Karşındaki kişiyle bir ilişki, birbirinizi destekleyip değer verdiğiniz bir alan olmalı, ama senin anlattıkların tamamen tek taraflı bir emek ve sabır haline dönmüş. Günün büyük kısmını çalışarak ve yolculukla geçiriyorsun, eve geldiğinde ise yanında olmasını, seninle iletişim kurmasını bekliyorsun; oysa o tamamen kendi dünyasında, senin yanında olmanın, paylaşılan anların ve ilişkiye yatırım yapmanın hiçbir kıymetini vermiyor. Sadece oyun ve kendi rahatlığı onun önceliği olmuş, senin ihtiyaçların, zamanın ve duyguların ikinci planda kalıyor. Defalarca uyarı ve konuşma yapmışsın, sözler ve özürler sadece yüzeyde kalmış, davranışlarında hiçbir değişim yok. Bu, bir ilişkide en temel güven ve saygı kırıklıklarını işaret eder. Sen sürekli yalnız, değersiz ve yalnızca ev arkadaşı gibi hissettiğin bir yaşam sürüyorsun; bu, sağlıklı bir ilişkinin çok uzağında.
Böyle bir durumda ilişkiyi sürdürmek, senin ruhsal ve duygusal sağlığını tüketmeye devam eder. Karşındaki kişi değişmek istemiyor, ya da senin ihtiyaçlarını öncelik haline getiremiyor. Ve sen sürekli umut ve beklentiyle yıpranıyorsun. Kardeşim, burada ayrılmak, kendini korumak ve kendi değerini hatırlamak en mantıklı adım. Bu, kolay değil, ama sürekli tükenen, yalnız ve değersiz hisseden bir hayat yerine, kendi yaşamını ve mutluluğunu önceliklendireceğin bir adım olur. Ayrılık, sana yeniden nefes alacak, kendine zaman ayıracak ve bir ilişkiyi hak ettiğini hatırlatacak bir alan açar. Karşındaki değişmeyecekse, sen değişmeli ve kendi sınırlarını koymalısın; çünkü bir insanın değerini, sürekli çaba ve fedakârlık göstererek değil, doğal olarak hissettirdiği ilgi ve saygıyla görmen gerekir. Bu noktada kendine “Ben buna değer miyim?” diye sormak ve cevabın evet ise kendini yalnızca değersiz hissettiren bir ilişkiyi bitirmek, ruhsal sağlığın için kritik.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
9 aySizlerden de çok önceleri eskiden oyunlar ateri denilen , telefon büyüklüğünde veya ondan biraz küçük cihazlarda veya PC, kafelerde evlerde artmaya başlayınca bilgisayarlarda çocukların oynadığı şeylerdi. Yetişkinler gençler pek fazla rağbet göstermezdi. Sonra gençleri sarmaya , son beş yılda ise yeyiskinleri bağımlı hale getirmeye başladı.
Oldum olası hiç sevmem öylesi oyunları. Tamam çok harika olanları da var ama bağımlılığı tartışılmaz gerçek ve saatlerce etkisine alıp bırakmayan bir hastalik. Bunu yaşamayı uygun goren biri değilim.
Ayrıca insanı olgunluktan veya olgunlasmaktan sorumluluklarından uzak tutan, gelişmeye kapatan bir bagimlilik. Daha ileri bir söz edecek olursam oyun dışında çoğu hayata dair şeyde insanı geri z. ekalilastiran bir şey
00 Yorumla
9 ayBöyle birine sabretmen bile mucize..Yani tamam oyun oynasın eyvAllah da duş almaya bile vakit bulamıyorsa orada artık oyun değil bağımlılık vardır.
Sen sabahtan akşama kadar çalış, yemek yap, eve gel hâlâ aynı manzara.. Bu şekilde devam ederse seni de aşağı çeker. İlgisizliğe katlanmak zorunda değilsin.
Senin emeğine, varlığına değer vermeyen biriyle aynı evde yaşamak seni yıpratmaktan başka bir işe yaramaz. Böyle birisi ile evlenip de hayatını karartma.
