Gizli Üye(36-45)+1 yılilk tercihin yurt olmalı. kyk yurtları genelde cıkıyor. sıranı beklemen gerekiyor. sabah ve aksam yemek oluyor haftasonu dahil mi emin degilim. yakacak , elektrik , su internet hepsi dahil. bu durumda yurtlar daha iyi ibb yurdu da var.
ikinci tercihin ise okuldan uzakta bir yerlerde ev bulman ama yanına en az 2 kişi alman gerekecek. yani 5 er binlira vermeniz gerekebilir. 3 kişi kalacaksanız ayda 5000 en fazla paranız gider bu paraya tüm faturalar dahil. uzak yerlerde bazı yerlerde tabi araştırman gerekecek 8000 e kadar ev var. tabi muhteşem olmayabilir ama nadiren de olsa 10bine bulma ihtimalin var. tabi okula yakın olmayacak bu durumda da aylık abonman otobüs kartı kullnacaksın 212 lira su anda. yani okulda yemek yemen gerekecek ama haftasonu evde oldugundan 500 er veya 1000 er lira daha koysan 6000 lira sana yeteer. ha bu minimum fiyattır. daha dün 8000 e emlakcıda ev görmüştüm ondan diyorum. kötü ev de var iyi de ama cok fazla arastırman ve biraz da sansın olması gerekiyor. biraz şehir merkezlerine uzak ama ulasımı olan yerlerden bahsediyorum. sahibindene baksan zaten cıkacaktır. fakat depozito ne kadar bilemem
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
öğrencisin. yurt felan max 10 yeterli. gezmeye felan kalkarsan gezme şekline göre degişkenlik gösterebilir. ama genede 10 bin yeterli olacagını düşünüyorum.
biri 35 bin demiş öh.. ev mi geçindiriyorsun.
he öğrenci evinde kalmak istiyorum dersende fiyat artar.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın sanirim 10 15 yeter gibi yurtta kalirim teşekkurlerr 😊
35 bin tl 😏
151 Yorumla
Soran+1 yılKdjxnsmxnsmkx
Soran+1 yılUydurdun sanmistim cidden oyle bir yer varmis
Soran+1 yılO nasil isim ya ksjxmdkxnsx
Soran+1 yılTatlım o 6 sene önceydi şu an ülkenin dünüyle bugünü arasında bile çok fark var
Soran+1 yılAleyküm selammmm bizdende size bolca selamlar sevgiler dee benim konu nasil buraya geldi 😂😂😂
Soran+1 yılAz önce turk milletine selam gonderiyordun tayyibi ne karistirdin simdi ne alaka
Soran+1 yılHe yaa kaldım ortada dkcjsmdkns
Soran+1 yılBelli 😂😂
Soran+1 yılBak sen yurt dışında yaşıyormuşsun bu seni ilgilendirmez bizim kendi meselemiz dışarıdan böyle yorumlar yapma
Soran+1 yılMdkxnslxjsmkxns
Soran+1 yılSen milli egitime bagliymissin bi soru sorayim sana 😂😂 hazır bulmuşken bu sene niye biçok bölüm öne cekti ya istedigim yer gelmedi sizi yuzunuzden
Soran+1 yılTamam görursem sorayım o zaman teşekkurler
Soran+1 yılİnandım niye inanmayalım ama konu şu an benim egitimim siyaset karistirman dogru değil ayrica bak sen diyosun tataristanda yasiyorsun taaaaa tataristanda bi insan bizim siyasetimize karismasin bi zahmet
Soran+1 yılYıldız teknikte okuyacagim hocam muhendislik
Soran+1 yılTeşekkurlerrr 😁😆
Soran+1 yılBaşka ilerisi açık mühendislik var mı? 😂😂
Soran+1 yılYok onlar kalsın aman aman zaten mekatronik okuyacagim jsjxnskxn
Soran+1 yılBilgisayar yazmistim ilk siraya gelmedi
- +1 yıl
ay öğretmen maaşı bile 20küsür bin , öğrenci nasıl geçinecek ne yesin bu gençler y.. rakmı yesin
- +1 yıl
@bileemiyoorumaltan sana yedirebilirim o son dediğinden
+1 yılÖzel yurtlar en düşük: 10 bin, en yüksek: 20 bine kadar gider aylık. Sana önerim İBB yurtlarını araştır. 1.300 tl küsür veriyorlarmış aylık ve mobilyaları harika. Devlet yurtlarına da başvuruda bulun belki çıkar. Okulun yemeklerini araştırmadan asla yıllık kayıt yaptırma sana önerim. En az bir hafta yemeklerine bak.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
İstanbul da yaşıyorum İstanbul Üniversitesi mezunuyum ben evden gidip geliyordum. Sana tavsiyem İstanbul da asla eve çıkma yurt ayarlamaya çalış, sosyal aktiviteler çeşit çeşit bütçene göre bir yer illaki bulursun. Ulaşım uygun öğrenci 7.32 ₺ de sen onu düz 7.50 ₺ yap
15 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenciyken aylık ne kadar harciyordun ortalama
Soran+1 yılCemaat yurdu ne oluyor o ne
Soran+1 yılCahilligimi yuzume vurma jdjdndkcj
- +1 yıl
soruyu soranın dünyadan haberi yok.
cevaplayan da allahın ateisti.
Ne gibi tavsiye vereyim sana burundan nefes al o zaman. - +1 yıl
Benim arkadaşlarım hep kyklarda ve özel yurtlardaydı canım sana asla cemaat vs saçmalığı ne ima ne tavsiye ettim bir grup embesile aldırma.
Ben 2010 girişliyim sene itibariyle çok şanslıydım ekonomik açıdan şimdi kıyaslamaya kalksak yurtlar ne alemde gerçekten bilmiyorum ancak günlük ihtiyacın yemek yol 5bin yeterli oluyor gerekirse abonman akbil yaparsın aylık 220 ₺ olması yaparsın gerisi yeme içme olarak kurtarır. Totalde 8 ila 10 bin olabilir. Eğerki eve çıkarsan işler gerçekten çığırından çıkıyor, kira-su-elektrik-doğalgaz - yeme içme büyük sıkıntı.
İBB'nin üniversite öğrenci yurtlarına başvurular başladı!
📌Kahvaltı ve akşam yemeği dahil aylık ücret 1300 TL.
📌Başvurular yurt. ibb. İstanbul internet sitesinden kabul ediliyor.
📌Başvuru için son tarih 27 Ağustos.10 Yorumla
+1 yılİstanbul'da öğrenci olmak dünyanin en güzel olayı olabilir çünkü orada öğrenci olmadan şehir dışından gelen biri kolay yaşayamaz. Kyklara başvur olmazsa ibbnin yurtları var oralara başvur. Okulun sayfalarında ev arkadaşı bak çıkmazsa da. Ulaşın aylık abonman yaptırirsin 210 mu ne olmuş O da İstanbul'da öğrencilik yaşamış biri olarak müq bir şehir ve yaşaması hem kolay hem zor ana öğrenciye kolay
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArkadaşın yoksa;
Ev kirası 12-15 bin arası
Eşyaları ayrıca alıcaksın tabi ki.
Bir yerden bir yere gitmek en az 2 vasıta ve yolda 2 saat altı bitmez. Ulaşıma da zam geldi şimdi ama öğrenci olduğun için abonman yaparsın aylık ucuza binersin. Yeme içme aşırı pahalı normal bir kfaye gitmek yerine en azından fiyatını biliyorum diyip starbcks veya kahve dünyasına gideceksin. Tek sosyalleşmen avm ve 1 saatte gittiğin sahil yolu olacak.
Ev arkadaşın var ise masraflar bölüşürsünüz o kadar.
00 Yorumlaİstanbul'da şehir dışından gelip öğrenci olmak ekonomik açıdan oldukça zorlayıcı olabilir. Kira fiyatları çok yüksek. Eğer eve çıkmayı düşünüyorsanız aylık gideriniz en az 20 bin TL olacaktır. Yurtta kalmayı düşünürseniz belki daha uygun olabilir.
25 Yorumla- +1 yıl
oha cıddı mısınnnn 20 bın yıllık mı aylık mı
- +1 yıl
yurtta nasıl kalınıyor acaba
- +1 yıl
@Melissim0272 aylık tabiki
- +1 yıl
@meliketefrik ohaaaaa
- +1 yıl
massallahhhh paraya bakkk
Kesinlikle yurtta kalmanı tavsiye ederim. Evde yaşaman çok zor. Ben çalışan olarak zorlanıyorum. Ulaşım aylık 450 500 yeme içme 2 üç bin gider. Yurdun konumuna ve kalitesine göre de 7 8 bin oraya gider ennn alt limit 10 bin olur harcamalarda.
00 Yorumla
+1 yılnasil sevinmezsin için yaşam enerjisiyle dolacak İstanbulun öyle güzel Bi enerjisi varki dönmek istemezsin muhtemelen öğrenci masrafı dediğinde yol yemek iste
05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
3 arkadaş evde kalacaksın ve asgari ücretli bir işte çalışacaksın aktivitelerin çok olmayacak geçinirsin okulunuda halledebilirsin tabi bu bölümğnün zorluğu ilçede alakalı.
00 YorumlaGençlerimizin düşündüğü konulara bak ya çok üzücü..
20 Yorumlayurt olmazsa devlet veya belediye masrafı ağır olur. yurt olursa 7 bin yeter kendi halinde normal bir öğrenci için.
00 Yorumla
+1 yılAilemle yaşıyorum kiram yok, faturam yok, aylığım yok, part time işte çalışıyorum anca rahat ediyorum öğrencileri düşünemiyorum:)
00 Yorumla
+1 yılYani ben açıköğretim fakültesi üzerinden okudum ama sana şu anda tutup da belli bir fiyat veremem her şey çok pahalı Allah yardımcınız olsun.
00 YorumlaYurtta kalırsan yurt ücretini bilmiyorum ama haftada iki kez dışarıda takılsan min 500 gitse 4-5k gider en azından
00 Yorumla
+1 yılBence yurt daha ucuzdur İstanbul da ev tutayım falan derse bu zamanda çok zor ve lükse kaçar ve skntı dkkatli olmak gerek
00 YorumlaMaddi durumunu bilmiyorum ama bence en iyisi yurtta kalman sonra duruma göre bakarsın ev kiraları ebesinin anmı gibi
00 Yorumla
+1 yılKalacak yerin okula yakınsa 10 bin yeter an fazl maddi yönden rahat olsun keyif yapayım dersen 30-40 lazım ya da zengin bir sevgili yapman şart😃
00 YorumlaTahmini, yurtta kalırsan 8 -10bin... Eğer ev ya da odada kalırsan.14-20bin civarı olur diye tahmin ediyorum...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiriyle ortak ev tutarsan faturalar ile birlikte her ay 6-7k gözden çıkar. Üstüne yeme içme ulaşım giyim vs ekle. Çok hesap yapmana gerek yok ortak bir evde kalsan bile her ay 10k dan fazla harcayacağını unutma.
00 Yorumla
+1 yılYurt özel olursa ya da eve çıkarsan min aylık 15k yurt devlet olursa 7-8k falan.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılNerede kalacağına bağlı evde mi yurtta mi evde kalacaksam kafadan bı tek kalacak isen 10binden hesap etmeye basla evi minimum bu arada bı 10 da yesen içsen minimum şeylerde 20k ya patlar düz hesap
00 Yorumlaİstanbul'da yaşamakta geçinip hayatta kalmakta zor Allah yardımcın olsun...
00 Yorumladestekçi şart başka türlü aile durumu sıkıntılıysa zor olabilir.
00 Yorumla
+1 yılMahalle ye eve göre bölüme göre değişkendir ne yap et yurt ayarla kyk ya da ne varsa
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'da öğrenci olmak çok zor bence geçinmesi sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılKendi masraflarin en az bin tl sadece kendi masraflarin eglence gezme tozma falan
04 Yorumla- +1 yıl
Bin tl mi 😂😂
- +1 yıl
@DELİKANLIPRENSSSS gezme tozma en az diger masraflar 10k yi gecer evi yurdu saymiyorum
- +1 yıl
Canim bin tlye nereye gezecekler bir öğün yemek 300 tl
- +1 yıl
@DELİKANLIPRENSSSS en az diyorum yemek yemezler falan ama haklisin bin tl bir günde gidiyor
+1 yılKendine yurt bulman gerekli. Devlet yurdu ucuz. Diğer türlü 10 bini geçer masrafın.
00 Yorumla
+1 yıl10K-15K arası bir masrafın olur tabi bölüme göre dahada artabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvde kalacak ortak arkadaşlar edin. Örneğin kira 15k ise kişi başı 5k verirsiniz. Sonra gayet idare edersiniz. Ama arkadaşlarını iyi bulman lazım, kafa dengi arkadaş bulmak çok önemli.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok masraf gerçekten 5 k kesin var tutumlu olsan bile
04 Yorumla- +1 yıl
ya okumak u kadar pahalı mı
Cevap sahibi+1 yılGit bi pencereden dışarıya bakma yangını gör
Okumayanda böyle- +1 yıl
yorumları gorunce sokkk oldummm
Cevap sahibi+1 yılDirek türkiyede hayatta kalmam pahalı diyelim okumak az kalır
+1 yılselam kiralar yüksek ulaşım sıkıntı bide her şey pahalı. ona göre hesap et işte.. benim için sıkıntı yok ev araba herşeyim var her şey istediği kadar pahalı olabilir beni teyet geçer :))
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstanbul pahalı ama bir o kadar da güzel bir şehir bence
00 Yorumla
+1 yılgizliligi ac tanisalim. benimde universite İstanbul cikti. nerden geliyorsun
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok tutumlu olursan sadece yeme içme ve arkadaşlarınla kahve içmeye aylık 3000 tl gider hiç kıyafet falan almazsan
00 Yorumla
+1 yılYurt falan dahil edilse kuzenim e ayda geçen dönem 10 bin gonderiyirlardi
21 Yorumla- +1 yıl
10 bin çok iyi bile
+1 yılDiyetteyim açlıktan gözüm kararıyor bi dakika
04 Yorumla
Soran+1 yılBende diyetteyim ama benim diyet maximum 2 saat suruyor nasil dayaniyorsun
- +1 yıl
Normalde dayanamıyorumda okullar üni acılıyo okul açılana kadar kilo vermem lazım mecbur ahhaklyktiıolnüoıkmz
Soran+1 yılHangi bölüm seninkisi
- +1 yıl
Uzman diyetisyenlik aşkım
+1 yılAdanada geçen senenin şartlarında 5.5 yetmiyordu bana
16 Yorumla- +1 yıl
Şimdi 10 bile yetmez bu toplu taşımada
- +1 yıl
Gidince görcem en az 8-9 gider diye düşünüyorum orduevi otelinde konaklıyorum
- +1 yıl
Turgutözal burnunun dibiyken kesinlikle daha da artabilir
- +1 yıl
@kubragoyuk sen Ardahan'lı mısın
- +1 yıl
@Universe99 hayır ne alaka
- +1 yıl
@kubragoyuk ok yok bişey sordum sadece soy isminden hep oralı oluyorlar da genelde
+1 yılOkumuyorum ama okumak da istemem bu devirde çünkü çok pahalı ve gereksiz
00 YorumlaAnkaralı Beypazarı ve dondurmacı üniversite Kervansaray üssü
00 Yorumla
+1 yılSadece kiralar 10 15 bin civarında yurt daha uygun olucaktir o da çıkarsa tabi
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun
10 YorumlaArtık hesap kitap yetmiyor
00 YorumlaYurt çıkmazsa okuman zor
00 Yorumla
+1 yılYurt çıkmazsa çok zor İstanbul.
00 YorumlaSponsor bulursan bedava
00 Yorumla
+1 yılÇok yaaa bende üzülüyorun
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle hoş geldin. Hangi üni kazandı n
00 Yorumla
+1 yıl40.000-50.000 bazen daha fazla
00 Yorumla
+1 yılAylık baya gidiyor diyebilirim bu ekonomide
00 Yorumla
+1 yılAylık en az 8-9 bini gözden çıkar.
00 YorumlaHayat pahalı kiralar pahali
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılsen s*k* tutmişsen ha
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılay bende İstanbul'da okicam ama ailemde geliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstanbul'da üni okunur mu şu pahalılıkta
00 YorumlaCevizlibağ kız yurdu var güzel orayı yazabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCok fazla. masraflidir
00 Yorumla
+1 yılhangı semnt oturcana baglı