yandan yardim etmek istesem de diğer yanım kendini riske atma diyor kredi işlerinden hic anlamam benim başıma kalırsa hele ki ailem ogrenirse ne kredi ne hesap karti kalir elimde
Cevap sahibi+1 yılÖdemezse ihbarname gelir adresine. Kredi notun düşer . 9 ayda ödeyebiliyorsa babasının eline saysın. Krediyi biraz geç öder sadece , birazda faizli öder. Sen karışma derim. Çalışmıyorsan 17 bin az değil. Hem 17binle tüm borcunu kapatıyorsa yakın akrabasından falanda alabilir aşırı yüksek bir miktar değil çalışan birisi için. Bankaya gidip konuş ya da ben biri için çekicem ödemezse ne yapabilirim falan diye. Önce kendini sağlama al
Soran+1 yılZayıf noktamdan vurdu beni diyebilirim cünkü hayir diyemeyecegimi, iyi niyetimden yardim edecegimi biliyor. Kendimi bu düşünceden vazgecirmeye çalışıyorum
Cevap sahibi+1 yılAnnem mesajlarımı okumuş falan de. Ben o kadar zor durumda kaldım ki çok pis şeyler yapacaktım nerdeyse. Lütfen yapma. Çalışmıyorsan iki kere yapma.
Soran+1 yılÇalışıyorum fakat icime sinmiyor. Ailem defalarca tembihleri kredi karti almayın sakin falan gibine bunu arkadaşıma da söyledim. Yok kredi çekmicem dersem saygı duyar ama yardim edemedigim icin ben vicdan yaparim.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
30Cevap
Para & Ekonomi konusunda 4,2b cevap paylaştı. ödemezlerse sana icra gelir risk alma
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,3b cevap paylaştı. Sakınnnn.. Salak mısın sen? O kadar ailesinde insan varken sana mi dustu bunu yapmak? O para ucar gider bir daha da alamazsin geriye. Benden söylemesi.
011 Yorumla
Soran+1 yılBu yaşta o borcun altina girmek akil işi değil zaten. O öyle deyince düşüneceğimi söyledim
Soran+1 yılKendimi vazgecirmeye çalışıyorum bu düşünceden zaten yardim edemesem vicdan yaparim arkadaşıma bu dönemde yardim edemedigimden dolayı ama icime sinmez 20 yaşında o borcun üstesinden gelemem
Soran+1 yılTabiki değilim arkadaşım borcunu öder güveniyorum fakat öyle yorumlar geldi ki tecrübeli insanlardan güveniyorsam bile bu konuda güvenmemem gerektiğini söylüyorlar. Doğruluk payı vardır tabiki. "Kötü gün dostu" derler ya hani, yardim etmek istememin sebebi bu. Kredi benim adıma olacak ama borcu her ay o ödeyecek yani onun dediğine göre benim cebimden birşey çıkmayacak
- +1 yıl
Kredi neden onun adına olmuyormuş?
Zaten bu borç verip geri alamayan herkes güvenerek verir. Aile üyelerine bile bu konuda guvenme. Çünkü para alışverişi inan ki çok farklı bir olaydır. Parayi alirken kuzu olan kişi gere verme zamani geldiğinde çakallaşır, itlesir şaşırır kalirsin hu duruma. Bu durum çok sık rastlanan bir durumdur.
Soran+1 yılOnun zaten ödemesi gereken kredi borçları var o yüzden benim çekeceğim krediyle tum borçlarını kapatacak sonrasında benimkini ödeyecek ve kartı tekrar kapatacam. Arkadaşımla samimi olsakta değişik bir insan 1 ay sonra hayatimda olucaginin garantisi yok yüzüne karşı da söyledim bunu ve bu yüzden kararsiz kalmıştım. Olurda bir gün gorusmesek bile sozum soz borcunu öderim diyor babasinin ve kendisinin imzalayacagi sözleşme de yaparmışız kendimi garantiye almak icin
- +1 yıl
Ödemesi gereken borcu odeyemedigi için senden faydalanacak. Demek ki borç ödeme gücü yok. Banka alacagini çatır çatır avukatlar ordusuyla alır. Ama sana olan borcunu ödemezse sen onun insafına kalirsin. Emin ol ki borcunu sana ödemeyecek ve sen bundan dolayı maddi ve manevi olarak çok yipranacaksin. Bu kadar uyaridan sonra İntahar etmek istersen sana dur diyemem.
Soran+1 yılHayatın gerceklerini anlatıp doğru yolu gösterdiğiniz icin Cok teşekkür ederim tum yorumları dikkate alicam burda tecrübeli olan sizlersiniz cünkü
Sakinnn!!! Abi salakmisin sakin öyle bişi yapma bak bana güven sakin!! istediğin kadar güven o arkadaşına başta niyeti ole değilse bile ilerde değişir
30 Yorumla
+1 yılbence dikkat et çoğu çekene yıkıyor önce teminat al yazılı kağıda imza ve söz al babana bile güvenme demişler.
02 Yorumla
Soran+1 yılBorcu babasiyla birlikte ödeyecekler hatta sözleşme imzalariz diyor zaten öderler
- +1 yıl
anladım sözleşme iyi olur unutma onu.
+1 yılVerende iyide.
İsteyince kötü olacaksın.
Ve şu an hayatının en büyük hatasını yapıyosun..12 Yorumla
Soran+1 yılAilem öğrenirse aramiz fena bozulur fakat bir yandan da baska bir aileyi borçtan kurtaracam. Yapmam gereken tek şey kredi hesabi açmak onun dışında her ay düzenli ödeyecekler geri bana
- +1 yıl
Saf seni.
+1 yılBence bulaşma sakın en yakın arkadaşın dahi olsa sorun çıkıyor
20 YorumlaSizin eve icra gelebilir Allah korusun kendileri çekemediğine göre banka kara listeye almış olabilir.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMadem ailesi ödeyecek neden aileden biri değilde sen? Şahsen ben olsam krediyi kendi adıma çekmem.
06 Yorumla
Soran+1 yılKredi çekemiyorlar daha fazla borc altındalar
- +1 yıl
Bu durumda krediyi sen ödeyeceksin. Haberin olsun.
Soran+1 yılBenden alacağı krediyle kendi borçlarını, sonrasında ise 9 veya 12 ayda benim borcumu ödeyeceklerini söyledi. Hatta babasi ve kendisinin imzalayacağı sözleşme olacak dedi guvenmem için
- +1 yıl
Açıkçası ben böyle bir yola girip kendimi zora koymam. Tabiki son karar senin.
Soran+1 yılHer ihtimali düşünmem gerekiyor, ödeyeceğinden emin olsam bile benden daha tecrübeli insanlari dinlemeyi tercih ederim. Bu dönülmez bir hata olabilir cünkü
- +1 yıl
O dönülmez hatayı yapmış biri olarak bunları söylüyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelki onlar iyi niyetlidir ama benim bir yakınımın başınada böyle bir şey geldi kız kendi ödedi mecburen. Haciz falan gelecekti yoksa baya borçlandılar. Bana kalırsa kimseye güvenme...
01 Yorumla
Soran+1 yılEğer arkadaşım çalışıyor olmasaydı onlarin evine de haciz gelecekti.. fakat bugün hesap yaptık ve eger ben kredi çekersem rahatlıkla 9 veya 12 ayda odeyebileceklerini gördüm. Hayatımda hic krediye gerek duymadim yaşımdan ötürü, ailem de asla istemez kredi cekmemi
Bir mağdurun daha ayak sesleri geliyor 🤓
Çek çek tecrübe önemli🤓🤓02 Yorumla
Soran+1 yılTecrübesizim valla ya hiç krediyle işim olmadi
+1 yılhiç şüphen olmasın heleki arkadaşın ödemeyipte evine kadar icra gelirse ozaman kesin öğrenir
00 Yorumla
+1 yılSlakmısın acaba? Bu devirde babana bile güvenme devri kim kime para çekiyor wtf?
00 YorumlaHiç bulaşma derim böyle bir işe. Er ya da geç öğrenir ailen. Gizli bir işe kalkışma.
00 Yorumla
+1 yılÖdemeler gecikir veya yapılmaz da takibe girerse avukattan tebligat gelir. O zaman öğrenirlet.
