Gündem konusunda 375 cevap paylaştı. Çok mantıklı ve olması gereken bir uygulama. Profosyonel askerlik sistemi olmalı yani daha yeni yetme çoluk çocuk askere gönderilip zorla gecenin bir saatinde yalandan kulubelerde nöbet tutsun diye kuşandırılıp saatlerce bekletmenin mantığı yok akıllarda çeşitli deli sorular farklı arayışlar farklı muhabbetler. Hep külliyen zarar ziyandan başka bir şey değil hayır o insanlar aklı bir karışık bir dünya duygu ve düşüncelerinden alınıp çeşitli taburlara asker diye gönderildikten sonra asker olunmuyor hani vatana pek bir hayrı olmuyor çünkü psikolojik alt yapı oluşmamış ve müsait değil her kes elbet vatanı için bir çok yükü omuzlanmak ister fakat buna hazırlık aşaması eğitim gerekir kaldı ki bir çok komutan bile kaytarmanın peşinde iken yalandan saatler günler geçirmekten başka bir işe yaradığı yoktu.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAskerlik devlet bazında siyaset rantı veya profesyonelliğe geçiş diyorlar faydalı olabilir ama o kadar tugay alay karakol us bölgesi varken asker hizmet için orada bunu 6 ay statüsünde başarabilirlerse birşey diyemem kişi olarak bakarsam askerlik %80 insana değer katan bir eğitim kurumu gibi disiplini sorumluluğu hayatta zorluklara gisterebilecegin sabır gibi en ufak ben askerde kaldırım taşını bile özledim yani o yüzden şükretmeyi askerden önceki hayatının değerini çok iyi anlıyorsun tabi yinede kişiden kişiye değişir.
22 Yorumla- +1 yıl
Ben askere gidip de bir bok olan görmedim. Hepsi aynı gittiği gibi geri geliyor.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok kişiden kişiye değişir diye belirttim demmeki senin tanıdıkların o seviyede bana çok anlam kattı.
Bazı erkeklerin cidden adam olmak için uzun dönem askerliğe ihtiyaçları var...
İyice tatile döndü.
Bedellide kalıcı oldu artık.
Paran varsa tatil yoksa altı ay.
Bence bedelli olmamalı.
Herkes standart olmalı.
Amaaannn...
Niyet belli gaye belli.102 Yorumla- +1 yıl
Zuzu sen o arsıza neden cevap verdin ki.
Birde fake hesaptan kız olarak yazmış. - +1 yıl
Ben ona değil o bana sataştı.
Biraz daha sürse savcılığa kadar gidecektim öyle söyleyeyim.
Neyse cevap vermedim oldu bitti.
Lütfen bu konuyu konuşmak istemiyorum artık.
Tartışma olmadı ayrıca ben öyle düşünmüyorum.
Öncelikle eşit değiliz.
Sitede rütbe farkı var biliyorsun.
Buyursun İzmire şirkete gelsin tartışmak isteyen.
Kahve ısmarlayayım.
Kaynakçalarıyla konuşalım Herşeyi.
Buralarda kimseye ciddi cevap vermenin manası yok.
Çünkü eşitlik yok.
Gizli Üye(30-35)+1 yılArtık biz yapcaz askerliği de walla , erkeklerin hep övündüğü bir askerlikleri vardı o da bitti 😋 şakası bir yana da bu bence çok saçma , bir savaş çıksa kim savunacak vatanı? Buna sevinen erkekler oturun annenizin kucağında , biz askerlik de yaparız
11 Yorumla- +1 yıl
Sanırım onun çalışmaları var kadınları da askere almak için olursa da şaşırmam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Askerligin dusmesi beka sorunu olusturmaz. Askerde topladigin adamlari seferberliktede misliyle bulabilirsin.
Önemli olan halkı iyi eğitmek ve elinde bulundurduğun adamları düzenli bir şekilde eğitim vermek.
En önemlisi askere aldığın adamların yarısını profesyonel hale getirmek. Profesyonel ve bilinçli bir Ordunun ülkeye daha fazla yarar katacağından %200 eminim.12 Yorumla- +1 yıl
Zaman herşeyi gösterir ozaman yüzde kaç hata yaptım demezsin inşallah.
- +1 yıl
Zaman gösterir asker 1 sene 2 sene kışlada boş boş bekleyecegine en azindan 3-5 ay silah, ilk yardim disiplin gibi temel egitim alip prof orduya geçisine daha fazla yönlendirilmesi lazım. Kışlada hiç bir vasfı olmayıp boş boş duran asker sayısı profesyonel asker sayisinin 2 kati. Devlet daha fazla atılım yapmalı ki yapıyorda zaten.
Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Askerliğe yaşı erenler fazla ve birikme olabiliyordu. Şimdi herkes eşit olcak, 3 4 ayda bir askerliğe alımlar olcakken şimdi her ay olcak. Böylesi daha düzenli olcak. Yanj beka sorununa faydalı dahi olur için rahat olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Eğitimsiz bir adama silah verip hiç bir güvenlik bekleyemezsin elinde o tüfek patladığı anda korkudan titreyen çocuklar var nasıl beka sorunu yaratmaz hemde çok yaratır ama umarım dediğin gibi olur.
Düşürülmesi bence hata. Devlet herhalde kışladaki askerine bakacak durumda değil ondan bu yasa geçti.
20 Yorumla
+1 yılŞu an haberleri izliyorum. Hem askerliği 6 aya düşürdü bir sürü askere teskere verdiler. Akdenizde asker hazır diye açıklama yapıyor olası bir savaş/çatışma durumunda asker yok. Ne yapacağız?
19 Yorumla- +1 yıl
Sanırım bu işi yapanlar da onun için yapıyor memleketin hiç bir alanda itibarı kalmadı sahte darbe ile askeri pasifize etti şimdi de son vuruşu yaptı yazık oluyor güzel ülkemize. Kıbrıs denizinde petrol araması yapılırken bütün yabancı ülkeler tehdit ederken bu olmamalıydı.
- +1 yıl
Adam askerden polisten korkuyor. Nefret ediyor.
- +1 yıl
Bende o adamdan nefret ediyorum 😀
- +1 yıl
Ben de 👍🏻
- +1 yıl
Sen gidersin
- +1 yıl
@Aşk_sevgi_sekss erkekler dururken asker dururken ben hangi bilgiyle eğitimle gideceğim? Sizde korkarsanız kim müdafa edecek devleti?
- +1 yıl
@Aşk_sevgi_sekss müdafaa olacak pardon
- +1 yıl
15 ay yaptim yine olsa yine yaparim, maksat yapip yapmamak değil 6 ay cok kisa bir süre yani askerlik insana cok sey katıyor her haliyle
Ak partili değilim hatta en çok eleştirenlerden biriyim fakat askerliğin ustalık gerektiren bir meslek olduğunu düşünüyorum. Gidip 1 sene patates soyarak, tuvalet yıkayarak asker olunmaz. 2 sene boyunca her gün silah eğitimi alsan bile asker olamazsın.
Herkes kendi işini tam anlamıyla yapabilmeli ki bu ülke kalkınsın. Bence zorunlu askerlik tamamen kalkmalı ve askeri liseler/ okullar arttırılmalı.23 Yorumla- +1 yıl
Neymiş efendim savaş çıkarsa ne olacakmış. Gelişmiş ülkelerden teknolojik olarak 50 yıl gerideyken ve elimizdeki tüm uçaklar ithalken kusura bakmayın isterseniz 50 milyon askerimiz olsun, hiçbir şey yapamayız.
Türkiye teknolojik anlamda acilen bir reform yaşamalı yoksa geleceğimiz Suriye, Iraktan farklı olmayacak. - +1 yıl
Paralı askerin başarılı olduğunu tarih yazmadı. Amerikayı gördük Kore de Vietnam da Irakta bozguna uğradı...
- +1 yıl
@İsyankar3535 Paralı asker dediğin parayla asker satın almaktır. Bununla ne alakası var?
Hayır sanki erlere maaş ödenmiyor.
Savaş artık asker değil teknoloji ile yapılıyor. Asker ile yapılsa bugün en güçlü iki ülke Çin ve Hindistan olurdu. Çin güçlü çünkü teknolojisi gelişmiş ancak Hindistanı takan var mı? Yok.
Askerinin sayısından ziyade vasfı önemli. Bugün Amerika bir ülkeye ciddi savaş açsa o savaş bir gün bile sürmez emin ol. Ama Amerikanın amacı savaşmak değil, savaştırmak.
Çok güzel ama peki yapanlar ne olacak onlar için büyük haksızlık oldu bana göre...
22 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş zaman olarak tarihe not düşecek biz 18 ay yapanlar.
+1 yılSevgilim askere gitmeden önce düşücek denildi sevgilim askerden geldi 2 ay sonra düştü. Düşmesine seviniyorum ama kendi devrelerimiz adına üzülüyorum. Hergün haberlere bakıyoduk acaba düşmüş mü diye 😒
20 YorumlaGündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Profesyonel orduya geciliyor.. on binlerce ozel egitimli uzman erbas alimi yapiliyor.. patates soyan tuvalet nobeti tutan , silah sokup takmayi bile bilmeyen vasifsiz erler terhis ediliyor kisacasi. Her kislada yuzlerce yeni uzman var hepsi gece gunduz aktif savas egitiminde. Beka sorununun uzerine daha cok gidiliyor su an tam tersine.. her an " savasmaya " hazir onbinlerce uzman.. meslegi ve hayati savasmak olan her an goreve hazir gercek askerler yani.
00 Yorumla
+1 yılBedelli askerlik yapanlar ne kadar süre askerlik yapacak peki?
16 Yorumla- +1 yıl
Bir ay sanırım
- +1 yıl
Yani bedelli yapmayan herkes üniversite mezunu olmayanlar bile 6 ay yapacak öyle mi
- +1 yıl
Evet normal er olarak askerlik süresi 6 ay
- +1 yıl
Diğerleri için ne kadar süre
- +1 yıl
Şimdilik tam detay görmedim bir 6 aya düştüğünü dinledim radyodan
+1 yılDussun daha iyi ilk 3 ay askerlik yapiyon sonrasi komutanlarin egosunu tatmin etmekle geciyodu zaten.. Biz fazla yaptik ne oldu...
40 Yorumla
+1 yılÇok kötü oldu. Bulunduğumuz jeopolitik konum ve güvenliği esas alırsak bu bölgede en az 1 yıl askerlik mecburi olmalı. İsrail de bile bayanı 2 erkeği 3 yıl zorunlu askerlik yapıyor
222 Yorumla- +1 yıl
İsrail'i nüfusu yok ve sürekli savaş halinde.
Sanki ülkede askerlik diye adam akıllı bir şey yaptırıyorlar. Hakikaten mühim bir şey olsa zaten kısaltmalar emin ol - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok İsrail’in elinde nükleer güç var senin elinde yok. Onlarda nükleer güç olmasına rağmen zorunlu askerlik 3 yıl. Bu bölgede 1 yıl askerlik şart. Zaten bütün komşularınla belalısın ne diye bide kalkıp 6 aya düşürülüyor. Aklıma tarihte başkan savaşı öncesi terhis edilen ve yenilen Osmanlı ordusu geldi..
- +1 yıl
- +1 yıl
Bir şehit kızı olarak askerde esas öğretilen şeyin, emre koşulsuz itaat olduğunun bilincindeyim.
Sağa dön sola dön silah ekipman bunlar öğrenilir şeyler.
Ama disiplin çok önemlidir ordularda.
Hareket ederken bile blok hareket çok önemli...
Biz artık milletçe disiplinsiz gençler yetiştiriyoruz.
Bunun sonu hayra alamet değil. - +1 yıl
- +1 yıl
Bu nükleer güç fetişi de nereden peydah oldu anlamam. Yok onda nükleer var, sende nükleer yok, ukleer nükleer her önüne gelen uluslarasi stratejisi kesiliyor
- +1 yıl
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Dediklerinden hiçbirşey anlamadım. Sağlıcakla kal 🖐
- +1 yıl
Zaten anlamadığın belli.
Lisedeki milli güvenlik derslerinden kafana kazınmış düşüncelerle tam anlamadığın konularda fikir beyan ediyorsun - +1 yıl
@EncLume Bu ülkenin insanı niye böyle tartışma kültüründe bile uzak acaba?
