Sayılmaz
Sayılır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Evet bedelli parasını kredi ile çekmişse kredi taksitleri bitene dek şehitlik mertebesinde görülebilir zira tam bir çölde kutup ayısı ile karşılaşan bahtsız bedevi durumundadır kendisi...
Realiteden ödün vermeyelim; hukuken evet şehit ancak şehitlik beratı doritos paketlerinden çıkmıyor bilindiği üzere. Cephede elinde G3 ile savaşırken şehit olmak ayrı, kalp krizi sonucu şehit beratı almak ayrı
Kaç tane gerçek şehit var ki zaten?
Bir elin parmağını geçmez
Şehitlik falan fistan diye kandırıyorlar
Militarizm uğruna ölüyorlar işte
Öldükten sonra keşke gitmeseydim keşke yapmasaydım diyorlardır ama iş işten geçti artık dünyanın gazına geldi canını verdi
Allah'ın işine karışılmaz. Kim şehit kim niyazi bilemeyiz ama şehitlik mertebesi o işi gönüllü olarak yapanlar için diye düşünüyorum. Amacı hizmet ise olabilir ama sırf parasını verdim, şu süreyi de atlatıp kaçayım buradan gözüyle bakıyorsa, ben niyazi gözüyle bakarım.
Sayilmaz. Bedelli yapipta ölenini duymadim hic. Ölürlerse de sakarliklarindan ölürler. Bunda onlari sehit yapmaz.
Cevap
23Cevap
Şehit diye bir şey yoktur topluma verilen gaz vardır. Pisi pisine takım elbiseli adamların günahlarının sonucudur şehitler... Ayrıca keyfi olarak para ödeyip kimse askere gitmediği için şehit de sayılacaklar haliyle kimsenin yaşantısını bilemezsiniz kimsenin sorumluluklarını bilemezsiniz bedelli askerlik utanılacakmya da eleştirilecek bir konu değildir.
bedelli askerlik yasası şehit ailelerine sorulsa, ya da bedelli askerlikten gelen maddi olanaklar, şehit aileleriyle paylaşılırsa belki olabilir ama onun dışında askerliğin parayla bir bedeli yoktur. madem parayla çözülebiliniyor. Askerlik görevinin her yaşı 20 ye gelen erkek vatandaş için gerekli kılan kanuna parasız vatandaş için yazılması daha evladır.
Valla kardeşim bu yorumu bir asker çocuğu olarak yapıyorum hemde normal bir asker değil dediklerine katılıyorum kısmen fakat sonuçta parayı veren insanların düşüneceği şeyler değil bunlar devletin tasarrufunda hangi devlet bugüne kadar halkını düşündü ki oradan gelecek paraları şehit ailelerine paylaştırsın öyle imanlı vicdanlı bir yönetim göremedik henüz maalesef açıkcası askerliğin bir bedeli de olmamalıdır askerlik profosyonel eğitim almış kişilerce yerine getirilmesi gereken kutsal bir görev savaş olacağı zaman zaten erkekler askere alınır ve kısa bir eğitimin ardından cepheye sürülür. Öyle bir durumda elbette ki başım üstüne seve seve giderim ama şu an öyle bir çağda yaşamıyoruz artık.
asker çocuğu olupta bedelli yapanların ailelerinin askerliğinden de şüphe ederim.
Valla senin şüphe edip etmemen zerre s*kimde değil babasız büyüdüğüm günleri ben bilirim, yıllarını terörle mücadeleye vermiş bir adam bile bana askere gitmemem için karşı çıkmış sen kimsin? Kaldı ki anneme kardeşime ben bakıyorum 12 ay askere gitmem demek bu insanlara 12 ay para gönderemem demek çünkü ben denizciyim çalıştığım sürece para kazanırım yani boş boş konuşmanın bir manası yok dediğim gibi kimsenin sorumluluklarını hayatını bilmiyoruz bilemeyiz.
anlıyorum sizin durumunuzun ailenizin asker kökenli olmasıyla alakası yok. Ama ne demek istediğimi anlatmışımdır. Allah yardımcınız olsun.
valla sarayda altın klozetlere oturan, yemeği benzini bindiği uçağı halka ödeten milleti yalancılıkla sahtekarlıkla medyayı kullanarak kandıran vatan hainlerinin bu zevkli ayrıcalığını sürdürmesi için pisi pisine canını bir hiç uğruna kaybeden insanlara şehit deniyorsa bedelli askerlik yapanlara da şehit denebilir.
bir de bu bedelli askerlik yapanlar bence bu nedenle full askerlik yapmıyor. yani insanın gücüne gidiyor, orda hayatın tehlikeye girecek ama koltuktakiler yerlerini haketmeyen insanlar. Atatürk gibi Bilge Kağan gibi Hulagü gibi bir devlet yöneticisi başta olsa canım feda.
Bedelli asker istese de şehit olamaz. İnzibatlar evinden alıp yüksek zırhlı araçlarla birliğe teslim ediyor asd
Paranın şehidi. Görev yaptığı sürede şehit olmuşsa o yirmi bir günlük sürede evet.
Şehitlik dini bir kavram zaten askerlikle bir alakası yok
Vatan hizmetinde olan bu Vatan için canını seve seve veren bir Milletiz biz. Ha Bedelli ha normal askerlik. Ne fark eder ki? Öldüyse Şehit olmuştur tartışılacak bir konu değil bu...
Güzel bir soru bence sayılır abla sonuçta 21 gün de olsa askersin
onu allah bilir nokta
Vatani görevin parayla alakası yok
Şimdi çağırsalar giderim
Vatani görev olum bu boru değil
Ne ara ölecek de şehit olacak
Şehitlik kurallarını taşıyorsa sayılır tabi ki.
İşte koşuları var şehitliğin ona göre değerlendirmek gerekli.
Vatan uğruna kim can verdiyse şehittir benim gözümde. Herkes askerliği sevmediğin den bedelli yapıyor değil. Zorunda olanlarda var. Benim durumum müsaitti 12 ay yaptım geldim.
Bedelilier cepheye gitmezki
Bedelli bedelsiz ülkesini seven savaşan her asker şehit
Onlar adam bile sayılmaz ki
ya adı üstünde bedelli askerlik asker yani ;)
Bedelli askerlik yapıp ölen kişi mi yani?
burada bazi bos yorumlar gordum. Bedelliler size mi batiyo la? hayirdir
Vatan için vefat etmişse tabiki şehit sayılır.
Ne alakası var devlet bu hakkı vermişse yapıcak tabi
Yav bide herkes birbirinin düşüncesine saygı duysun kardeşim size ne devlet razı Allah allah ya
Hem soruyosun hem muhalefet oluyosun soruyosan bütün görüşlere saygı duyucaksın
Bu olay Allah katında Allah ın bileceği şey
eğitim kazası olur
Yani kısmen
Sayılır
Sayılmaz
Eksileyenler nasıl şehit oluyor bana bunun açıklamasını yapin çok bilmiş gibi eksiliyorlar sanki görevdede şehit oluyorlar
Lan boş boş konuşma bas git işine çok bilmiş gibi konuşuyor anladım gerzekalisinda bu kadarda olmaz citten boş konuşacağını konuşma daha mantıklı gelmiş bide mal mal gülüyor ya beyinsiz gerif
Seni. Zekana sokayim o zaman durzu senin gerçek adın kardeşim herif baş hadi ordan git şimdi dallama ağzımı açtırma bana güzel kardeşim
Senin ailende belliki zeka denen şey yok Allah akıl dağıtırken şemsiye tutmuşlar 😂😂
Nickinde hayır yok zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar