Muhalif insanların, iktidara karşı olanların tutuklanıp Silivri Cezaevi'ne gönderilmesinden ötürü böyle bir söylem var. İktidarı eleştirmek isteyenlere, eleştirenlere şaka yollu kullanılan bir ifade.
Simdi ben atiyorum cumhur baskanini kotuleyen bir paylasim gordum. Onun altina aynen yazardim ama silivri soguktur. Yazarim kskfks yani hapse girersin kotulersen anlaminda
Silivri Cezaevinde karartılan hayatları bilmiyorsanız öğrenmeniz gerekli. Vatansever paşalar , amiraller üst düzey kademe TSK personelleri Fetö kumpasıyla içeri tıkıldı , iftiralar atıldı. Ama bizim koyun millet ülkesinin ordusu kumpasla çökertilirken izlemekle yetindi. TGB gibi vatanseverler hariç kimseden doğru düzgün ses çıkmadı. Bu süreçte birçok komutan vatan haini ilan edilince gururuna yediremeyip intihar ettiler. Ki bu dönemde bende Yedek Subay olarak askerlik yapıyordum ve çok kıymetli bir amiralimizi o dönem ifadeye çağırıyorlardı ve adamı hergün hayranlıkla izliyordum müthiş zeki kültürlü bir cumhuriyet adamıydı ve israfı sevmezdi. Ben denizciydim ve komuta kademesindeki kadar bilgili , kültürlü , kibar , hoşsohbet , saygılı , nezih insanları üniversitemde dahi görmemiştim. Neyse biz o zamanlar tabi vatandaş olarak görevimizi yaptık ama iktidar sevgili fetöcüğü ile insanların hayatını mahvetti tabi. Chpliler yalandan bir iki kere protestolarımıza geldiler şov yapıp gittiler. Sonra AKP Fetöye karşı operasyonlara başlayınca Chp hala akp yanında fetöye karşı desteklemek yerine akpye sallıyordu. Paşalar komutanlar serbest bırakılınca yüreğimize su serpildi ama o gün bugündür anladım ki bizim milletten bir cacık olmazmış çünkü cahiliz. Bu ülkeyi ele geçirmek savaşla imkansız ama siyasetçiler ile çocuk oyuncağı.. CIA arşivlerinde AKPnin TSKyı nasıl nötralize ettiği ve etkisizleştirdiği yazar. Hatta aynı arşiv PKKyı abdnin kurduğunu ve desteklediğini de itiraf ediyor. Araştırın gençler , araştırın.
İnternet ortamında gün yüzüne çıkan bu tanımlama korkudan sinen, cezalandırılmamak için taklalar atanlar için kullanılıyor genellikle. Gerçekleri söylemekten tereddüt edenler için, siyasi iktidarın jobunu yememek için, elindekini avucundakini kaybetmemek için, ailesini dağıtmamak için, susanlar için kullanılıyor bu slogan. Malum günümüzde karşıt görüşlü olmak pek iyi değil. Çok fazla iktidarın icraatlarına çomak sokarsan eleştirirsen hakkında soruşturma başlatılabilir. İktidar partisi pek eleştiriyi seven parti konumunda da değil Cumhurbaşkanını üzerine söz söylenmez söylenmesi de istenmez.
Silivri soğuk söylemini ilk kez rahmetli Levent KIRCA bir tv programında eleştirel skeçler çok yapıyorduk baya ileri gittiğimiz zamanlarda oldu tansu hanıma bile ağır skeçler yaptık hende onun döneminde şey yapmıştık jetski neler neler şimdi bunları yapmak mümkün mü yaparsanız ne olur diye sorduklarında SİLİVRİ SOĞUK diye manidar bir söz söylemişti rahmetli.
Eskiden her kişiyi eleştirebiliyotdun. Şu an eleitiremezsin. Hakaret etmem gene imkansız. Direk silivri cezaevine gönderiyorlar Devamlı o kelimeyi aslında benden duyarsın eleştiri yapamam silivri soğuk derim hep konuyu kapatırım
Doğrusu Silivri soğuktur değil "Sibirya Soğuktur" Silivri ve Sibirya kelime olarak çok benzediği için karıştırılıyor. Sibirya'yı bilmeyenler kulaktan duyma "Sibirya Soğuktur" cümlesini Silivri olarak algılarlar. Silivri'de cezaevi vardır. Ve soğuk değildir
boş ver çok önemli bir şey değil ülke düşmanlarının yattığı ceza evi diye bil yeterli olur bu ülkenin vatandaşı olup hain olanların yatacağı ceza evi işte
Bir karşılığı yok cahil sohbeti işte. Güya Türkiye'de hükümete muhalif olanlar tutuklanıp Silivri cezaevine gönderiliyormuş bunu diyenlerin iddiasına göre
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Burada bile Silivrili olduğum gerçeğinden kaçamıyorum sdfghjk
En İyi Cevaplar