00 YorumlaEğer ödemezse eve gelen icra kağıdından öğrenebilir.
00 Yorumla
+1 yılParan varsa kefil ol aklın varsa kefil olma derler. Bence çekme
10 Yorumlasakın böyle bişey yapma ileride çok pişman olursun ve altından kalkamayacağn yükler çıkar karşına
00 Yorumla
+1 yılEyer borcunu ödeyecek ise sorun değil eyer ödemez se sorun o zaman
02 Yorumla
Soran+1 yılKesin öder o yandan şüphem yok. Kendisi kredi cekemiyor sadece hesap benim hesabim olacak onun dışında borç kendi borcu yine
- +1 yıl
O zaman ailen birsey demez bence tabi isterseniz ailenize danışın
+1 yılöğrenemez de bence çekme bu devir de babana bile güvenme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖdeyemezse sana direkt döner borç onu da ödeyemezsen icra gelir.
03 Yorumla
Soran+1 yılBugün detaylı bir hesap yaptık ve tüm borçtan kurtulmasi için tek umudu benim kredi cekmem. Her ay düzenli ödeme imkaninin olduğunu sogledi
Cevap sahibi+1 yılYa olmazsa
Soran+1 yılValla o zaman büyük sıkıntı açılır başıma. Her ihtimali düşünmek lazım
+1 yılBence yapma. Odemezler bir de. Başkasını bulsunlar
04 Yorumla
Soran+1 yılÖdeyeceklerinden şüphem yok. Kredi kartim onlarda kalacak her ay düzenli ödeyecekler geri bana. Yapmam gereken tek şey kredi hesabi açmak
- +1 yıl
Durumları olsa banka zaten verir onlara. Vermiyorsa bir halt vardir onda
Soran+1 yılBabasının borcunu ödüyorlar yıllardır
- +1 yıl
Sen bilirsin ama gene de cok riskli. Ben olsam güvenmezdim
Başına iş açarsa öğrenirler.
00 Yorumla
+1 yılBu devirde babana bile güvenme kızım saçmalama
00 YorumlaSakın yapma diyorum başka bir şey demiyorum
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 607 cevap paylaştı. Çekmeee kurtulamazsın bataktan
00 Yorumlayapmamalısın sonunda sana kalacak
00 Yorumlabence çekme her zaman başın ağtırı böyle durumda
00 YorumlaBence çekme er ya da geç öğrenir
00 Yorumla
+1 yılkaç tl ve kaç ay
011 Yorumla
Soran+1 yıl17.000 9 ay
- +1 yıl
neden kendileri çekmiyor hata yaparsın çekersen
Soran+1 yılKendileri kredi çekemiyor daha fazla. Hesap benim hesabim onun disinda borc onlarin borcu
- +1 yıl
bankaya göre borç senin borcun banka söze bakmaz sözleşmeye bakar hata yaparsın yapma
Soran+1 yılTabi orasi öyle o yüzden arada kaldim
- +1 yıl
ben bankadayım ve çok fazla iyi niyetle bu hatayı adam gördüm.. Biri de sen olma..
Soran+1 yılBu yasta kendimi borca sokmak istemediğimi üstelik ailem öğrenirse hoş olmayacağını belirttim. Saygi duyar fakat borçtan kurtulmak için tek umudu benim sanirim
- +1 yıl
seni borca sokmak sana sorun çıkarır senden böyle bişey istemesi bile hoş dğeil
- +1 yıl
Yardımcı olmak istiyosan cebindeki tüm parayı ver ama borca girme
Soran+1 yılBorca girmekten cekiniyorum zaten üyelik ailemin haberi yokken.. az miktar değil ki aileme aciklayabileyim
- +1 yıl
Kesinlikle haklısın
Para & Ekonomi konusunda 373 cevap paylaştı. Asla çekme asla.
00 YorumlaCekme bence
00 Yorumla
+1 yılRiskli bir durum
00 Yorumlahiç bulaşma bence
00 YorumlaCidden salakksın
00 YorumlaBence yapma
00 Yorumla
+1 yılMal la bu alın bunu
10 YorumlaYa. Ödemezlerse
00 Yorumla
+1 yılÇekme sakın
00 Yorumla