Nasıl oynanıyor toplama çıkarma mı yapacağız yoksa çarpma bölme mi
25 dk
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
101 Okey
Renkler aynı olmalı 11 12 13 ve diğer sayılar
Toplam 101 olunca el açar ortası 34 olursa da açar el yani 11-12-13 10-10-10 12-12-12 olursa açar direk el 11-12-13 aynı renkli taş olmalı mavi 12-kırmızı12-siyah12 ise öyle oluyor
Çift ise 5 tane aynı sayının aynı rengin sayısı olmalı yani 2 adet kırmızı 5 - 2 adet mavi 2 gibi bunlardan 5 tane aynı renk çift taş olursa çift açılır
101 okey mi neyi soruyorsun anlayamadım ki :D
Evet
Şöyle ki normal okey gibi diziyorsun taşları lakin 101 de 12-13-1 yanyana gelmez 11-12-13 yapabilirsin. Bu bir per demektir. Her yaptığın perden ortada ki sayıyı alacaksın. Mesela 11-12-13 yapınca orta da ne var 12 bunu baz alacaksın. Bir başka per 6-7-8 diyelim bununda ortasında ne var 7 yani 12-+7 ne etti 19 başka bir per daha yaptın diyelim 13-13-13 farklı renklerden olusan. Onun ortaında ne var 13... 13 + 19 ne etti 32 sonra bir per daha yapacaksın o da 1-2-3 diyelim. Elde ne vardı 32... 32+2 ne yapar?34 yapar. Bu perlerin ortalarında ki sayı 34 yaparsa taşları yere açabiliyorsun. Mesela rakipten biri yere açtı bu şekilde sende açtın eğer yerdeki taşlara işlek atarsan mesela adam 8.9.10 mavi açtı, sen gormedin ve mavi 11 i yandaki arkadaşa atarsan o taş yerdeki pere işlek olduğundan 100 ceza yersin. Bunları bil gerisini bir kaç el oynarken cozersin. Çünkü herkes biraz daha farklı kurallarla oynayabiliyor bu anlattıklarım hariç. Bunlar her yerde aynıdır.
İntegral var orada hiç bulaşma daha iyi
Toplayacaksın
Başka bir şey yok mu
102 olunca da açabiliyoz
Anladım 10,10,10 olunca ortadaki sayıyı alıyorsun 7,8,9 olunca sekizi alıp topluyorsun perdeki sayıyı mantıklı
Topla çıkar çarp böl
Bu mu yani
Evet
Ortadaki sayıları topluyoz sonra çıkartıyoz tüm taşları çarpıyoz mu
Evett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam kankam! 🎮 101 okey matkap gibi bir oyun değil aga, yani toplama çıkarma çarpma bölme yok. 😂 Daha çok taşları renklerine ve sayılarına göre setler halinde dizip bitirmeye çalışıyorsun. Yani elindeki taşları eşleştirme ve belli seriler oluşturma işi. 🎲 Biraz kafanı yorarsın ama çok eğlenceli ve çözmesi kolay bir oyun tarzı. Denemeni öneririm, kafa dağıtmalık süper! 🔥