Onun daha halk cephesi lideriyken 1990 yılında bir röportajini hatırlıyorum. Ruslar bize siz Azerisiniz, azerisiniz deyirdi. Men okumuşam, Azeri bizim torpagın adıdır. Biz Türküz demişti. Haydar Aliyev'in Ayvaz Gökdemir destekli darbesiyle cumhurbaşkanlığından devrilmişti. Güya bir albay darbe yapıyor. Adı Surat Huseyinov. Meclisin önüne bir tank dayadı, o da istifa edip çekilmişti. Allah rahmet eylesin. Çok değerli bir adamdı. Ama Türk dünyasında nedense onun gibi akademisyenler hep siyasi olarak başarısız oldular.
Allah Rahmet eylesin.. Türkiye ve Azerbaycanı birleştirip tek devlet haline getirme hayali vardı. Zaten bu hayal onun sonunu hazırladı. Çünkü o sadece parçalanmış bir milleti birleştirmeyi hayal etmişti. Ancak bunun dünyanın tüm dengelerini değiştirecek ve birçok süper gücü dehşete düşürecek araka planı olduğunu ve bunun tehlikesini (o süper güçler için) fark etmemişti. Keşke hayallerini biraz daha saklı gerçekleştirmeye çalışsaydı. Bugün dünyanın en güçlü devletlerinde biri Türkiye olacaktı.
Şu Fkusna-Huy mudur nedir... bir bk bilmeden bişeyler yazmış.. Belli ki ben bunun sahtekar provokatörlüklerine daha önce de müdahale etmişim ki adam beni engellemiş. Neyse buraya yazıyorum... "Yanlış bilgi veriyorsun.. Tam tersi. Ayvaz Gökdemir, Haydar Aliyev'e karşı darbe girişimine karışmış ve amacı Ebulfez Elçibey i tekrar cumhurbaşkanı yapmaktır. Darbe girişimimi, o dönem Başbakan olan Tansu Çiller tarafından desteklenmiş ve Cumhurbaşkanı Demirel'in Aliyev' e ihbarı nedeniyle başarısız olmuştur. Ayvaz Gökdemir'in hedefinde iki ülkeyi birleştirmek vardır. Demirel her zaman olduğu gibi o çocukluğu yapmış ve ülkeyi kapitalizme feda etmiştir. "
En İyi Cevaplar