Gizli Üye(30-35)+1 yılböyle bir karşılaştırmada tabi ki ilk genelevi ilk içki fabrikasını açan abdülhamid han'ı elbette seçecek değilim
abdülhamid en başarısız padişahtı bari fatih sultan mehmet veya yavuz sultan selim deyin nedir bu abdülhamid düşkünlüğü anlamış değilim vatanın her yerini işgal etmişler hala abdülhamid zamanındayken hala abdülhamid diyorsun tebrik ederim
bosna hersek ve yenipazar'ın avusturya tarafından işgali (1878)
kıbrıs'ın birleşik krallık tarafından işgali (1878)
tunus'un fransa tarafından işgali (1881)
yunanistan'ın teselya'yı ilhakı (1881)
mısır'ın birleşik krallık tarafından işgali (1882)
somali'nin birleşik krallık tarafından işgali (1884)
habeş eyaletinin italya tarafından işgali (1885)
şarki rumeli'nin bulgaristan tarafından ilhakı (1885)
makedonya'da tedhiş hareketleri
ermeni isyanları (1891-1895)
yunanistan ile savaş (1897)
girit'e özerklik verilmesi (1898)
kuveyt'in özerklik kazanması (1899)
yemen isyanı (1905)
ikinci meşrutiyet (1908)
bulgaristan'ın bağımsızlığını ilan etmesi (1908)
avusturya'nın bosna-hersek'i ilhak etmesi (1908)
girit'in yunanistan'a katılma kararı (1908)127 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıladam 31 Mart ayaklanmasında tahttan inmese tahtını da işgal edeceklermişti neredeyse yabancı devletler
Soran+1 yılABDÜLHAMİD HAN NEFRETİN VE DÜŞMANI OLDUĞUN İÇİN SANA YORUM DAHİ YAPMAK İSTEMİYORUM BUNU YAZIP KONUYU KAPATICAM
Soran+1 yılMülkiye (Siyasal Bilgiler), Fakülte düzeyine getirilerek açıldı
Memurlara sicil tutulmaya başlandı
Eski Eserler Müzesi açıldı
Hukuk Fakültesi açıldı
Muhasebat Divanı (Sayıştay) kuruldu
Güzel Sanatlar Fakültesi açıldı
Ticaret Fakültesi açıldı
Yüksek Mühendislik Fakültesi açıldı
Dârülmuallimât (Kız Öğretmen Okulu) açıldı
Terkos Suyu hizmete girdi
Bütün yurtta İdadiler (Lise) açılmaya başlandı
Ziraat Bankası kuruldu
Bursa’da İpekhane açıldı
Emekli Sandığı kuruldu
Halkalı Ziraat ve Veterinerlik Fakülteleri açıldı
Bursa Demiryolu hizmete girdi
Aşiret Okulu açıldı
Bütün yurtta Rüşdiyeler (Ortaokul) açılmaya başlandı
Kudüs Demiryolu hizmete girdi
Ankara Demiryolu hizmete girdi
Kağıt Fabrikası kuruldu
Kadıköy Gazhanesi kuruldu
Beyrut’ta liman ve rıhtım inşaa edildi
Osmanlı Sigorta Şirketi kuruldu
Kadıköy Su Tesisatı hizmete girdi
Selanik-Manastır Demiryolu hizmete girdi
Şam Demiryolu hizmete girdi
Eskişehir-Kütahya Demiryolu hizmete girdi
Galata Rıhtımı inşa edildi
Beyrut Demiryolu hizmete girdi
Darülaceze (Kimsesizler yurdu) hizmete girdi
Mum Fabrikası kuruldu
Afyon-Konya Demiryolu hizmete girdi
Sakız Adası’nda Liman ve Rıhtım inşaa edildi
İstanbul-Selanik Demiryolu hizmete girdi
Tuna Nehri’nde Demirkapı Kanalı açıldı
Şam-Halep Demiryolu hizmete girdi
Şişli Etfal Hastanesi hizmete girdi
Hicaz Telgraf hattı kuruldu
Hama Demiryolu hizmete girdi
Basra-Hindistan Telgraf hattı Beyoğlu’na bağlandı
Hamidiye Suyu hizmete girdi
Dünyanın ilk dişçilik okulunu kurdu.