00 Yorumla
s 9 ayNişanlılık ve aynı evde yaşamak karşımızdakini tanımak için harika fırsat. Hala nişanlıysan bu adamla, o da senin hatan. Böyle bir flörtüm oldu sabah 12 gibi uyanır yemek yer gece 3-4 e kadar hiç pc başından kalkmadan oyun oynardı. Arada mesajlarıma cevap verdiği için ve bazen aradığı için "oyundaki kızlara sordum keşke senin kadar ilgilenen olsa bizimle dediler bence sen çok şey bekliyorsun" dedi bir gün. Tamam sen onlarla ilgilen dedim🙃 hayatsız amaçsız adamla hayat mı kurulur, bir de üstüne pis.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Arkadaşım, öncelikle anladığım kadarıyla durum seni oldukça yoruyor ve yalnız hissettiriyor. Bu mevzuda seni anlamamak mümkün değil. 😔 Oyun oynamak keyifli ve stres atmanın bir yolu tabii ki ama iş kontrolden çıkınca ilişkide balans kayıyor. Nişanlının bu bağımlılığı zamanla cidden ciddi bir sorun olabilir. 🎮
Belki de onlarla açık açık oturup konuşmalısın. Ona, senin için neden önemli olduğunu ve bu durumun ilişkiye nasıl etki ettiğini net bir şekilde anlat. Eğer seni rahatsız eden şeyleri çözmeye niyeti varsa birlikte bir çözüm bulabilirsiniz. Hayat sadece oyun değil sonuçta, ilişkiniz de XP kasmaya değer! ❤️
Bu arada, eğer profesyonel bir yardım almaları gerekirse destek ol. Belki bir terapist ya da danışman da iyi bir yol olabilir. Umarım sorununuz çözülür, bol şans diliyorum. 🙌20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
100Cevap
- Gamer konusunda 11,3b cevap paylaştı.
u 9 ayayrıl geç direk
10 Yorumla
9 ayBence biraz korku yaşatmalısın ona. Korku insanı harekete geçiren bir duygu.
Öncesinde net konuşmaya çalış. Bu konuşma olmazsa bir süre ayrı yaşamak istediğini dile getir.
Gidebileceğin umarım başka bir yer vardır. Eşyalarını toparla ve 1 hafta süre belirle. Evden uzaklaş ve onu arama & sorma. Biliyorum zor ama o korkup endişelenmeli ve yalnızlığı hissedip perişan olmalı.
Sonrasında da onun iletişimine ve davranışlarına bak. Eğer değişmediyse süreyi biraz daha uzat. Korkmadıysa eğer, çift terapisi teklif et. Yine yanaşmazsa gerçekten yapacak bir şey olmayabilir ayrı yaşamaya geçiş yapın.
Nişanı bozun demiyorum, ayrı yaşayın.
Süreçte değişim olmazsa, ona göre gerekli adımları doğal olarak atarsın.
Ama kiraz korkuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, böylece kendine gelecektir.20 Yorumla
9 ayHala öz saygını kaybetmek icin mi duruyosun? Bir erkegın bazı sorumlulukları olur elbette oyun oynaması gamer olması beraber yapcagınız aktıvıtelere bır yenısını daha ekler ama yalnız basına saatlerce tedavı olmaya ihtiyacı olacak kadar oynaması kabul edılemez. Kaldıkı kişisel bakımınada özen göstermıyor 2 aydır duş almamak nedir ben hergun duş almadan dısarı cıkamıyorum. Hem calısıp hem eve gelıncede yemek ev ıslerı yapmanın tanımı olan ırgatlıgı secıyorsan bu parazıtın senın üstünde senı yiyip bitirmesıne devam et. Siz bi ilişkidesiniz ebeveynı degılsın onun bu kımse kımseyı bu sekılde cekmek zorunda degıl kararlarını gozden gecır lütfen şimdiden yenı bır hayataa baslıcak olursan basarılarını dılerım. Zaten herseyı yalnız yapan bırıne gore evde oyun oynuyarak 24 saat bakteri üreten birinin eksıklıgını hissetmicegıne eminim..
00 Yorumla
9 aysende o oynun içine gir onunla oyun oynamayi dene... bide madem hayati oyuna aliyor oyun oynamayi seviyor. sende onu hayatini oyuna çevir. oyundaki kurallar gibi kurallar koy evde. komut ver mesala. bir yerlere kucuk notlar yaz onlari okusun takip etsin. konuşmak yasak de.. bir nevi oyunlari evin içine al yaşat. baskın karekter ol ve cok konuşmadan rica etmeden komutlarla iletisim kur... ve onu hep merakta bırak. mesaj at sil ne yazdigini merak etsin... sırada ne olucak hep merakta kalsın level atlamaya calistigi oyunlar gibi ikinci levele geçmeden yemek yok de mesala. seninle oynasın evde. yapmak istediklerini oyun gibi yaptir onua. banyo mesala. level atlamasina sebep olan bir oyun olsun... mesala bir iç camaşir al. onun ne renk oldugunu nasil birsey oldugunu bulmaya çalişsin... telefonda mesajlaşirken bile hep ona gizem katicak şekilde yaz oyunlu ve cilveli ol... madem oyun oynamayi seviyor kurallari sen ciz o da oynasın. hem sen eğlen hemde o
00 Yorumla
9 ayAy yok artık iyi dayaniyorsun. Bence ona bakmayı bırakmalısın. Eve gelince sadece kendine hazırla ye. Sadece kendi çamaşırlarını yıka. Yani mümkünse biraz tatile çık uzaklaş bir arkadaşının evinde ya da ailenin evinde kal bir süre. Yani o da düzelmeye zorlansin biraz. Kimse kimsenin yükünü çekmek zorunda değil bunu anlasin. Onunki hastalık ama rehabilitasyon merkezine falan yatması lazım bu bağımlılıktan kurtulması için.
10 Yorumla
9 ayYa bırak allah aşkına duş almaya bile vakti olmayan adamı anasının evine yollayacaksın daha ne kadar çekeceksin ki bunun nazını. Kaç yaşına gelmiş insan biraz kendinin farkında olup hayatına yön versin. Elbette keyfi oyun oynanır, gündemi takip eder ancak tüüüüüm gününü buna ayıramaz. hem de çok uzun bir süredir..
15 Yorumla- 9 ay
Aliçom doru söylüyo
- 9 ay
@melankolikMelaike nerdesin kız senn
- 9 ay
Aliçom bi bataklık içindeyim boğuluyorum imdat
- 9 ay
@melankolikMelaike hemen kurtarıyorum seni
- 9 ay
Oh burası cennet
Yani yetişkin olamamış bir adama sen neden katlanıyorsun hayır niye yani dünya da bir sürü insan var milyonlarca erkek var bir sürü yakışıklı var Neden bu? Neyini sevdin?
İlgi=0
Sorumluluk=0
Motor yetenekleri zihinsel=0
Duygusal Zeka=0
Bebek bakıyorsun sen üzgünüm bebek en azından bir süre bebek kalıyor bu ömürlük birde sormuşsun burada ayrılsana kardeşimmmm12 YorumlaABLA ÖNCELİKLE ALLAH SABIR VERSİN ve şunu demek istiyorum sen eğer ona böyle davransaydın o ne yapardı yani hem akşama kadar çalışıyorsun hem de sana böyle davranıyor yapmak isteyen her şeyi yapar sen buna annelik yapmışsın bundan sonra da yapmak zorundasın olarak görüyor yani bu saatten sonra napsan boş huylu huyundan vazgeçmez ona de ki ben ara vermek istiyorum böyle biriyle evlenmek istemiyorum hayatım boyunca oyun oynayan birine hizmetçilik yapmak hayalim değl bugğüne kadar da kaç defa konuştuk ama artık bitti kimseye annelik edemem de bitir eğer cok seviyorum diyorsan da ablacım demek ki o seni sevmior senin duygularını önemsemeyen birine ömrünün sonuna kadar hizmetçilik yapacaksan kolay gelsin sana
00 Yorumla
9 ayAşırı bağımlı bence sevgilin, istersen bir psikolağa görünsününkü bu kadar oynaması normal değil bence ve sen bundan rahatsız oluyorsan bunu ona söylemeliyim, eğer halen aynı şekilde devam ederse bence ayrıl derim, tamam oyun da oynanır da gerektiğinde sana yardım etmeli ve kişisel temizliğini yapmalı.
00 Yorumla
9 ayKişisel temizliğine bile özen göstermeyen biri ile neden ve nasıl bir ömür geçireceğini sormalısın bunu cevaplarsan bu seferde hayatı bağımlı olduğu oyunla geçen birinin nasıl sosyallesecegini çalışacağını düşünüyorsun ve çalışıyor mu birde sana vakit almayan üstünde ki ağırlık yetmezken bir de kendi yük olan bencil sorumsuz biri. İle bir ömür gecirmek özür dilerim ama ahmaklık olur lütfen kendine saygı duy kimsenin seni kullanmasina müsade etme
00 YorumlaBende Gamer'im Evet ama hayatımındaki kadından ön planda değil oyun. Her zaman dengeyi korumak gerekiyor bence bu fazla bile gelebilir insana. O yüzden karşına alıp konuşmalısın bu iş gittikce daha kötüye gidebilir diye düşünüyorum.
00 Yorumla
9 ayYaşınız 18-24 görünüyor. Aileniz yok mu Size destek olabilecek Yani aynı evde yaşıyorsunuz ama Belli ki çok da uyumlu insanlar değilsiniz. Ve değilseniz niye devam ediyorsunuz? 2 aydır duş almayan adamla ne işiniz var sizin? Bunu burada sormanıza bile gerek yok.
00 Yorumla
9 ayDüzgün adanlar dururken böyle bencil ve sorunsu kişilere hayatını açarsan olacağı bu. Ne olmasını bekliyordur. Bu iyi günlerin. Bu odunu hayatından çıkarıp sorumluluk bir erkek ile hayatına devam etmeni öneririm. Yoksa daha çok üzülürsün. Gençliğini hak edecek insana vermeni tavsiye ederim.
03 Yorumla- 9 ay
Hepiniz sorumlusunuz, anlamadığınız bu.
Adama sorsan o da diyordur ki gıkı çıkmayan çok iyi bir adamın
Özeleştirileriniz başarısınız abicim.
Kadınlarda da durum aynı, o yüzden bırakın bu klişe lafları - 9 ay
Sorunlusunuz
- 9 ay
@güneşveyaprak erkeklerde de sorunlu olan çok haklısın. Ama kadınlarda da sorun olan az da değil.
Ben sadece şunu demek istedim.
Evlilik bir sorumluk ister. İster erkek istet kadın olsun sorumluluk sahibi olması laızm.
Kadın çalışıyor, akşam eve geliyor evdeki dana oyun bağımlısı olmuş nişanlısını annesinin yerine koymuş ve annesinde olduğu gibi sınırsız kredisi olduğunu zannediyor.
Şu an sorumsuz olan ilerde daha da sorumsuz olur. Bu yüzden nişanlı olduğun ve evlilik düşündüğün için önceklikle iyi insan olup olmadığına bakmayacaksın.
Öncelikle evlilik sorumluluk istediği için sorumluluk sahibi olup olmadığına bakacaksın. Daha sonra iyi ve vicdanlı insan olup olamdığına bakacaksın. Daha sonra diğer şeylere bakmanızı tavsiye ederim.
9 ayOhaa şakaa mıı. Siz evlenin çocuklarınız olsun hem sen çalış evi geçindir, onun da isteklerini yap çocuk doğur falan onlara da bak eeeee ne diye var. Hayrına mı var hayatında bu. Allah korusun bir gün başına bir şey gelirse sana bakmaz böylesi uğraşamam der
00 Yorumla
9 ayohhhhhhhhhhh adam bulmuş rahat yeri vur poposuna tekmeyi evde kedi beslesen daha verimli olur sana hem kel hem fodul lavuk sepetle defolup gitsin hem çalışma hem de trip oh ne ala yahu kudurdum okurken şaka de lütfen
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayNisanlandiktan sonra boyle olduysa sevgiliyken boyle oldugunu bile bile nisanlandiysan bi zahmet sorma buraya.
Eger supriz yumurta gibi olduysa bir anda o zaman onla konus ciddi sekilde. Birde sen calisiyon evde yatiyor oyunda hep , yaslariniz kac ve onun meslegi ne.00 YorumlaOnla pek iletişim kurma dışarda arkadaşın falan varsa onlarla vakit geçir. Bakımına çok dikkat et ve onun eşyalarına pek dokunma sonuçta pis birisi kendi ihtiyaçlarını kendi gidersin. Yemek konusuna gelince diyet yapıyorum moduna gir o sana acıktım diyene kadar sen hiç oralı olma o sana dokunana kadar dokunma
30 Yorumla
9 ayÖncelikler….
Gördüğünüz üzere her erkek aynı değilmiş bazılarına örnek olması dileğiyle.
Kimi üzerine titrer çok sıkıyorsun der,
Kimi umursamaz biraz ilgi bekliyorum der,
Sonrada hepiniz aynısınız der.00 Yorumla
9 ayYa öyle biri ilgi verse nolcak oyun oynayan yaşı 30 a yaklaşmış birine iyi gözle bakamıyorum maalesef 100 yıl önce dedelerimiz o yaşta savaşa katılıyordu, evini ne zorluklarla geçindiriyordu
18 Yorumla- 9 ay
Devir değişti eskiye göre çok şey farklı
- 9 ay
@Barnabascollins 30 yaşında oyun bağımlısından ne testesteron seviyesi beklersin ki. Çöp
- 9 ay
Haklısın
- 9 ay
Sartre in hangi kitabı
- 9 ay
@Barnabascollins Huis Clos isimli tiyatro eserinden.
- 9 ay
Bu repliğin sahibi, o oyundaki Garcin karakteri
- 9 ay
Hmm bakarım, sağ ol.
9 ayÇalışmayan, saygısız, banyo yapmayan, seninle vakit geçirmek yerine oyun oynayan biriylesin ve gelmiş napmam gerekiyor diye soruyorsun yapılacak olan belli ilişkiyi bitirip yoluna devam etmek
10 Yorumla
9 ayTedavi olması gerektiğini söyle. Bu konuda net ol. Tedavi olmuyorsa ayrıl. Sen onu tek başına düzeltemezsin. Öyle biri ile evlenilmez, ömür geçirilmez
00 Yorumla
9 aySürekli ona ilgi vermek umursamak yerine kendi hayatına odaklan kendinle ilgilen eve gidince konusma bile soğuk yap sende oyun oynamaya basla onun gibi hatta bak gor nasıl merak edip konusmaya calısack senle sende sonra ona üzgünüm ben senle yapamıyorum diyip ayrıl ya bi insandan seni sevmesi icin yalvaracak degilsin ki seni seven ilgilenen baska bi erkek cıkar elbet sn bu cocugu kalmadın ama dedigimi yaparsan sonuçlarını sende gorursun
02 Yorumla- 9 ay
Ya yemin ederim ben okurken burada sinir oldum lütfen ayrıl su cocuktan durma bile aynı evde 2 yabancı gibi
- 9 ay
Hayla neyine aşıksın bunun senin icin ne yaptıda bu kadar aşık oldun ya annesi bile ona bakmıyorken sen ona annelik yapıyorsun şu an sana sevgi göstermiyor ilgi vermiyor üzerine senin paranı yiyor sen ondan bir şey istediğinde sana kızıyor seni sürekli geçiştiriyor isteğini yapmıyor düzelmiyor ne kadar istesende peki senin istedigin erkek bumu bi erkeğe bağımlı bir şekilde yaşamak sadece onu düşünmek mi düzelmiyorsa uğraşma ama senin istedigin buysa sen bilirsin sadece yıpranır pişman olursun ama daha yol yakınken vazgeçersen çok mutlu olucaksın
9 ayBekar gibi mi hissediyorsun? Zaten bekarsın 😂 Adam bulmuş bir enayi (afedersiniz) hayatını yaşıyor. kardeşim bahaneye bak oyun oynuyorum vaktim yok omg 😱
00 YorumlaNiye böyle biriyle sevgilisin? Kendini sorgula bence
30 Yorumlaİki aydır duş almayan biri çocuğum olsa eldivenle bile sevmem. Bırak oyun konsolu ile sevişsin evlensin.
Bu kişiden ne adam olur ne eş ne baba.10 Yorumla
9 ayBuradan kimse sana bu konuda yardım edemez. Nişanlın rahat biri ve sorumsuz. Eğer bununla evlenmeyi düşünüyorsan geçmiş olsun sana şimdiden
00 Yorumla
9 ayFantezi dantelli mantelli jartiyerli bir şeyler giy ve aklını başından alacak cilvelerle onu bilgisayarın başından kaldır
00 YorumlaYok ya olmaz böyle tm bende oyun sever biriyim de böylesi de abartı.. ya konuş azaltsın düzelsin size vakit ayırsın ya da en kısa zamanda yol ver..
00 Yorumla
9 ayKızım erkeğin büyümüş adam olmuşu alınır. Ben olsam çoktan yol vermiştim buna defolsun anasının evine
00 Yorumla
9 ayOnu hemen terk et. Sen daha iyilerine layıksın. En azından etkili blöfler yap. Mesela evin kilidini değiştir. Oyun cihazını boz.
00 YorumlaArkana hiç bakmadan bunu bırak ve git. Bundan hiçbir şey olmaz ne köy ne de kasaba olur.. Senin iyi niyetini sadece kullanıyor
00 Yorumla
9 ayBunu soruyor musun? Herkes bir ağızdan ayrıl diyor. Bu işin kadını erkeği yok. Öküz her zaman öküzdür.
