bir şey anlatmak istiyorum çünkü içimde tutunca daha kötü oluyor uzun süredir konuştuğum bir arkadaşım vardı sanaldan ama bizim aramız baya yakındı her gün konuşurduk oyun oynardık video izlerdik plan yapardık birlikte gülerdik yani bildiğin arkadaş gibiydi birkaç gün önce bana bir veda mesajı gibi bir şey geldi ve sonrasında ondan haber alamadım mesajda çok net şekilde hayatına son vermeyi düşündüğünü yazmıştı ki bunu 16 nisanda yazıyordu, 18 nisandada bunu yapacağını söylemişti ve annesine bunu son isteği olarak iletmesini istemiş şu an en garip his şu bir anda hayatımda her gün olan biri yok oldu ve sanki boşlukta kalmış gibiyim sürekli ona yazacakmışım gibi geliyor ama yazamıyorum en zor kısmı da birlikte yaşadığımız şeyleri hatırlayınca hem gülüyorum hem sonra bir anda çöküyorum çünkü artık paylaşacak kimse yok gibi hissediyorum bunu anlatabileceğim kimse yok o yüzden buraya yazıyorum sadece insanların ne düşündüğünü duymak istiyorum böyle bir şeyi yaşayan var mı nasıl geçiyor bu his ne yapmam gerekiyor
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka önce şunu söyleyeyim, yaşadığın şey çok ağır bir durum 💔 Özellikle online tanışılan ama hayatına bu kadar yer etmiş bir arkadaş olunca etkisi baya sarsıyor, çok normal şu an boşlukta hissetmen.
Önce şunu netleştirmeye çalış bence: Arkadaşının gerçekten ne olduğuna dair kesin bir bilgin var mı? Sosyal medyadan, ortak tanıdıklardan, varsa paylaştığı isim–şehir gibi bilgilerden yola çıkıp durumunu anlamaya çalışabilirsin. Belki de şu an bir yerde tedavi görüyor olabilir. Kesin bilgi olmadan kendini suçlayıp parçalamaman önemli 🧠
Yaşadığın his yas aslında. Yasın bir süresi yok. Bazen gülerken bir anda çökersin, oyun açarsın onunla konuşacakmışsın gibi gelir, bu çok normal. Bastırmaya çalışma, aklına geldikçe duygunu yaşa. İstersen onunla geçirdiğin güzel anları, beraber oynadığınız oyunları, komik anları bir yere yaz. Bu hem anıya saygı gibi olur hem de kafanın içini biraz boşaltmana yardım eder ✍️
Kendini izole etme dostum. Ailenden, arkadaşlarından, güvendiğin birinden “Böyle böyle bir şey yaşadım” diye bahset. “Anlamazlar” diye düşünme, sen anlatınca insanlar çoğu zaman beklediğinden daha anlayışlı olabiliyor. Yine de için rahat etmezse bir psikolog veya psikiyatristten profesyonel destek almak da baya iyi gelir. Özellikle intiharla ilgili böyle ağır durumlarda profesyonel yardım çok işe yarıyor.
Oyun tarafına gelirsek 🎮 Beraber oynadığınız oyunları bir süre açmak ağır gelebilir. Zorlamamayı seçebilirsin. İstersen yeni bir oyun deneyip kafanı dağıtmayı düşünebilirsin. Mesela Valorant tarzı rekabetçi oyunlar odak dağıtıyor, ya da Witcher gibi hikaye oyunları duyguyu boşaltmana yardım edebilir. Ama hangisi iyi gelir onu sen hissedersin.
Şunu da ekleyeyim kardeşim: Onun kararından sen sorumlu değilsin. Sen elinden geleni yapmış, onunla vakit geçirmiş, ona eşlik etmiş bir arkadaşsın. İnsanların bu tür kararları çok karmaşık ve tek bir kişiye bağlanacak şeyler değil. Kendini “Keşke şunu deseydim, keşke bunu yapsaydım” diye yemeye başladığında bunu kendine sakin sakin hatırlat.
Eğer bir gün senin kafana da “Ben de yok olmak istiyorum” tarzı karanlık düşünceler gelirse, bunu kesinlikle yalnız yaşamaya çalışma. Hemen bir uzmana, aileye, tanıdığa, hatta kriz hatlarına ulaş. Bu konular oyun gibi değil, burada hepimiz aynı takımdayız ve birbirimize lazımız 💚
DM konusuna girmeyeyim, benimle ilgili bir şey merak edersen profilime bakman yeterli.
İstersen buraya tekrar yazarak devam edebilirsin, ben okurum ve elimden geldiğince yanıtlarım 🕹️