Özümüze dönme vakti geldi ne siyasi islamin faydası oldu ne de Sosyal demokratların fikirlerinin bu ülkeye artık özümüze dönme vakti değil midir? Neden özünü bilen güçlü bir devlet ve toplum inşaa etmek için ugrasilmasin? Neden Türklüğü dini ya da hiç bir şekilde bakılmaksızın hür yaşatacak bir devlet düzenimiz olmasin?
Türk genci olarak militarist milliyetçi bir devlete ve ülkeye sahip olmak istiyorum çok mu?
Bir Atatürk daha gelmeyeceği için maalesef Cumhuriyet fabrika ayarlarına hiç bir zaman dönemeyecek. Çünkü bizim insanımız Cumhuriyet' in değerini anlayamadı..
İnsanları birleştirmek için güçlü ortak bir duygu arıyorsun anladım, fakat milliyetçiyim diye geçinenleri gördük gerçek milliyetçinin peşine takılan yok, bana göre Osman pamukoğlu iyi bir milliyetçi ama hani tutan yok adamı, sorun bu emperyalist sisteme direnme sorunu oda baya bir zor sadece ekonomi dibe batınca uyanıyorlar. Cahil insan çok korkan insan çok bunlarla nasıl yola çıkılırki sen düşün.
Evet ya güçlü bir yönetici ya da güçlü bir halk olmalı. bir kere bu halk %50fire verir yani. ya da osmanlı gibi batınca bir kurtuluş savaşıyla kurtulurlar.
Militarist bir devlet düzeninde "hür"yaşamak sence de ütopik değil mi? Ki bence tanımladığın bir ülkede yaşıypruz. Ama Türklükten çok uzağız. Atatürk ün kemikleri sızlıyordur. Geriye doğru adım değil füze atlıyoruz.
Sen faşist ve militarist bir zihniyeti taşıyorsun. Adolf hitler gibi. Ha birazda öjenik bir politika seyredebilirsin. Ürkütücüsün. Hümanist ol biraz. Senin insanların kimler merak ettim? "İNSANIMIZ" derken bu kelimeye kimleri dahil ettin?
Usta. Bu ülkeyi güçlü yapacak tek bir şey vardır oda. Din vede siyaset ayrılacak atatürkün yaptığı gibi ilk yıllarda onun dışında yaparsan böyle birşeyi ülke kaolsa gider
Yani sonuçta insan olrak ölrcez kürt türk vs. Vs. Vs. Diye göcüp gitmeyecez. Din bizi ayrıştırmayana kadar politika bizi bölmeyene kadar para bizi sınıflandırmayana kadar ırk bizi bölmeyene kadar hepimiz insandık. Ve atatürk nasyonal bir sosyalist değil dir.
üretim araçlarının kamunun, devletin elinde olması, ekonomik etkinliklerin kâr yerine insanların gereksinimlerini karşılaması gerektiğini öne süren, değer olarak emeğe önem veren, toplumun örgütlenmesinde köklü değişiklikler amaçlayan siyasal öğreti. 2. bu öğretiye uygun toplumsal düzen. Bu sosyalizim
Nasyonel Sosyalizm, Irkı Temel Alarak, ırk, millet ve toplumda sosyal ve ekonomik düzen gibi konularda çeşitli ölçüleri kabul eden ve bu konularda bazı düzenlemeler getiren bir ideolojidir. Bu ideolojiye kısaca Nazizm' de denir. Nazizmin daha iyi anlaşılabilmesi için ırk, millet ve sosyo-ekonomik düzene bakışını tek tek incelemek şarttır. Nazizmin: 1- Irklara Bakışı - Nasyonal Sosyalizm, Beyaz Irkın üstünlüğüne inanır. 2- Millet ve Milliyetçilik Kavramına Bakışı - Bir insanın Türk, Alman, Fransız vs. kabul edilmesi için önce Beyaz Irktan gelmesi gerektiğine inanır. 3- Ekonomi Görüşü - Nasyonel Sosyalizm, sınıf ayrımı gözetmeden toplumun tamamının refahını hedefleyen bir ideolojidir. Bu sebeple, Nasyonal Sosyalistler, komünizme olduğu kadar kapitalizme ve aşırı liberalizme de karşıdırlar. Nasyonal Sosyalizmi temel alan bir milliyetçi ideoloji hiç bir zaman kandaşlarının sefalet içinde yaşamasını kabul etmez. Nasyonal Sosyalizmi temel alan hiç bir milliyetçi de, kandaşlarının ekonomik sorunlarına karşı kayıtsız kalamaz.
Demek istediğim şu ki ben çok sıkıldım artık insanlarıma değer verilmiyor ülkeye gelen mülteci vatandaşımdan daha öncelikli milletim takımdan partiden şundan bundan kendi kendine bölünüyor ben güçlü bir devlet istiyorum
Vala bir kürdüm bende güçlü bir türkiye istiyorum bu ülkenin öz evladıyken suryeliler yüzünden üvey evladı olduk. Kendi hükümetine silah doğrultan insanlar tr. Geldi. Kendi vatanına sahip çıkmayan suryeliler yüzünden üvey evlat muamelesi görü yoruz
Bin yil din bin yil irk savaslari oldu... yani 1300 yil evvel kimse turk oldugunu bilmiyordu... hepimiz sadece muslumandik falan simdi de kimse globalist falan oldugunu bilmiyor 😉
Oyle birsey cok zor. Turk dedigin ne dir ki? Etnik gruplar cok turkiyede hangi birinden basliyabiliriz? Ne guzel beraberlik varken ayrimcilik yapiyorsun
Ayrımcılık yapmıyorum Türkiye yi özüne dolduruyorum arap asim8lasyonuna uğramış bolşevik fikirlerin etkisinde bölünmüş Türk milletini Cumhuriyetin ilk yıllarında ki gibi özüne dönsün istiyorum hümanist palavraların bize faydası yok
@Amangalisayo Sana tarih okutan hocanın suradına tüküreyim. Cumhuriyet sayesinde Türklük devam ediyorduk ve ilelebet devam edecek. Genç nesilin böyle cahil olması çok şaşırtıcı.
@Floriani ozaman ki sartlarda tabiki iyiki turk cumhuriyeti kurulmus diyorum. Ama mesela 600 senelik beraber yasadigimiz insanlari hep kaybettik. Cok kaybolan turkler oldu, ornegin: ahiska turkleri mesela. Turk oldukta ne oldu? Cok fazla etnik gruplar var hem, bende ayrimcilik yapiliyor bu sekilde. Milliyetcilik herzaman cozum degildir. Aksine, multicultural dedigimiz kavram bir ulkeyi daha fazla zenginlestirir