Şimdi sen bana zibidi dersen ben de sana orspu falan derim, sonra ona da bozilursun.
Kafanızın basmaidgi konularda konuşmayın mk, askerde ne öğretildiği den, onca ay ne ile meşgul edildiklerinden, bunun hem gençlerin hayatına hem de ekonomiye etkilerinden haberin var mı? Yok.
Şehit kızı olmak senin kafanın içindeki boş beleş lakırdıları kıymetli yapmaz.
Askerliğin zorunlu olması zaten saçmalık, devlet de farkında kaldırmanın yolunu yapıyor senelerdir.
Sanki orduda iki ay ya aşık düzen eğitimi almış olan bir erin gerçek bir çatışmada zerre kadar kabiliyeti olacakmış gibi davranmayın. Artık askerlik nokta atışı operasyonlar ve teknolojik dominasyon ile yürüyor.
40 bin kişi hazır ve nazır olsna bile, herif iki tane bombardıman uçağıyla bir saatte 30 binini temizleyebiliyorken meydan savaşına göre ordu lanlansin istiyorsunuz.
Bunun adı salaklıktır. Turkiye'nin hiçbir ulkeyle de topyekun bir savaşa girecek hali yoktur - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Sen çok boş konuşuyorsun. Hatta konuşmak için konuşmuşsun. Madem bu kadar çok şey biliyorsun gel başımıza general ol. 6 yıllık astsubayım ordunun içinde olan benim. Sana göre öyle dışarıda bol keseden sallamak kolay. Tartışmaya hiç girmeyecem seninle.. Burda harcanma gel başımıza subay general ol
- +1 yıl
Gördük paralı askerleri korede vietnamda Irakta nasıl bozguna uğradılar. Herşey denizde havada bitmiyor. Kara savaşları adama cehennemi yaşatır. Karada favorü ordu diye birşey yoktur.
- +1 yıl
@EncLume Sen bu ilkokul iki seviyesindeki tartışma adabiyla zaten bana uyamazsin.
Onun dışında mevcut ordu 15 ay askerlik yapan uzun dönemlere türbe kacirirken zaiyat verdiydi.
Amerika askeri stratejisi zayıf, yüksek beceriye sahip kumandan yetiştirmekte zorlanan bir ülke. Ayrı bir olay o. - +1 yıl
İyice abarttın.
İlkokul iki seviyeli prafına cevabım bu.
O o konuda sana uyumayacağım.
Uyamazsın vs. Bunlar gülünç şeyler.
Uymamamın sebebi uslubun.
Bunu sen başlattın.
Sana cevap vermemişken gelip kafan çalışmıyor diye hakaret etmen.
Saygısızcaydı.
Ama yok illaki üstte olacaksın haklı çıkacaksın değil mi?
Hayır konuda haklı olsan dahi.
Üslup tarrışmamızda haklı değilsin.
Konu ve yorum ne olursa olsun durduk yere kafası çalışmıyor vs hakaret etmeye hakkın yoktu.
Seviyeden bahsetmişsin sonra işte.
Evet bende aynı şeyden bahsediyorum.
İki.
Süleyman Şah türbesiden bahsediyorsun galiba.
28milyonluk nüfusla mücadele verip kurulan bu ülke.
79 milyon ile kendi toprağı sayılan bölgeden Türbe kaçıyorsa bu siyasetin omurgasızlığıdır.
Asker uygun şartları ve planları söylemiştir.
Ama sen siyaset olarak önce bölgeyi ateşe verip sonrasında pamuk uçurtma kaçmıssan planlara uymadan, kabaca tabirle. "siyasi artistlik için"...
Derim de siyasete Herşeyi.
Şu peş para etmez tartışma için başımı belaya sokmaya değmez.
Ama sen bu türbe olayını.
Oyunu satan Makarnacılara söyleyeceksin. - +1 yıl
@EncLume Yahu siyaset ayrı bir şey, o operasyonun hiç de düzgün işletilmemesi başka bir olay.
İdlib mesela, ne kadar dil biliyor, ne kadarını takip ediyorsun bilmem ama ruslar açıkça bizim orduya ''Bir işi beceremediniz, çıkın ordan'' diyor, türk ordusu bizim ülkede pompalandığı kadar hareket kabiliyeti olan, öyle kafasına göre başarıdan başarıya koşabilen bir ordu değil.
Elit, çok iyi eğitimli askerlerimiz var, ve onların sayısının ve etkinliğinin arttırılması lazım.
Yoksa mevcut, Prusya düzeninden kalma köhne ordu-millet yapılanması ile oluşturulmuş ordu modeli artık eskiyor. Siz TSK bu kararları desteklerken hiçbir şey bilmiyor mu sanıyorsunuz?
1980lere kadar, ülke ordusunun asıl büyük gücü nüfusuydu bizde, artık öyle bir durum olmadığı gibi, öyle bir ordu teşkilatlanması yok.
İsrail'de böyle deel diyorsunuz, İsrail dediğin küçücük, az bir nüfusu olan ve sürekli aktif çatışma halindeki bir ülke. 60'larda ortada doğru düzgün bri geçerli gerekçe yokken bütün komşu ülkeler adamlara topyekün savaş açmıştı.
Bizim ülkenin durumu aynı değil.
Zaman gibi, orduların teşkilatlanması ve öncelikleri de değişiyor, ''aa beka sorunu yaratır, jeopolitik konum'' diye ezbere konuşuyorsunuz.
Ayrıca ''Kafan çalışmıyor'' lafını duyunca hemen kuduz it gibi ileri geri hakaret savurmak çingeneliktir. - +1 yıl
@EncLume tipik yurdum insanısın. “Gülüç şeyler yeaa” diyorsun ama “zibidi” “Kendini birşey zannetme” “sana cevap yazılacağını felan mı zannediyorsun”
“Git başka yerde oyna.” Gibi kezbanus lafların sahibi de sensin. Hayır bu cümleler akıllıca durmuyor ve tartışma üslubunun yanından da geçmiyor. Havalı göründüğünüz yok
Türkiye ye turkiye yazmış diye ü harfini vatan ekmeği muhabbetine çekmeye çalışman da aptallığındaniskasıdır. Tartışma çizgisinde kalamıyor musunuz be siz. Hoş tdk kesilip “falan” a “felan” yazman ayrı saçmalık zaten. Görüş sahibi zırtonun “yazdıklarından br şey anlamadım yaaaaahahaagg” diye akıllıca sandığı ama aslında ağır aptalgöründüğü cevabına zaten hiç girmeyeceğim. Doktor ellemeyin dedi
bir de ben bu vatan ekmeği muhabbetini de anlamıyorum. Dünyanın en çok vergi veren ülkesiyiz. Abd de eyaletten eyalete farklılık gösterse de aralığı %3-%6 arası değişen satış vergisi bizde %35 e kadar çıkıyor. Ekmeği yiyen vatan da olabilir yani söyleyeyim. Neyse bu farklı konu
Asıl askerlik konusu, patates soymak ve komutanın çayını tazelemek ne zamandan beri bu kadar önemli oldu. Önemli olan genç erkek nüfusunun gençliğinden boş yere koparılan 1,5 yıl. Patatesten daha önemli insan ömrü. Baban için başın sağ olsun ama şehit kızıyım diyerek insanları duygusal bir buhrana sokmuyor ve şehit kızı olmayı referans göstererek cehaletini de örtmüyorsun. siz kendinizi Osmanlı döneminde, Viyana kuşatmasının ortasında mı zannediyorsunuz acaba. Teknolojik çağdayız, o zannettiğiniz asker birlikleri birilerinin tek atışıyla toza dumana çevrilir. Geçmişe takıldınız ama asker gücü meydan muharebeleri yok, çok büyük donanıma sahip silahlar var, ateşli oklar falan rafa kaldırıldı bilginize - +1 yıl
+1 yılZaten kısa dönem yaptım 6 ay. Bir şey değişmemiş. Üni mezunlarının 3 4 aya düşmesi gerekiyordu. Okumayanlar sevinmiştir sadece.
30 YorumlaIyimi kotumu bilmem de biz enayiymisiz demekki hayatımın en güzel anlarında 13 ayım ızdırapla gecti 6 aya askerlik demesinler tatil yapıp gelirler artık
20 YorumlaBazi erkekler gic olmazsa askere gidince anne baba karisinin kiymerini biliyordu artik onuda bilen olmaz tatile gidiyorlar gibi gider gelirler
20 YorumlaGülüyorum Türk gençlere..
6 Aya düştü diye, sevinenler İş vatan kurtarmaya gelince klavye den erkeklik yapanlar... Tırtttttt30 Yorumla
+1 yılDaha iyi en azından psikolojileri bozulmaz erkeklerin.
30 YorumlaBu iyi oldu. Insanlarin hayatlarindan 1 bucuk yil çalınıyordu. Tam bir iş ogrenirken tam kariyerin ortasindayken vs askerlik insanin gelecegine engel oluyordu. Bu şekilde engel ortadan kalkacak
10 Yorumla
+1 yılValla ben gormedim duymadım bilmiyorum. Benim için değişen bir şey yok. Biz her durumda gider kaplanlar gibi kaplanlar gibi askerligimizi yaparız. Bazı yavsakklar gibi buna sevinmeyiz
10 Yorumla
+1 yılYaklaşık 2-3 saat önce askerlik muayanesinden geldim..
Tek dileğim düşmesi :D10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBir ayı izinle, bir ayı hava değişimiyle, bir ayı hastane raporuyla, iki ayı da çarşı izniyle geçer. Hiç yapmasınlar daha iyi. Biz neden 18 ay yaptık? Dedelerimiz dört, beş sene yapmış.
10 Yorumla
+1 yılİyi yaptılar herkes para verip gitmiyordu şimdi hem zam geldi hemde süre azaldı
10 Yorumla
+1 yıldirek kaldırsınlar..
iyicene çocuk oyuncağına çevirdiler koca askerliği..20 Yorumla- Gündem konusunda 827 cevap paylaştı.
+1 yılAskerlik yapmak istemeyenlere direkt olarak pembe tezkereyi verseler böyle şeylere gerek kalmayacak biz 12 ay paşa paşa yaptik
20 Yorumla - Gündem konusunda 703 cevap paylaştı.
+1 yılBen yaptım geldim uzun zaman önce. Gitmeyenler düşünsün demeyeceğim tabi. Bence herkese standart 6 ay eğitim verilmeli.
01 Yorumla- +1 yıl
Okuyanlar, evli olanlar, ev geçindirmek zorunda olanlara ayrıcalık tanınmalı. Mesela doktor ve 2 çocuk babası askere gitmek yerine para ödeyip hiç gitmemeli. ya da liseden sonra herkes askeri eğitimini alıp öyle üniversiteye gitmeli böylece tüm sorun ortadan kalkar.
Gizli Üye(25-29)+1 yılIyi oldu bence kalmak isteyen sözleşmeli er olarak kalıyo zaten
10 Yorumla
+1 yıl20 yaşında askere gelmiş 3 tane mermi atarak askerlik bitiren kardeşlerimiz çokta verimli olamaz devlet bütçesini daha fazla teknolojiye sürekli kalıcı askere ayırmalı herkez bildiği işi yapsın askerlik işi profosyonel olmalı
00 Yorumla
+1 yılDaha belli değil, olcak diyorlar. Bakacaz
111 Yorumla- +1 yıl
Erdoğan'ın kendi istiyordu zaten sadece onun imzası atılacak oda atar.
- +1 yıl
Belli olmaz bu işler. Geçen yılda olucak dediler
- +1 yıl
Akşam sabah belli olur.
- +1 yıl
Belli olunca iyi olur yani böyle olmalı zaten. 1 yıl nedir aga yani
- +1 yıl
18 ay yaptık biz tamam o çoktu ama 1 yıl da iyiydi ne az ne çok heleki şu zamanlarda gereksizdi.
- +1 yıl
Anladım da gereksiz yaa. Bence askerlik 2 ay olsa sıkı bir disiplinle yani, yeterli olur. Bu 2 ay olsun diyen bir komutan var o diyor bide.
- +1 yıl
Hiç bir insanı iki ayda egitemezsin acemi birliklerinde sağını solunu bilmeyen ne insanlar gördüm bir yıl dediğin nedir süre olarak hiç bir şey rakam olarak çok gelebilir ama inan kısa süre bu yapılanlar askeriyeye çok Zarar veriyor.
- +1 yıl
Eğer eğitim sıkı ve çok disiplinli olursa gayetde iyi olur 2 ayda bitirmek
- +1 yıl
İki ayda hiç bir halt olmaz ne yazikki keşke olsa
- +1 yıl
Az önce onaylandı karar resmi gazete de yayımlanması bekleniyor şimdi.
- +1 yıl
İyi bakalım oldu sonunda😄. Sevindim
+1 yılIyi oldu. Ise yaramayan adamlar askere gelmez en azindan
00 YorumlaGuzel bir sistem ama gecmiste fazla yapanlara yaptigi kadar para ödesin. 12 18 24 ay yapanlar oldu.
00 Yorumla
+1 yılAskerlikte çocuk oyuncağı oldu ya la
30 Yorumla
+1 yılHayırlı olsun
90 YorumlaIdeal çoğu gencin askerlik gelecek planlarını bozuyordu böyle iyi oldu
00 Yorumla
+1 yılValla iyi gibi duruyor 😊
20 Yorumla
+1 yılÇok mantıklı buluyorum güzel olucak inşallah
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAskerlik düşsün diye ağlayanlar vardı ne oldu?
Şimdi niye düştü diye mi ağlayacaklar
Anadolu’nun yiğit aslanları her daim göreve hazır iken pembe kimlik almak isteyenler askerden kaçmak isteyenler ne oldu hoşunuza gitmedi mi?12 Yorumla- +1 yıl
Hiç bir zaman düşmesi taraftarı olmadım ve 18 ay aslanlar gibi doğuda görev yaptım sayın gizli.
Cevap sahibi+1 yılSen soruyu soransın sen aslanlar gibi yapansın
Klavye delikanlısı olup askerden kaçan aslanlara sözüm üstüne alınma 😉
Gündem konusunda 4,2b cevap paylaştı. Hayırlısı olsun
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılVatanı satma girişimi bu başka bir şey değil.
20 Yorumla
+1 yılBenim suçum neydi de 15 ay yaptım
20 Yorumla
+1 yılBoş boş içtima almaktan başka bir iş yoktu zaten
10 Yorumla
+1 yılYasa onaylandı mi?
13 Yorumla- +1 yıl
Meclisten geçti onaya kaldı ve onancak
- +1 yıl
Iyi etkileri olacak en azından ekonomik olarak yük atılmış oluyor devletin sırtından.
- +1 yıl
Bence öyle olmayacak asker milletin sırtına yük değil baş tacıdır her yanımızdan savaş tehditleri çıkarken böyle bir karar pek uygun olmadı ama yapacak bir şey yok hayırlı olur inşallah.
+1 yılİyi oldu 6 ay güzel. Biz 12 ay yaptık
10 Yorumlaİyi bari gidip gelek :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbiz 15 ay boşuna mı yaptık böyle şansın mk
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayırlı olsun ne diyeyim.
10 Yorumla
+1 yılBen hoşlanmadım
20 Yorumla- Gündem konusunda 477 cevap paylaştı.
+1 yılYolda geliyor
10 Yorumla
+1 yılİyi oldu bnce
10 Yorumla
+1 yılSaçmalık
10 YorumlaAstsubay ve subaylıllarda gelecek
00 Yorumla
+1 yılKısa olması bence ya
10 Yorumla
+1 yılGüzel oldu
20 Yorumla
+1 yılÇok iyi
10 Yorumla
+1 yılSevindim
10 YorumlaGündem konusunda 575 cevap paylaştı. Hayırlısı diyom
10 Yorumla- Gündem konusunda 411 cevap paylaştı.
+1 yılİyi olmuş
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayırlı olsun
10 Yorumla
+1 yılBuna sevindim
10 Yorumla
+1 yılgüzel
10 Yorumla
+1 yılSeçimlere kadar mış
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun
10 Yorumla