galeri2.uludagsozluk.com/.../...k-ekber_494068.jpg
Tapıyor muyuz biz, amacımız ne?
galeri2.uludagsozluk.com/.../...k-ekber_494068.jpg

Atatürk ü seviyorum, saygı duyuyorum ama Atatürkçü değilim yani şöyle ben sadece bana mantıklı geleni yaparım birşeyci olmak zorunda değilim Atatürkçü değilim dememin bir sebebi de saçma sapan samimiyetsiz haraketler yapan yalancı Atatürkçülerdir. Bazılar cidden abartıyor ve saçmalıyor. Bazılarıysa Atatürk ün adını kullanarak herşeyi meşrulaştırmaya ve yanlış algılar oluşturmaya sebep oluyor ve esas saygısızlığı kendileri yapıyor. Tabi herkes Atatürk e saygı duymak zorunda
Biraz abartiyorlar
Bir de dindar insanlara laf atarlar "ülke gelişmiyor onlar yüzünden" diye. Her şeyin fanatikliği -aşırıcılığı- zarardır, örnekteki gibi. Okul denen hapishanede empoze edilen düşüncelerle büyümemeli hiçbir çocuk.
Kesinlikle tapılıyor
Teşekkürler
Cevap
3Cevap
Hangi liderin dünyanın dört bir yanında anıtları var? Diye kendimize bir soru sorsak acaba cevabı bulabilir mıydık?
Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyanın dört bir yanında anıtları vardır. Peki neden? Onlarda bizim gibi 1. Sınıfta ezberledi? Hayır imkansızı başarmış dünyaya meydan okumuş tüm dünya ile savaşmış ama tek düşmanı olmamış olmasından dolayı.
Bakınız
www.hurriyet.com.tr/.../ataturkun-aziz-hatirasinin-bulundugu-dunya-sehirleri-40637698
Her zaman olduğu gibi biz gerideyiz teknolojide bilimde her alanda hatta ülke tarihinde gelmiş geçmiş en iyi politik liderimize sahip çıkma konusunda da. Allah'tan yukarıda linkte sayılı ülkeler sahip çıkmışlar da anıtlar dikmişler ki unutulmayacak Ülkemizde istedikleri kadar unutturmaya çalışsınlar ama o ülkeler anmaya devam edecek. Gün gelecek Atatürk ü de onlardan öğreneceğiz. Yazıklar olsun!
biz abartıp kendilerine servis ettik atatürkü, onlar da Allahın unuttuğu yere bir büst dikti diye gerile gerile geziyoruz
Sen zekiyim diye geçiniyor musun? Yazdıklarımdan 1 cümle anladığından şüpheliyim
Bu fotoğrafların hepsi provokasyon, Atatürk hakkında yanlış algı oluşturma çabası. Karakola çağırılman için yeterli bir sebep olmuş, he yaptığın paylaşımın bir tık fazlası tutuklama oluyor zaten. Sevmemek ya da saygı duymamak vicdansal bir sorun bence, lakin hakaret suç.
Neresi karakola çağrılmam için yeterli? Ben polise gittiğimde ifademi alan atatürkçü bir polisti her tarafa atatürk yapıştırmıştı kendisi dahi kaldırıp "bu ifade özgürlüğü bunda hakaret falan yok kusura bakmayın" dedi. Hayır yani bizzat benim başıma gelmiş olmasa olaydan "provokasyon bunlar abartı" diye sıyrılacaksınız.
Çok yazık. Tum dünya imrenerek bakarken siz igrenerek baktiniz bu yüzden Türkiye Arap sevdalısı oldu. Atatürk ve Atatürkçülük her zaman yararlı ve iyi şeyleri empoze etmistir örneğin kararlılık azim eğitim istihdam kadın hakları yenilikci ve aydın olmak gibi. Hicbir zaman kendini ilah olarak göstermemiş amacı sadece vatanına ve milletine yararlı olmak olan bir lider fakat öldükten sonra bile rahat birakilmiyor. Eğer bugün Türkiye'de çanlar değilde ezan sesleri var ise bunu ona borçlusunuz.
kadına verilen haklardan birini söyler misiniz? Lütfen bu haklar önceden olmaya atatürk zamanında gerçekleşmiş olsun... Onun dışında Türkiye diye bir devlet kurulduğunda o devletin hiçbir şekilde etnik kimliği değiştirilemez, herhangi bir işgal bunu yapamaz, bir işgal en fazla dil değiştirir bu da afrika ülkeleri gibi sıfıra yakın devlet yapılarında görüldü, Türkiyede ise alfabe değişti Osmanlı gibi büyük bir imparatorluğun alfabesini değiştirmeye kimsenin gücü yetmezdi, ama içimizde çan çalmaya hevesliler çok fazla insan var, zira onun döneminde mebuslar hristiyan olmalıyız islam bize zarar veriyor diye genelgeler sundular. Tarihinizi öğrenin, size bir işgalcinin neler yapabileceğini tartın, siz "bizi kurtardı" dediğiniz kişinin devrimleriyle bir başka işgalci devletin işgal ettikleri yerdeki devrimleriyle karşılaştırın. Bizimkiler ne yıkım yapmış belki anlarsınız.
Asıl siz tarihinizi Yeni şafaktan falan okuyorsunuz sanırım yakın tarihinize ne kadar vakıf olmadığınızı görüyorum. Osmanli devletu zaten son döneminde dışa bağımlı bitik bir devletti, hatta Osmanlı hukumetine kalsa belki Amerikan mandasi İngiliz sömürgesi bile olunacakti ancak Türk milleti ve Türk askeri Mustafa Kemal'in önderliğinde bir zafer kazandılar. Turk kadinina verildi ilk sevme ve seçilme hakki ilk kadın pilot Türk toprağından çıktı bunlar sizin için önem arz etmeyebilir, bir görüşte hümanist olduğunuzu demissiniz eğer Atatürkçülük ogretisini anlasaydiniz zaten humanizmi anlardiniz. Etnik kimliği degistirilemez diyorsunuz ama Türkiye cumhuriyeti kurulmasaydi şu an zaten etnik bir kimliğiniz olmayacakti farkında değilsiniz çelişiyorsunuz. Birçok ulkede anılan ve heykelleri anıtları olan dünyanın tek lideri ulkenizden çıktı ama yine yetmiyor yine yetmiyor. Anladik ki Türk insanına ne yapsan yaranamazsin.
ilk çok partili seçim 1950 de yapılmıştır o tarihe kadar chp kendi seçtiği mebusları istediği mevkiye getirmiştir :D ben sana bu yüzden "atatürk zamanında gerçekleşen bir hak söyle" dedim bunun dışında kadın pilot, öğretmen vb bunlar hak değil zorlamayla çıkartılan şeyler, şov resmen. Etnik kimlik değiştirilemez keşke karşımda oturup bu saçmalıkları söylüyor olsaydınız da ağzınıza tek tek sokabilseydim laflarınızı. Putları olmasıyla övünüyorsunuz insanlara zaten siz dayatıyorsunuz o putları.
Atstürke tapanın kukusu&@koyayjm allah varken atatürk kim lan
Ne olarak yetiştirilmesini istiyosun
İdeolojisini benden alsın herkese aynı ideoloji satılmasın Kuzey Kore miyiz biz?
Senin ideolojin ne
Humanizm
Atatürkçülük hümanistliğin dibi zaten ama siz illa başka kültürlere özenin
hayır, atatürk humanist değildir, humanizmle alakası yoktur, kendisi Türkçüdür, ırkçılık adına birçok adım atmıştır, demokrasiye karşı olarak adımları vardır dersimi bombalama emrini sabiha gökçene bizzat vermiştir. Bir insan aynı anda her şey olamaz, artık düşünün. Atatürke verdiğiniz özellikler ve yaptıkları; Humanizm, Türkçülük, osmanlıcılık, cumhuriyetçilik, müslümanlık ateistlik, komünizm, sağcılık, solculuk, muhafazakarlık. Her halt nedense atatürkün getirdiği bir şey, atatürk en az hümanist olan Türk devletleri yöneticilerinden biridir, Cengiz Han'a Türk dersek atatürk ondan sonra gelir. İnsan haklarının neredeyse tümünü çiğnemiştir, özgür irade ve ifade haklarının tümünü çiğnemiştir.
demokrasiye karşı olmasını da anlamayacaksın çünkü sana öğretilmedi. Atatürk hiçbir zaman cumhurbaşkanlığı seçimi yaptırmadı, hiçbir zaman rakip istemedi, hükümet olarak alternatif on seneyi geçik arandı, asıl bu arayışta olan halktı chp ve atatürkün kötü yönetiminden bıkmışlardı, özel yaşamlarına doğrudan müdahale ediliyordu, atatürk avrupadaki eleştirilere dayanamadı ve arkadaşlarına parti kurdurdu, bu parti seçileceği gün gibi ortadayken atatürk tarafından geri kapatıldı ve seçim yine yapılmadı, sonra tekrar bir parti kuruldu o da seçilecekti atatürk düşecekti muhalefet konumuna atatürk yine izin vermedi partiyi kapattı. Açıklaması da şu "milletimiz oy kullanmaya hazır değil" ben sizin vicdanınıza bırakıyorum, atatürke tapanların arasından çıkıp atatürkü bağımsız olan insanların gözüyle araştırın. Ben eski bir atatürkçü olarak kendimde bu bağımsız sıfatını görüyorum, benim işime gelen atatürkçülüktü ben bundan feragat ettim, toplumda kötü görüneceğini bile bile ideolojimi değiştrdim
Bana bir şeyin öğretilmesine gerek yok biliyorum zaten okulda öğretilenler çok yetersiz yukarıdaki resim gibi (çocukların olduğu) ne kadar absürtse senin düşüncelerinde öyle dersimi bombalama emrini verdiğini söylüyosun ki öyle bir şey yok ) sen olsan ne yapardın
Dersimi bombalama emri diye bir şey yok demen tartışmayı sonlandırıyor :) lütfen bu kanıttan sonra dansöz gibi kıvırma www.timeturk.com/.../...-idamdan-once-gorustu.html
rica ediyorum bol bol araştırın bilmediğiniz konularda "atatürk öyle bir şey yapmaz" demeyin. Neler yaptı şu an konuşamıyorum konuşsam bu kanun beni bulur.
Sadece sen araştırmıyosun sen böyle mi hümanistsin emin ol senden daha çok okuyup araştırıyorum dersim olaylarını da gayet iyi bazı insanlar ne kadar araştırsada dar görüşlü ve nankör olurlar bence sende onlardansın
Dersim olayını nerenle araştırdın uçakla bombalayan bizzat atatürkün kızı ve atatürkün emri ile bombalandığı bilinen bir şey, hadi insanlık suçu değil onlar terörist diyeceksin sanıyordum onu da demedin "atatürk yapmadı" dedin. Onlar terörist desen atatürkün daha neler yaptığını anlatacaktım ama senin iddian çürüdü gitti, velevki benden çok araştırıyorsun kaldı ki ben daha ne nutuk açarım ne başka bir atatürk malumatına elimi sürerim, burada önemli olan bir kere dahi olsa atatürkü eleştirme cesaretini gösterebilecek misin? Bunu samimi ve objektif bir şekilde yapan ve söylemeye gerek duymuyorum ama kültürüne ve dinine sahip çıkan birinin kendinde bu yetkinliği gördükten sonra atatürkün görüşlerinin peşinden gitmeyeceğine kalıbımı basarım, gidenlerin hepsi anaokulundan beri kendilerine aşılanan ideolojinin kendilerine demirlenmesinin kurbanıdır. Siz kurbansınız ben de kurbanım benim avantajım temelimin sizin kadar sağlam olmaması bana hiç kimse bir şey demirleyemez
lütfen beni düşman olarak görmeyin, ben ciddi ciddi sizden biriydim ve kandırıldım sizden tek isteğim bir tarafa değerlerinizi diğer tarafa atatürkü koymanız, atatürkü, atatürkle bağdaştırdığınız değerden yani atatürkü değeriniz olarak kabul etmekten vazgeçmedikçe eleştiremezsiniz. Bugün ismet inönü atatürk kadar değer görülmüyor, bu yüzden solcu kesim dahi rezil bir yönetici olarak anar, ancak atatürk neredeyse aynı yönetimi sergilemiş olmasına rağmen değer olarak görülür, herkes atatürkçü olmayı bir dogma olarak kabul ettiği için onu, kişiliğini, ahlakını, vicdanını, yönetimini, özel hayatını vb sorgulamaz. Atatürk öyle büyük bir oyunla bize değer olarak yutturulmuştur ki bir insan en sorgulamayacağı gerçek dogmaları sorgular (ki ben de dinimi sorguladım) peygamberini ve dini kitabını eleştirir ancak cesur olduğunu düşünen bu kişiler atatürke tek kelime kötü söz edemez, söze gelince "atatürkün de hatası vardır" demeyi bilir ama tek kelime edemez.
sözlerim sizde cesaret uyandırmak yerine atatürkün avukatlığını yapma isteği uyandırıyorsa elinizi boşunuza yormayın atatürkün en başarılı avukatlarından biri bendim lise dönemimde her kötü söz edene kudurur her birine cevap verirdim, atatürkün en büyük avukatı benim içimde, sadece sizden biraz cesaret istiyorum ve vicdanınızla sizi başbaşa bırakıyorum başka bir şeye gücüm yetmez
Abartmıyoruz.
o zaman tapıyorsunuz, bu abartı değilse "atatürk ekber" falan da abartı değil. Vasat haliniz "atatürk ekber" atatürkçülüğü herhalde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar