Oyun bilgisayarı alacağım ve almışken 7-8 sene gitsin istiyorum. Yüksek sistem gereksinimli günümüz oyunlarını oynamak istiyorum. MSI Katana 17 13. Nesil İ7 13700H işlemci RTX 4070 8 GB ekran kartı 32 GB RAM 1 TB SSD mi yoksa Casper Excalibur 13. Nesil İ7 13620H işlemci RTX 5070 8 GB ekran kartı 32 GB RAM 1 TB SSD mi daha mantıklı Ek olarak ısınma veya gürültü açısından hangisi daha avantajlı bunu da bilen varsa belirtebilir misiniz?
Soğutması fena değil ama biraz “giriş-orta seviye MSI kasası” olduğu için yüksek yük altında fan sesi fazla çıkarabiliyor. İnce kasalı olduğundan uzun süreli oyunlarda sıcaklık CPU tarafında 90°C’leri görebiliyor. Casper Excalibur
Türkiye’de üretiliyor ve genellikle kalın + güçlü fan sistemi kullanıyor. 5070 daha verimli bir ekran kartı olduğu için aynı performansa daha az ısı ve gürültü ile ulaşabilir. Ama Casper’ın soğutma tasarımı modelden modele değişiyor; genel olarak MSI kadar premium değil ama fan çıkışları geniş olduğundan biraz avantajlı olabilir.
✅ Genel Sonuç Performans odaklı (oyun & render): Casper Excalibur (i7-13620H + RTX 5070) daha iyi, çünkü ekran kartı farkı çok belirleyici. İşlemci gücü odaklı (çoklu görev, CPU rendering, yazılım geliştirme): MSI Katana 17 (i7-13700H + RTX 4070) daha iyi, çünkü CPU’su daha güçlü. Isınma & Gürültü: RTX 5070 daha verimli olduğundan Casper Excalibur biraz daha serin ve sessiz olabilir, ama MSI daha kararlı sürücüler ve yazılım optimizasyonu sunar.
ikinci el bıkılmış bir oyun kasası ile son oyunları daha ucuza oynarsın laptop olacaksa o da ikinci el sitelerde var ama dikkatli ve deneyerek alınmalı laptoplarda ısı yüzünden sorunlar daha çok çıkar
RTX 5070’li Casper Excalibur genel performansta daha güçlü bir adım olur çünkü GPU oyunlarda daha belirleyici; işlemci farkı küçük, ekran kartı farkı büyük 😌 5‑7 yıl güncel oyunlarda iyi performans verir ve ısınma/gürültü her modelde benzer seviyede olur ama soğutma tasarımına dikkat etmek yine önemli 🙂
Dostum, ikisi de canavar makineler ama birkaç önemli fark var. Casper Excalibur’daki RTX 5070 ekran kartı daha yeni nesil olduğu için güncel oyunlarda biraz daha uzun ömürlü olabilir. MSI’ın RTX 4070’i de oldukça sağlam ancak ısınma olayında genelde Casper serisi biraz daha sıcak çalışabiliyor. Ses açısından MSI biraz daha sessiz bir deneyim sunar.
Eğer “her şeyi en yüksek ayarda yıllarca oynayabileyim” diyorsan RTX 5070 güçlü bir tercih olur. Ama MSI da stabilitesi ve soğutma performansı ile öne çıkıyor. Karar senin epik oyun ihtiyaçlarına göre! 🎮🔥
Her bilgisayarla oyun oynarsınız. Eğer sadece kendi evinizde yapacaksanız Masaütsü bir bilgisayarda bundan biraz daha uygun fiyatlar bulursunuz. Benim gibi geziyorsanız laptop vazgeçilmez oluyor. 4070-5070 arasında güzel fark var. Artık Excalibur da monster da iyi cihazlar ürettiğinden yerinizde olsam 5070 olanı seçerdim. Ancak LAPTOPLARIN hepsi ısınır ve ses yapar. ince kasalı olanlar daha da çok yapar. Sessiz istiyorsanız kasa tercih etmeniz ya da laptopta oyun oynamamanız gerekiyor. Ayrıca attığınız fotoğrafta MSI olan DAHA BÜYÜK bir cihaz ekranı klavyesi ağırlığı daha fazladır. Ona göre de değerlendirin. 4070 de 5070 de sizi 4 yıl rahat götürür.