Paris’te İslam Külliyesi kurdu.
Selanik’te Liman ve Rıhtım inşaa edildi
Haydarpaşa Liman ve Rıhtımı inşaa edildi
Sirkeci Garı
Haydarpaşa Garı
Maden Fakültesi açıldı
Şam Tıp Fakültesi açıldı
Haydarpaşa Askeri Tıp Fakültesi açıldı
Trablus-Bingazi Telgraf hattı kuruldu
Konya Ereğlisi’nde demiryolu hizmete girdi
Trablus Telsiz İstasyonu kuruldu
Bütün yurtta Telsiz İstasyonları kuruldu
Medine Telgraf Hattı kuruldu
Şam’da Elektrikli tramvay hizmete girdi
Hicaz Demiryolu hizmete girdi. 27 Ağustos’ta İstanbuldan kalkan tren, 3 g
Cevap sahibi+1 yıl:D :D valla en berbat padişahı seçmişsin diğerlerini daha çok seviyorum osmanlı devletini de çok severim ve gurur verici bir imparatorluk vahdettin bile abdülhamidden daha iyi
Cevap sahibi+1 yılbence de kapa
Soran+1 yılEpir Cephesinde Askerleriyle beraber Yunana kurşun atan Abdülhamid Ansonya Cephesinde Düşmanın Fazlalığı Olsa Yağmur Gibi Yağan Mermileri Olsa Bile Şehit Versek Bile Askerleriyle beraber Dik Duran Teselya Cephesinde Muzaffer Ordunun Komutanı Olarak Ülkesi Vatanı Milleti İçin Askerleriyle Savaşan BAŞKOMUTAN Rotschild Ailesi Ülkesine vatanına milletine saldırmasın diye ZEKASIYLA DÜNYAYI VE ROTSCHİLD AİLESİNİ ÇÖKERTEN ULU HAKAN ABDÜLHAMİD HAN !!
Soran+1 yılAbdülhamid Han iddia edildiğinin aksine zulme ulaşan icraatlarda bulunmamıştır. Aksine şefkatli bir idareci olarak tarihe geçmiştir. Zulüm olarak kabul edilirse yaptığı; muhaliflerini yüksek maaşlarla muhtelif yerlere sürmekten ibarettir.
Dış siyasetteki mahareti hususunda dost ve düşmanın ittifak ettiği Abdülhamid Han'ın iç siyasetteki tavrı tartışma mevzuu olmuştur.
Abdülhamid Han ürkek değil, aksine çok cesurdu. İlme ve kültüre hizmet gayeleri arasındaydı. Muazzam bir eğitim seferberliğini başlatmıştı. Yüzlerce ortaokul ve lise, binlerce ilkokul, ayrıca pek çok san'at mektepleri yaptırmıştı. Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Teknik Üniversite, Tıp Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi gibi yüksek okullar Abdülhamid Han'ın eserleridir.
Yüzlerce talebeyi okumaları için Avrupa'ya göndermiştir. Fakat ne acıdır ki bu talebelerin büyük ekseriyeti Avrupanın ilmini fennini alacaklarına modasını, yaşayışlarını ve sefahetlerini alarak yurda dönmüşlerdi. Japonya da aynı yıllarda Avrupa'ya talebe göndermiştir. Fakat Japon talebeler Avrupa'nın ilmini, tekniğini elde etmek için var güçleriyle çalışmışlar, öyle ki derslerinde muvaffak olamıyanlar memleketlerine dönmeye yüzleri olmadığını ileri sürerek harakiri yapmak suretiyle hayatlarına son vermişlerdir. Yine Japon talebeler örf ve an'anelerinden zerre kadar taviz vermemişler, Avrupa'nın yaşayışına itibar etmemişlerdir. Günümüzde de aktüel hale gelen Japonya'nın kalkınmasındaki sırrı, bu ilk hamlede aramak lazımdır.
