Şimdi benim anlayamadığım nokta şu aslında; Sabıkalı vatandaş devlette işe başlayamıyor ama hapis cezası yatmış ve sicili olan birisi devlet yönetip, başkan, milletvekili olabiliyor. Birisi bundaki mantığı bana da açıklayabilir mi?
Sabıkalı bir vatandaşın memur olamaması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sanırım bu konuda eksik veya yanlış bir bilgiye sahipsin. Sabıkası olan biri memur olabilir mesela taksirli suçlar memuriyete engel değildir. Fakat memur olmaya engel suçlar vardır mesela affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar , rüşvet , hırsızlık, dolandırıcılık vb. suçlardan 1gün bile ceza almış olsan memur olamazsın
Başkan, milletvekili olabiliyor çünkü kimin olacağını halk seçiyor. Devlette görev yapamamasını da yine halk seçiyor, çünkü devlet bunu yasaklasa da devleti yöneten kimdir? Baştakiler. Baştakileri kim seçiyor? Halk. Yine hepsi halka bağlı anlayacağın.
Aynen saçma.. sabıkalı insanların hiçbir yerde görev almaması gerekiyor. Ya tekrar zarar verirse 😱 Memur olduktan sonra sabıkali olanların da işten çıkarılmasi şart
Mantık arama zaten 65 yaşındaki sade vatandaş evladına ev araba verirken vs akıl sağlığı raporu şahit vs isteniyor fosil olmuş siyasetçiler memleket için vatandaşlar İçin saçma sapan kararlar veriyor akıl sağlığını soran Yok madem ki 65 ten sonrası sıkıntılı 65 yaşını geçen tüm siyasiler görev yapamasın 🤔
Ben aslında sinir olduğum şeylerden biri mesela bir işyerine bekçi alınacak neden yaşlı emekli alıyolar adam zaten emekli olmuş birde gelip kaymak gibi işte vakit geçirecek alsanıza genç birini o da rahat etsin biraz
Sabıkanın da memurluk için bir sınırı olmalı. Kavgaya vs. karışan insanların sabıkası bu kadar küçük bir sebeple olması memur olabilmenin önünü kapıyor. Bence bu aşırı derecede yanlış bir karar.
Madem bilmiyorsun boş algı yaratma kardeşim. Sabıkan varsa memur olursun. Ama sen gidipte çalışmak istediğin devlete karşı suç işlemişsen misal dolandırmış isen memur olamazsın elbette.
En İyi Cevaplar