00 Yorumla
9 ayAyrılsana🤦♂️🤔 yani ben de her gün oyun oynuyorum, film/fizi izliyorum, kitap okuyorum... Ama hiçbir zaman b. kunu çıkarmıyorum.
00 Yorumla
9 ayFişi cek fişi olmadı bina bağlantı kablosunu kes ha olmadı elektriği kes
10 Yorumla
9 ayPeki yavrucum sen tam olarak nasıl bir çeşit aptalsın ki buna katlanıyorsun 🤔
10 Yorumla
9 aySaçma bi durum. uzak dur. emin ol yokluğunu bile umrsamayacaktır
10 Yorumla
9 ayBu kisiyle evlenirsen seni dunyanin en g. er. i zekali kadini seciyorum 😀
10 Yorumla
9 ayNeyseki bu herifle evlenmedin. Acilen o evi terk et ya da onu def edip kendi hayatına bak.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayEn olmayacakberkek tiplerindrn biri oyun bagımlısı erkektir. Bide aynı evde yasıyosun. Hem annelik hem karılık ediyosun hizmetçiden farkın yok. Hala ayrılığı düşünmüyosun
00 Yorumla
9 ayBikaç arkadaşını çağır önce hortumla ıslatın sonra odunla dövün :D
00 Yorumlaayrılmaman hata bu arada, olay ilgisizliği de aşıyor bence artık.
00 Yorumla
9 ayVe sen ayrılmak için birisinin demesini mi bekliyorsun böyle birisiyle ömür mü geçer
00 YorumlaBöyle birine selam vermem birak nisanli sevgili olmayı
00 Yorumla
9 ayEvde evcil hayvan beslesen daha yararlı olur sana bacım kızma da bana
00 Yorumla
9 ayBacım evliya mısın sen? 😬 sabrına hayran kaldım. 2 ay banyo yapmamak ne demek? Ahh 😬
00 Yorumlaçok şanslısın, evlenmemişsin, bi s. k. tir gite bakar özgürlüğün
00 Yorumlaİğrenç bir tip m k.
Sende onunla takılıyorsan seninde aklınla zorun var demektir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayBağımlı olduğunu ona ifade et. boyke devam edemem. Ben işteyken yemek yapabilirsinbde. Duzelmiyorsa da sen onu değiştiremezsin. Sen onun psikologu değilsin kabul et.
00 YorumlaAdam kendiyle ilgilenmiyor sen neyin ilgisini bekliyon
00 YorumlaO bildiğin bitkisel hayata geçmiş bu dünyadan kopmuş. Yamam iz de oyun oynuyoruz da o kadar da değil
00 Yorumla
9 ayVaktim yok ne demek hijyen bu böyle devam etmez derhal kendini düzeltmesi gerek
00 Yorumla
9 ayBence git bir insan bul onu beslemeyi bırak
00 YorumlaO düzelmez artık müzmin oyun bağımlısı olmuş
Kendini tez elden kurtar00 Yorumla
u 9 ayex olmaya hak kazanmış, next'e bak sen tatlım djfj
00 Yorumla
9 ayDuş almaya vakti olmayan tek insan doktor olabilir ancak, başka hepsi bahane hemde hepsi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 aymk senin nerden buluyorsunuz böyle dangalakları anlamıyorum hiçmi akıllı davranmasınız serserilere aşık olursunuz ne varsa bunlarda tılsımmı anasını satayım efendi kibar dürüst bir insan oldumu kabul etmezsiniz ama müstehak kusura bakma sonra gelip burada ağlamayın hepinizin mk sen ve senin gibi kızların
00 Yorumla
9 ayBence ayrıl ayrıca ya da git boş ver ugralmaya degmez
00 Yorumla
9 ayIkiniz de çöpsünüz başka bir b** değil dedim ya ikiniz de çöpsünüz
00 Yorumla
9 ayArkadaşım umarım ciddi sorunları vardır... yoksa kardeşim teki..
03 Yorumla- 9 ay
Kardeşim? 😀
- 9 ay
Sansurlemisler
- 9 ay
Fark ettim 😀
Katlanmak zorunda değilsin yol ver gitsin 24 saat oynasin
00 Yorumla- Devamını Gör (128)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri