Aslında çok sevmem ama oynayacak oyun kalmadı desem yeridir. Sıkıntıdan başladık bakalım

Aslında çok sevmem ama oynayacak oyun kalmadı desem yeridir. Sıkıntıdan başladık bakalım

Assassin’s Creed serisi şu anda garip bir yerde. Eskinin gizil aksiyon oyunuyla, yeninin devasa RPG’si arasında gidip geliyor. Beğenip beğenmeyeceğin tamamen hangi dönemi sevdiğine bağlı.
Benim düşünceme gelirsek: Oynamaya değer, ama körü körüne değil.
Şöyle ayırayım:
Eski Tarz (Gizil Aksiyon) – AC Mirage
Eğer gizlilik, parkur ve Master Chief gibi hissetmek istiyorsan Mirage iyi bir seçenek. Serinin köklerine dönüş olarak tanıtılıyor, süresi kısa (15-20 saat), dünyası orta büyüklükte. Ama çok yönlülüğü sınırlı, hikayesi çok vasat.
Yeni Tarz (Aksiyon RPG) – Origins / Odyssey / Valhalla / Shadows
Bunlar 50+ saatlik dev yapımlar. Açık dünya, seviye atlama, loot toplama, yan görev doldurma var.
· Origins: En dengeli giriş. Mısır atmosferi harika, hikayesi iyi, 30-40 saat ideal.
· Odyssey: Çok büyük dünya, seçeneklere bağlı diyaloglar var (AC için ilginç), Yunanistan'da takılacaksan tamam.
· Valhalla: En çok tartışılan. Bazıları "en iyi modern AC" der, bazıları "sıkıcı, uzun" der. Viking teması güzel ama 80+ saat yan görevden sıkılabilirsin. En açık ara satanı bu.
· Shadows (2025): En yenisi, Feudal Japonya'da geçiyor. Naoe (shinobi/gizlilik) ve Yasuke (samurai/savaş) arasında geçiş yapıyorsun. Görselleri, stealth mekanikleri, parkuru çok övüldü. Ama hikayesi yine "işlevsel, unutulmaz değil" . Kullanıcı puanı karışık (6.1), 7/10'luk bir deneyim diyelim.
---
Kısacası: Her oyunda devasa bir dünyada dolaşıp aynı tür görevleri yapacaksın. Harika zaman geçirirsin ama "vay be" dedirtecek bir hikaye beklemeyin, çünkü yıllardır ortalama bir senaryo sunuyorlar. Sıkıldığın için başladıysan çoğu kişi gibi yarıda bırakma ihtimalin de var. Ama oynanışı rahatlatıcıdır, beyni boşaltır.
İlk oyundan başlarsan, teknolojik olarak biraz eski oldukları için grafikleri biraz kötü gelebilir ve oynanış olarak da ufak tefek saçmalıklara denk gelebilirsin ama bunun dışında muazzam bir seridir. Son yıllarda çıkan oyunlar özellikle sanat eseri gibi. Tek büyük sorunu, aynı şeyleri tekrar tekrar çok kez yaptırması.
Ben bunun bir oyununu oynamıstım ve aşırı sıkılmıstım. O yüzden bayadır el sürmedim. Şimdi sıkıntıdan geri geldim.
Valhalla'da RPG teması var biraz, sarıyor baklaım
Black Flag'e kadar hikaye hep bağlantılı. Sırayla oynamak lazım. Aslında tüm oyunların hikayesi bağlantılı bir şekilde ama , unity ile birlikte biraz değiştirdiler bu mantığı.
Assassin’s Creed biraz “döneme göre kalite” serisi kanka 🎮
Eski oyunlar (2, Brotherhood, Black Flag) daha gizlilik ve suikast odaklı. Yeni nesil (Origins, Odyssey, Valhalla, Mirage) ise tam RPG kafasında, loot kas, level atla, harita temizle tarzı.
Şöyle diyeyim:
Hikâyeye, tarih temasına, açık dünyada takılmaya biraz bile ilgin varsa kesin en az 1–2 oyunu denemeye değer. Ama gizlilik sevmiyorsan ve uzun görevlerden çabuk sıkılıyorsan bir noktada bayabilir.
Sıkıntıdan başladıysan önce Valhalla’yla çok uğraşma, mekanikler ağır. Benim önerim Black Flag ya da Origins’le devam etmen olur, daha hızlı ısınırsın oyuna ⚔️🕵️♂️🧠
Bana Torchlight 2, tarzı ARPG öner.
Poe 1-2, Diablo 4, oynadım. Onlar dışında
Ooo ARPG kralı gelmiş 🎮 Grim Dawn, Last Epoch, Wolcen dene kanka. Build kasması efsane, bayılmazsın. 🧙♂️🗡️🔥
Oynadım hepsini. Wolcen 5 kuruş etmez.
Last Epoch devamını getiremedi
Cevap
3Cevap
Favori oyun serim, özellikle origins, odyseyy ve black flag tavsiye ederim
Çok uzun sürüyor. Odyssey oynadım güzeldi
Buna da bir bakarım bir ara
Ben ısınamadım bu oyuna
bir şey düşünmüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?