Keşke İslam değil de Gök Tanrıcı din.
Bu soru, benim fikrim kendime
Bu soru, benim fikrim kendime
Bence Türkler dinsiz olmalıydı nzns goktanri inancından kalma şeyler var hala keşke zamanında Araplarla tanışmış olmasaydık jdsjds
Göktanrıcılar o kadar iyilerde sanki. Gerçi bu düşünce sana ait ben islamdan memnunum
Konu hakkında Fikri beyan etmiyorum, Soru bu
İstediğim Cevap buydu, Tesekkur ederim
Hayır göktanrının net kuralları yok İslamdan önce de unutulmuş silinmiş bir din.
Cevap
2Cevap
Keşke islam ile tanışmasaydık, dinsizlik en güzeli.
gök tanrı özentilikten başka bişey değil. hakkında hiç bilgi yok zaten türkler yakın oldugu için islamı sectiler putperest olmadılar.
Sen bilmediğin için Konu hakkında bilgi yok demen Normaldir , lakin bu benim düşüncemi değil bu bir soru
ne kadar bilgin var hakkında? göktanrı dinini peygambermi yaydı? kitabı varmı? emirleri neler?
Araplar: Bizim din size çok yakın gelin müslüman olun
Türkler: aaa tamam biz sıkılmıştık zaten siz Göktanrıya inanmayın biz müslüman olak
Bkz:Talkan, Curcan
Tabi okuyacağinizi düsünmüyorum..
@passionislife cahilligini bu kelimelerle belli etme bari git goktanrina tap
Arap katliamını oku bir arkadaş sen bos bos tarihinde bana arapcilik yapma
Boş kafaya her ırkın kendine has dinimi var? İslsmi seçince Arapci mi olunuyor,? Yahudi olunca israilci mi? İnsani zorla müslüman yapamazsın diliyle evet diyebilir ama kalben asla ve savaş bitince yine tengriciyiz derlerdi. Birçok devlet kurmuş Türkler kıçıkirik bı savaşla zorla müslüman olmuş günümüze gelmiş öylemi tek bildiginiz ne olduğu belirsiz bı savaş. Öyle savaşla olsaydı Osmanlı Avrupa yi müslüman yapmıştı 😂
Diyorumya oku, kaybın olmaz
@passionislife sen okumussun kurduğun diyaloglara bak aklınca komik oldun herhalde ateist sayfalardan okursan normal. Öyle her savaşla din degisseydi Osmanlı Avrupa'yı kilicla müslüman yapardi
Okumak, okuduğunu anlamak önemli gerçekten. Benim göktanrıya inandığım yazmıyor yukarda :) ateist sayfalardan okuduğumda yazmıyor :)
Öte yandan hiç kimsenin durup dururken topluca din değiştirmeyeceği gerçeği var. Düşünsene türkiyenin yıllar içinde hristiyan bir toplum olduğunu. Saçma olurdu di mi ;)
@passionislife demekki talkan olayı saçmalık
İşte scorpion abi, oku bence bir en azından googleden vikipediden..
@passionislife okudum defalarca hep söylenti
İşte mantıken o savaşı haklı kilarsak o zaman Osmanlı Avrupa'yı kilicla müslüman yapardı savaşla din değişmez. Çağrı filminde bı sahne var Habeş kralı dünyaya ait olan bedenleridir onlara hukmedebiliriz ama ruhlarina hukmedemeyiz demişti
Osmanlının o kadar gücü yoktu, olsa yapar mıydı bilemeyiz. Viyana dan sonra toparlanamamışız bir daha zaten. Şungerçektir ki islam ile tanışılmasaydı hiç kimse bir kesimin kutsal kitabını mitinglere çıkartıp din sömürerek duyar sağlayamazdı, bu ülkenin kurtuluş savaşı komutanlarına, bir ingiliz isyancısını astı diye iman maskesi takıp kimse saldıramazdı, tahsilsizlerin ayağı çorabı öpülmez, bu kişiler mercedes e serisi arabalara binemezdi.. ha bunlar dini yanlış yorumlamaktan veya başka sebepten olabilir, fakat Şu an tanışmanın sonuçları bu
İmancılık adı altında okullar açıp bu okullarda bu ülkenin komutanlarına, başkanlarına nefret duyan nesil yetiştiriyorlar. Keşke yunan galip gelseydi diyenleri destekleyen nesiller yetişiyor. Bunlar yanlış.
@passionislife Osmanlı'nın gücü o talkandaki Araplardan bin kat fazlaydi.
Burda siyaset tartışmiyiruz konuyu saptırma. Bahsettiklerin de umrumda değil.
Anlattıklarım bunların sonuçları maalesef.
@passionislife insanların yaptığı onları bağlar İslami kötü yapmaz. Mafya var diye paradan vazgeciyormusun
@passionislife ha sanki başka dinlerin sonuçları mükemmeldi
Ben islama kötü demedim, hiç kimsenin inancına hakaret etmem
@passionislife o zaman o insanların yaptigini niye söylüyorsun? Senin demek istediğin İslam yüzünden adamlar böyle yapıyor
İmanlı maskesi altında,,
@passionislife yahu banane onlardan kardeşim herkesin yaptığı kendini bağlar
Bazende ülkenin kaderini bağlıyor..
@passionislife derdiniz belli fazla batırma siyaset tartiscsk değilim konuyu saptirdin
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar