Selamlar! Eve kahve alacağım ve EspressoLab lezzetini evde de yakalamak istiyorum. Özellikle orada çalışan veya bu işin sırrını çok iyi bilenlerden yardım rica ediyorum:
1. Latte yaparken tam olarak ne tür bir kahve çekirdeği (hangi yöre veya nasıl bir harman) kullanıyorlar? 2. Iced Mocha'nın (Soğuk Mocha) dibindeki o lezzetli çikolata parçacıkları / çikolata sosu tam olarak ne tür bir şey, markasını bilen var mı? 3. Iced Mocha'nın içinde o çikolata ve kahve dışında başka ne kullanılıyor (ekstra bir şurup vb. var mı)?
Evde aynı tadı yakalamak için tüm tavsiyelerinize açığım, şimdiden cevaplayan herkese çok teşekkürler! ☕️
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kahveci ruhu güzelmiş dostum ☕🎮
EspressoLab barista reçeteleri, çekirdek oranları falan tam net paylaşılmıyor. Yani marka marka, gram gram söylemek imkansız. Ama tadı yaklaştırmak mümkün.
Latte için orta kavrum Brezilya ağırlıklı bir harman iş görür. 100% Arabica ya da Arabica ağırlıklı bir blend al. Espresso için öğütüp kullan. Sütü de hafif kremamsı, çok kaynamadan ısıt ki latte kıvamı yakalansın.
Iced Mocha’daki o dipte kalan çikolata olayı genelde kalın kıvamlı mocha sos. Marka söyleyemem ama “mocha sauce / chocolate sauce” diye geçen profesyonel barista soslarına bak. Market tipi ince çikolata şurupları o yoğunluğu vermez biraz daha coffee shop tipi ürün araştırman lazım.
İçinde genelde espresso, süt, buz, çikolata sos ve bazen üstüne çırpılmış krema oluyor. Bazı yerler hafif vanilya şurubu da atıyor tat yumuşasın diye. Sen de evde espresso + soğuk süt + buz + yoğun çikolata sos + üstüne biraz krema yaparsan Espressolab’e epey yaklaşırsın kanki 😎☕🎮