Ohal ve Darbe !

Ohal kısaca nedir ?


Ohal, kelime açılımı ile olağan üstü hal demektir.Doğal afet, tehlikeli salgın hastalık, ağır ekonomik bunalım, kamu düzenini ciddi biçimde bozan yaygın şiddet olayları gibi durumlar.


Meydamızda şuanda en çok söz edilen konuların başında gelir.


Ohal ve Darbe !

Ülkemizin ohal geçmişi;


Olağanüstü hâl, 27 Ekim 1983 tarihinde yürürlüğe giren 2935 sayılı Olağanüstü Hâl Kanunu kapsamında tabii afet, tehlikeli salgın hastalıklar, ağır ekonomik bunalım ve "anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin ortaya çıkması veya şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması" olarak nitelendirilen durumlardır. Bu hâllerin bir veya birden fazlasının görülmesi durumunda cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Millî Güvenlik Kurulu'nun görüşünü de aldıktan sonra, yurdun bir veya birden fazla bölgesinde veya bütününde altı ayı geçmemek üzere olağanüstü hâl ilan edebilir.


Geçmişteki ohal olaylarına bakmak gerekirse, en detaylı ve kapsamlı olağan üstü hal 1980 darbesinde olmuştur.


Ohal ve Darbe !

1980 darbesinde, solcular ve sağcılar o kadar şiddetli çarpışıyorlardaki sokaklarda bekçiler sürekli devriye atıyorlar.Aslında ne sağcılar kazandı ne solcular. Kazanan dış mihraplar oldu.Ordu o zaman tüm bankalara el koymuştu, ailelerimizin anlattığına ve trt arşivlerine girdiğimiz takdirde, her sabah sokaklarda öldürülmüş genç cesetler duruyordu.


Ohal olduğu vakit; un,yağ,şeker,benzin gibi lüks sayılacak ( o zamanın durumuna göre ) ihtiyaçlar saklanıyordu, hatta kemal sunal filmlerini takip ediyorsanız, prinçe taş koyandan tutun şekere prinç koyana kadar her çeşit hile vardır.Halk gaz bulamıyorduı, insanlar karanlıkta yaşıyordu sözde olağan üstü hal amerikada gerçekleşirse birgün onun sebebi büyük ihtimal ile uzaylı istilası olacaktır.


Ohal ve Darbe !

Anarşi ve çeteleşme en üst düzeydeydi. Bilirsinizki insan ırkı direnen ve asil bir ırktır.


Ve direnme yoluna başvuran sığ kesim kurşuna dizilerek öldürülüyordu,


İnsanlar dünya üzerinde bilinen tariha göre 6 milyon yıldır yaşıyorlar, ve şu zamana kadar askeri darbe ya da ohal uygulanarak, seviyesini yükselten ya da 3. dünya ülkesi konumunun üstüne çıkan hiç bir ülke olmamıştır.


Ohal ve Darbeler, genel olarak ülkeleri itibarsızlaşmak, makam ve mevki kazanmak için yapılan eylemlerdir.


Hiç düşündünüz mü İngilterede neden böyle birşey olmadı ? Bazıları zekasını kullanarak güçlü birliklerini himayesi altına alabilir, yani bir bakıma ohal ve darbe girşimlerini hep piyonlar yapmıştır.


Ve nerede ise hiç biri kazanan tarafta olmamıştır.








Ohal ve Darbe !
Cevapla