Ali Kemal kimdir dersek, dedesi 1813 yılında Çankırı'nın Kalfat köyünde doğmuş birisidir. Damat Ferit paşanın en has köpeklerinden biri olup İstiklal harbinin en amansız düşmanıdır. Hemen hergün yazarı olduğu Peyam-ı Sabah gazetesinde Mustafa Kemal paşa ve İstiklal harbi aleyhinde yazılar yazıp onlara en olmadık hakaret ve küfürleri açıkça yazmaktan zevk alan bir adamdı.
Zira Damat Ferit paşa da Ali Kemal'de İngiliz muhipleri yani ingiliz sevenler derneğinin en seçkin üyeleriydi.

Şimdi bir takım aklı evveller İngiltere'nin Çankırı'lı başbakanı diye birşeyler konuşuyor.
Dedesinin 200 sene önce Çankırı'da doğması bir anlam ifade etmez. O bir ingiliz ve İngiltere'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapar.

Bunu da ticari ve diplomatik olarak yapar. Buradaki birileri gibi "Eeey bilemm kim, sen kim oluyorsun" diye çemkirerek yapmaz.
Sözün özü kimin ekmeğini yiyorsanız onun kılıcını sallarsınız.
Büyük dedelerinin 200 sene önce Çankırı'da doğmuş olması onun Türklüğe ve Türkiye'ye dost olacağı, sıcak ve yakın davranacağı manasını taşımaz. Hatta dediğim gibi babasının dedesini halk paramparça etmiş. Kimse Çankırı'lı İngiliz başbakanı var diye sevinmesin.
Yanlış mı düşünüyorum?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer