Albay Talat Aydemir'in 1962 ve 1963 darbe girişimlerinde Ankara'daki Kara Harp Okulu öğrencileri tam kadro katıldığı için okuldan uzaklaştırılmış ve askerlikle ilişkileri kesilmişti.
AKP iktidarı döneminde bunlara iade-i itibar yapılmış ve kazanılmış hakları iade edilmişti. Gerekçesi ise emir komuta zinciri içinde gerçekleştirilen olaylardan dolayı Albay Talat Aydemir ve Binbaşı Fethi Gürcan idam edilmiş olup mesuliyet komuta kademesine aittir şeklinde

Kuleli kapatıldığı gün şunu söylemiştim. Hem deniz kenarı konumuyla, hem içi ve tarihi yapı özelliğiyle, hem arkasındaki ormanlık alanla çok cezbedici bir yerdir. Umarım birilerine satılıp otel yapılmaz, Haydarpaşa garının akibetine uğramaz.
Şimdi Milli gazetenin gündeme getirdiği konu: Kuleli Araplara satılıyor iddiası.
Haberin linkini paylaşıyorum: https://www.milligazete.com.tr/haber/2995533/kuleli-askeri-lisesi-satildi-mi-mehmet-nuri-ersoydan-iddialara-cevap
Sayın Kültür bakanı da Twitter üzerinden bir açıklama yapmış. Açıklama ilginç. Olayı kısmen yalanlıyor ama diyor ki: Kuleli askeri lisesinin bakanlığımıza tahsisli kısmında müze çalışmaları devam ediyor. Linkini paylaşıyorum:
İstanbul Çengelköy’de bulunan Kuleli Askeri Lisesi’nin satıldığına ilişkin, sosyal medya ve basına yansıyan haberler tamamen asılsızdır. Bakanlığımıza tahsisli olan bölümünde müze yapım çalışmaları devam etmektedir.— Mehmet Nuri Ersoy (@MehmetErsoyTR) August 14, 2019Yani binanın tamamı değil bir kısmı Kültür bakanlığına tahsis edilmiş. Orası müze olacak. Binanın kültür bakanlığına tahsis edilmeyen kısımları nerelerdir? Oranın tasarrufu kimdedir? Orası Otel olarak veya başka bir maksatla Araplara veya yabancılara satılacak mıdır?
İnşallah satılmaz. İnşallah Haydarpaşa garının akibeti Kulelide de yaşanmaz.
Sizler ne dersiniz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer