👉Neymiş efendim herşeye çok zam geliyormuş size ne kardeşim Allah'ın dediği olur kimseyi suçlamayın... 👉bence mallarımız değerleniyor ne güzel buna zam demek yanlış olur 👉Hem Türkiye pahalı bir ülke değil bence insanlar fakir işin özeti bu fakirliğinizi ülkeye mal etmeyin lütfen. 👉bu arada fakir ama dindar kardeşlerim dolar ve eurolarınızı +altınlarınızı bozdurup bir nebze ekonomiye can verebilirsiniz 👉herşeyi bizmi söyleyelim herkes elini taşın altına koysun hadi bakalım.
👉dip not (mal kelimesi alınıp satılan eşya madde anlamında kullanılmıştır lütfen kimse üzerine almasın)
Koyunlar otları koklayarak ayırt eder tat alma duyguları yoktur.. Çobanda koyunların hangi otu yediğini bilir sürüyü oraya götürür.. Nede olsa sonunda mezbahaya gideceklerdir.. İşte şu anda Türk insanı bu durumda resmen koyun misali güdülmekte.. Bir bilim adamı ne söylerse söylesin kimse ilgilenmez ama neydiü belirsiz bir imam çatlağı çıkar iki kelam eder her kes Allah Allah nidaları ile peşine takılır.. Bizim durumumuz şimdi koyunlar ile aynı gemide olmamız olarak açıklanır.. Hayat pahalı mı evet koyunlar için çok pahalı ancak sakallı şeytanlar ve onların uşakları için yağ bal ülkesi..
"bu arada fakir ama dindar kardeşlerim" vurgusunu mizahende, kara mizahende, ironi olarakta, asla doğru bulmuyorum. Din kimsenin malı değil, tıpkı iktidarın olamayacağı gibi ama insanların inancıyla dalga geçilmemeli. Bu niyetle yapmamış olabilirsin ama ironi fazla kaçmış. Zaten iktidarın bunu kullanması midemi yeterince bulandırıyor.
@azelcan kimsenin diniyle dalga geçtiğimi düşünmüyorum buna kara mizah veya ironide diyebilirsin ve en güzel eleştiri yöntemidir din bu sakallı şeytanlar yüzünden temizliğini ve saflığını kaybetti insanlar dindarız diye ahlaka ihtiyacı olmadığını düşünüyor memleketin durumu ortada üzerine alınanlar zaten bir yorum yapmama yı tercih etmişler.
Evet benimde genelde kullandığım bir uslup, hatta Amin mualofun bu sözünü de kullanırım. Niyetinin bu olmadığını da düşündüğümü bellirttim ama ironi acık dozunda olmalı.
Hadi şimdi hissetmiyoruz, yıl başından sonra $ 8 olacak gibi rivayetler var insanlar sürekli konuşuyor ozaman ne olacak. Herşeyide dışarıdan alıyoruz, etler hastalıklı, tavuklar yamyam, balıklar çiftlik denizden artık bir şey çıkmıyor çünkü kuruttuk. Bence herşey harika gidiyor bak. Hiç bir seçmen ses çıkarmıyor., Dün gördüm adam fındık toplamış yakıyordu içim acıdı yaaa.
Onu bunu bilmem ama dış borç kağıtları sonraki liderlere daha fazla vuracak onu biliyorum ve akp olsa idi böyle olmazdı diyen insanların var olacağını da
Hayatın ucuz ya da pahalılığı genel alım gücüyle alakalı bir durumdur. Ve alım gücünün bizden daha yüksek olduğu bir sürü ülke var. Bu şekilde sizin görüşünüzde yaptığınız tarzdaki ifadeler yönetenlerin kabahat ve kusurlarını gizlemeye hizmet eder daha çok.
En İyi Cevaplar