yaklaşık 20 yıl önceydi Simcity adında bir oyun vardı. Şehir kurup yönetiyordunuz. Vergi oranını düşürdükçe hem insanların mutluluğu artıyor hem de topladığınız vergi miktarı artıyordu. Vergileri yükselttiğinizde şehirden göç oluyor, insanlar mutsuz oluyor, ve topladığınız vergi ciddi şekilde düşüyordu. Bu aslında dünyanın gerçeğidir. Doğrudan ve dolaylı vergiler artırıldıkça hem istihdam azalır, hem devletin vergi geliri azalır hem de insanlar mutsuz olur.
2013'den önce bu hükümete göre kendine oy vermeyenler Müslüman değildi. 2013-2016 yılları arasında bu hükümete göre herkes anarşist ve çapulcuydu. 2016'dan sonra hükümete kim "gık" dese FETÖ'cü.
Recep beyin en güzel yaptığı iş bu milleti önce bölüp arkasından birbirine kırdırmak oldu.
1
13 Yorumla
Soran
+1 yıl
Adaletsizlik bunca Adalet Sarayı'nın olduğu bir ülkede neden fazla peki?
Ciddi ve fikir sunulması gereken bir soruya gelen sayısına bakın. Eğer cinsellikle alakalı bir soru sorsaydınız, gelenleri bir düşünün? Bu gençlerden bir şeyler beklemek deveye hendek atlatmaktan daha zor.
Benim için mantıklı bir cevap 1000 kişinin vereceği cevaba bedeldir. Ve bu insanlarla benim oyum bir.. Senin oyun da onlarla bir.. İşte bu adaletsizlik giderilse. Mesela ilkokul mezunu ile benim oyum bir olmasa Akp bu ülkede söz sahibi olamazdı. Yani benim oyum 2 ile çarpılsa yeter Akp gibi partilerin yok olması için..
Siyaset kurumu çözüm üretme yeri gibi görülü dünyada ve ülkemizde ama aslında herkes hazinenin yanına demir atmak için taraf olur. Ben parlamenter rejime de karşıyım. Teknokrasi gelmesi gerekir artık.
Diktatörlük ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Toplumun dinamiği kaostur ama her şeyin fazlası zarar. Aşı gibi düşünün, küçük dozlar insanları güçlendirir
Konumuz neden diktatörlük şimdi? Evet beslenirler. Yönetici vasfındaki her zat biraz diktatör olmak zorunda. Mıymıntı bir rejim ülkeyi daha çok kaosa sürüklemez mi? Yanlış mıyım?
Konumuz diktatörlük değil ama bu 10 sebebin teki diğerlerinin tetikçisidir. Mıymıntı ülke olmadık hiç bir zaman.. Bu ülke rahat bir gün yüzü görmedi. Çünkü esas hainler hala içimizde... Referandum'da terör bitecek, ekonomi düzelecek, o olacak bu uçacak diyenler, ülkeyi daha beter hale getirdiler. Ve utanmadan sıkılmadan da bunalıma girmediler. Ben bu kadar alçak olsam istifa ederim. Ee o zaman da yargılanırım.
Peki o neden istifa etsin bu durumda? Etmez ki.. Ölene kadar içeri girmemek için devam eder.
Mıymıntıydık hâla da öyleyiz. Doritos paketlerinden çıkan kuponları biriktirerek gelmedi kimse bulunduğu mevkiye. G*ötümüzle yıktığımızı elimizle toparlayamazyız artık. Hoş, toparlama gibi bir gayret içerisinde de değiliz. Herkes bir pollyannacılık oyunu tutturmuş gidiyor
Türkiye' nin beka sorunu hiç olmadı. Anlatmaya çalıştığım şey de bu işte. Mıymıntıyız kabul edin. Adamlar cenneti de vaat etti o zaman, hadi hep birlikte uçalım.
Merminin ederi nedir? :D
Tahmini 2 kilo patates, soğan kadardır. Elini taşın altına koyanlar patlıcanı, biberi gözden çıkarmalıdır!
Konunun nerelere geleceğini tahmin ettiğim için anlatmak istediğine değindim. Seni anlamasam beka meselesine dalmazdım. Ama genelde haklısın ve hemfikiriz de..
Bazıları çıkarı için, bazıları cahil olduğu için farkında olmaz , bazıları korktuğu için bir şey yapmaz, cesaret edenleri de ortadan kaldırmaya çalışırlar👌
Ben henüz ortadan kaldırmaya cesaret edebileni göremedim. Anasının koynundan da doğmadı. Çünkü herkes kimin ne olduğunu biliyor. Ben de onların ne olduğunu biliyorum. Onlar da benim ne olduğumu biliyor. Yani en azından onlar gibi Fetöcu değilim. Geçmişimde de yoktur. Sicilim de temizdir. Kullanıcı adım İngilizce diye de ajan sanarlar. Öz be öz Türküm ve anlamı da Atatürk'e hayranlığımdan ötürü Ulu Önder'dir. 32 defa kendi kuruluşları olan Kızılay'a kan bağışında bulundum ve her kan bağışımda memlekete 1 fidan bağışladım. 3 kişiye ve her üç kişinin ailelerine de umut oldum, dua aldım. Bana hain diyenler önce aynaya göttlerini dönecekler ve gördükleri şeyin kendi yüzleri olduğunu görecekler.
Bunları neden anlatıyorum. Çünkü sitede herkes beni provokatör olarak tanıyor. İşte bu yüzden götttlerini aynaya döndüklerinde yüzlerini görüyorlar.
En İyi Cevaplar