İlme ve kültüre ehemmiyet veren Abdülhamid Han bu gayretlerinin semeresini görmüş ve devrinde Doğu ve Batı kültürüne hakim, kalabalık bir nesil yetişmiştir. Onun muhalifleri bile kendi kurduğu mekteplerde yetişmişlerdir...
Yine kalıcı eserlerine bazı misaller daha verelim: Pek çok müze ve kütüphane kurdurmuştur. Bunların örnek şekilde kataloglarını yaptırmıştır.
Darülaceze, Hamidiye su tesisleri, yüzlerce sanayi, zirâat ve ticaret odası, belediye teşkilatı, telgraf hatlan, postahanele
Soran+1 yılİSTANBULDAKİ FATİH SULTAN MEHMED KÖPRÜSÜ YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ İZMİRDEKİ SAAT KULESİ DARÜLACAZE HASTANESİ HEPSİ ONUN ESERİİİİ
Soran+1 yılAHH BE ATAMM KEŞKE BİZE YARDIM ETMESEYDİNDE ÜLKE YIKILAYDI BİZ OLMAZDIK EN AZINDAN BU DÜŞMANLARIN SANA BERBAT PADİŞAH GİBİ KIZIL SULTAN GİBİ EDEPSİZCE YAKIŞTIRMALAR YAPMAZDI
Cevap sahibi+1 yılbirinci dünya savaşına bile girmeden bu kadar toprak kaybetmiş zaten dizilerdeki gibi bir padişah değil çok fazla dizi de iyi gösteriliyor tamam bir padişah olduğu için saygım var ama bu kadar övülecek birisi değil fazla övülüyor bence en iyi yönetmiş padişah yavuz sultan selimdi.
Soran+1 yılTarihçi İlber Ortaylı ne yazmış Bak oku Dünyanın Son Evrensel İmparatoru ABDÜLHAMİD HANDIR DEMİŞ
Cevap sahibi+1 yılinternete en çok toprak kaybı hangi padişah zamanında oldu diye yaz bakalım hangi padişah çıkıyor :)
Soran+1 yılSaygı duyarım cahil olduğun için veriyorum neyse okulda öğrendikleriylen kalmışsın cahil oldun için bişey diyemem okulda öğrendiklerinlen kal hadi eyvallah
Soran+1 yılAbdülhamid Zamanı Bir Karış Dahi Toprak kaybedilmemiştir İttihat ve Terakkinin Mithat Paşanın Kaybettiği Toprakları ULU HAKANIMA ABDÜLHAMİD HANIMA İFTİRA ATMA? ABDÜLHAMİD HAN O ZAMANLAR TAHTTA GİBİ GÖSTERİLİYORDU KABUL AMA O ZAMANLAR MİTHAT PAŞANIN SÖZÜ GEÇİYORDU KİMSE ABDÜLHAMİDİN DAHA PADİŞAH OLDUNU BİLMİYORDU ŞEHZADE OLARAK GÖSTERİYORDU
Cevap sahibi+1 yılbence okulda öğrendiklerin ile sen kalmışsın kadınların çarşaf giymesini atatürkten önce abdülhamid yasakladı atatürk sadece kadınların çarşaf giymesini kamu binalarında yasaklamıştı sen düşün yani bir padişah olsun ilk genelevi kursun ilk içki fabrikasını açsın devleti en hızlı çöküşe soksun.
Soran+1 yılABDÜLHAMİD HAN ATAM OLMASAYDI ATATÜRKÜN şu an YUNANİSTANIN ATATÜRKÜ OLURDU AMA KİME LAF ANLATIYORUM OKULDAN ÖĞRENDİĞİN BİLGİLERLE BANA TARİH ÖĞRETEMESSİN KARDEŞİM
Cevap sahibi+1 yılona bakarsan Hz Adem de eyasak meyvayı yemeseydi dünyada sınava tabi olmayacaktık :D atatürk ile abdülhamidi bile karşılaştırmanın bir mantığı yok bir kere atatürk içinde bulunduğu şartları en iyi şekilde kullandı. niye çarpıtıyorsun ki konuyu
Soran+1 yılKonuyu kimse çarptırmıyor Abdülhamid Han 33 Sene Ülkeyi Toprak Kaybetmeden batırmadan Yönetemeseydi ÜLKE Yıkılsaydı Atatürkün Yunanistanın Atatürkü olurdu anladın mı
Cevap sahibi+1 yılbaşka bir padişah geçseydi abdülhamid yerine belki daha da iyi yönetecekti birşey diyemezsin bu takdir ama çok fazla övmenin bir mantığı yok fatih sultan mehmet bile 14 ayda aldı istanbulu yavuz sultan selim sadece 8 senede 2,5 KAT büyüttü sınırları genişletti ekonomi en çok o zamanlarda iyiydi ve hiçbir padişah devletin hazinesini yavuz sultan selim kadar dolduramadı en iyi padişah yavuz sultan selimdir abdülhamid eline su bile dökemez yavuz sultan selimin. devrin en büyük teknolojisi yavuz sultan selim sayesinde osmanlıdaydı
Cevap sahibi+1 yılyavuz sultan selim halifeliği ele geçirmeseydi abdülhamid halife bile olamayacaktı dediğin atatürk örneğine bakarsak
Cevap sahibi+1 yıl53 gün pardon 1 ay 4 hafta yaklaşık 1,4 ay yazacaktım
Soran+1 yılLan okulda öğrendiğin bilgiylen benim bilgi birikimime KAFA DAHİ TUTAMASSIN ALTINDA KALIRSIN 1. Sİ ABDÜLHAMİD HAN FATİH YAVUZ GİBİ ALTIN ÇAĞ DÖNEMİ YAŞAMADI ÇÖKÜŞ DÖNEMİNDE ÜLKEYİ ELE ALDI VE TOPRAK DAHİ KAYBETMEDİ MİTHAT PAŞA VE ADAMLARI AMCASI ABDÜLAZİZİ KATLETTİ VE TAHTA GEÇTİLER ABDÜLHAMİD ZİNDANDAYDI ABDÜLHAMİDİ TÜM DÜNYA VE BİZLER OSMANLININ PADİŞAHI OLARAK BİLİYORDUK O ZAMANLAR TAHTTA OLARAK BİLİYORDUK AMA O ZAMANIN TARİHİ VE YAŞANTISIYLA ABDÜLHAMİD ZİNDANDAYDI MİTHAT PAŞA VE ADAMLARI TAHTTAYDI O TOPRAKLARI MİTHAT PAŞA ADAMLARI KAYBETTİ ENVER PAŞA VE YÖNETİMİ DARBE YAPIP EL KOYUNCA OSMANLI YIKILDI VE TRABLUSGARP 12 ADALAR HEP KAYBEDİLDİ 12 ADALAR TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 10 KATI TOPRAK ANLADIN MI
Cevap sahibi+1 yılilk yaptığım kronolojiye bak 31 Ağustos 1876 tahta geçti abdülaziz 30 Mayıs 1876 da tahttan indi. işin içinden çıkamayınca paşalara yıkıyorsun sonuçta bir padişah abdülhamid sana mithat paşanın da biyografisini azda olsa okumanı öneririm
Cevap sahibi+1 yıladülhamit meşrutiyeti kendi kabul etti dolayısıyla kendisi sadrazam yaptı mithat paşayı da yapmasaydı o zaman ilan etmeseydi meşrutiyeti de
Cevap sahibi+1 yılatatürkün 15 sene de kurduğu 33 f
1-ankara fişek fabrikası (1924)
2-gölcük tersanesi (1924)
3- şakir zümre fabrikası (1925)
4-eskişehir hava tamirhanesi (1925)
5-alpullu şeker fabrikası (1926)
7-uşak şeker fabrikası (1926)
8-kırıkkale mühimmat fabrikası (1926)
9-bünyan dokuma fabrikası (1927)
10-eskişehir kiremit fabrikası (1927)
11-kırıkkale elektrik santrali ve çelik fabrikası (1928)
12- Ankara çimento fabrikası (1928)
13-ankara havagazı fabrikası (1929)
14-istanbul otomobil montaj fabrikası (1929)
15-kayaş kapsül fabrikası (1930)
16-nuri killigil tabanca, havan ve mühimmat fabrikası (1930)
17-kırıkkale elektrik santrali ve çelik fabrikası (1931- genişletildi)
18-eskişehir şeker fabrikası (1934)
19-turhal şeker fabrikaları (1934)
20-konya ereğli bez fabrikası (1934)
21-bakırköy bez fabrikası (1934)
22-bursa süt fabrikası (1934)
23-izmit paşabahçe şişe ve cam fabrikası (1934 temel atma)
24-zonguldak antrasit fabrikası (1934 temel atma)
25-zonguldak kömür yıkama fabrikası (1934)
26-keçiborlu kükürt fabrikası (1934)
27-ısparta gülyağı fabrikası (1934)
28-ankara, konya, eskişehir ve sivas buğday siloları (1934)
29-paşabahçe şişe ve cam fabrikası (1935 - tamamlandı)
30-kayseri bez fabrikası (1934 temel atma)
31-nazilli basma fabrikası (1935- temel atma)
32-bursa merinos fabrikası (1935 temel atma)
33-gemlik suni ipek fabrikası (1935 temel atma)
34-keçiborlu kükürt fabrikası (1935)
35- Ankara çubuk barajı (1936)
36-zonguldak taş kömür fabrikası (1935)
37-barut, tüfek ve top fabrikası (1936)
38-nuri demirağ uçak fabrikası (1936- ilk türk uçağı nud-36 üretildi)
39-malatya sigara fabrikası (1936)
40-bitlis sigara fabrikası (1936)
41-malatya bez fabrikası (1937 temel atma- bu fabrika hariç bütün bez ve dokuma fabrikaları atatürk'ün sağlığında açılmıştır.)
42-izmit kağıt ve karton fabrikası (1934- temel atma)
43-karabük demir çelik fabrikası (1937- temel atma)
44-divriği demir ocakları (1938)
45-izmir klor fabrikası (1938- temel atma) SADECE 15 SENEDE ATATÜRKÜN YAPTIKLARI
Cevap sahibi+1 yılabdülhamidin 33 sene nerede atatürkün 15 sene nerede
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılikiside bizim Atamiz birini otekinden ayirmamaliyiz Sultan abdulhamit borc icinde 4 bir yani icerde ve disarida dusmanla cevrili olan osmanliyi 33 yil denge politikasiyla yonetip osmanlinin yikilisini uzatmistir. Eger sultan abdulhamitin padisahliginin ilk donemleri tahttan indirilseydi sevr haritasinin cizmis oldugu bolgede yasayacaktik. Dikkat edin ilk yillari diyorum sultan hamit 1876da tahta cikmistir o zaman daha ataturk yoktu.
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar bunlardan birini seçmek zorunda değil ikisi de bizim atamız. Birbirinize laf yetiştirmeyin. tarih boyunca böyle insanlar üzerinde karalama politikaları izlenmiştir.
10 Yorumla
+1 yılAbdülhamidhan osmanlı padişahları arasında en sevdiğim kişi
11 Yorumla- +1 yıl
hmm fatih sultan mehmet , kanuni sultan süleyman bunlarda çok iyi hatta en iyileri bence osmanlıda
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Tabiki Atatürk. Abdülhamid Osmanliyi batirmaktan haric ne basarmis?
Bundan daha birkac sene önce Abdülhamid kim bilmiyordunuz bile.
Abdülhamid birkac seneden beri, yobazlar icin Atatürke alternatif bir karakter olarak ortaya cikartilmis. Sacma sapan diziler ilede bu bos adami sisirmeye calisiyorlar. Birkac sene önce taniyan yoktu...32 Yorumla
+1 yılİkisi de Türk'ün atası
Neden böyle bir şey sordun ki
Hepsi bizim ikiside önemli insan
ikisi de kendi dönemlerine damga vurmuş
Diğer Türk büyükleri Metehan, Attila , Fatih gibi30 Yorumla
+1 yılŞu soruları sormayın şu saçma yüzdeleri görmek gerçekten sinirimi bozuyor
05 Yorumla
Soran+1 yılSebep?
- +1 yıl
Atatürk bu ülkenin kurucusu bizim Atamız. Abdülhamid sıradan bir padişah şu anki sıradan cumhurbaşkanları gibi her padişahın adını sayamazsın her cumhurbaşkanını da sayamazsın ama Atatürk öyle mi? Osmanlı devleti yıkıldı yerine Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Herhangi bir Osmanlı padişahı ile Atatürk kıyaslanamaz. Osmanlı devletini yok sayamazsın o da bizim geçmişimiz ama bari destekliyorsan da o devletin en iyi padişahlarını destekle git Kanuni Sultan Süleyman de Fatih Sultan Mehmet de.
Soran+1 yılDünyanın Son Evrensel İmparatoru Abdülhamid Handır Abdülhamid Han Mükemmel Sıradışı Bir Padişahtır ZEKASIYLA DÜNYAYI ÇÖKERTEN Tek Liderdir bunu İlber Ortaylı söylüyor DÜNYA ABDÜLHAMİD Mİ HİTLER Mİ ABDÜLHAMİD Mİ BİSMARCK MI DER Ama Bizimkiler Abdülhamidi Sıradan Cumhurbaşkanıyla kıyaslayabilir öyle mi bu CAHİLLİKTİR bu arada OSMANLI ABDÜLHAMİD YÜZÜNDEN DEĞİL İTTİHAT TERAKKİ YÜZÜNDEN YIKILMIŞTIR VE ABDÜLHAMİD HAN OLMASAYDI ATATÜRKÜN YUNANİSTANIN ATATÜRKÜ OLURDU AMA KİME ANLATIYORUM OKULDA ÖĞRENDİKLERİYLEN KALMIŞSIN CAHİLLİĞİNE VERİYORUM NEYSE OKULDA BİLDİKLERİNLEN KAL HADİ EYVALLAH
Soran+1 yılToprak Kaybı iftirasını diceksen İlber Ortaylıyı dinle O KAYBETMEDİ İTTİHAT TERAKKİ MİTHAT PAŞA KAYBETTİ ABDÜLHAMİDİN AMCASI ABDÜLAZİZİ KATLEDEN MİTHAT PAŞA VE ADAMLARI ABDÜLHAMİDE DÜŞMANLARDI TÜM DÜNYA O ZAMANLAR ABDÜLHAMİDİ OSMANLI PADİŞAHI OLARAK BİLİYORDU BİZDE ÖYLE BİLİYORDUK AMA YETKİ YOKTU ÇÜNKÜ O ZAMANIN TARİHİYLE ABDÜLHAMİD PADİŞAH OLARAK BİLİNMİYORDU MİTHAT PAŞANIN SÖZÜ VE YETKİSİ GEÇİYORDU O TOPRAKLARI ABDÜLHAMİD DEĞİL MİTHAT PAŞA KAYBETMİŞTİR ABDÜLHAMİDSE ZEKASIYLA O TOPRAKLARI TEKRAR ALAN BORÇ BATAĞI O ZAMANIN PARASIYLA 2 MİLYAR DOLARDAN 500 BİNE İNDİRMİŞTİR
- +1 yıl
Benim dediğimi anlamıyor musun? Abdülhamid kötü bir padişahtı demedim Osmanlının son zamanlarında yaşayan iyi bir padişahtı ama bence Fatih Sultan Mehmet değildi. Zeka dersen Osmanlı devleti için benim zekasına hayran olduğum isim bu. Abdülhamid Osmanlı padişahları içinde değerlendirilir. Onu Atatürk ile kıyaslamak gerçekten çok gereksiz. Atatürk'ün bu ülke için neler yaptığını sana anlatmaya gerek bile duymuyorum farkındaysan. Biz Osmanlı devleti vatandaşı değiliz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve böyle olmasının nedeni Atatürk. Geçmişimiz tabi ki var ama bizim için Ata adı uygun görülen kişi belli. Abdülhamid'den çok daha fazla sahip çıkılması gerekiyor.
+1 yılYa Allahınızı seviyosanız Atatürkle kıyaslanabilir mi? Şaşırtıcısınız
02 Yorumla
Soran+1 yılBırak onu ATATÜRKÇÜLERLE ABDÜLHAMİDÇİLER Belirlesin
- +1 yıl
Bu nick nameyle sendende bu cevap beklenirdi zaten tebrikler 👏🏻
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu hamit ilk içki fabrikasını kurmadımı yaa islam halifeleri ama kerhaneye izin veriyorlar nasıl islama hizmet ediyorlarsa artık
06 Yorumla
Soran+1 yılOkulda öğrendikleriylen kalmışsın cahil olduğuna veriyorum hadi eyvallah
Soran+1 yılkendini gizleme niye gizliyon :D ABDÜLHAMİDÇİLER bişey yapmaz şikayet mikayet etmez öyle insan değillerdir rahat ol :)
Cevap sahibi+1 yılOsmalıcıların hiçbirinde kar yok. Gayette kerhane vardı genelevi ilk kim açtı osmanlı döneminde açıldı iöki fabrikasıda keza öyle araplara yosmalık yapcaz derken ırıspılıkta baya yol almışlar artı bu hamit toprak satmadımı tipsiz
Cevap sahibi+1 yılOkulda içki fabrikadı açtı kerhane açtığı geçmez götünleojuduğun belli
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılGayette hamit tipsizi izin vermiş
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAtatürk elbette birde Fatih Sultan Mehmet ikisi de ileri görüşlü ve zeki insanlar Abdulhamit bunlarin yanından geçemez
02 Yorumla
Soran+1 yılSenin görüşün
Soran+1 yılAyrıca Abdulhamit değil 7 iklim 3 kıtanın Sultanı Osmanlı Padişahı Cennet Mekan Gök Sultan Ulu Hakan İslam Halifesi BaşKomutan Gazi Mareşal AbdülHamid-i Sani Han Hazretleri Diceksin !
+1 yılçok eğleniyorum böyle soruları görünce :D
03 Yorumla
Soran+1 yılalla alla neden yaw
- +1 yıl
komik :D
Soran+1 yılsoru mu komik?
+1 yılSorunun sorulmas bile sacma. Atatürk tabi ki
04 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duyarım valla size göre öyle TARAFLARA KARIŞAMAM SAÇMAMI DEĞİL Mİ ONU ATATÜRKÇÜLERLE ABDÜLHAMİDÇİLER BELİRLER
- +1 yıl
Adini gorunce kavga edecegini sanmistim. Bana göre sacma benim dusuncem. Saygi duydugun icin tesekkurler
Soran+1 yılne demek düşman mıyız sanki :D bu milletin evlatlarıyız siz ATATÜRKÇÜSÜNÜZ bense ABDÜLHAMİDÇİ :)
- +1 yıl
Yalniz soruda esitsizlik var. Abdülhamit i çok övmüşsün ama Atatürkü geçistirmisin adil ol bence
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar