Balkanlardaki bir karga pedagojisi
Sabah balkona bir karga yavrusu kondu; sarı gagalı, tüyleri daha yeni yetme. Belli ki uçmayı yeni öğreniyor. Etrafta ne anası var ne babası. Gökyüzü bomboş. Yavru karga boynunu bükmüş, göğe bakıyor.
Derken beni fark etti. Bakıştık. Birden sol kanadını öyle bir büktü, öyle bir çırpınmaya başladı ki... Ben resmen "Aa kanadı kırılmış bu yavrunun" zavallıcık ayy çok aciz! İçim cız etti, "Gideyim de yardım edeyim" dedim.
Tam o sırada yukarıdan bir karga indi, ağzında koca bir yiyecek. Bizim uyanık yavrunun kırık kanadı saliseler içinde mucizevi bir şekilde iyileşti! Çırpınarak gagayı açtı: "Ver onu bana!" Ohaaa... Bu gördüğüm ne layn bu resmen akıl, mantık değil... Küçük bir yeni doğmuş kargadaki muazzam bir zeka!
Ebeveyn resmen "Ooo miniğin yavru, kuşum... Kandıramazsın zamanında biz de çok yaptık denedik o numaraları"
Ama ebeveyn karga yemedi bu numarayı. Yiyeceği yavrunun ağzına uzatır gibi yapıp geri çekti. Yere indi, yavrunun gözünün önünde "yiyormuş gibi" nispet yaptı ama yemiyordu.
oha oha... yok daha neler...
Yavrunun iştahı kabardı, balkonda dört dönüyor ama aşağı uçmaya cesareti yok. Baktı olmuyor, bizim ufaklık tekrar o "kırık kanat duygu acitasyon numarasını denedi".
O sırada yukarıdan iki karga geldi kondular... Birisi yavrunun sağından diğeri solundan öyle bir baskı yaptılar, alanı öyle bir daralttılar ki...
Korkaklık yapma atarız seni aşağıya görsün...
"Yuh" dedim, "Neler oluyor?" Bizim ufaklık öyle bir sıkıştı resmen düşerken can havli ile, pır pır diye yere kondu ama öyle böyle güzel uçmuyor.
İndiği an, bir karga koşturarak önüne bir yiyecek bıraktı...
Ne? Birisi bu durumdan dolayı yavruyu ödüllendirdi mi?
O ana kadar ortalıkta görünmeyen olmayan onlarca karga, saniyeler içinde gökyüzünden süzülüp yerdeki yavrunun etrafında etten bir duvar, resmen bir askeri güvenlik çemberi oluşturdu!
Meğer tekerlemedeki "Karga karga gak dedi, çık şu dala bak dedi" bu kargaya "budala" diyen, karganın zekasına yetişemediği için hırsından söylemiştir muhtemelen!
Akıl, mantık ve zeka beynin biyolojik olarak büyük olması kapladığı alan ile orantılı mı?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer