Golan tepelerinin İsrail toprakları olduğuna dair kararnameyi Trump imzaladıktan sonra İsrail, Hamas'ın gündüz attığı rokete karşılık Gazze'yi bombalamaya başladı.
Hamas, Arap ülkelerinden destek açıklaması yaptı. İsmail Haniye İsrail'e "Kırmızı çizgimizi geçmeyin" uyarısında bulundu.
ABD İsrail'e anca mitinglerde oy için kınama yaparız. Direk savaşılacağını iddaa etmek ilkokul aklıdır. Önce İsrail ile ekonomi, siyasi ve askeri ilişkileri sonlandıralım, mecliste AKP MHP reddetmişti.
zaten yıllardır savaş var orada.. Yaser Arafat zamanında başladı savaş ve hiç bir zaman bitmedi ki.. Bitmeyecek de.. Ta ki Kuran da belirtildiği gibi İsrailoğulları müslümanlar tarafından tamamen yokedilene dek , o bölgede son ana dek kan akmaya devam edecek..
Savaştan kasıt Hamas saldıracak mı, Arap ülkeleri şaşırtıp Hamas'ı destekleyecek mi, bir umut. Hamas hafife alınmasın, arkasında destek olsun İsrail askerlerine ciddi zaiyat verir. 2014'de tünellerden sızıp yaptığı gibi.
arap ülkeleri şaşırtmaz.. Amerikanın köpeği olmuş durumda hemen hepsi.. kalanları da zaten kendi iç karışıklıkları ve işid le vs perişan halde.. Amerika suudilere ne emir verirse suudiler onu yapar mesela.. mısır desen ona keza.. fastı cezayirdi desen zaten sömürgeden bozma.. BAE zaten dubai vs ihtişamlı yaşam derdine düşmüş durumda.. katardı tunustu vs onlara hiç girme zaten.. ben arap dünyasına kesinlikle ama kesinlikle güvenmiyorum , en ufak bir destek de beklemiyorum.. kınarlar belki.. veyahut göstermelik destek verebilirler.. yine Türkiye atlar ortaya her zamanki gibi :) Hamas konusunda haklı olabilirsin ama , Arap ülkeleri Amerikanın sözünden çıkacak durumda değil şu an bence.. ılımlı islama geçiş yaptık dedikleri gün iplikleri pazara çıktı zaten.
Yazdıklarında tamamen haklısın. Arap ülkelerini bu durumdan çıkaracak bir vesile olmalı. Zira Erdoğan İslam işbirliği teşkilatı toplantılarında halka seslenir gibi sesleniyor, hiçbir ciddiyet ve beklenti yok. Yahu sen liderlik vasfını kendinde görüyorsun tek tek ülke isimlerini söyleyip, yaptıklarını yüzüne vuracaksın. Diceksin ki siyaset politika, körfez ülkelerinden sadece katar ile aramız iyi diğerleriyle sıfır. Bunu yapabilecek kişi Erdoğan ama onun imanı da samimi değil.
ben erdoğanı bu konuda samimi görsem de.. Türkiye nin şu anki gücüne hürmetleri veya güvenleri yok arapların.. açıkçası araplar bizi de pek sevmez.. Malum, bazı hadis kaynaklarında geçen , Allah ın ordusu sıfatının kendilerinden alınıp Türklere verildiğini de biliyorlar için için.. artı ehli sünnet değil pek çoğu şu an.. araplar her nedense müslüman olmamıza rağmen bize için için düşmanlık besler.. çok karmaşık konular.. ve gölgelerinden bile korkar haldeler.. ve şu da var ki , islam birliği Mehdi as zamanından önce sağlanamayacaktı sanırım.. Mehdi as ın zühur etmesine de daha oldukça uzun zaman var.. alametlere bakacak olursak.. yalnız şuna emin olabiliriz ki , en büyük islam savaşçısı yine Türkler olacaktır.. ama israil in daha da kuvvetlenmesini bekliyorum kısa ve orta vadede.. onların sonu uzun vadede olacak..
Ortada İslamcı ordusu Türkiye görmüyorum. Dünyadaki olanlara sadece ses çıkarmak hiçbir şeyi durdurmaz. Güçlü ülkeysen gerektiğinde Afrika da asker indirip orada ki Müslümanlara zulmedenlerle savaşacaksın, Gazze'ye helikopterlerle mühimmat bırakacaksın, Yemen de Suud'a karşı geleceksin.
Dünya da milliyetçilik hakim, Araplarda da öyle olduğu için Türklerden nefret etmeleri normaldir. Bugün Türkiyede de liderler milliyetçilik üzerinden siyaset yapıyor, oy topluyor. Türkiye de ileri milliyetçiliğe geçiş aşamasında.
TÜrkiye olarak bakma islam ordusuna.. Türk ırkı olarak bak.. istanbulu fetheden , tüm dünyaya islamı taşıyan ve sonra hakim olan.. ve tüm dünyaya adalet getiren bir osmanlının torunlarıyız.. ve halen , islam coğrafyasında sadece bizim sesimiz çıkıyor dünyadaki rezilliklere.. güçlü değiliz , veya islam ordusu da değiliz doğru.. ama kavim olarak , islama sahip çıkan bir kanız.. o saydığın şeyleri bir gün yapacağımıza inanıyorum.. sonrasında da muhtelemen 3. dünya savaşının çıkmasına yine biz sebep olacağız :))
Evet oyleyiz, inşallah o günleri de görürüz ama Müslüman olup Şeriate küfreden, ırkının üstünlüğünü savunup Müslümanım diyen, Camilerde ki dua ve ezanlar araplaşmaması için kötü okunan ve bunlara vesile olan bir liderle olmaz ve göremicez o günleri. Kanımızda İslamcılık olsa da o kan ne ahlaki ne iman olarak etki etmiyor.
şeriat meselesi , terim olarak insanımıza yanlış öğretildi.. sonuç ortada.. Alllah ın kanunu şeriattır.. şeriat isterük diyen kızgın bir kalabalık değil.. veya iran rejimi de değil.. ama gel gör , taksim meydanında ezanı yuhalayan kalabalıği unutmak mümkün değil. neyse..
Ya ne biçim insansınız bana dokunmayan şeytan bin yaşasın korkaklığı hep orada yıllardır masum insanlar çocuklar ölüyor katlediliyor umarım israilin sonu tez zamanda gerçekleşir ve helak olurlar... Şu banane diyenler vicdanlarını sorgulatsınlar umarsız insanlardan nefret ediyorum artık
Filistinde Türkler ile Ingilizler arasinda geçen savaşta bu acidiğin filistinli araplar var ya Türklerle biriz deyıp daha sonra Türklere ihanet eden ve sirtindan vuran yine senin acidığın filistinli araplardan başkasi değildi unutma Türk.
Geçmişi günümüzle karıştırırsak, bugün hiçbir ülkeyle bağımız olmaması lazım. Rusların doğuyu işgal etmesi koymuyor, Arabın düşman safında yer alması mı koyuyor be ahmak.
Lan gerizekali ne irktansin lan sen? Türklere sizin yaninizdayiz deyip savaşta ingilizlerle bir olup Türklere çökmek hangi kitabi siğar lan? Yobaz çomar.
@Mevsimsiz-_-kar Türk asla unutmaz sen bir Türke Arapmısın derken ağzına tokadı kendin çarp bir yerde insanlar ölüyorsa atalarının yaptığı bokluklar şimdiki masumları ilgilendirmez Biz ümmetin çocuklarıyız bizim dinimizde bizlere güzel ahlak hoşgörü sevgi vicdan öğretildi sebebi ne olursa olsun çocuklar ölmemeli olayı baska yerlere saptırtma
@Mevsimsiz-_-kar kin ve nefree bir yere varamayız bizde osmanlıdan beri hatta ilk varoluştan beri bir çoğunun kuyruğuna bastık hala da devam ediyoruz tüm dünya İslamı Türkü ve hatta Türkiye yi hedef almışken eziyet gören müslümanlara sen böyle yaparsan ben böyle yaparsam ekmeklerine ballı kaymak sürmüş oluruz anlamadığınız noktalar şu ki birlik olunamadığı takdirde İslamı yok etmeye çalışmaya devam edecekler eskiden beridir bu böyledir a ülkesi b ülkesi değil hedefleri tek hedefleri İslam ve Tükler
Pek umrumda değil biliyor musun sürekli ezilen birileri oluyor zamanında yahudiler ezildi bugun de onlar eziyor merhamet dolu bir dünya diliyorum herkese
En İyi Cevaplar