Arkadaşlar momo ve mavi balina gibi oyunlar, uyarmak amaçlı yapılan haberler vasıtasıyla daha fazla duyurulmuş olmuyor mu? Bilmeyen insanlar da bilip, merak edip bu oyuna yönelmiyor mu?
Momo'nun yayılmasında haber bültenlerinin etkisi daha büyük değil mi?
Anne ve babalar daha bilinçli olabiliyor 🙄🙄 örneğin annem ve babam kardeşime şu aralar telefon tablet vs vermiyor. Verseler bile internetsiz veriyorlar 😁
Ne zamana kadar böyle devam edecek? Meraklı bir çocuk bu momo'yu öğrendiğinde, ne kadar sabredecek ki? İnternet kafede bile merak edip bakabilirler sonuçta.
Hah bak çözüm bu mesela. Şöyle bişey olsa iyi olur diyordum yorumu geldi sonunda 👍 bunun olduğunu bilmiyordum şimdi sorumluluk evdeki anne babaya kalıyor.
Ablam, sabaha kadar internet kafede olan gençler var ve her anne baba evladını düzenli olarak kontrol edemeyebiliyor. Momo'yu yarım saat oynadım etkisi 1 gün sürdü ben 20 yaşını geçtim ama etkisi hala sürüyor. Yarım saat oynayan birini bile kaygı ve panik hale getirmeye yetiyor. Çocukların bu oyundan etkilenmesi için Annelerin ve babaların yarım saat gözlerini çocuklarından ayırmaları yeterli olur.
Annelerin yarim saat gozlerini ayirmamasi icin yapiliyor bu haberler. Sen niye oynadin ki, uyusturucu olduruyor diye bir haber gorsen alip dener misin?
Aynı ciddiyete sahip değiller. Biri oyun, diğeri zehir. İnsanda merak uyandırıyor. Mesela korkutuyor ve bilinçaltında iz bırakıyor deyince insan "acaba ben korkacak mıyım?" veya " korkacak ne var ki?" diye merak ediyor. Uyuşturucu ise sadece zehirliyor diye geliyor insana.
Aslinda ayni sey; biri kanini digeri bilincini zehirliyor. Sanirim haberlerde bunu tam ifade edememisler ki merak uyandirmis. ya da sen oyunun hedef kitlesindekilerden birisin... bilemedim
Abim bak hala bilgisayarda yüklü duruyor ve tek cümleyle özetlersek, ağzıma sçtı. Oyun basit ve çocukça geliyor ama oynayanlar bilir çok büyük sıkıntı.
İndirmek, oynamak ve oyundan eykilenmek yarım saatimi aldı. Anne, babalar çocuklarını bu sıklıkla kontrol edemezler en azından internet kafede bile merak edip bakabilirler.
Momo, insanların bilinçaltındaki tüm korku ve kaygılarını uyandıran bir oyun. Kapkaranlık bir evin içinde, bir fenerin aydınlattığı kadar görüyorsunuz ve sizle birlikte evin içinde bu momo denen yaratık geziyor aniden karşınıza çıkabiliyor ve üzerinize saldırıyor. Anlatırken korkunç gelmiyor belki ama oynayanlar bilir korkusunu.
En İyi Cevaplar